Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
endib
tag
Tőlem ez valahogy még nagyon távol áll...
-
geratn
tag
Remélem tényleg olyan gyors lesz mint ahogy azt hirdetik, szerintem sok baki lesz az indulás körül.
-
azbest
félisten
Legalább elolvastad volna... de ha megoldás helyett kifogást keresel, úgy tényleg nem működik.
A lényeg tömören összefoglalva: a tunerek többségénél a firmware-t a driver tölti be a memóriába/eszközbe. Mivel a firmware zárt bináris és az adott gyártó cég szellemi tulajdonát tartalmazza, így nem lehet mellékelni az oprendszer telepítőjében. Neked kell felmásolni, de van, hogy maga a rendszer kérdez rá, hogy használni akarod -e. Windows alatt is szükség lehet driver telepítésre, szóval ott is kell telepíteni. Persze van amihez tartalmaz drivereket, de ez nem csak windows alatt van így.
Szerintem sokan szidhatnák a windows-t is ennyi erővel, akik annó bt8x8 chipsetes tunert vettek, hisz az használhatatlan újabb windows változatok alatt. De akár az újabb és még mostanában is kapható pci csatolós conexant CX2388x chipsetes tunere kulajdonosai is szidhatnák, amiért 100% procihasználatot és aszinkronban futó kép és hang párost produkál 64 biten 2GB feletti rendszermemóriával. (Ezek amennyire tudom jól működnek linux alatt).
Az oprendszerek helyett inkább a hardver gyártó cégek hozzáállását kéne szidni, akik messze rosszabb támogatást nyújtanak a termékeikhez, mint 10 évvel ezelőtt. Most csak arra mennek, hogy havonta szórjanak ki egy másik nevű és korábbiakkal nem kompatibilis terméket, a régit meg dobd a kukába.[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz attila9988 #267 üzenetére
Nálam windows alatt semmi probléma vele.
-
S3mp41
csendes tag
kell a faxomnak.
Ubuntu fan. MSI Wind U100, 128G SSD, Xubuntu. Boot, jelszó beírással együtt 11 sec, Kikapcsolás 5 sec. Windows? ROTFL
-
Andoidtibi
csendes tag
Hát kíváncsian várom hány Szerviz pakk fog kijönni hozzá valahogy sose sikerül elsőre!
-
KAMELOT
titán
válasz attila9988 #267 üzenetére
Lényeg itt az, hogy mindig rákérdez a felhőre akarsz e csatlakozni. Azt akarják, hogy elérhetőek legyenek a te fileaid és bel tudjanak kukkantani. Modern legális kémkedés egyik formája. Sajnos ez van. És akinek nincs éppen netje annak mi a tetveket ír ki???
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
attila9988
őstag
A tvtuner pont az a kategória, ami windows alatt is állandóan problémás. Hogy aztán ez most pontosan kinek a hibája, az jó kérdés... de az biztos hogy nekem mindig is csak a bajom volt vele. Az viszont tény, hogy windows -al esélyesebb hogy viszonylag jól működésre lehet majd bírni a cuccot.
Más:
A win8 configurációs lehetőségeit is sikerült úgy megoldani, hogy kellőképpen bosszantó legyen... ki a fene tervezte ezt? Na mindegy.. ezt most nem részletezem.Viszont a mindenhol felbukkanó "sign in", meg felhő reklám még ennél is idegesítőbb.. Miért nem lehet egyszer megmondanom neki, hogy nem akarom azt a fos live -ot, és kész. Majd ha úgy tartja kedvem, akkor bejelentkezem.
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
KAMELOT
titán
Ha laptopod van akkor más. Neked szükséged van ilyenre.
(#261) attila9988: ez így van ahogy írod. Sjanos buktának néz ki. Ez kb. oylan mint a TV shop. Vegyük meg azt ami nemtudjuk mire jó és esetleg néha elővesszük.
(#262) hunfatal: TV tunert nem használok. Majd valaki segít neked ebben, aki hozzárétőbb.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
attila9988
őstag
WIN-t sem tudják normálisan használni és még instalálni sem tudnak. És a ubuntu ingyen van. Csak egy kicsit bíbelődni kell vele.
Szerintem senkitől sem lehet elvárni, hogy ilyesmiket tudjon. Ne felejtsd el, hogy az informatikai eszközöket nem csak azoknak készítik, akik ilyen szinten ismerik az eszközöket. Ettől persze a win8 még nem lesz jobb, sőt.... Mutattam családban is olyannak, aki nagyon laikus, és azt mondták hogy kényelmetlen, és nem tetszik.... ennyi. Én nem állítom hogy mindenki így lesz vele, de eddig akikkel beszéltem róla laikusokkal, egy kezemen meg tudom számolni hányan mondtak róla valami pozitívat is, és még ezek között sem teljesen egyértelmű, hogy végül tényleg használnák is a win8 -at... Valamiért a microsoft erőlködik ezzel a "csináljunk mobiltelefont a pc -ből" vonallal, de szerintem nagy bukta lesz. Az oem -ek miatt lesznek persze komoly eladási mutatók, de az nem a valós elégedettségi faktort mutatja, csak azt hogy hány partnerrel tudtak megállapodni hogy az minden eszközén ezt a rendszert alkalmazza. Persze ez csak addig működik, amíg vissza nem csap a dolog, ahogyan a vista -val is történt. De még ott leginkább csak technikai bakik miatt ment a sírás, amit idővel kijavítottak, addig itt alapvető koncepcionális hibák vannak, érzésem szerint átgondolatlan a rendszer, és erőszakosan akarja a felhasználókat átszoktatni egy agybeteg manager és designer csapat ötleteire a felhasználókat.... szerintem ennek rossz vége lesz, de majd meglátjuk.... Én biztosan kihagyom a windows 8 -at, ha nem lehet belőle végleg kiírtani a felesleges vackokat, és rendes start menüt varázsolni rá....
„Csak az apró titkokat kell védeni. A nagy felfedezéseket a nyilvánosság hitetlensége védi.” (Marshall McLuhan)
-
walkmanboy
tag
Kíváncsi leszek, hogy fog majd futni a win8 egy P1-esen
Amúgy érdekes lesz, a használók így is nehezen tértek rá a windows 7-re, ( én nem ) akkor hogyan fognak majd a windows 8-ra áttérni? Érdekes dió lesz
A nők szerint a szülni a legnehezebb.. Vajon BF-eztek e már 220-as pingel?
-
FTeR
addikt
nem csak másképp néz ki, új fícsörök is vannak benne.
a kiforrott dolgokat szeretem, firefox-nál is utáltam a kiterjesztősdit, a win-re telepthető sz*roktol meg sikítani tudnék. (iso is tudtam mountolni, de mégis egyszerűbb a beépített)
sleep-et nem használok, mert hajlamos kiesni az akksi és pulzálnak a ledek, ami rohadtul tud idegesíteni este.
-
KAMELOT
titán
válasz fordfairlane #245 üzenetére
Eddig sem volt gondom a task managerrel. Mindent meg tudtam benne csinálni. Max a WIn8-ban más a kinézete. Ennyi
(#247) FTeR: ezek csak ilyen apró dolgok amiknek semmi jelentősége. SLEEP eddig is gyors volt nekem WIn 7 alatt. És amiket leírtál Rainmeter és RocketDock-al meg lehet egyszerűen oldani. Olyanra alakítod a desktopodat amilyenre akarod. Nekem a WIN8 semmi újdonságot nem mutatott fel. WIN7 kicsit átcsinálva.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
Annyit azért tegyetek már meg, hogy aki párhuzamot von a Unity és a Metro között, gondoljon már bele, hogy Ubuntu-n van választás.
És nem ment el a felhasználók JELENTŐS része. A distrowatch nem felhasználói statisztika.
És unity (+HUD) azért használható is mamár..[ Szerkesztve ]
Tegnap még működött...
-
FTeR
addikt
válasz fordfairlane #245 üzenetére
DP után én is úgy gondoltam, h marad w7.
aztán egyik héten vettem új ssd-t és gondoltam felpróbálom rá, nem hiszem hogy visszatérek w7-re.
1-2 dolog* van amit hiányolok, viszont jóval több** dolog van, ami már most hiányzik ha w7 elé ülök.*
- jump list start screen-en
- egyszerű, vakon elintéhető módja a leállításnak (w7-en win-> jobbra-> jobbra-> enter)
- aero glass (de tudok nélküle élni...)**
- boot idő (a hibernálás sokkal gyorsabb)
- új intéző (vista óta egyre több dologban kiváltja TC-t)
- iso mount
- néhány informatív tile
- a settings pane
- új task manager (meglepően gyakran szoktam ránézni)
- lock screen (nagyon tetszik a hatalmas óra rajta)
- és végük kövezzetek meg, de a start creen-en csoportosított ikonok is (létrehoztam Office, Dev, Tools csoportokat), ritkábban használt app elindítsa sokkal kevesebb odafigyelést igényel, mint a start menü (a gyakran használtak pinnelve vannak tálcán).szerk: van rakat más is, csak az nem a hiányzik kategória, csak w8-ban egyszerűne jobb. mint boot F8-a, vagy a file másolás állapotlezője.
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
Egyelőre én is maradok Win7-en, bár kacérkodok a gondolattal, hogy a Developer Preview után valami frissebb kiadással is kipróbáljam a rendszert. Mindenesetre a DP próbálgatása során eléggé elveszettnek éreztem magam, alapvető műveletek végrehajtása során ütköztem nehézségekbe. Ugyanakkor egy csomó apróság miatt meg jó lenne a Win8, például az emlegetett új task manager miatt is.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
worxland
addikt
Honnan veszi: a referenciákban fel van tüntetve, én a Web-kliens részre gondoltam, a hozzá tartozó ref-ek 14-től 25-ig vannak.
Ki ír oda: aki akar, akár Te is - a history-t megnézheted, ki mit szerkesztett benne, ott a link a jobb felső sarokban
Ellenőrzés menete: első körben a többi felhasználó, második sorban a direkt ezzel foglalkozó önkéntesek (amennyiben jól emléxem)Senki nem mondja, hogy a Wiki szentírás, épp ezért, ha van más statisztikád, oszd meg velünk és adj meg egy linket, légy szíves.
Szerk.: helyesírás
[ Szerkesztve ]
''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q
-
FTeR
addikt
sztem senki sem akar irodai munka közben tapizni a feje magasságában lévő kijelzőn.
viszont rengeteg új felhasznális terület van (konyha...), ahol a tapi kézre esőbb.én nem tudom megérteni ezt a rinyát, ez csak egy dashboard, ami újraindítás* után köszönt, amit egy kattal el lehet tűntetni.
*hibernálásból vagy sleep-ből asztal fogad, ha azon zártad le.
-
-
KAMELOT
titán
válasz fordfairlane #186 üzenetére
Nemtudom kire gondol itt az MS, de az tény, hogy ülni a monitor előtt és nyomkálni a cuccokat kicsit fárasztó. Úgyhogy ez a irány ki is lőve. Mert soknak kényelmesebb egérrel irányítani a dolgokat mint nyúkálni a képernyőn.
(#185) < CyberBob >: ahogy egyik kolléga már írta, ha választhatóak lennének a dolgok akkor rendben lenne. De meg van szabva, hogy ez és ez lesz. Így tényleg oda jutunk, hogy a WIN 8 kezd WIN3.1-hez hasonlítani. Még ahogy néztem nemhogy javítottak volna a grafikai megjelenítésen hanem még butítottak is rajta. WIN 8 ebből kifolyólag alul marad majd. Fejleszteni kell csak nem visszafele.
(#192) woland_y2k: tudom én....el kell fogadni,hogy sajnos ez a WIN nem a NO.1 kategória lesz. Tabletokra meg mobilra tényleg jó. De asztalra nemér semmit!!!
(#231) hunfatal: Nekem sokáig volt UBUNTU 10.04-em és minden ment simán. Itt azzal van a gond, hogy a legtöbb ember retardált így nem akarnak semmit sem tenni azért, hogy a dolgok rendesen menjenek. Nézd meg legtöbben még a WIN-t sem tudják normálisan használni és még instalálni sem tudnak. És a ubuntu ingyen van. Csak egy kicsit bíbelődni kell vele.
[ Szerkesztve ]
V1200 - 18CORE - SUPRIMX
-
fatal`
titán
Nem egyik sem, csak nyitott szemmel járok.
Nézzél körül néhány irodában, ne csak a szobádban bámuld a falat. Még a Mac OS-nek is nagyobb a részesedése desktopon, mint a Linuxnak.
Igazság szerint leszarom, ha csődbe megy az MS, csak a hülyeségre reagáltam, amit a korábbi hozzászólásodban írtál, amihez még forrást sem linkeltél, hogy mégis mire alapozod azt, hogy a Linux veszélyeztetné a win piaci részesedését.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
Nem olvasok fizetett hírdetéseket, nézz meg valamilyen böngésző statisztikát.
Természetesen nem a mobiltelefonok és a szerver részesedésről beszélek, hanem kizárólag a desktopról.
Nézz csak körül a nagyvilágban. Az hogy 3-4-5-10 ismerősöd Linuxot használ az asztali gépén az nem jelent semmit. Amíg a hardverek jó része nem működik rendesen Linux alatt, addig nem is lesz elterjedtebb.
Használok Linuxot is egyébként. De ettől még a Windows részesedését nem veszélyezteti, ahogy a Libre sem az Officét, legalábbis rövidtávon.
[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
A böngésző ígyis-úgyis nyitva van, így számomra ez nem érv.
Az egyszerű alkalmazások sem, mert inkább holt buták a metro appok, mint egyszerűek.
Neked interaktívabb, nekem meg feleslegesen kell(ene) taskot/asztalt váltani, így meg úgyis itt van előttem. Ez már inkább használati kérdés.
Engem nem is a metros "desktop"/kereső/start menü zavar, sokkal inkább a sarokban előugrabugráló mindenféle menü, meg az idióta helyen lévő leállítás.
Ettől függetlenül ki fogom próbálni a win8-at és ha képes vagyok megszokni, akkor használni is fogom. De egyelőre az RTM-ig / MSDNAA verzióig biztosan marad a win7.
(#226) brozy:
"Előbbit a tablettek és a linux, utóbbit a LibreOffice veszélyezteti."Ez azért igen erős csúsztatás. A Linux semmit sem veszélyeztet, hibahatár alatti a részesedése, tableteknél pedig az iOS és az Android előrébb áll és valószínűleg fog is (jó ideig még biztosan). A Libre nem veszélyeztet semmit, az MS a vállalati szektorból él, nem az otthoni warezpistikből.
[ Szerkesztve ]
-
Воланд
titán
hol vedtem? leirtam, hogy nekem miert felel meg. felolem mindenki azt ir a win8-rol, amit akar, nem szegyell. azt meg pont lesz*rom, hogy te mit gondolsz.
[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
virkir
veterán
Te írtad.
Tehát amit az előbb írtam. orbitális önellentmondásokba bírtok keveredni ha védeni próbáljátok az a foscht.
Az ízlés meg lényegében objektív. Ha valakit kielégítenek a gyerekrajz színvonalú tenyérnyi csempék desktopon, legyen neki. Gondolom a bútora is raklap deszka szögelve."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Воланд
titán
válasz fordfairlane #221 üzenetére
volt olyan, hogy napokig nem lattam a
metro ui-tstart kepernyot (max ha kerestem valamit), vegig a klasszikus desktopon voltam. utana tertem vissza win7-re es legkozelebb csak akkor lesz a win8 a fo rendszer, ha lesznek normalis metro-s appok.[ Szerkesztve ]
"Woland egy fura sátán, nem Isten ellenfele, hanem afféle küldötte, végrehajtója egy megromlott emberi világban, csak annyi rossz van benne, amennyi itt rátapadt."
-
Воланд
titán
"Ezek mind megoldottak már a 7-en is sokkal szebb a teljes rendszerrel összhangban lévő dizájnnal, nem úgy néznek ki mint amit az öt éves Pistike rajzolt a csendespiheő után a zsíroskenyeret majszolva."
izlesen felesleges vitatkozni.
"Hja kérem akik csak fészbúkolnak meg játszogatnak azoknak ez valóban elég is lesz."
bocs, vmware-t nem tudok telefonon futtatni.
-
fordfairlane
veterán
Nem a live tile-okkal van a probléma, vagy az egyszerű alkalmazásokkal. Nem a Windows 8 komponensei a probléma, hanem az egésznek az integrációja, kezelhetősége. Ezen kívül pedig nem csak egyszerű, hanem összetett alkalmazások is léteznek, amihez touch displayen nehéz, vagy egyenesen lehetetlen kezelhető UI-t csinálni. Aztán itt van ez a kettősség az x86 alatt, ez a dupla desktop, az ide-oda ugrálások, stb....
x gon' give it to ya
-
Воланд
titán
en is operat hasznalok fo bongeszonek es tudom, hogy van ra lehetoseg postafiokot hozzaadni, meg x fele kiegeszitest telepiteni, de mint emlitettem egy darab alkalmazast sem kell megnyitnom, nem kell kulonbozo oldalakra ellatogatnom, majd azt frissiteni. es nekem a start kepernyo interaktivabb es jobban bejon mar a kinezete is, mint az opera.
-
virkir
veterán
egy helyen latom, hogy mennyi e-mail-em erkezett, ki keresett valamelyik chat-en, latom a naptarat, latom az idojaras elorejelzest, latom az uj hireket, latom az altalam kovetett reszvenyek/valutak arfolyamat es egy darab alkalmazast sem kellett megnyitnom ezekert az informaciokert
Ezek mind megoldottak már a 7-en is sokkal szebb a teljes rendszerrel összhangban lévő dizájnnal, nem úgy néznek ki mint amit az öt éves Pistike rajzolt a csendespiheő után a zsíroskenyeret majszolva.tetszik, hogy az alkalmazasok szog egyszeruek
Inkább holt buták.teszik az uj kereses, hogy rogton teljes kepernyon jelennek meg a talalatok.
Valóban nagyszerű, hogy keresztbe kell néznem cirka 40-50 centit a beírás és a találat megjelenítéséhez. Aha.varom mar, hogy ugyan azt a programot hasznalhassam a telefonon es a pc-n is
Hja kérem akik csak fészbúkolnak meg játszogatnak azoknak ez valóban elég is lesz."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
fatal`
titán
"egy helyen latom, hogy mennyi e-mail-em erkezett, ki keresett valamelyik chat-en, latom a naptarat, latom az idojaras elorejelzest, latom az uj hireket, latom az altalam kovetett reszvenyek/valutak arfolyamat es egy darab alkalmazast sem kellett megnyitnom ezekert az informaciokert "
Ezeket most is látom egy helyen, böngészőnek hívják.
-
Воланд
titán
válasz attila9988 #216 üzenetére
"Ha ennek az ellenkezőjét állítod, akkor valami magyarázatot is adhatnál erre"
egy helyen latom, hogy mennyi e-mail-em erkezett, ki keresett valamelyik chat-en, latom a naptarat, latom az idojaras elorejelzest, latom az uj hireket, latom az altalam kovetett reszvenyek/valutak arfolyamat es egy darab alkalmazast sem kellett megnyitnom ezekert az informaciokert (nyilvan ezekhez szukseges az, amit ma remlitettem, hogy legyenek normalisak ezek az alkalmazasok, mert a mostaniak hagynak maguk utan kivannivalot, ezert nem is hasznalok jelenleg win8-at). tetszik, hogy az alkalmazasok szog egyszeruek (bar egy kicsit mar nagyon azok), egy levelezesre pl. semmi szuksegem nincs egy olyan sok funkcionalitassal biro programra, mint pl az outlook, de irhatom ide akar a thunderbird-ot is, mivel sokaig azt hasznaltam. video/zenelejatszas eseten semmi szuksegem nincs egy wmp, winamp tipusu programra. es az adott alkalmazast megnyitva nem kell nekem felesleges menupontokat, ablakelemeket bamulnom, nincs csilli-villi felulet. teszik az uj kereses, hogy rogton teljes kepernyon jelennek meg a talalatok. es a programokra visszaterve varom mar, hogy ugyan azt a programot hasznalhassam a telefonon es a pc-n is, ugyan ugy nezzen ki mindegyik (jo, nyilvan nem lesz 100%-os hasonlosag).
-
attila9988
őstag
szerinted, meg x masik user szerint szar, szerintem, meg x masik user szerint nem szar. aztan majd meglatjuk, hogy a nagyobb tomegek mit mondanak ra.
Csakhogy az ms -nek olyan rendszert kell letenni pár évenként az asztalra, ami mindenkinek vállalható, hiszen a tömegekből él. Ez éppúgy igaz a vállalati szegmensre, mint az otthoni felhasználókra. Innentől kezdve pedig, ha csak megosztja a felhasználókat, máris erősen meggyengül az ms védő bástya, és máris ugrani fognak a többiek a kétkedőkre.
A választás szabadsága az, amit egyetlen ujjmozdulattal megadhatna az ms ha akarna, mégis az erőszakos terjesztés mellett döntött. Hogy ezt a felhasználók mennyire veszik majd jó néven, az majd erősen meglátszik a Microsoft részvények árfolyamán. Szerintem asztali gépre, és notira nem való a metro. És egyáltalán nem vagyok egyedül ezzel a véleményemmel. Hiába ömlengenek róla a bemutatókon, ha egyszer sokkal körülményesebb a használata, mint a start menüé. Maga a metro technológia a táblákra, és a tapipacsi telefonokra biztos jó, de egy rendes számítógépre nem való. Ha ennek az ellenkezőjét állítod, akkor valami magyarázatot is adhatnál erre...
-
Воланд
titán
-
fatal`
titán
"szerinted, meg x masik user szerint szar, szerintem, meg x masik user szerint nem szar. aztan majd meglatjuk, hogy a nagyobb tomegek mit mondanak ra."
Ha már most megoszlik, akkor később is megfog. Éppen ezért kellett volna választási lehetőséget adni, nem alapértelmezetté tenni ezt a fost.
-
virkir
veterán
Ja csak az x user aki szerint szar az meg tudja fogalmazni érvekkel, hogy miért szar.
Az x akinek meg tetszik azoknál az érvek meg kimerülnek abban, hogy mert csak, meg ez a haladás, vagy leginkább önellentmondásba bírnak bonyolódni ha érvelésre kerül a sor."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Воланд
titán
"Ott a probléma amit leírt, hogy ráerőltetik a szart a vásárlókra ahelyett, hogy alapból megadnák a választás lehetőségét, majd ezután felmérve a használati szokásokat vennék ki vagy hagynák benne a metro UI-t"
szerinted, meg x masik user szerint szar, szerintem, meg x masik user szerint nem szar. aztan majd meglatjuk, hogy a nagyobb tomegek mit mondanak ra.
-
virkir
veterán
33 honap telt el a vista es a win7 megjelenese kozott.
És mintha lett volna statisztika, hogy amíg kapni lehetett az xp-t addig az vezette az eladásokat nem a vista, holott az volt a friss rendszer.
Azt se felejtsük el, hogy az MS-től is bevallották páran, hogy kissé elhibázott lépés volt az a fejlesztés leginkább az akkori elégtelen átlagos hardver környezet miatt.akkor nyilvan valtoztatni fog az ms, nem ertem, hogy hol itt a problema?
Ott a probléma amit leírt, hogy ráerőltetik a szart a vásárlókra ahelyett, hogy alapból megadnák a választás lehetőségét, majd ezután felmérve a használati szokásokat vennék ki vagy hagynák benne a metro UI-t#210
mangoig rohejesen buta volt a rendszer
Ja most már legalább csak kedves mosolyra ingerel.
Még 2-3 frissítés wp8-10 és már utol is éri a konkurenciát tudásában, ficsőrökben.[ Szerkesztve ]
"Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Воланд
titán
"A WP7 részesedése alapján nem csak a geekeknek nem tetszik."
jo hat a wp7 meger egy kulon miset. mangoig rohejesen buta volt a rendszer (most sem fenekig tejfel az elet, de sokkal vallahatobb, mint anno), a tobbi rendszeren megszokott alkalmazasok hianyoztak/hianyoznak es egyedul a nokia az aki agreszivebb marketinget folytat a mango megjelenese ota, mivel a tobbi gyarto elvan a droiddal es a mango elotti eladasok nem hoztak a rendszerhez fuzott remenyeket.
[ Módosította: 7 ]
-
Воланд
titán
válasz fordfairlane #205 üzenetére
nekem tetszik, viszont ha nem lesznek normalis programok a metros feluletre, akkor nalam sem lesz hosszu eletu. en is csak azert nem kuldom el oket melegebb eghajlatra a metro ui miatt, mert telefonon mar azt hasznalom lassan egy eve es semmi problemam nincs vele es siman el tudom kepzelni, hogy az asztali gepemen is ugyan az fogadjon.
-
Воланд
titán
hasznalati statisztika viszont lesz a megjelenes utan. plusz ott lesz a store forgalma is. a metro ui vonalat akarja az ms tovabbvinni a kovetkezo oprendszerbe is es ha azt latja, hogy nem hasznaljak az emberek a win8-at, akkor biztos, hogy valtoztatni fog.
-
fordfairlane
veterán
a geek-ek egy reszenek nem tetszik a metro ui
Szerintem meg pont nem ez a helyzet. A geekek egy részének általában semmi változás nem tetszik, most viszont csak a geekek egy részének tetszik az új felület. Főként azoknak, ahogy elnézem, akik eddig is vevők voltak a Microsoft minden megoldására.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
Воланд
titán
válasz Jim Tonic #201 üzenetére
"hamar le is váltotta."
33 honap telt el a vista es a win7 megjelenese kozott. a win7 es a win8 megjelenese kozott pedig 36 fog eltelni.
"Edd meg a sz@rt, bammeg. Nem ízlik? Ja, akkor van libasült is. Ez aztán az épkézláb gondolkodás..."
egyelore ott tartunk, hogy a geek-ek egy reszenek nem tetszik a metro ui, ebbol kifolyolag mar jo elore temetik az ms-t, ugy, hogy nulla, azaz nulla eladasi adat all rendelkezesunkre, hogy abbol kiindulva le tudjuk vonni azt a kovetkeztetest, hogy a fogyasztoknak, az r=1 usereknek mennyire tetszik vagy nem. ha nem tetszik es lesz kezzel foghato adat, akkor nyilvan valtoztatni fog az ms, nem ertem, hogy hol itt a problema?
lehet finomabban fogalmazni, ugy is megertem.
-
fatal`
titán
Az előtelepített gépek miatt fogják hozni az eladásokat, ahogy a Vista is hozta. Más kérdés, hogy semmilyen statisztika nem volt arról, hogy hányan downgradeltek XPre, ahogy valószínűleg most is a W8 eladásokba fogják beleszámolni azokat, akik vesznek egy laptopot/összeszerelt konfigot win8-cal és downgradelnek win7-re.
(#201) Jim Tonic: Szerintem is az SP1-ig, de SP2-t szokott mondani mindenki, mert ott került be a biztonsági központ, a tűzfal meg még 1-2 másik cucc.
(#204) woland_y2k:
"egyelore ott tartunk, hogy a geek-ek egy reszenek nem tetszik a metro ui"A WP7 részesedése alapján nem csak a geekeknek nem tetszik.
[ Szerkesztve ]
-
fordfairlane
veterán
válasz Jim Tonic #201 üzenetére
Höhö. Egyrészt próbálkozás. Ezért megcsinálni így az oprendszert... Másrészt a Surface szerintem meghal majd a fogyasztásnál.
Hát én sem mondanám, hogy átlátom az egészet. Nekem az a tapasztalatom, hogy sima notebookon kínszenvedés a Win8 a Win7-hez képest, és látom, hogy nagyon sokan vannak így. És a touchpad közelebb áll a touch screenhez, mint az egér, ebből azt gondolom, hogy asztali gépen sem lehet nagyobb élmény használni.
Hogy mit fognak szólni azok, akik hagyományos notebookot vagy desktopot vesznek, és Win8-cal kapják, jó kérdés. Nem tartom valószínűnek, hogy a touchscreen elterjed a sima notebookoknál, pláne nem az asztali gépeknél.
Eleve nem tudom, hogy ez a Metro felület a Microsoft szerint normál gépre is tökéletesen jó, vagy inkább arra számítanak, hogy ugyan kaotikus kissé ez a hibrid megoldás, de az érintőképernyők gyorsan elterjednek. A WinRT / Metro közös platformot hoz létre az asztali gépek és a tabletek közt, de hogy az x86 változatot miért "erőszakolták meg" ennyire UI szinten, az nem világos.
[ Szerkesztve ]
x gon' give it to ya
-
nagyúr
válasz fordfairlane #199 üzenetére
Höhö. Egyrészt próbálkozás. Ezért megcsinálni így az oprendszert... Másrészt a Surface szerintem meghal majd a fogyasztásnál.
#197: Ennyire nem lehetsz beszűkült. A Vistaval elásta magát az MS, hamar le is váltotta. Tudsz egyáltalán objektíven hozzászólni a témához? Ez nem az első furcsa mondatod.
#198: amig ki nem adjak az sp1-et, ami valaszthatova teszi a metrot. ha az eladasok nem hozzak a kivant eredmenyt. szoval a sirasas egy eros tulzas, semmi mas. Edd meg a sz@rt, bammeg. Nem ízlik? Ja, akkor van libasült is. Ez aztán az épkézláb gondolkodás...
#200: Az XP az SP1-ig volt hulladék...
[ Szerkesztve ]
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
Új hozzászólás Aktív témák
- Milyen TV-t vegyek?
- Békéscsaba és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Windows 10
- OLED TV topic
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Milyen videókártyát?
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Eredeti játékok OFF topik
- Mikrotik routerek
- További aktív témák...
- Eredeti Microsoft termékek - MEGA Akciók! Windows, Office Pro Plus, Project Pro, Visio Pro stb.
- NORTON 360 for Mobile! 1 eszköz, 1 év! DOBOZOS, BONTATLAN!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- Bitdefender Total Security 3év/3eszköz! - Tökéletes védelem, kedvező ár!
- Új, bontatlan World of Warcraft gyűjtői kiadások
- Indiana Jones and the Great Circle Premium Edition
- Office Professional Plus 2013, 2016, 2019, 2021, 2024 licenckulcsok - MEGA Akció!
- Surfshark Starter VPN 3 hónap / Végtelen eszköz / Előfizetés hosszabbításra is alkalnas Kupon
- Forza Horizon 4 Ultimate Edition -t keresek PC-re
- Rainbow Six Siege - Deluxe Edition (+16 operátor)
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest