Új hozzászólás Aktív témák
-
kameraman77
tag
Még 1985 vége felé kezdtem el gépezni, Commodore 16 + kazetta meghajtó meg két Quickshot joy.(Jelzem mind a mai napig működőképes az egész cucc). A kétkazettás magnó jó barát volt abban az időben. Sokan kérdezték milyen hülye ez a zene amit másolsz Ja nem is én másoltam, valaki más, sőt nem is ismertem olyat, aki ilyet csinált
Aztán persze floppy, nagy, mert ugye ált iskolában szerencsénk volt és már 87-88 környékén c64-esekkel csapattuk délutánonként szakkörön. Hiába no, iparvárosban még volt pénz támogatásra.Azok azért fogyóeszköz voltak, a prince of persia napi használata megette őket
Kis floppy-t emlékszem egészen 2002-2003-ig használtam, de a munkám során bizony még 2007-2008 környékén is találkoztam olyan kistelepüléssel, ahol terepen ez volt az elfogadott formátum, mert a laptop-ban csak floppy drive volt egyszer megvették a toshibát és azóta használták Soha nem felejtem el, hogy tutira nem volt nálad elég lemez, hogy elvigyél valami lezippelt szétdarabolt állományt. Viszont a nagyon sok flopy-m mind a mai napig működik, van egy régi gépem és azzal elég szokszor használom őket, mármint a gyáriakat is, van még gyári lemezes IBM Dos 4-esem is.
Az első CD meghajtómra úgy vigyáztam, hogy minden adatot egyből a gépre másoltam, hogy ne pörgesse a lemezt, ne menjen tönkre hamar
Nálam a DVD nagyon bejött, mint tároló, sokat fotózok, és tárolásra tökéletes volt abban az időben, sőt a videókra - házi, eskövők stb.. pedig még jobb. Olyan alacsony áron lehet már hozzájutni, hogy még mind a mai napig használom, dupla-tripla mentéssel, mondjuk nekem dvd még nem dobott el adatot. (Én még mind a mai napig max 4x-esen írom őket - 15 perc/dvd )
Winyón is tárolok, azt használom felhőnek, saját gépet, mert a "gyári felhő" lenézem, miért bízzam idegenre az adataimat. Nem hiszem, hogy életemben bármikor is felhőt fogok használni, inkább saját felhő, saját gép elérése, az a tuti.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest