- Proxmox VE
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
FTeR
addikt
megnézném annak az oldalnak a látogatottságát, amelyik letiltja az IE-t
-MSN toolbar ezer éve blokkolja az előugró ablakokat, sp2 óta az IE magában is. de az összes létező nagynevű toolbar képes erre.
-max annyiban biztosnágosabb, h kevesebben koncentrálnak rá, de mióta 10% fölé ment látjuk, h lépten noymon van rá támadás. biztonsági résekben meg majdnem beérte az IE-t, ami szép teljesítmény alig több mint 1 év alatt.
-...
-jómagam nem szenvedek az IE-re való fejlesztéssel. inkább az a probléma, h van mellette ff hiszen IE az elsődleges szempont. persze ez nem mentesíti az MS-t.
-megintcsak MSN toolbar.
egyébként ff-et használok. de az ilyen nevetséges dolgokat azért meg szoktam szólni. -
ragazzo
őstag
Nem tudom, hogy az agresszivitás hová vezethet...
Linux hogyanok kezdőknek közérthetően http://linuxhogyanok.blogspot.com
-
Gregorius
őstag
Látom az FF marketingben már felnőtt a nagyokhoz. Most már koncentrálni kéne kicsit a technológiára is
-
VladimirR
nagyúr
jah, osszedobtam egy ilyet => Bovebben: [link] (.png 1280*960 67kB)
innen lehet letolteni a szukseges .reg filet => Bovebben: [link] (bekapcsolt popup blocker eseten a bongeszo felso reszeben az informacios savra kattintva toltheto le a file)
letoltes utan zarjunk be minden bongeszoablakot, duplaklikk (vagy enter) a fakefox.reg file-ra, es a felugro kerdesre, miszerint hozza kivanjuk-e adni az informaciot a regisztracios adatbazishoz, valaszoljunk ''igen''-nel
ezek utan a bongeszonk a tovabbiakban azt fogja allitani magarol, hogy o egy 1.5.0.2-es firefox, megfozza linux rendszeren futtatva (keresre (szinte) barmilyen os-bongeszo kombo osszerakhato)
a muvelet eredmenyessegerol itt lehet meggyozodni => Bovebben: [link] -
moonman
titán
minden szó igaz, amit leírt, sehol nem látok propagandát, csak ezen a mocsok oldalon.
nem mondom azt, hogy a módszer minősít, mert remélem nem hivatalos akció. nade fake hibaüzenet, szoftver ajánlgatása olyan érvekkel, amik messziről sem igazak... a jobb fajta spyware-eket terjesztik ilyen módszerekkel. így csak a felhasználó átverése marad. -
sbazsi
veterán
kérdés, hogy ezzel nyernek, vagy veszítenek felhasználókat?!
sajna sok a hiszékeny ember.
de miért hisznek el az emberek mindent??? -
eddie303
őstag
Nem a mozilla regisztralta az oldalt, legalabbis whois szerint... Digital Dataflow ltd.
Linux.... The choice of a GNU generation.
-
neelix
csendes tag
A firefox blokkolja a reklámokat?
Ha felrakod az adblock kiterjesztést, mert alapból nem blokkol.
Ennyi erővel az IE is tudja mindezt, csak fel kell rakni egy ''kiterjesztést'' pl. Maxthon, AvantBrowser stb.
De IE-hez is rengeteg bővítmény (itt a kiterjesztésnek ez a neve) érhető el. (Nem csak a Microsoft készít hozzá bővítményeket, mint ahogy a Firefox-hoz se csak a Mozilla készít kiterjesztést.) -
neelix
csendes tag
Látom sikerült a hozzászólás leglényegesebb elemére válaszolni.
Szerinted miért raktam '''' közé?
Ja és jónéhányszor láttam már amikor valaki megemlítette a Maxthon-t illetve az Avant-ot az volt a válasz, hogy az csak egy skin az IE-hez...
De most legalább kiderült, hogy egy komplett új browser az IE motorhoz (trident).
Ui:Tudom mik azok a Firefox extensionok.
Az IE-hez is rengeteg bővítmény jelent meg (gyengébbek kedvéért nem IE alapú böngésző). Többek között a már törölt 18-as hozzászólásban említett cuccok is már jó régóta elérhetők bővítmények formájában.
Mellesleg kiegészítésként i.explorerre hamarabb volt füles böngészés, mint ahogy a firefox egyáltalán megjelent, sőt az IE alapú NetCaptor az elsők között volt 1998-ban.
[Szerkesztve] -
FTeR
addikt
nem kell hozzá avant vagy maxhton.
pl az agnitum outpost firewall is feltesz egy olyan extet, ami szűri a tartalmakat. a legegyszerűbben úgy működik, h a kedvencek helyén megjelenő panelban lévő kukára behúzod azt ami nem tetszik, majd beállítod, h csak azon az oldalon, domain-en vagy mindenhol szűrje.
külön is be lehet ilyeneket szerezni, de szvsz ez a legjobb, mert már a tűzfal leszűri az egészet.
(ha már itt tartunk, az adblockot nagyon nehéz kezelni. rőhely, h nem lehet egy mozdulattal kikapcsolni, hanem be kell mászni az extekbe)
külön plugin oldala van az IE6-nak. igaz nem olyan népszerű (elég kevés cucc van, ff-hez képest és vannak fizetősek is).
viszont ms beindított egy IE7-es plugin oldalt, úgylátszik most nagyon rágyúr a témára.
[Szerkesztve] -
FTeR
addikt
sztem gondold át újra. tényeket írtam le.
kicsit szálka gerenda megint. ha már 1 jó szó egy ms közeli dologról propagandának számít, akkor lehet, h magatokba kéne szállni és elgondolkodni, h ki is az elfogult.
(megjegyzem, mégcsak nem is dícsértem az IE-t, csak leírtam, h mik vannak) -
tomcs
őstag
csak annyit mondanek, hogy ez kesett 28 napot.
(na de most komolyan. ez annyira abszurd baromsag, hogy el nem hiszem hogy ezt vki kepes komolyan venni.
az ilyen ''nem kompatibilis a bongeszoddel, hasznalj...'' dolgot hummogve meg el szokas nezni ha ''technikailag'' szukseges, mert nem birtak az oldalat normalisan elkesziteni, de ez igy elegge hulyeseg.. bar az embereknek el le7 adni a hulyeseget, pont vmek nap olvastam hogy vki gemkapoccsal kezdve targyakat cserelget mig el nem jut lakasig..
a masik meg ki az a barom aki telepit egy reklamos firefoxot amikor kulonosebb keresgeles meg barmi nelkul letolthet egy reklam nelkulit, hivatalosat is...........) -
törölt tag
Értem. Tehát ha a Microsoft leír egy átlagos marketingszöveget az IE-ről, akkor anyázás, fújolás, szaaaar, meg minden. Ha egy ennél jóval gusztustalanabb, agresszívebb, MINDEN pontjában ha nem is hazugságon, de csúsztatáson alapuló kampányt folytat egy konkurens, az dícséretes. Igen, kisarkítom, de itt most pontosan erről van szó.
Hát ez maga a ''fúj-fúj májkroszoft''-féle hozzáállás, aminél egyértelműbb demagógia nem sok van. Gyakorta tákolok weblapokat, ezért fennvan a mozillaff, opera, sőt, még neckép is. A legegyszerűbb, legkényelmesebb az ie. Mondjak érveket? Hogy kattintok és azonnal bevágja az ablakot, ellentétben a mozillával? Nem, nem mondok, nekem az ie6 tökéletes. Akinek a mozilla tetszik, az természetesen használjon mozillát, akinek inkább az opera jön be, az használja azt.
De mindenki a saját portáján söprögessen, senkinek semmi köze hozzá, hogy a másik miylen böngészőt használ. Javasolni lehet, vitázni lehet, de akkor érvekkel, nem ilyen baromságokkal, hogy ''mera fájörfoksz blokkúja ám a popápokat...''
... -
FTeR
addikt
-
FTeR
addikt
btw, a linkelt oldal erkölcsileg és mind polgári, mind büntető jogilag is aggályos.
1) erkölcsileg, mert vak számára is egyértelmű és szándokos átverés, ami leginkább csak visszafele tud elsülni (ebben a topikban is láttunk rá példát). ez egy olyan dolog, h magának a mozillának kéne szólnia, h ''fiúk, ezt talán mégse...''.
2a) polgár jogi, egyrészt, mert az oldal fennen hirdeti, h semmi kapcsolatban nem áll a mozillával, így nem is használhatná fel az FF logót (ez nem eseki a nyilt forrás alá és az ott megjelenő embléma nem a mozilla által felkinált banner).
2b) másrészt mert az IE rövidítésre az ms-nek van előjoga, az IE7 egyértelműen egy ms terméket jelöl, a domain alatt található oldalon semmi nincs, amit IE-vel lehetne rövidíteni, rádaásul az IE és az FF is azonos piacon jelenlévő termék. ms-nek nem is kell perelnie, egyszerűen a hatóságoknak jelzi az igényét a domainra és megkapja, a jelenlegi tulajdonosok esetleg fellebezhetnek, amit a fentebb írtak miatt úgyis elutasítanának. egyébként nem hiszem, h komolyan foglakoznának vele.
3) büntető jogilag, mert szándékos megtévesztés, félrevezetés, szélhámosság, amelyik jobban tetszik.
egy felügyelő hatóság magától is eljárhatna az ügyben.
leírtam 4 dolgot, ebből csak 1 aggályos az ms szempontjából. érdekes ezen elgondolkodni.
a cikkhez kapcsolódik, h ha nem igaz a google közremüködése**, akkor ez is átverés. olyan, mint amikor azt írják a levélben, h BG mindenkinek ad pénzt aki továbbküldi. spam-nak is szokták nevezni.
(**kizártnak tartom - ha másnem azért, mert az ilyen szerződések versenyjogilag tiltottak - ez nem ugyanaz, mint amikor 1 kóla mellé adnak vmi kupunt, mivel itt az oldal tulajdonosa a szolgáltató)
fentebb leírtak remélem nem számítanak propagandának. a felhasználtak márkanevek tetszőlegesen kicserélhetők, úgyis megálják a helyüket. -
tomcs
őstag
vannak fanatikusok. joval (eves nagysagrend) ezelott is lattam hogy vki hasonloan explorert kizaro oldalt csinalt.
fanatikusok meg mindig baromsagokat csinalnak, de jelentosege meg nem sok van ugyse. nem hinnem hogy ha vki explorert akar hasznalni, olyan rettenetesen sokat veszit ha nem tud megnezni nehany ''pisti vagyok. hulye vagyok. ez itt a macskam...'' jellegu lapot.
ie rovidites mondjuk tenyleg necces, ha vki kereskedni akarna vele (hogy majd a ms jo dragan megveszi) inkabb alapitana pl egy ie7 nevu zenekart es elenekelne a boci boci tarkat.. -
veterán
Ma kaptam én is egy érdekes képernyőt az AOL Musictól miközben Opreával meg akartam nézni vmit.
[link]
Please Upgrade Your Web Browser
Your Web browser does not meet the necessary requirements to access this content.
AOL recommends upgrading to improve your overall online experience. Download the latest version of Netscape Navigator or Microsoft Internet Explorer.
You may also proceed without upgrading, however some content may not be accessible or display properly. Continue without upgrading.
Persze upgradelés nélkül is ment minden faszán
[Szerkesztve] -
Benmartin
senior tag
ez megint mire jó? nem értem miért szidják az ie-t. mi a probléma vele? a firefoxnak nem szebb a megjelenítése nem gyorsabb és nem hinném hogy azért kapok be vírusokat mert ie-t használok ennek a kettőnek semmi köze egymáshoz. ilyen hiba olyan hiba az explorer-ben csak ezt lehet hallani. és? még egyszer sem történt meg velem hogy egy trükkös html oldal távoli kódfuttatást eredményezett ezzel a hacker átvette az irányítást a gépem felett. oké lehet hogy nem én leszek a célpontjuk a hackereknek hanem mondjuk egy nagyobb cég de akkor a firefoxosok miért az átlag felhasználót próbálják befűzni. egyszóval nem értem miért lenne nekem jobb ha firefoxot használnék mondjuk nekik biztos jó lenne de én azért maradok a hagyományos böngészőnél és az nekem az ie.
-
FTeR
addikt
válasz Benmartin #38 üzenetére
hidd el, van összefüggés. a gépedet meg nem közvetlenül támadják, hanem a bekerült kártevő hozzá csatol egy zombi hálózathoz és észre sem veszed, a géped spam-ek ezreit küldi szerteszét.
persze, ez nem azért van, mert IE. hanem azért mert böngésző. ff globálisan 10% körül van, de már így sok támadás van rá célozva.
IE-nek igazából az hozta a hírnevet, h az activex bármilyen kódot képes volt futtatni figyelmeztetés nélkül, ami azért elég necces. de sp2 óta, már ez sincs így. -
RedAnt
aktív tag
válasz Benmartin #38 üzenetére
Én meg azt nem értem miért használnak mások IE-t Persze, nyilván mert be van építve az oprendszerbe. És most nem a biztonsági szempontokra gondolok, abban elég sokat fejlődött az utóbbi időben, szerintem sem kell jobban félteni tőle a gépet mint más böngészőktől.
Engem inkább a kényelmetlensége, elmaradottsága az egyik dolog ami zavar - igaz, az IE7 már kezd felzárkózni. Amikor opera után leülök egy IE-hez, kicsit úgy érzem magam mintha levágták volna a fél kezem - nincsenek egérmozdulatok, tabok, sokkal körülményesebbnek, kényelmetlennek érzem a navigálást.
A másik dolog, a webfejlesztők szempontja, hogy az IE miatt sokszor trükközni kell az oldalakkal, hogy ott is megjelenjenek úgy ahogy kellene nekik - sok szabványos dolgot nem lehet enélkül megcsinálni. És ebben sajnos nem várható sok fejlődés. A többi böngésző sokkal inkább igyekszik követni a szabványokat, pl. opera 9 beta már átmegy az acid2 teszten. Tehát nem teljesen igaz amit írtál, hogy ''a firefoxnak nem szebb a megjelenítése'' - ez azért van mert a webdizájnerek csomót szenvednek hogy IE-vel is úgy nézzen ki az oldal mint szabványosabb böngészőkkel...╚╦╦╦
-
nn687
tag
én az avant browsert tudom ajánlani mindenkinek, bár explorer alapú, de rengeteg hasznos extra szolgáltatást nyújt(pl reklámképblokkoló) és csak pár mega
XXI. századi mese:...egyszer volt, hol nem volt, még az operációs rendszeren is túl...
-
Dufresne
addikt
Én sem értem mi szüksége lenne erre a mozillának, főleg hogy free progi.
Emberek többsége sztem nem azért használ IE-t, mert feltétlenül azt akar, hanem annyira nem ért a gépekhez és annyira nem is érdekli, hogy azt használja ami van, ami windows-os kereteken belül IE. A másik rengeteg ember meg azért nem használ mást, mert modnjuk cégen belül netezik és a felhasználói jogok miatt még ha lenne kedve sem tudna felrakni más böngészőt a windosos rendszerére...(pl anyám is ilyen helyen dolgozik és nem éppen kicsi cég...)
Szóval énis biztos vagyok abban, hogy nem a mozillától ered ez a kezdeményezés. -
ebertek
csendes tag
Ez a lap már elég régóta működik, kész röhej hogy itt ennyien kiakadtatok ezen, meg hogy emiatt nem használtok Firefox-ot. Se a Mozillának, se a Google-nek nincs semmi köze ehhez az akcióhoz.
Egyébként meg amióta Firefox-ot használok 1 db malware sincs a gépemen. IE-vel sok oldalt nem mernék megnézni...
Az IE-vel meg tényleg monopol helyzetben van az MS, sok csávónak csak az Internet Explorer létezik, s ha azt mondod, hogy van más böngésző is, akkor (miután elmagyaráztad, hogy mi az a böngésző) így néznek rád: -
FTeR
addikt
azért szeretik használni, mert egyszerű. az opera nagyon bonyolult (nem 1 olyant ismerek, akinek fennt van az opera meg az ff is mégis IE-t használja). évekig használtam operát, de mindig ''soknak'' éreztem (+mindent rosszul jelenített meg, szbványosat és quirkeset is - igaz mostanra sokat javítottak rajta, de pl xml még mindig problémás neki). persze amikor kijött az ff aszerint kerestem az exteket, h milyen fícsörök vannak az operában.
az IE rengeteg olyan dolgot tud, ami még szabvány tervezetekben sincs. másrészt, mint IE6nál annyiszor mondtam, rakat jelenleg érvényes ajánlás (nem szabvány! - nem mintha bármelyiknek lenne minimális kötelező érvénye is) egyszerűen nem létezett, vagy nagyon ''béta'' állapotban volt (sok olyan cucc van a szabványokba, ami már a meglévő IE megoldástól tért el és nem fordítva).
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Premier előzetesen a Chicken Police – Into the HIVE!
- Autós topik
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- World of Tanks - MMO
- Elülsőtápos E-ATX toronyházakkal jelentkezett a Geometric Future
- Call of Duty: Black Ops 6
- Motoros topic
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Google Pixel topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.