Új hozzászólás Aktív témák
-
marcee
addikt
(Nekünk az egyetemen úgy ''tanították'', hogy ''a(z építő) mérnök három legnagyobb ellensége a régész, a zöld és az újságíró''. Illetve volt egy prof, aki habzó szájjal volt képes nyilatkozni róluk előadás helyett egy teljes órán keresztül, ha eszébe jutottak véletlenül. Nagyon sok megnyílvánulásuk szüklátókörűségre, féligazságokra épülő egyszerű elutasítás.)
\m/
-
Yaye
őstag
válasz venember83 #13 üzenetére
Akkor ajánlom figyelmedbe a ''264/2004. Korm. rendelet az elektromos és elektronikai berendezések hulladékainak visszavételéről'' című kis opuszt. Nem vettem észre hogy megháromszorozódtak volna tőle az árak..
Egyébként a hulladékfeldolgozás -azon belül is az elektronikai hulladéké- éppenséggel nagyon is profitábilis vállalkozás lehet.
[Szerkesztve] -
venember83
nagyúr
Kepzeld el milyen arak lennenek, ha 1 hw-gyarto ceg kellene allja az eloallitas koltsegein tul az ujrahasznositast vagy az artalmatlanitast! Ezt egyik ceg se vallalna fel, arak min megketszerezodnenek, ha nem haromszorozodnanak! Mivel ez nem profitorientalt tevekenysege xarnak ra a gyartok! S 1 greenpeace nevu szervezet se fogja megvaltoztatni a velemenyuket, max ha fizetnek a pluszkoltsegeket
-
Eperfa
tag
olyanok után, amit tatupu is említett, sztem egyáltalán nem vagyunk elfogultak. ez az erőműves dolog engemis mindig istentelenül zavart. én nem alkotok összeesküvéselméleteket a GP és amultik kapcsolatáról (bár épp ezse irreális), egyszerűen nem adok a szavukra
és továbbra is fenntartom, h pl az előző tanulmányuk a cégek környezetkíméléséről, enyhén hiányos... -
rdi
veterán
Nem vagytok ti egy kicsit negatívak? Biztos sok hülyeséget csinál a gp, de azért a bálnák védelme pl. helyes dolog...
Egyébként majd ha a többi nagy gyártónak is nekimennek, akkor mondhatjuk el, hogy nincs igazatok, addig viszont.
Az apple vásárlói közönxége meg éppen a környezetérzékenyebb emberek közül való. Úgyhogy nekik ez sokkal nagyobb gond.Fej! Tor! Potroh!
-
rii
nagyúr
érdekes adalékok .... és akkor én inkább nem szóltam ...
piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
tatupu
csendes tag
a greenpeace egy ál-környezetvédő cég,aki multik megbízásából cselekszik nagy lóvékért.
Feltűnt az utóbbi időben,hogy tiltakoznak mindenféle erőmű építése vagy fenntartása ellen,kivéve a fosszilis-erőműveket,amik szenet és olajat égetnek...a víz és atomerőmű-ellenesség már régi,de mostanában a szélerőműveket is kikezdték,hogy öli a madarakat...
szóval szerintem ezt a kampányt is rivális multik pénzelik,mivel az apple jön föl mint a higany,felébredt álmából...lehet,hogy hüje vagyok,de okos nem
-
törölt tag
A baj az, hogy nem látok bizonyítékot az elmondottakra. Félreértés ne essék, lehet, hogy így van. De én azt látom, hogy a greenpeace annyi dolog ellen tiltakozott már ész nélkül, hogy nem lehet elhinni nekik semmit, azért mert mondják.
Egyébként a fanatikus, ész nélküli környezetvédőkről annyit, hogy én a péniszüket (politikailag korrekt) beszorítanám egy satuba, a menetes tengely végét lefűrészelném, és rájuk gyújtanám a házat, és kezébe adnék egy kést. Gy.k.: ha túl akarja élni, majd levágja...
A legtöbb megmozdulásukkal többet ártanak, mint használnak, mert gondolkodni csak addig tudnak, hogy kivágnak két fát. Szóval kéne néha gondolkozni is. -
opr
nagyúr
Szép cél meg minden, de valszeg Jobs-ék nagyívben le fogják szarni, mint ahogy a vásárlók is. Sz.tem
"Programozó vagyok. Ez azt jelenti, hogy amit leírok, megtörténik." :D “The only valid measurement of code quality is What-The-F**ks/Minute.” - Robert Martin
-
rii
nagyúr
válasz venember83 #4 üzenetére
szép cél, és van értelme, és nem megvalósíthatatlan.
csak basztatni kell a gyártókat.
ezt vállalja fel a greenpeace.piros-kapszula: https://www.youtube.com/watch?v=oW-VZVYohRg
-
venember83
nagyúr
Akarhogy is, vicckategoria, de legalabbis ertelmetlen. Nehogymar ezzel ravegyek az Apple-t vagy akarmelyik ceget, h gyartas utan, meg os is szabaduljon meg kornyezetkimelo modon a hulladekoktol s a mar nem hasznalt/lecserelt termekektol. Szep cel, de semmi ertelme, mivel megvalosithatatlan.
-
-
Eperfa
tag
jó dolog a környezetvédelem, de a greenpeace-t is kb annyira tisztelem mint a politikusokat...
a hivatkozott előző felmérés, meg hát, hmm, annyit ér mint a ma reggeli híg..? igen.
az apple-t pedig nem védem, de az ilyen 'sok az elektronikai hulladék' felkiálltással nekirohanni egy cégnek, aki ráadásul messze nemis a legnagyobb gyártó, elég vicces.
Új hozzászólás Aktív témák
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Parkside szerszám kibeszélő
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- Elemlámpa, zseblámpa
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- A Bluesky-ra ment az Európai Központi Bank
- TCL LCD és LED TV-k
- Autóhifi
- További aktív témák...
- Google Pixel 9 128GB - Porcelain (fehér) - 35 hónap garancia
- Zsír ASUS TUF A16 Gamer Tervező Laptop 16" -30% AMD Ryzen 9 7845HX 16/1TB RTX 4060 8GB QHD 2,5 165Hz
- Szép! Lenovo Thinkpad T14 Strapabíró Laptop -60% 14" Bivaly Ryzen 5 PRO 4650U 6Mag 16/256 FHD LTE
- Új dobozos Lenovo IdeaPad Gaming 3 Gamer Laptop -20% 15,6" RYZEN 5 5500H 16/512 NVIDIA 2050 4GB FHD
- Dell 7410 Laptop 14" FHD/i7-10Gen/MS Office/DDR4 16Gb/1Tb M2/HDMI/USB-C/CAM/Wifi 1Év Gari 27% Áfá-s