Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
schwartz #199 üzenetére
Már ez is az "öregedés" eredménye. Gyermekként még hittem volna benne, hogy esetleg akár jó vezető is lehetnék (aki hallgat a tanácsokra, akár felülről, akár alulról jön az ötlet, tényleg figyeli a beosztottak érdekeit is, szóval mindenkinek jót akar, a résznek és az egésznek is, rendszer szinten, de minden elemre kiterjedően optimalizálva), de aztán rájöttem, hogy a legtöbb embert eredendően nem lehet "jól" vezetni, hanem pont az kell neki, hogy hazudjanak neki és mások "rabszolgája" lehessen (erre születtek, vagy programozódtak visszafordíthatatlanul), amiben viszont nem feltétlenül szeretnék közreműködni, mert akkor én sem tudnám boldogan végezni a vezetői munkámat, és így akár még több hibát vétenék, kárt okoznék, mint az a fajta vezető, aki pont birkapásztornak és rabszolgahajcsárnak termett egy személyben.
Még csak kis csoportos helyzetekben és kis rizikós ügyekben tudtam ilyet kipróbálni, de ilyenkor mindig akkor járt legjobban mindenki (de főleg én, és nem mondom, hogy ez nem fontos nekem
), ha az első pillanatokban hatásosan felléptem a színre, meggyőztem mindenkit, hogy hallgasson rám, majd azonnal kineveztem (kvázi magam helyett) a csoportból egy vezetőt. Célszerűen azt, akit én helyesnek tartottam erre a feladatra, és akiről úgy éreztem, hogy hallgat majd később a tanácsaimra. Ezután nekem általában semmi más dolgom nem volt, csak annyit tettem hozzá a csoportmunkához, amennyi jólesett. De tipikus az is, hogy felvázoltak egy A verziót, én hozzátettem három mondatot, és ez megszült egy meredeken más B verziót, amivel aztán mindenki boldog lett. A végén pedig leszartam, ha valakinek eszébe jutott felróni nekem, hogy az egész munkához csak pár szóval járultam hozzá, míg ők órákat dolgoztak, én tudtam, hogy az egész végeredmény az én gyermekem, mert ha nem szólalok meg, akkor teljesen mást csinál mindenki.
Új hozzászólás Aktív témák
it Elkapták az oldal feltételezett üzemeltetőjét, és több millió dollárnyi bitcoint is elkoboztak. A Silk Road fennállása óta a vádirat szerint 1,2 milliárd dolláros forgalmat bonyolított.
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- One mobilszolgáltatások
- Óra topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- GTA V
- Vezetékes FEJhallgatók
- A kínai routerek mellőzését kéri az amerikai kongresszusi bizottság
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- PlayStation 5
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- További aktív témák...
- iPhone 12 Red 64 GB
- Asus ROG Flow Z13 GZ301VIC Acronym Limitált kiadás - 13.4" QHD 165Hz Érintő - 32GB - 1TB - RTX 4070
- X1 Carbon 10th 27% 14" 2.2K IPS i7-1260P 16GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- BESZÁMÍTÁS! Nintendo Switch Lite 32GB játékkonzol garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF VG27AQ1A 27 170Hz 1ms IPS monitor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest