- Ilyen még nem volt: magát büntette meg az EU az adatvédelmi törvények miatt
- Az NVIDIA miatt kerültek lejtőre a kvantumszámítógépet fejlesztő cégek
- AI fejleszti az elhízás elleni csodagyógyszert
- Beköltözhet az eBay a Facebook Marketplace-re
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Bitcoin topic
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Ubiquiti hálózati eszközök
- Crypto Trade
- Linux kezdőknek
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
- Zuckerberg Trumppal együtt szorítja vissza a cenzúrát, válaszolt az EU
- Windows 10
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
-
IT café
******** Huawei P10 Összefoglaló ********
Új hozzászólás Aktív témák
-
RoSSo3
senior tag
válasz <Adamsky> #15128 üzenetére
Rendben! Jövő héten beviszem és mindenképp megírom, mi a helyzet (Győr). Nem tudok erről az akciós napok dologról - nekem az appban jelzi, hogy az ára pontosan 7135 Ft.
Valószínű, hogy felhívom őket, mielőtt bemegyek (hogy mikor érdemes bevinnem, aznapi javítással elhozni). -
RoSSo3
senior tag
Szuper, köszönöm szépen az infókat, segítséget! :)
Egy kérdés még: nem kell vinnem vásárlást igazoló blokkot, igaz? (A gari sajnos már amúgy is tavaly lejárt.) -
RoSSo3
senior tag
Köszönöm a segítségeteket!
Ha beviszem (Győr) a hivatalos pontra, akkor ott meg is tudják mondani azonnal (méréssel), hogy rendben van-e az akksi, ez lesz-e a gond? -
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Az utóbbi 1-2 hétben a telefon rettenetesen hamar lemerül, szinte 0 használat (képernyőidő) mellett. Néztem, mi meríti leginkább: hardver és cellahasználat.
A diagnosztizáló nem jelzett hibát - lehet, hogy esetleg az akkumulátor kezdi megadni magát? A telefon 2017-es, sosem volt még gond vele, így szervizben sem járt.Látom, van akkumulátor csere program kb. 7ezer forintért. Megcsinálják ezt helyben az egyik hivatalos szervizben, vagy le kell adni és majdan érte menni? Érdemes lehet?
(Már ha ez a gondja, em tudom...)Köszi!
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok! Nem volt tervben az EMUI 9. telepítés, de tegnap véletlenül rányomtam a letöltésre, és ma éjjel telepíteni akarja a teló. Hogy tudom ezt kikapcsolni, megállítani?
-
RoSSo3
senior tag
-
RoSSo3
senior tag
válasz <Adamsky> #13172 üzenetére
Köszi szépen a választ!
Igen.. én is épp ezeket a fórumokat böngésztem, mindenki csak bosszankodik, de igazi megoldást nem találtak rá sajnos, ha jól olvsgattam a hozzászólásokat.
Viszont ez jó ötlet, amit írtál - hogy ne a P10-hez (vagy bármilyen Huawei telefonhoz) kapcsoljam az alkalmazást, hanem egy tablethez. (Egy MEDION-ra is rá lehet installálni pl. a Huawei Health-et?).Nekem a lényeg csak annyi lenne a cél, hogy tudjam figyelni, naponta mennyit mozgok. Ha látom a számokat (amiket tényleg az óra mér, mert ezt hordom nap közben és az alvásminőség miatt sokszor éjjel is), akkor motiválóbb, hogy sétáljak még egy kicsit És akkor be szoktam nyomni a telón, hogy "szabadtéri séta" indul, és a GPS-el begyűjti az adatokat (merre jártam, mennyit mentem, milyen tempóval, hány lépés). Ezt utána érdekes átböngészni. Ha máshogy nem, de így könnyebben rá tudom venni magam plusz 1-2 kör sétára
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Biztos volt ez már téma itt a fórumban, de a "lépésszámláló" keresőszóra nem akadtam rá.
Szóval, az lenne a helyzet, hogy kaptam egy Honor band 4 okoskarkötőt, ami számolja a lépéseket. A probléma viszont az, hogy a P10 is számolja "magától" és a Huawei Health appban nincs összehangban a kettő. Elsősorban az óra adatait szeretném az appban tárolni - de hiába van szinkronizálva (alvási adatok, pulzus, minden átmegy), de a lépések száma a telefon által rögzített számot jelzi - és a nap végén sem korrigálja magát, hiába szinkronizálom, firssítem újra.Van valami opció arra, hogy a telefon "belső" lépésszámlálóját kiiktassam? Vagy esetleg ha a Google Fit vagy bármi más alkalmazást használnék, akkor lehetséges, hogy csak - és kizárólag - a karkötő által mért adatokat láthatnám és rögzíthetném?
Mert így azért csalóka a kép.
Köszi!
-
RoSSo3
senior tag
válasz Garfield85 #12606 üzenetére
Nem a játék miatt volt, az most is fent van. Szerintem tényleg bregadhatott valami, vagy nem tudom. Most már jó
-
RoSSo3
senior tag
Érdekes, eltelt 15 perc, most meg 100%-ot ír. A töltő csatlakozó elvileg rendesen bent van, megmozgattam, nem szakadt meg/csatlakozott újra.
Most tesztelni fogom, hogy milyen hamar merül. Aztán ha stimmel, akkor felteszem újra a játékot - akkor talán kiderül, hogy az meríti-e a háttérben (bár kézi beállításra tettem, hogy ne futhasson a háttérben).
Furcsa!
-
RoSSo3
senior tag
-
RoSSo3
senior tag
Köszönet, ki fogom próbálni mindegyik megoldást!
szerk.: egyébként most totál beragadt 60%-on. feltettem a hálózati töltőre (original), ki is írta, hogy szuper töltés. ment szépen felfelé: 60,0 - 60,1 - 60,2, kb 4 másodperc alatt. ott hagytam, visszamentem 5 perc múlva, 61%-on volt, és se föl, se le.
ránézésre nem látok piszkot se a töltőfejnél, se a kábelnél, sem a telefon usb bemeneténél.
most nyomok egy restartot, meglátjuk, hogy megy a töltés.
[ Szerkesztve ]
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
A gyorstöltőnek mennyivel kell(ene) töltenie a telefont?
Eddig pikk-pakk feltöltött a telefon, kb. 1-1,5 óra alatt már 100% közelében is volt, de legalább 95. Most meg már tölt jóideje és még csak 60%. Kezdtem gyanakodni.Sajnos nem emlékszem, mennyin hagytam tegnap lefekvés előtt, de biztosan nem volt piros, talán 25-30% között lehetett. Reggel pedig úgy ébredtem, hogy világít a piros LED, 3%.
Okozhat ilyen problémát egy újonnan feltelepített játék például? Megnéztem az akku-használatot, de azért nem jutok vele többre, mert tegnap játszottam az ominózus játékkal kb fél órát, és annyit is jelez a használat.
Ampere nevű applikációval tesztelgetem a töltést: 270-nél nem megy följebb se hálózatról, se USB-n laptopról töltve.
Érdekes, remélem, nem akku-probléma lépett fel
-
RoSSo3
senior tag
Értem, köszönet!
Azért fura, mert az előző telefonomon (LG G3s) nem érzékeltem ezt a problémát. Előkeresem majd, megnézem, ott mi-hogy volt beállítva, hátha okosabb leszek!
Ez a jogosultságos dolog jó ötlet, köszönöm, meg fogom lesni, hogy mit lehet benne állítani, hátha! -
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Néhány újabb kérdésem merült fel használat közben. Bár ezek talán inkább alkalmazás-specifikusok, de hátha van tapasztalatotok.
Szóval azt szeretném elérni, hogy Hangouts hívás közben ne pittyegjenek az értesítések. Elég idegesítő, hogy miközben valakivel beszélek, jön egy Messenger-üzenet, és behallatszik a beszélgetésbe.
A "rendes" hívás közben nem tapasztaltam (még) ilyent, de lehet, hogy csak épp akkor nem jött Messenger üzenet még.
Van erre valami megoldás? Néztem a Hangouts beállításait, de nem találtam erre vonatkozóan opciót. Az előző telefonomnál mintha ez nem lett volna így, tehát alapból némította volna hívások alatt a beérkező notificationoket (legalább is a hangokat).
Köszi! -
RoSSo3
senior tag
válasz dualcore #10665 üzenetére
Én is ezzel értek egyet: nem gondolom, hogy a Huawei szándékosan olyan töltőt adott volna a készülékhez, ami tudvalevő, hogy 2-3 év alatt kicsinálja a telefont. Annak azért biztosan híre menne - aminek nyilván a következő, új modellek értékesítésekor lenne hatása.
Én is csak azért hoztam fel a témát, mert valaki írta itt a múltkor, hogy nem egészséges így tölteni, meg ez csak vészhelyzetben jó, meg stb. Bízom benne, hogy a gyárban tudják, mit csináltak, és miért épp ezt a töltőt adták hozzá, mint standard töltő. (Kicsit ellentmondásosnak találnám, ha egy minimum 140e Ft-os telefonnál még arra is kellene külön költeni vásárlás után, hogy beruházzon az ember egy "biztonságos töltőre".)
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
Töltő-téma.
Nézem EZT a videót, ahol azt mondja a Tech2-s srác, hogy az a legjobb, ha azzal a töltővel töltjük a telefont, amit a gyártó eredetileg mellékelt hozzá. Na most, ez a P10 esetében gyorstöltő. Azon a véleményen vagyok, hogy a gyártó csak tudja, mit mellékel a telefonhoz - emiatt nem lesz "fényévekkel" hamarabb az akksi.És ebből sem lettem sokkal okosabb - mármint, hogy annyira rossz lenne a töltő, ami gyorstöltést tud.
-
RoSSo3
senior tag
Van értelme egyébként normál felhasználás mellett állandóan frissítgetni? Nekem is ma jelzett be, hogy elérhető, de nem vagyok teljesen meggyőződve arról, hogy fel szeretném tenni.
Most minden működik jó, gondom nincs. Ha nem hoz új funkciót, akkor észlelhető valami pozitív változás? Ok, biztonsági frissítés, de na. Laikusként? -
RoSSo3
senior tag
(#10344) wdx és (#10347) sityupityu : minden bizonnyal ez lesz a helyzet. bár nem nagyon, de mégis nagyobb, mint az előző telefonjaim, és kicsit máshogy kell helyezzem telefonáláskor. próbálkozom majd még vele, szerintem rendben lesz ez, csak hozzá kell szokni!
de pl. Messengernél/Hangoutsnál véltem felfedezni, hogy mintha halkabb lenne, mint a "hagyományos" hívásnál. még csak 28 vagyok, csak nem rossz ennyire a hallásom?(#10345) gabikiraly2 hálás köszönet, meg is rendelem hamarosan!
egyébként melyik másik töltővel használható, ami nem gyorstöltős? ha ezzel lehet óvni az akkut, akkor nekem is bőven megteszi a mindennapokban a valamivel lassabb is, szerintem az is bőven gyors.
-
RoSSo3
senior tag
Köszönöm a segítséget!
Akkor tehát például egy ilyen megfelelne, ennek Ap71 a kódszáma.
Nagyon meglepődtem egyébként, hogy milyen pikk-pakk feltölt! 1 óra alatt 95%-on volt. Az előző telefonom jó, ha 30%-ot tudott ennyi idő alatt.
Ami még kicsit furcsa, hogy a beszélgetési hangerőt mintha halkabbnak hallanám (maxra van állítva) mint az LG-nél. Aztán lehet, hogy nem, csak más a hangzása, és azért hallom így.
-
RoSSo3
senior tag
Tehát nem csak az adapteren múlik a dolog, hanem a kábelnek is eredeti Huawei-snek kell lennie, jól értem?
-
RoSSo3
senior tag
Kérdésem lenne a töltőkábellel kapcsolatban. Szeretnék venni egy újat/tartalékot - mire kell figyeljek? Úgy értem, USB-C, addig oké, de 2.1 vagy 3.1 látok ilyen (verzió)számokat. Minél magasabb, annál jobb - tudja kezelni a P10 mindegyiket, van értelme jobbat venni? Például ez az olcsóbb fajta is megtenné? Köszi!
[ Szerkesztve ]
-
RoSSo3
senior tag
Nekem G3s-em van, vagyis volt
Szerettem, mert jó kis készülék, még most is bírja az akksija - én felhasználásaim mellett - a 2 napot. Csak már akadozik, pl. a fotózás után várni kell pár másodpercet, hogy elmentse a fotót. Jártam már úgy, hogy "eltűntek" fotók emiatt, mert túl hamar kiléptem. Ezt leszámítva olyan nagy baj nem volt vele, csak szerettem volna már egy jobb kamerát, illetve gyorsabb működést és dual sim-re is szükségem volt. -
RoSSo3
senior tag
Köszönöm szépen!
Igen, bár "csak" 3 éves az LG, amit eddig használtam, de mégis óriási a különbség. A P10 sokkal vékonyabb is, jobban kézbe illik - annak ellenére, hogy nagyobb. A képernyőt is sokkal "nyugodtabbnak" érzem, és hasznos funkció lesz számomra a szemkímélő üzemmód is. Aztán akkor a kamerát még nem is említettem, ami nagyon tetszik! És eddig a duplakoppos ébresztésről való átállás is könnyen megy - köszönhetően a kényelmes, előlapi ujjlenyomatolvasónak. -
RoSSo3
senior tag
válasz benfolds #10289 üzenetére
Xiaomi Band, azt hiszem, az a neve. még sosem használtam ilyent, de hasznos küytünek tűnik!
és igen, én is úgy gondolom, hogy jó vétel volt - csak el ne kiabáljamnekem 8.0 van rajta, így kaptam meg, de nagyon gyorsnak ítélem. mondjuk nincs összehasonlítási alapom, nem használtam a 7.0-át sem. 370-es verziószám. én nem is nagyon szoktam frissítgetni, ha most így jól működik, nem bugos, nincs olyan dolog, ami zavarna, akkor jó lesz. (persze ha valami nagy újdonság jön, akkor lehet - de általában úgy vagyok vele, hogy ez megint a gyártók malmára hajtja a vizet: a folyamatos frissítésektől előbb-utóbb belassul - nincs optimalizálva, stb. - és így a gyanútlan felhasználó elkezd mérgelődni és nem marad más, mint egy új telefont venni. ki van ez találva!)
-
RoSSo3
senior tag
válasz benfolds #10285 üzenetére
személyes átvétel, Jófogás: Media Markt-os vásárlás, 8 hónapos, kék, hibátlan, garis (számla, jótállás megvan, HiCare-ben is minden stimmel). Ára 75 volt, és kaptam hozzá ajándékba tokokat és még egy okos órát is. Eddig nagy a boldogság - szerintem jó vétel volt. Méretre is tökéletes, remélem, sokáig nálam marad és gond sem lesz vele túl sok.
Ha már launcherek: nekem az előző telefonomon az L launcher volt feltelepítve. Szerettem, ha van kedvetek, próbáljátok ki. Én jelenleg még élvezem az új külsőt, de aztán lehet, hogy felteszem a P10-re is. Elég sok mindent tud, sok gesztus van benne (pl. dupla koppos kikapcs is, meg ha kétszer rányomsz a "fő" navigációs gombra, akkor is kikapcsolja a képernyőt. Témázható, oldalsáv is praktikus (a mostani Google hírfolyam helyett).
-
RoSSo3
senior tag
Tudnátok mondani olyan alkalmazást, amivel duplakoppal kikapcsol a képernyő (főoldalról), vagy esetleg egy ikon a főképernyőre, ami kikapcsolja? Utóbbiból találtam párat, de ezeknél ujjlenyomatolvasós felébresztéskor mindig PIN-t kér, ami nem annyira nyerő.
-
RoSSo3
senior tag
Hurrá, nálam a telefon, minden szuper - végre P10 tulaj lettem én is
-
RoSSo3
senior tag
válasz ricsike1995 #10244 üzenetére
Ez a fényerő probléma akkor jelentkezik, ha automatán van a fényerő-szabályázás, ugye?
-
RoSSo3
senior tag
Nézd, legalább pörög a topik. Amint feltenne valaki kérdést "szorosan" a P10-el kapcsolatban, akkor az lenne a téma. De ha nincs ilyen poszt, akkor ez van, szerintem a vásárlással, árral, garanciával, tapasztalatokkal kapcsolatos kérdéseknek is van itt helyük - főleg akkor, ha nincs más téma a telefonnal kapcsolatban.
-
RoSSo3
senior tag
Köszönöm az infókat! Én is olvasgattam, és a Huawei Blogon is azt írják, hogy kell a számla mellé.
De mindegy is, mert idő közben kiderült, hogy az eladónak megvan minden papírja hozzá.Media Markt-os vásárlás, ilyenkor csak azt kellene ellenőriznem, hogy a készülék IMEI száma megegyezik a garancialevélen/számlán lévővel, ugye? Akkor már nagy baj nem lehet. Persze kívülről nem fogom látni, hogy pl. beázott-e, de na, ennyi rizikó van a használt vásárlásban.
-
RoSSo3
senior tag
Szép estét!
Segítsetek nekem kérlek, hogy van ez a dolog a "készülékbe épített garanciával"? A lényeg akkor az IMEI-szám, és számla, papírok nem is kellenek? Sok eladó telefonnál látom, hogy képernyőfotót tesznek fel, hogy meddig érvényes a kiterjesztett garancia. Állítólag ezen keresztül lehet jelezni, ha valami gond van (hicare?).
De akkor blokk, számla nem is szükséges? Vagy hogy van ez?
Köszi![ Szerkesztve ]
-
RoSSo3
senior tag
válasz gabikiraly2 #10128 üzenetére
Így igaz - van külön topik a "milyen okostelefont vegyek" kérdésre. Próbálkoztam ott is, de az a topik meg annyira pörög és annyira a Note 5A-t javasolják szinte mindenkinek, hogy nem jártam túl nagy sikerrel.
Ha pedig már a P10 volt a kiszemelt, benéztem ide is tapasztalatokat, véleményeket gyűjteni. Örülök és köszönöm, hogy leírtad, leírtátok a pozitív és negatív tapasztalataitokat is!
-
RoSSo3
senior tag
válasz <Adamsky> #10118 üzenetére
Jaaa, hogy csak ezek!
- GPS nekem nem fontos, kamera talán rosszabb kicsit, mint a P10-nél (P20-hoz nem hasonlítom, mert az már végképp nem fér bele a keretbe), de nem vagyok profi fotós, nem hinném, hogy észrevenném a különbséget.
- Notch-ot kitárgyaltuk, nekem nincs vele bajom, sőt. Jó látni egy kis különlegességet, változatosságot a mobilpiacon (marketingfogásnak sem rossz a gyártók részéről, és hozott egy kis színt - kinek tetszik, kinek nem)
- Dudorkamera zavar engem is, de mivel sosem lesz tok nélkül, ezért nem döntő szempont nálam.
- Illetve mp3 lejátszóról hallgatok zenét, ha úgy adódik, abszolút nem szempont a jack megléte/hiánya.Szóval eddig (a buborékosodó/leváló fólia-kérdést még nem sikerült kideríteni, hogy Honor 9-hez képest javult-e a helyzet a 10-nél) a magasabb árat leszámítva nem látok olyan dolgot a H10-nél, ami számomra (!) nagy negatívum lenne.
-
RoSSo3
senior tag
tényleg, milyen színű? kéket keresnék elsősorban, az nagyon tetszik, de a fekete is szép. a fehér, arany színekkel nem vagyok kibékülve (most is fehér van, váltani szeretnék, meguntam)
-
RoSSo3
senior tag
válasz <Adamsky> #10106 üzenetére
Nevetni fogsz, de elkezdtem szemezni a Honor 10-el én is
Ami jelenleg opció, az a 90 ezres gyári garis P10, 9 hónapos. Ennyiért soknak tartom (még akkor is, ha kék, amit favorizálnék), amikor újonnan 125-ért meg lehet venni (és abban egyetértek Veletek, hogy újonnan már nem biztos, hogy jó döntés megvenni ennyiért).
A másik opció a Honor 9: ezt elvetettem a könnyen leváló fólia problémája miatt. (Árban sincs nagyon vonzó ajánlat.)
Szóval Honor 9 annyira nem. Következő lépcsőfok a P20 lite, amit elvetettem a sok negatívum miatt (túlárazott, gyengébb hardver, kamera). Jön a Honor 10 - P20 páros. A P20 130 körül lenne elérhető használt-garis, míg a H10 már 100 körül, újonnan 116.
Szóval így a 90 ezres használt P10 áll egy 100-as használt vagy egy 116-os új H10-el szemben. Utóbbi javára döntenék. Ha lenne 75-ért garis P10, az meggondolandó, de 90-ért szerintem már nem jó vétel.
Szóljatok, ha off, mert akkor befejezem az összehasonlítgatásokat
-
RoSSo3
senior tag
válasz benfolds #10099 üzenetére
tegnap volt egy, 109-ért. de már archív - igaz, annyiért még sokallom, talán 125 körül van újonnan.
de ha annak is ennyire lekerekített a széle és nem az igazi az üvegfólia, akkor tovább várok egy jó p10-re inkább.
jelenleg 90e-ért adná valaki, még azt is sokallom (novemberi vétel, garis). -
RoSSo3
senior tag
válasz PACSA75 #10093 üzenetére
Ez elég nagy negatívum - nekem Megnézem, hogy a Honor 10-nél is maradt-e ez a helyzet (de ha lekerekítettek a szélek, akkor gyanítom, hogy igen).
(#10094) Dave920117: ez nem szolgáltató függő? Amíg Blue Mobilosok voltunk, nem ment külföldről a telefonálás/net. Aztán Vodások lettünk, így működik különösebb beállítás nélkül.
[ Szerkesztve ]
-
RoSSo3
senior tag
válasz PACSA75 #10091 üzenetére
Na azt meg pont nem használnám
Néztem a Honor 10-et is: újonnan ugyan annyiba kerül most (kb.) mint egy új P10. És frissebb modell. Csak kiáll a kamera hátul - bár úgyis mindig tokban lenne nálam, szóval talán nem számítana.Viszont amit furcsállok: azt írják, hogy a Honoroknál ha üvegfóliát tesz rá a tulaj (amit én mindenképp tennék rá), akkor az könnyen buborékosodik, leválik a lekerekített szélű készülék-design miatt. Ez állítólag a P10-nél nincs így - illetve a Honor 10-ről sem olvastam ilyen tapasztalatot, csak Honor 9-ről.
-
RoSSo3
senior tag
válasz benfolds #10078 üzenetére
Xiaomiról: hidd el, ha 20x nem futtattam le keresést/szűrést a nekem fontos tulajdonságokkal, akkor egyszer sem. És nem jött ki Xiaomi. Ami ebből a márkából jó lenne, az ugyan annyiba kerül, mint egy P10 (Xiaomi Mi 6). Tehát nem lennék előrébb.
Marad a P10-Honor 9 páros, vagy esetleg a P20 lite - de itt se duplakopp, se elöl lévő ujjlenyomat-olvasó. (Viszont nekem a notch bejönne, az inkább előny, mint hátrány - ízlések és pofonok.)
De kamera-tudásban (szép képek, portré-mód használhatósága) ahogy olvastam, elég nagy a difi a P10 és a P20 lite között.
-
RoSSo3
senior tag
válasz PACSA75 #10070 üzenetére
osztozzunk meg rajta
Vissza a témába: nézegetem a Honor 9-et. Van valaki, aki foghatta kézbe mindkettőt (P10 és Honor 9)? Mennyire vészes a méretbeli különbség? Kék színben elég szép (feketében se rossz), és ha tényleg nagyon hasonló tudásban (pl. kamera) a P10-hez, akkor elgondolkozom rajta - ebből lenne gyári garis 70 körül már. ÉS akkor a kecske is meg a káposzta is kicsit
Szoftveresen ahogy így olvasgatom igen hasonló.
-
RoSSo3
senior tag
válasz benfolds #10068 üzenetére
tényleg ne menjünk bele a dolgokba, mert ha az "alig" jelző akár "csak" 20ezer Ft-ot is takar, az ott nekem már nem "alig." Ki-ki pénztárcájához mérten gondolkodik, vásárol, keresi a számára legjobb lehetőségeket.
De tényleg zárjuk le, nem gondolkodunk egyformán, megvitattuk normál hangnemben (ami már eleve pozitív!), elfogadtuk egymás véleményét, slussz.
-
RoSSo3
senior tag
válasz sityupityu #10057 üzenetére
Köszönöm, legyen így Most tényleg nem valami nagy a kínálat az ilyen garis telefonokból, de hátha ez hamarosan változni fog!
És (#10064) PACSA75 egyetértek, lépjünk tovább - köszönet a tanácsokért a vásárlással kapcsolatban!
[ Szerkesztve ]
-
RoSSo3
senior tag
válasz sityupityu #10055 üzenetére
Igen, én is 2-3 évente cserélek telefont, ez most lenne épp aktuális. Sajnos a trend miatt (egyre nagyobb méretűek a telefonok) elég korlátozottak a lehetőségeim (női kézhez kell mérnem a kütyüt). Sokáig szűkítettem a lehetőségeket, végül a P10 és a P20 maradt (ami tudásban is nyújtja azt, ami miatt cserélni szeretnék). A P20 álom kategória az ára miatt - viszont ez lenne a cél 1-2 éven belül. Addig pedig tökéletes lenne a P10. Viszont ilyen helyzetben figyelnék arra, hogy legyenek meg a papírok, stb., hogy ha váltanék mondjuk 1,5 év múlva, akkor ne "bukjam el" azt a 80ezret, amiért mondjuk most veszem a P10-et használtan. Így be tudok forgatni 40-et mondjuk az újba, annyival kevesebbe kerül majd.
Na talán így átláthatóbb - de én is úgy vagyok, ahogy Te is írtad, hogy elfogadom, hogy nem gondolkozik mindenki egyformán. Így van ez jól!
-
RoSSo3
senior tag
válasz sityupityu #10052 üzenetére
Számomra egy telefon (is) befektetés, és gondolok a (közel)jövőre is. Csakúgy, mint egy autónál, ott is jelentős szempont, hogy mennyit amortizálódik 1-2-3-... év alatt. Megvannak az időpontok, hogy mikor érdemes cserélni (zárójeles megjegyzés: eddig ennek köszönhetően többnyire minimális ráfordítással lehetett új autónk).
Miért ne adnám el, ha feleslegessé válik/szeretnék újat helyette? Álljon otthon a fiókban úgy, hogy 1) én már nem használom 2) családtagok sem használják (idősek, nem kell nekik okostelefon), rokon nem sok van, aki igényt tartana rá 3) és esetleg valaki még szívesen használná?
Az előző HTC-m 10e Ft-ért kelt el 3 éve. Azt beforgattam a jelenlegi LG-be, amit most szeretnék beforgatni az új telefonba. Nekem ez így logikus - de nem vagyunk egyformák. De ez már biztosan off itt, bocs, de szerettem volna reagálni
-
RoSSo3
senior tag
Sajnos (?) én is ilyen vagyok. Mindenki jól járt eddig a "levetett" telefonjaimmal. A mostani is 3 éves lesz októberben, egy karc sincs rajta, végig tokban, nem kulcs mellett, nem farzsebben hordtam. És fehér szálcsiszolt a készülék hátlapja, így még feltűnőbb, hogy karc/por/ütés, stb. mentes. Még a papírja is megvan, bár már nem garanciás, de az eredetét igazolja.
Nagyon bosszant, hogy sokan ilyen drága (100-on fölül szerintem ez már a drága kategória egy telefonhoz képest) készülékekre ennyire nem vigyáznak. Tele vannak repedt, törött, zúzott, karcolt eladó készülékekkel a portálok. Az enyém anno "csak" 55e volt, de tényleg úgy vigyáztam rá, mint a szemem fényére. Ezért is van igazatok, hogy ki tudja egy 'kis" kopás valójában mitől lett.
Szóval egyre inkább az új felé hajlok, vagy legalább megbízható bolt-megbízható számlával használtan variációra. Végül is, ha újonnan lenne, akkor az értéke is talán lassabban csökkenne (3 év garancia most startolna, leinformálható IMEI, stb.) Csak ahhoz még gyűjtenem kéne picit
-
RoSSo3
senior tag
válasz benfolds #10038 üzenetére
hát ez az, rém egyszerű lenne, ha lenne 70 körül garis. de ami nem szolgáltatós (azaz dualos), olyant eddig nem találtam. pedig tényleg óránként ránézek minden platformra. majd jön, remélem!
kivárok.szerk.: még "Keresek" hirdetést is feladtam mindkét oldalon, nem írt senki. szerintem ennyiért még nincs garis
[ Szerkesztve ]
-
-
RoSSo3
senior tag
válasz PACSA75 #10017 üzenetére
Igen, azt kell mondjam egy alapos átgondolás után, hogy igazatok van
Nem vásároltam még telefont használtan - megnéztem pár cikket, videót a neten, és vannak buktatók. Letiltás egy dolog. De ha az a sérülés valóban nem csak kopás, hanem bármi más, akkor számolhatok egy 20-30 javítási költséggel. Meg az akksi is kérdéses, még ha csak fél éves a telefon, akkor is.Szóval köszönet a segítségetekért - lemondtam a dolgot, de nagyon fáj érte a szívem
(Hátha megtalálja még a garit...) -
RoSSo3
senior tag
60-ról indultunk. Akkor kezdtünk el levelezni - mivel garanciálisan hirdette az illető. Aztán - én hihetőnek tartom - 2 napig kereste de nem lett meg a garancia-papír. Így mentünk le, alku, 45 a vége. Volt több készülék is itt a hardverapro-n, ami doboz nélküli, meg külföldi vétel, papírok nélkül. 50 körüli áron mind. (Van, ami még most is fent van, 55-ért.) Mind-mind sok pozitív visszajelzéses eladótól.
De alapvetően aztán milyen kár érhet, ha netán lopott lenne? Ha nem szolgáltatós (és mivel dual.os, nem az), letiltás nem fenyeget, nem? Vagy van még valami olyan eshetőség, amivel pórul járhatok?
60-65-ért nem vennék nem garist. Akkor már inkább a 80-85-ös garis. De 45-ért nem garis, kis kopás, szerintem reális! (Van, aki törötten 70-ért akarja adni, na az az irreális - nekem.)
[ Szerkesztve ]
-
RoSSo3
senior tag
válasz pető bá' #10009 üzenetére
Köszönöm a tanácsot!
A kopás nem vészes, ennyit be tudok vállalni. Tokban volt tartva állítólag, csak az eltörött, így pár hete zsebkopott. Mondjuk úgy is néz ki a fotók alapján, nem ütésnyom.
MO-on vásárolt, még garanciális is lenne, csak elveszett a papírja, sajnos. Mindegy is, ennyiért tényleg jó ajánlat lehet - mivel dualos, elvileg akkor nem lehet szolgáltatós, tehát tiltás-veszély nem fenyeget.
Ha minden jól megy, akkor még a héten én is P10 tulaj leszek[ Szerkesztve ]
-
RoSSo3
senior tag
Heló!
Lenne egy esélyem hozzájutni egy P10-hez:
- garancia nincs
- kissé kopott él az egyik oldalon
- kék szín
- ár 45.000
- dualos, független.
Szerintetek? Erősen hajlok rá, garanciás+dualost nem találtam 80.000 alatt, pedig már 3 hete biztos naponta 10x ráfrissítek a hardverarpróra, vaterára és jófogásra is. (Meg szempont, hogy lehetőleg hozzám közel legyen, személyes átvétellel - sajnos a legtöbb eladó BP-en van, ami nekem elég messze lenne.)Még ha el is szeretném adni egy év múlva, a kopás és a garancia miatt 30-at csak kapok érte! Annyiért meg akkor nem kérdés, hogy megéri most megvenni.
-
RoSSo3
senior tag
válasz donjohnson #9944 üzenetére
gondolod?
most szemezek egy 1 éves gyártói garanciás készülékkel, 70-ért. -
RoSSo3
senior tag
válasz sityupityu #9942 üzenetére
El is engedtem ezt a dolgot. Ha előbb nem, majd a black friday alkalmával biztosan szerzek egy P10-est
Osztottam-szoroztam, és végül arra jutottam, nem lenne jó döntés átmenetileg (míg a P10 ára lemegy kicsit) másik telefont venni (kompromisszumokkal, pl. nagyobb méret). A Meizu M6 note-ot néztem ki, újonnan 40-ért most meg lehetne venni. De egy év múlva, mikorra a P10 ára kicsit barátságosabb lenne, már talán fele annyiért sem tudnék túladni rajta, és már nem is lenne rajt garancia.
Viszont ha találnék egy jó árú, gyári garanciás használt P10-est max- 75-ért, az valószínűleg jobban tartaná az értékét és 1 év múlva legalább 45-50-ért el tudnám adni (talán még garancia is maradna rajta, ha szerencsém van). Már amennyiben szeretném eladni és P20-ra váltani, még az sem biztos, csak tervben van.
-
RoSSo3
senior tag
válasz sityupityu #9940 üzenetére
Köszi! Na, akkor több helyen sántít a dolog!
-
RoSSo3
senior tag
Sziasztok!
A Telenorban vásárolt készülék dual SIM-es, de csak két Telenoros kártya mehet bele?
(Használtakat nézegetek, azt mondja az eladó, hogy dual-os, de közben olvasom a Telenor oldalán, hogy "Az értékesített készülékek csak telenoros SIM kártyával használhatóak. ", ezért gondolok erre.) -
RoSSo3
senior tag
válasz sityupityu #9891 üzenetére
szintén! nekem sem opció a P9, pont a hátsó ujjlenyomat-olvasó miatt. inkább várok, míg lesz egy kedvező áru, garanciális P10, arra jutottam.
-
RoSSo3
senior tag
mert fontos a dual kamera ÉS a duplakopp. és ezt jelenleg csak a P smart tudja.
P10 lenne a legjobb, mert ott van elöl ujjlenyomat-olvasó, ami kiválthatja a duplakoppot. nem jó, ha hátul van, mert sokat fekszik az asztalon, nem emelgetném csak emiatt.tudom, a dupla kamerája csak marketing, meg minden, de legalább van a porté mód. belépőnek tökéletes lesz, aztán ha lemegy a P20 ára 1 év múlva, akkor majd arra váltok. de most jelenleg kell egy dual SIM-es telefon, és akkor már legyen benne dual kamera is, mert jó móka, használnám szívesen.
-
-
RoSSo3
senior tag
válasz benfolds #9781 üzenetére
egyébként attól tartok, hogy a Telekomnál az egy SIM-es változat kapható de akkor is, 130 vagy mennyi volt eredetileg, most meg 99, akkor dual ide vagy oda, de elég nagyot esett az ára! és ugye kifutó modell.
jön hamarosan új Huawei telefon? mert az még lenyomhatná esetleg az árát.
-
RoSSo3
senior tag
-
RoSSo3
senior tag
válasz benfolds #9775 üzenetére
jó lenne/lett volna ilyenbe belefutni!
jelenleg hardveraprón látok gyári garival 83-ért 1 évest, 85-ért zöld 3 hónapost, 90-ért Media Marktos fél évest és még egy 80-ast, fél évest.
3 hó garanciával 70 ezerért van egy, a többi hatvanezresekre vagy nincs gari, vagy nem dualos.
jófogáson van pár 60-70 között, de azokat rizikósnak ítélem, pont a garancia hiánya miatt.
-
RoSSo3
senior tag
válasz benfolds #9773 üzenetére
köszi a tanácsot! igen, edigitalos számlás a készülék.
hetek óta böngészem a hardveraprót, vaterát és jófogást egyszerre, de én 70-ért (de még 80-ért se) találtam olyan készüléket, ami dualos, fekete netán kék, szép állapotú (makulátlan/újszerű) és gyári garancia van rá.
bolti garanciásból vagy garancia nélküliekből van jópár, akár már 65-ért is. de az úgy nem az igazi, ha 2 év múlva eladnám, akkor még a kiterjesztett gariból mindig maradna, annyit megér a 85 a 65-höz képest.
70 és gyári gari abszolút jó választás lenne! de akkor lehet béna vagyok, hogy nem akadtam egy ilyenre se
-
RoSSo3
senior tag
válasz sityupityu #9770 üzenetére
Amúgy miért ekézik?
Én olyan telefont keresnék, ami méretben nem nagyobb 150mm-nél, dual kamerás (portrait mód érdekelne engem, nem kell profi, de a P smart-ról emiatt lebeszéltek), és ha nincs dupla koppos ébresztés, akkor elöl ujjlenyomat-olvasós.
Ezen szempontok alapján nem találok jobb vételt max 85-ös keretben gondolkozva ("tokkal.vonóval", gyári garanciával).
-
RoSSo3
senior tag
válasz sityupityu #9770 üzenetére
Akkor szerintem eldöntöttem, legyen a 85 használtan, 2.5 év garival. személyesen meg tudom nézni, a képek alapján valóban makulátlan.
Nem az 1-2 tokra értettem 20 ezret, hanem alapvetően 14e Ft lenne a különbség a két készülék között:
85e használtan, tokokkal, üvegfóliákkal (legalább 10e Ft érték)
99e újonnan - de itt még kellene venni hozzá 1-2 tokot, ami kb. 5e-ből jönne ki, ha én választok hozzá.így tehát az új készülék valójában nem 99, hanem 104e, és így megközelítőleg már 20e ft-os a difi.
szóval így értettem
[ Szerkesztve ]
-
RoSSo3
senior tag
Igen, ez eddig ok, de ez túl van a keretemen Azért néztem használtan pár hónapost, gyári garival, vagy otthoni előfizetés mellé (hűséghosszabbítással) Telekomnál 77 lenne. De nem ér annyit az egyszeri -20e Ft, hogy 2 évre elkötelezzem magam.
Én sem vettem még használtan készüléket. Rizikósabb, mint az új, de 15e Ft sok Plusz még a 99e-hez jön 1-2 tok, akkor az már 20e. Ha tehetném, megvenném újonnan, de nagyon ki kéne centiznem a keretet, hogy beleférjek sajnos.
De nem hiszem, hogy 1 hónapon belül lemenne (arukeresot nézve) 114e-ről 85-re.
[ Szerkesztve ]
-
RoSSo3
senior tag
válasz sityupityu #9765 üzenetére
Köszi a választ!
Igaz, az új az új, de fél év gari ér ennyit? Számla, 2,5 év gyári garancia, meg még tok is van a 85 ezreshez. Korrekt ajánlatnak tűnik. Nézegettem nem garisokat is, 65 körül lenne, de úgy voltam vele, hogy inkább legyen +20 és gyári gari.
Havidíjas előfizetést nem szeretnék kötni csak a telefon miatt. Otthoni TV előfizetés van Telekomos, de ha jól olvastam, 2 évvel meg kéne hosszabbítani. Annyit nem ér a dolog szerintem.
Szóval 65-ös keretről indultam elvileg, aztán lett 85, most meg 99? Hátha reagálnak rá a többiek, és lemegy 85 körül újonnan. De nem vagyok otthon ilyen téren - milyen gyorsan várható ez?
Szerk: a Telekomos dual SIM-es?
[ Szerkesztve ]
-
RoSSo3
senior tag
válasz gegekutas #9763 üzenetére
Sziasztok!
Éppen most keresgélek egy megfelelő állapotú használt, vagy kedvező új (de ilyent eddig nem találtam) áras P10-est.
Kinéztem egyet 85e Ft-ért, ami fél éves, makulátlan, független. Plusz még jár hozzá pár minőségi tok is.
De most, hogy írod a Telekomot... 99e. Megér annyit a felár, hogy új készülékem legyen? Jelen pillanatban nemet mondanék - de attól "tartok", hogy az árak követni fogják a Telekomot, és esni fog az ára a többi boltban is. Szerintetek, várjak kicsit, vagy válasszam a 85e-es ajánlatot?
Új hozzászólás Aktív témák
- Path of Exile 2
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- Ukrajnai háború
- Bitcoin topic
- Yettel topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Fotók, videók mobillal
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Vezeték nélküli fülhallgatók
- Asszociációs játék. :)
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy Note 8 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 12 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 7 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iKing.Hu - Google Pixel 9 Pro XL - Hazel - Használt, szép állapotban - 2027. 08. 26-ig
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest