Hirdetés

Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• bambano

titán

válasz MongolZ #70 üzenetére

hogy a legfrissebb példát mondjam: akkora napfogyatkozás lesz nemsokára, amikor a napelemek nullát érnek, hogy pánikol az európai villamosenergetikai szakma.

mit csinálsz a napelemeddel este és télen, amikor nem süt a nap?

"Így, hogy "oda-vissza pörgős" óra van, bőőőven kitermehetjük a fogyasztásunkat.": és ha tudnád, hogy ezzel mennyi kárt okozol...

a napelem addig éri meg, amíg ennyire túlzóan baráti az áram felvásárlási rendszere és amíg van rá támogatás. de mihelyst a napelem kikerül az "ezen keresztül nyúljuk az eu-s pénzeket" kategóriából, mehet is egy lendülettel a kukába. főleg, ha az általa okozott károkat végre nem a normális fogyasztókkal fizettetik meg, hanem azokkal, akik okozzák. apercben fogod te is leverni a napelemedet, ebben legyél teljesen biztos.

szerk: mielőtt a vádaskodás elindulna, *NEKEM* vannak pontos, nem részrehajló és nem saját zsebtől függő adataim a napelemek hasznáról. ugyanezt eddig senki másnál nem tapasztaltam.

szerk2: közben meglett

[ Szerkesztve ]

Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis

• MongolZ

addikt

válasz MongolZ #70 üzenetére

"ugyanolyan komfortérzett helyett kevesebbet fogyaszt"

HELYETT

ugyanolyan komfortérzett mellett kevesebbet fogyaszt

(kicsúsztam a szerkből, bocsesz)

Egyébként érdemes figyelni a trendeket: az emberek vékony csöveket akarnak, de közben meg berakják (a szerelési díjjal együtt) 3-400e-s puffertartályt a szivattyúval együtt... Aztán a végén kiderül, hogy nem is spórolt, és még az áramtól is függ... persze, esztétikailag sok esetben szebb a vékony cső (inkább el lehet rejteni, stb.).

[ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák