Új hozzászólás Aktív témák
-
shtml
őstag
Igényesség = szarrágás? Te tudod...
Korábban már valaki megfogalmazta: most csak az irányítószám, később már valami kényesebb, még később meg már ott tartasz, hogy fel sem tűnik, ha keményen a személyes adataidban vájkálnak.
Elfogadom, hogy vannak, akiket - pl. téged - ez nem izgat. Engem zavar.
-
bambano
titán
Mondok jobb példát: olyan helyre vittem a kocsimat vizsgáztatni, ahol ott kellett hagynom, reggelre vigyem, délután mehetek érte szint. Kérték a törzskönyvet. Nem volt nálam, nem adtam. Itthon utánanéztem, nem kell törzskönyv vizsgához. Nem is kapták meg. Ha odaadtam volna, esetleg úgy jön ki a vizsgáról a kocsi, hogy a bal tükörben kulcsmásolat, forgalmi és törzskönyvmásolat. Utána meg leshetem a hűlő helyét.
Az ember egy idő után paranoiássá válik, szerintem én az átlagnál jobban.
Ja. a #83-ra: a mai magyar iskolákban tilos nyilvánosan kihirdetni az érettségi végeredményt, személyiségi jogokra hivatkozva. Na ez még a baromság.
-
shtml
őstag
Személyes adat és személyiségi jog vagy személyiséghez fűződő jogok - legalább tudd helyesen megnevezni azt, amiről írsz.
Ha neked tetszik, hogy egy bolt kötelez téged bármiféle adataid megadására, akkor részemről a fáklyásmenet, akár a ruhádra is szitáztathatod a nevedet, címedet, az igazolványszámodat, adószámodat meg amit csak akarsz. Talán még az önértékelésed is nőni fog, mert fontosabbnak érzed magad.
Más meg úgy gondolja, hogy egy üzletben egyetlen kötelessége van: kifizetni a megvásárolt árut.
-
bambano
titán
te valamit nagyon benézétél, ha azt hiszed, egy kapitalista nagyvállalat neked akar jót.
Abban van igazság, hogy pont egy irányítószámon nem kellene aggódni, de ha az ember nem szokja meg, hogy minden ilyenen aggódni kell, akkor olyankor sem kapcsol időben, amikor meg kellene.
-
Ariadne
őstag
Belba valóban jól tudja. Nem kérhetnek ilyen adatokat, mivel semmilyen jogszabály sem írja elő.
A garancia érvényesítésének meg különösen nem lehet feltétele, "kicsit" ismerem már ezeket, és természetesen a készülékre vonatkozik, teljesen független attól, ki vásárolta. Tehát emiatt sem kérhetik, itt sem írja elő semmilyen jogszabály.
Ez a gyakorlat azért már lehet szemet szúrna az ombudsmannak, ha szólna róla valaki neki... -
Belba
őstag
Én meg úgy gondolom, hogy a számítógépes programokat emberek írják (jól vagy rosszul), ha a számlakészítő program ROSSZ, akkor ki kell javítani!
Egy JÓ számlakészítő programnak fel kell készülnie a hatályos törvények betartására, tehát a Vevő lehet Magánvásárló és lehet Céges vásárló.
A Céges vásárlónál kötelező kitölteni a cég nevét, székhelyét, adószámát, stb.
A Magánvásárlónál (a törvények szerint) nem kérhet nevet, lakcímet!Amúgy meg : minden boltnak kötelező számlát adnia!
A számlaadásnak meg vannak előírt szabályai. (Mit kell tartalmaznia a számlának.)Tehát az informatikai boltok számlakészítő programjai ROSSZAK!
Új hozzászólás Aktív témák
it Egyszerű kis eset, de sok mindent elárul a mai magyar kereskedelmi kultúra egy szegmenséről.
- AKCIÓ !! 16.2" MacBook Pro M4 MAX - 16C CPU / 40C GPU / 48 GB RAM / 1 TB / 1 ÉV APPLE GARANCIA
- Félkonfig napi használatból! Leírást, olvasd!
- 150 ezerre ár alatt !új 0km-es garanciás Dell G15 gamer laptop rtx 4060 i7 13650hx
- BOMBA ÁR!! MacBook Pro Retina 16" M4 Pro 14CPU / 20GPU / 24GB / 512 SSD / Magyar - ÚJ!!
- UTOLSÓ darab - 2024 MacBook Pro Retina 14" M4 PRO - 12C / 16C / 24 GB RAM / 512 SSD / BONTATLAN
- Samsung Galaxy A71 128GB Kártyafüggetlen, 1 év garancia
- Teljes magyar Logitech Mx Keys Mini billentyűzeted lehet.
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
- DELL PowerEdge R640 rack szerver - 2xGold 6150 (18c/36t, 2.7/3.7GHz), 512GB RAM,10G, H740p 8GB, áfás
- Samsung Galaxy A53 5G 128GB Kártyafüggetlen, 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest