Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
-=MrLF=-
senior tag
Na de a kulcs akkor küld jelet ha megnyomom a gombját. Vagy már erre is lusták az emberek?
Ha meg folyamatosan aktív jelet sugároz a kulcs, az gáz hogy nem tudják biztonságosra megcsinálni.protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
cuebler
senior tag
ja és az autó is akkor indul csak el, ha bedugom a kulcsot... azaz mégsem... egy technikai portálon még kell magyarázni, hogy a kényelemért sokszor a személyes vagy vagyontárgyaink biztonságát adjuk fel?
"Vannak, akik csak a csúfságot látják a világban... a zűrzavart. Én a szépséget látom..."
-
atike
nagyúr
De a folyamatos kulcs által kibocsájtott jel az egy gyenge jel (odalépsz az autóhoz, kinyílik az ajtó - ellépsz az autótól 2 lépést, lezárja)... Mégis mi a bánat lehet az a jelfogó, hogy falakon át is befogja a jelet...? Ennyi erővel az autónak is fognia kellene, nem?
Ha fémen át nem megy, akkor a beindítás hogyan sikerült...? Az autó fém, nem?
-
Taranti
senior tag
Úgy vélem, a játékokkal kapcsolatba hozott agresszivitás nem azok jellege miatt van, hanem (általában) csapnivaló minőségük okán.
-
quarros
tag
A jeladó sugárzási frekvenciatartományának a kérdése. Ha tudják:
1. Akkor nem olyan nehéz egy nagy nyereségű antennát gyártani hozzá.
2. Vagy egy meglévőt módosítani ha a jeladó frekvencia tartományának a közelében nagy a nyeresége.
3. Egy szűk tartományban működő nagy nyereségű erősítő áramkört sem olyan bonyolult tervezni/legyártani manapság (mondjuk ahhoz már az átlagosnál több szakértelem kell) különösen hogy az ebay tele van leárazott régi de márkás precíz spektrum analizátorokkal, oszcilloszkópokkal. -
Snoop-y
veterán
Ez sajnos nem igaz. Mondjuk a 2003-as Megane kartyas megoldasa lehet jobb volt. Ha jol emlekszem ott ugy nyilt ,hogy kartya a zsebemben es ha megfogtad a kilincset akkor nyitotta az ajtot.
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
hemaka
nagyúr
Ez eleg kemeny, gondolom kulcs nelkuli inditassal sikerult beroffenteni is.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
bambano
titán
ha nekem kellett volna ezt a cikket lefordítanom, akkor én az angol relay kifejezést nem jelfogónak fordítanám, mert az angol ilyet nem ismer. a relé csak magyarul jelfogó.
a relay-t a szótár közvetítőnek fordítja, a cikkben értelemszerű fordítás esetén az átjátszó a helyes kifejezés.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
PistiSan
addikt
Ilyenkor ki vállal felelősséget a lopás után?
Az autó gyártó vajon mit szól ehhez, gondolom el fognak vinni egy jó pár új kocsit ezek után. -
quarros
tag
Az előző hsz-m kiegészítése:
Elvileg lenne erre megoldás csak egyenlőre elég drága fejlesztés lenne és nehezen kivitelezhető. Ha a kulcs és az autó az EHF tartomány felső harmadában kommunikálna egymással akkor olyan mértékű lenne a jel csillapítása hogy falon keresztül szinte lehetetlen lenne befogni (A EHF tartományban már a levegő is erősen tompítja a jelet egy fal meg meg el is nyeli). Viszont ez azt is jelentené hogy nem elég csak hogy a zsebedben van! Hanem ki kellene venni onnan azért hogy az autó antennája fogja a jelet mert már a ruházatod is erősen tompítja azt (vagy nagyon közel kéne menned és nem hordhatod belső zsebben mert akkor a jelnek annyi).
Megjegyzés: Fogalmam sincsen hogy ezek most milyen frekin kommunikálnak. Úgyhogy amit fentebb írtam az lehet akár hülyeség is.
-
bambano
titán
én meg paraszt módon vennék egy pénztároló kazettát, este beleraknám a kulcsot, oszt jónapot.
ehelyett inkább csak kulcsos autót veszek, amit még meg is buherálok kicsit.
egyébként se hülye gondolat a komplett házat leárnyékolni... mostanában egyre kevésbé hülye gondolat...[ Szerkesztve ]
-
quarros
tag
egyébként se hülye gondolat a komplett házat leárnyékolni... mostanában egyre kevésbé hülye gondolat...
Abszolúte nem hülye gondolat! Csak ott is bizonyos megkötésekkel kell együtt élni:
- Ha tényleg jó az árnyékolás akkor a mobiltelefon nem fog működni.
- Ha jól csinálod meg akkor a házon belüli Wifi-t a kertben elfelejtheted vagy raksz ki külön ap-t. (Mondjuk 5Ghz-en már most is ez a helyzet)
- A megfelelő árnyékolás eléréséhez viszont az ablakokat is fóliázni kell több rétegben, ami lényegesen kevesebb fényt jelent a lakásban.[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
az a kérdés felmerült-e már, hogy amikor már nem látja az autó a kulcsot, mert gondolom a rabolók nem alkottak élő láncot egy-egy relével a kezeikben az ellopott autó haladási útvonalán végig, akkor az autó miért nem dobott egy warningot, miszerint meg fogok állni 10-9-8-... sec múlva. problem solved?
a relay lehetett volna valóban átjátszó, de akár ismétlő is...
[ Szerkesztve ]
All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
bambano
titán
azoknál az autóknál, amiket érdemes ellopni, két módon is szokás lopni:
1. elviszik és pár utcával arrébb leállítják és pihentetik kicsit, míg elül a kezdeti figyelem
2. beállnak vele egy kamionba és úgy viszik el.mindkettőhöz elég egy relatíve kisebb hatótávolság.
de van harmadik módszer is: szerviz lemásolja a forgalmit, kér hozzá gyárból pótkulcsot, beteszi a tükörbe, és úgy adja vissza a tulajnak az autót. rabló elvtárs betöri a tükröt, kiveszi a kulcsot és a forgalmit, és simán elpályázik a betanított kulccsal elindított autón.
-
-=MrLF=-
senior tag
Szerintem egyszerűbb lenne egy ki/be gombot rakni ezekre a kulcsokra is, de ők tudják.
Én részemről maradok a kényelmetlen gombos nyitás majd az utólag berakott indításgátló kioldás és kulcsos indítású autómnál (2012)protonmail.com Secure Email Based in Switzerland . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . . startpage.com The world's most private search engine from Netherland
-
quarros
tag
A válasz egyszerű. Ha nincs jel változtatás a mozgó és álló állapot között ill a kód nem cserélődik x kilométerenként, akkor a felszerelésüknek csak ismételni kell a jelet. Ha meg x kilométerenként cseréli akkor csak fel kellet állniuk egy teherautóra pár utcával odébb ahol nem feltűnő. (Egy kocsi ami saját lábán áll fel egy teherautóra az nem szokott feltűnést kelteni)
Szerk: Megelőztek
[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
jelen videóra reagáltam leginkább, nem a jelenségre, miszerint ami nincs lebetonozva, azt elviszik, és néha még azt is, ami le van
itt az látszik, hogy a gazemberek beülnek a technikába és lábon elviszik, ami, figyelembe véve, hogy gazember1nek a falra kell simulnia, hogy átjátszhassa a kulcs jelét gazember2nek, az autónak pár10 méter megtétele után hiányolnia kellene a kulcs jelét. a jelenség régóta ismert egyébként: csekkdizáut . ha a modern német technika manapság is ott tart, mint a flanszia az évezred elején, akkor gratulálok
szerk: jahogyértem, a relézett műkulcs folyamatosan elhiteti csóri autóval, hogy ott van az autóban. hát, gratulálok a rendszer tervezőjének
[ Szerkesztve ]
-
plömplöm
őstag
nem, akkorsem értem. végülis az átjátszó vevő- és adóereje az egyedüli kérdés. azaz állok az aldiban a pénztárnál a karton tejemmel, macskatáp konzervekkel és az akciós akkumulátortöltővel, mögém áll egy gazember és a kabátomon keresztül kihallgatja a bugattiveyronom kulcsának jelét, és ha azt ki tudja sugározni a parkolóba, akkor viszik az autót? ez a történet? ha a jelet rá tudják ültetni egy pld mobiltelóval továbbjátszható megoldásra, akkor pedig irány horány?
pld nyitott vezetőoldali ajtóval elfogadja az autó a startgombot? és utána megy ki a világból, amíg az eredeti kulcsjelet hallja, semmi ugrókód vagy valami? vagy ha van ugrókód vagy valami, de ez reprodukálható az eredeti kulcs nélkül, akkor mitől olyan elbszottan drága egy-két eredeti kulcs? nagyon átgondolatlannak tűnik ez a csodálatos kényelmesség. nekem eddig csak bérelt autóim voltak ilyen menők, hogy valahol nálam van a kártya és ennyi, lehet jönnimenni. De ezen a bolygón egy autómérnök sem ment még oda a marketingeshez, hogy hüjevagybélám? a jelenlegi autóimban van immobilályzer, és ott meglehetősen közel kell lennie egymáshoz a dolgoknak, a kulcsnak a kulcslyukhoz. az is igaz, hogy azt még nem próbáltam, hogy csak a beinduláshoz legyen közel, pld egy herélt, csak mechanikát tartalmazó kulcsot forgatok, és ha aztán nincs ott az elektronik, a rezgőcucc, akkor megáll, vagy onnantól már le lehet vele menni az autóval a térképről? micsoda izgalmak és kérdések
-
bambano
titán
"mögém áll egy gazember és a kabátomon keresztül kihallgatja a bugattiveyronom kulcsának jelét, és ha azt ki tudja sugározni a parkolóba, akkor viszik az autót?": igen, pontosan ez a történet.
"ha a jelet rá tudják ültetni egy pld mobiltelóval továbbjátszható megoldásra, akkor pedig irány horány?": igen. ha az a jel valami szabványos digitális jel, pl. nfc, akkor elég, ha a kulcsod jelét veszik, dekódolják, a digitális tartalmat elküldik neten, az autónál pedig rátolják egy adóra, és akkor hűl a helye a veyronodnak.
"pld nyitott vezetőoldali ajtóval elfogadja az autó a startgombot?": ablakot le lehet húzni, antennát ki lehet dugni rajta.
"utána megy ki a világból, amíg az eredeti kulcsjelet hallja": ez egyébként egy jó kérdés. láttam már olyan immót, aminél csak az indítást gátolták, ha egyszer beindult a motor, következő leállításig bármennyit ment kódkártya nélkül.
a marketing uralkodik, a mérnök gyakran el van nyomva.
-
quarros
tag
Várj. Azt mondod hogy ezeknél a megoldásoknál nincsen oda vissza kommunikáció? Mármint arra gondolok hogy az első titkosító kulcs csere után nincsen további kommunikáció?
Példa: Lemegy az első kézfogás és utána a kocsi küld egy jelet amit a kulcs/kártya csekkol egy belső táblázathoz képest és annak megfelelően válaszol vissza. Ez nincs?
[ Szerkesztve ]
-
Snoop-y
veterán
Mondjuk a mercedesben a keyless go funkciot ki lehet kapcsolni a "kulcson" es akkor nem sugaroz semmit. Mielott elindulsz otthonrol ha barmelyik gombot megnyomod akkor aktivalodik automatikusan.
[ Szerkesztve ]
New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need
-
plömplöm
őstag
"és akkor hűl a helye a veyronodnak"
mekkora mázli, hogy valójában nincs is veyronom!"ablakot le lehet húzni, antennát ki lehet dugni rajta."
hát, ja. csak az jutott eszembe, hogy ne lehessen nyitott ajtónál elfogadnia a kulcsot az autónak. ha meg be van csukva, akkor árnyékoltabb a belseje, talán be sem hallatszik az az ismétlő. ha behallatszik, onnantól veszett fejsze nyele persze, kojak is csak kidobálta a villogót a nyitott ablakon."a marketing uralkodik, a mérnök gyakran el van nyomva."
mérnök vagyokquarros: pedig ez lehet a helyzet. ami siralmas egy helyzet. vagy van ugrabugra, de annyira primitív, hogy egy kvarckaróra is re tudja produkálni
-
-=RelakS=-
veterán
Elvileg a keyless accessnek az a lényege, hogy ha nálad van a kulcs, és az autó közelébe mész, akkor az autó kinyílik. Beszállsz, megnyomod a Start gombot, aztán uccu neki.
Itt is ilyesmi lehet, hogy felerősítették annyira a kulcs jelét az adó-vevővel, hogy a kocsi azt hitte, a kulcs a közelben van.[dicsekszik]Hogy amúgy az ilyen kulcsokon milyen gombok vannak, azt _még_ nem tudom [/dicsekszik]
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
bacus
őstag
válasz -=RelakS=- #27 üzenetére
De vajon akkor is ennyire lopnák az autókat, ha büntetési tétele egy ilyennek mondjuk a halál lenne? És mindenkit akinek köze van hozzá? Ha lehetne lőni mondjuk az autótolvajra?
Azért lopják, mert nincs következmény. Amíg ez így marad, addig lopni fogják.
(és ez még sok bűncselekményre igaz, nincs visszatartó erő)
Kössünk egyezséget, megegyezős egyezséget... https://www.paypal.me/engiman/30
-
quarros
tag
quarros: pedig ez lehet a helyzet. ami siralmas egy helyzet. vagy van ugrabugra, de annyira primitív, hogy egy kvarckaróra is re tudja produkálni
Na ne. Ezt nem tudom elhinni. Sok évvel ezelőtt amikor az egyik kocsiba be lett rakva egy "Pajzs" akkor szétszedtem a kulcsot hogy lássam mi van benne. Egy sima Microchip által gyártott "code hopping encoder" -volt (bocsi nem tudom a magyar megnevezését ennek , már ha van egyáltalán) néhány diszkrét passzív alkatrésszel a tápellátás miatt (CR2032 -ről ment). Már az is tudta ezt a funkciót. Plusz programozható volt tehát olyan ellenőrző algoritmust írtál bele amilyet csak akartál.
-
bambano
titán
nekem úgy van az autóm, hogy attól a gyártótól, amelyiktől az opel vette a gyári riasztós cuccát, vettem egy másik immobilizert is, és beszereltettem. ennél a konkrét immónál a kulcsban nincs vevő.
ez úgy működik, hogy van benne elem, meg egy higanykapcsolós mozgásérzékelő. ha úgy érzi, hogy mozgok, akkor nfc-n kisugározza a beleépített algoritmus szerint a soron következő ugrókódot. ezt a kocsiba épített vevő érzékeli, és oldja a benzinpumpa tiltását. ettől indul el az autó.
de ezek nem beszélgetnek egymással, egyirányúnak látom a kommunikációt. androidos telóval meg is lehet nézni, hogy mit pofázik a kártya.
azt, hogy modernebb autók hogy beszélgetnek a kulcsukkal, nem tudom. nyilván amelyik autónál tégla méretű lett a kulcs, és státuszkijelző meg zongora van rajta, annál a kulcsban is van vevő.
-
bambano
titán
az jutott még eszembe, hogy a mai világ nem egyeztethető össze az autók fejlesztési ciklusával. másfél, max két évente jön egy android, autót meg 6-7 év alatt terveznek. mire kikerül a piacra az autó, az összes technológiája elavul.
-
quarros
tag
nyilván amelyik autónál tégla méretű lett a kulcs, és státuszkijelző meg zongora van rajta, annál a kulcsban is van vevő.
Olyan sokkal nem igényel több alkatrészt az oda vissza kommunikáció. Kell egy bandpass filter meg egy erősítő. Jó ezek azért több diszkrét alkatrészből állnak de 0603 SMD (vagy kisebb) alkatrészekkel könnyedén kivitelezhető kis méretben). A nyomtatott áramkörön meg egy végig körbe vezetett vezeték is lehet antenna. Úgyhogy még azzal sincsen költség.
"code hopping encoder": ebben az esetben a szószerinti fordítás majdnem teljesen pontos: a szaknyelvben az ugrókódos távirányító kifejezés honosodott meg.
Köszi szépen. Na legalább már ezt is tudom. Szörnyű hogy már nagyon sok technológiai kifejezésnek, csak az angol verzióját tudom. Oké hogy PH kivételével szinte csak angolul olvasok de akkor is... Szégyen rám
-
Steve_Brown
senior tag
Olcsó autót kell venni, ami a kutyának nem kell. Wartburg 353 rulez
-
bambano
titán
válasz Steve_Brown #34 üzenetére
fekete 500-as mercit ukrán rendszámmal...
a poént félretéve érdemes lehet olyan autót venni, ami másnak biztosan nem kell, alkatrésznek se.
-
nagyúr
válasz Steve_Brown #36 üzenetére
Ssangyong Rodius.
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
llaszlo
veterán
Jól értem, hogy ez kivédhető lenne úgy is, hogy csak akkor nyílik amikor én a gombot megnyomom? Tehát más esetben semmi jelet nem küldene a kulcs?
-
-
plömplöm
őstag
előkerült a keyless go, nos, állítólag:
"A kódkulcs ugyan úgy lehet zsebben, nem kell semmit tenni. Ha a kódkulcs az autóban van, megy az autó, ha nincs ott, nem indul az autó, ha eltávolodik, megáll az autó."akkor már csak az autógyártóknak kellene ezt implementálni
-
-=RelakS=-
veterán
Ez történik, ha kihajítod az okos kulcsot az autóból
Tojik rá, amíg ki nem nyitod az ajtód XD
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Linkelte is valaki azt a TC adást, amiben valami első generációs kártyás Megane-t tesztelnek, kártyára nyitja, indul kártya az autón kívül marad, elhajtanak vele.
Amúgy azt hiszem, a videó megfejtése az lehet, hogy az autó néha a kulcs után kiabál, pont ezért, hogy ott van-e még? (Másképp hogy oldod meg.) Ezt a jelet is másolni és ismételni kell, erre válaszol a lakásban a kulcs, és a válaszjelet adják le az autónak.A fene tudja, nekem sosem tetszett ez a távirányítós-riasztós megoldás sem, és a kulcs nélküli indítás sem. Akármit csinál az ember, nem biztonságos, könnyen megszívatja az embert, rengeteg sztori van, amiben pont rosszkor merül le a kulcs. Ha ellopják, akkor is ugyanaz az eredmény, mint a fizikai kulccsal.
Nem azért, mert régenmindenjobbvót, de akkor már kevesebb macera egy sima kulcsot-központizárat használni, illetve annál gyakorlatilag (szerintem) semmivel nincs több haszna (egy szűk rétegen kívül) annak, hogy nem kell bedugni és elfordítani a kulcsot.
Esetleg még az lehet jó, hogy RFID-s kártyával meg a móka, amit az autó a saját belső terében tud leolvasni.S ráadásul az okos kulcsokat is meg lehetett volna oldani elég biztonságosra, de nem, a kedves autógyártó elkér 20 millát az autóért, és tesz rá, hogy jó távirányítót alkosson.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
plömplöm
őstag
én linkeltem pont. de az elég sok éve volt már, hogy egy mai okoskulcs ne olyan legyen. hibázni ér, de tanulni kell belőle. kellene. kellett volna.
-=RelakS=-: "you're f*cked"
brilliant...
tehát a ford is hüje, vagy legalábbis volt hüje.All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!
-
Mondjuk. Persze amint kontaktos lesz, beázik, lemerül a kulcs... Mondjuk lehet benne vezeték nélküli töltő, de akkor meg megfelelő helyre kell tenni, és akkor ugyanott vagy, mint ha rendes kulcsod lenne.
@plömplöm : Pontosan.
[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
bambano
titán
a higanykapcsoló ritkán lesz kontaktos. a beázás sem gyakori.
az viszont igen, hogy lemerül, és akkor ott dekkolsz a szekérrel.
meg olyan is előfordulhat, hogy zavart területen nem terjed jól a jel, és nem találja az autó a kulcsot. én már toltam ki a kocsimat a benzinkútról...Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest