- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Elon Musk kezébe adnák az amerikai TikTokot
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Egy hibás appfrissítés miatt távozott a vezérigazgató
- Csoportos keresetek tömegeit zúdítják a tech cégekre a britek, az Apple az első
Új hozzászólás Aktív témák
-
_ocsisajt
őstag
''tokeletes''
izebigyo, where is teh shocking ficsor?
btw ez a wii ''lobalas'' ez akkora loller... kb leulsz es kulonosebb erofeszites nelkul 1centis kezmozgassal tudod iranyitani a wiimoteot...
ez csak jo marketing, hogy lehet lobalni, meg milyen faintl;dr: ENFP-T :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
_ocsisajt
őstag
''Például nagy húzónév a Zelda...''
1st of all... a Zeldat Gcre kezdtek el kesziteni, szal elsodleges platform a GC volt...*
masoccor, a wii kontrollerre sokan panaszkodtak, hogy kesleltet nem is kicsit...
*szerk: jo a 91tol oldalt nem olvastam el, pitsaba
[Szerkesztve]tl;dr: ENFP-T :) | proud cat dad ^_^ | Loving ARPGs (only Hardcore mode!) | Epic genre and Psytrance forever! :)
-
Keitaro
addikt
Nemtom, engem a Zelda filmen nem győzött meg :S
Azért kell bele horgászós minijáték is, hogy valamire használd rendesen is a Wii-t... a legközelebbiben lehet bowlingozhatsz mint a Wii sportsban ^^
(Kormányt meg minden konzolhoz lehet venni, mint plussz befektetést, de akkor már nem plussz a Wii és kinézhetne jobban is)
Mortal bemutató engem arra emlékeztetett amikor valaki nem tud játszani még egy Soul Caliburral pl és összevissza nyomogatja a gombokat és reménykedik, hogy nyerni fog.
FPS, autós, mászkálós... hát a nagyon fanok persze, hogy dícsérik, ahogy ha megkédezel egy X-boxost szerinte arra a legjobb mindent egy PS-est akkor arra. De pl nem tudom nézted e amikor a Wiimote-ot belőtték PC alatt, hogy HL2-zzenek egy kicsit.
Elmarhultak vele, de, pontosan célozni nem tudsz vele. Vagy 10x lelőnek mire megteszed, így kompenzáció kell : elég ha kb arrafelé lősz. Mint a Doom I-ben
Na mind1, abbahagyom, mert a végén azt hiszik majd Wii ellenes vagyok pedig nem.
Csak szerintem sokkal jobban behatárolt, de amire jó arra nagyon poén ^^ -
Peat;)
veterán
Mostani Zelda még GC-re készült csak átportolták wii-re és így is rohadt jó lett, próbáld ki a horgászást , autós játékokhoz meg lehet venni műanyag kormányt, belepattintod a wiimoteot és ott a kormány potom összegért . Mortal bemutatót se láttad ezek szerint, hogy verekedős se használható szerinted vele , 2 részből áll a kontroller szóval ez az elforgatod a kontrollert hogy mászkálj nem igaz mert az pont nem az elforgatással mükszik a mászkálósokban. Egyenlőre egy játékot csesztek el rá: nfs, engem nem lep meg.. az összes többit dicsérik, fps, autós, mászkálós, sportjáékok, mégis milyen fajtákra nem jó akkor? Majd egyszer kipróbálod és eldöntöd mennyi igaz abból amit leírtál
Ps3-al meg nem egy kategória teljesítményben ez tény élményben viszont sokaknak sokkal több az eladások és vélemények szerint. Kár hogy nem ps jött ki ilyen irányítással. -
dezz
nagyúr
Naszóval, a WS-32Z308P ([link]) egy korábbi(?) változatáról van szó, pontosabban úgy emlékszem, a típusszámban a P helyett valami más volt, vagy ilyesmi. Mindenesetre, a manualja még fellelhető a Samsungnál, az ide sorolt kézikönyvek között (igazából a 6-ból 4 a régié).
Idézet: ''Komponensbemenetekkel használható formátumok: 480i, 480p,
576i, 576p, 1080i – 50 Hz''
HDMI meg még nem volt rajta.
Nem elírás, mert magam is láttam egy ilyen egy MM-ben.
(Sőt, még az is lehet, hogy a fenti maga a régi, mivel az ide sorolt új, típusjelzés nélküli manualon kívül, sem a leírásnál, sem a műszaki adatoknál nem szerepel a HDMI bemenet, ellentétben a 409P-ssel.)
Amúgy bocs az offért, a lényeg, hogy vannak ilyen tévék, HD-ben is és nem-HD-ben is, amik nem támogatják az NTSC-t, ill. a 60Hz-t. Meg ott van az előírás a PAL-támogatásról, plusz a külön engedélyeztetések, és mindezek miatt itt hivatalosan (nem a Sony, hanem a hatóságok miatt) nem forgalmazható automatikusan ugyanaz, ami pl. USA-ban, főleg, ha nem is tudja a PAL-t, és talán ez vonatkozik a HD@50Hz-re is. (Arra nem válaszolt amúgy senki, hogy tudja-e végülis mindezeket az amcsi/japán gép.)
[Szerkesztve] -
dezz
nagyúr
Amúgy most látom, hogy a két középen linkelt nem pont az, amikről korábban beszéltem, mert bár ezek sem tudják az NTSC módokat (csak a szín-normákat), de ezek nem a HD-sak. Szal a 16:9-es WS-32xxxx-esekből volt 2 korábbi, de már HD-s típus, ami csak az 50Hz-es módokat ismerte. De ezek most nem szerepelnek sem az aktuális, sem a régi modellek között. De megvan a gépemen a manualjuk.
-
Keitaro
addikt
A PS3-nál sokkal jobban figyelnek a disztribúciónál arra, hogy oda kerüljön ahova szánták. Európa mindenkinél az utolsó indítás, nem csak a Sonynál.
X-box 360-at pl tudod mióta lehet hivatalosan kapno MO-n? Nézz utána
(Jóval előtte is lehetett, de az nem az MSen múlott )
Elnézést valaki kérdezte, hogy a Wiimote milyen játékokra nem jó.
Például nagy húzónév a Zelda. Sajnos nem volt szerencsém kipróbálni, de sokan sírtak, hogy nem támaszkodik úgy a Wiire ahogy kéne, és a monoton karlóbálás egy idő után nem az igazi. Ha meg el kell forgatnod a controllert hogy mászkálj akkor sokminden csak nem ergonomikus. A kettőnek egyszerre nem lehet megfelelni.
Egyébként kértél példákat : platformjátékok, verekedős játékok (nem a te szemszögedből nézett boxos), autós játékok, stb stb.
Ez a controller nem jó mindenre : ez tény. Nagy ötlet és jó kis partimasina, meg ideig óráig el lehet vele az ember. Ha lejebb megy az ára szerintem sokan pakolják majd az X-box vagy a PS3 mellé is. De kár velük hasonlítgatni.
Szvsz. És nem a grafikára értem, mert mai szemmel egy PS2 grafikája se nagy szám, mégis életem leghangulatosabb játékai eddig azon voltak.
(Na jó, kivétel pl Dreamfall )
[Szerkesztve] -
dezz
nagyúr
Ejj, mint már írtam, lehet, hogy ezek az újabbak már tudják mindet.
Viszont ezek a korábban itthon is évekig kapható modellek tutira nem (semmilyen NTSC-t): [link] [link]
Ezeknél az amcsi modelleknél meg csak az NTSC módok szerepelnek: [link]
(Bár ez lehet olyan eset, mint az első. Viszont manualban nincs több infó.) -
dezz
nagyúr
A SlimFiteknek több változata is van, ez meg egy közösített manual. Szerintem nem véletlenül van így írva a típus-specifikus leírásban: ''2 x High Definition Component Inputs (576p/1080i inputs)'' - miközben máshol kapható, más típusoknál minden főbb mód fel van sorolva. De tegyük fel, ''titokban'' már mindezek támogatják az összeset. Viszont 1-2 éve még olyanokat lehetett kapni (pl. itthon is), amiknek a manualja is csak a PAL, vagy csak az NTSC bontásokat és frissítéseket írta. Talán az archivált anyagok között még ott vannak.
[Szerkesztve] -
mcwolf79
veterán
Számomra is ez az egyik ok,amiért már csak azért sem vennék PS3-at.Ha a Sony nagy ívben sz@rik az európai piacra,akkor én is nagy ívben sz@rnék rá.Az MS legalább nem bűnik így a vásárlókkal.Nincs ez a megkülönböztetés
Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
dezz
nagyúr
Hát, pl. erről: ''London, 25 January 2007 - Sony Computer Entertainment Europe today announced that PLAYSTATION®3 will be launched in the PAL territories of Europe, Africa, the Middle East and Australasia on 23rd March 2007'' - azért csak van valami oka, hogy eddig az NTSC területeken jelent meg, és most a PAL területeken, nem? Vagy csak megyszokás lenne, még a PS2 idejéből?
''ntsctol kezdve 480i-n at''
ntsc = 480i
''1080p-ig MINDENT tamogat''
Ezt (HD-s felbontások, amik felbontásban megegyeznek NTSC és PAL területeken) magam is írtam, de ebben így még nincs benne mindkét frissítési ráta. Marad a kérdés: minden felbontáson támogatja az 25/50 és 30/60 Hz-t is minden eddigi PS3 is?
Peat;): De hát vannak ''bemutató dolgok'': The Getaway PS3 demo, GT HD demo, ''kiskacsás'' demó, stb.
[Szerkesztve] -
Peat;)
veterán
Egyetértek, de ha túlságosan más megközelítást igényel a fejleszői oldalról a dolog, nem kapja meg a támogatottságot és keresleti igényt akkor a bevezetés szakasza után a 2 kellemesebb szakasz kihagyásával rögtön a hanyatlás szakasza jöhet egy terméknek. Itt erről szerintem nincs szó azért, de a termékinnováció folyamatában pl a fogyasztói igények magasabb kielégítése elég központi szerepű szempont, és az a baj hogy ezzel nem találkozik a vásárló egyenlőre, ami nem baj mert a konzol mégiscsak spec dolog, de akkor a gyár készíttessen hozzá bemutató dolgokat és azokat mutogassa ne a számokat.
Nagyon előítéletes vagy, ha a fórumokon ennyit kritizálnak egy terméket az mindenképp jelent valamit, bármennyire is sony elleneseknek állítod be őket. Az előre becsült adatokat is nemrég nagyon megnyírbálták, nem úgy fogadták a terméket mint azt tervezték, valami hitelekről is hallottam, több területen is problémákat kellett megoldania a sonyanak , ezt is könnyen tudja kezelni amint beindulnak a fejlesztők, de a minden rózsaszín felfogással nem fogok egyetérteni, szerintem mind3 konzolnak vannak hibái, részemről ennyi -
Den
veterán
''Olyan terméket kell kiadni amely a környezeti feltételeknek megfelelő az okos gazdasági fazonok szerint és van benne vmi.''
és ezt szajkózza minden fórumtudós is
egy konzol fejesztése 3-4 év, életciklusa 5-6 év. a specifikációk megalkotásakor úgy kell a gépet belőlni, hogy 4 év múlva gyártható legyen és8-9 év muva is még változatlan formában eladható legyen. ehhez egy rakás dolgot eg kell jsolni, és nem lehet mindent pontosan, és inkább az elején legyeek eladási gyártási gondok amikor még nagy a veszteség minden konzolon és nehézkes a programozás, mint a végén amikor már fillérekért gyártható a gép és gyakorlott programozók meglévő rutinokka gyorsan jó játékokat fejlesztenek (az életciklus fejőstehén sakasza)www.simson4t.hu
-
dezz
nagyúr
Azért vedd figyelembe, hogy a korábbi térségek mind NTSC területek, a márciusi rajt területei meg mind PAL területek. HD-nál ez úgy jön le, hogy az NTSC térségekben forgalmazott HDTV-k sokszor csak a 30/60Hz-es képfrissítést támogatják, az itteniek meg leginkább a 25/50Hz-t. (Most azt nem tudom, hogy standard tévés bontásokat támogat-e a PS3, de ha igen, akkor még az eltérő PAL/NTSC képfelbontás is bejátszik.) Korábban NTSC viszonyokhoz lőtték be szoftvereket, a PAL viszonyokhoz (hacsak nem támogatta valami eleve mindkettőt - a sietségben valószínű pár dolog nem tette ezt), módosítani kell pár dolgot. (Nem mondom, hogy csak ez az ok, de ez is egy fontos ok lehetett. A PS2-vel ugyanez volt.)
-
kowk
tag
na ez azert igy mar sokkal jobb megkozelites. wii nekem speciel nem jott be, tul sok mozgast igenyelt meg tul konnyen ki lehet ejteni. a tv-t nem tori kette, de jatek kozben nem jo poen. sixaxis ellenben szinte tokeletes. resistanceben lobalom es ugy daralok, baromi nagy flash
-
Peat;)
veterán
válasz dr faustus #69 üzenetére
Én spec a programfejlesztés körüli vihar maitt pártoltam át wiihez, mert ott pontosan tudom hogy egy elavult szart sóznak rám drágán ügyes marketinggel, de nagy játékélménnyel. az irányítás miatt Aztán 2 év múlva lehet megbánom, ez van, addig meg jól szórakozok de ez tényleg nagyon off sry
Sonynak meg drukkolok hogy xbox ne nyomja le, én őket utálom valamiért, sry minden box fantól -
dr faustus
senior tag
Én úgy vélem, hogy a kozoljáték-készítés egyre nagyobb biznisz. Egyre nagyobb biznisz -> egyre nagyobb pénzek. Egyre nagyobb pénzek -> kemény időfaktor. Nincs idő sokáig szöszmötölni a kóddal. A PS3 akkor lesz igazán sikeres, ha a Cell tényleg ennyire jó, és lesz hozzá egy olyan compiler, amivel ezt ki is lehet használni. Addig persze lehet a programozókat meg mindenki mást szidni, csak értelme nincs.
De ez már mellékszál.Warning: Explicit Content
-
Peat;)
veterán
válasz dr faustus #65 üzenetére
csak ha ennyire nehéz rá alkotni a csodákat akkor lehet a játékár is magasabb lesz :/ , ebből a szempontból meg pofátlan fafejek a fejlesztők/konzolgyártók mert amikor a piacon már 10 milla xbox360 van például szerintem lejjebb lehetne vinni azt a szoft árat, mert mégiscsak többen veszik meg ennél fogva
-
Peat;)
veterán
neem mert olyat állítasz amiről én úgy gondolom nem igaz, de ettől függetlenül semmi bajom azzal h sonyt használsz...telefonba nekem is félig sonym van az meg nem izgat mennyibe fájt neked, ez mindenki saját dolga mennyit költ a szórakozásra, de a videok és írások alapján nagyon sántít az hogy a kontorllere alázza a wii-jét, igen ps3-at még nem próbáltam, de annyit megelőlegezek bátran hogy ez nem igaz
grafikában és minden másban persze magasan alázza wii-t, félreértés ne essék
[Szerkesztve] -
dr faustus
senior tag
Kellett volna 1-2 húzónév talán, amit tényleg előremutat, nemhiszem hogy földhöz vágta volna a sonyt egy nagyobb játékfejlesztői gárda foglalkoztatása.
Én olvastam olyan véleményt, hogy a konzol bemutatója igazából azért csúszott, mert a szoftverek csúsztak, és a gyártási problémák csak kifogás volt. Persze ez erősen spekulációak tűnik. Egy játékfejlesztő gárda pedig sokba kerül. :)Warning: Explicit Content
-
Peat;)
veterán
Szerintem inkább túlzottan optimistán várták el azt hogy a cell-re a programozók rágerjednek. Olyan terméket kell kiadni amely a környezeti feltételeknek megfelelő az okos gazdasági fazonok szerint és van benne vmi.
Az eladással valóban baja van a sonynak, de ez azért van szerintem mert nem prezentálták megfelelően mire lesz képes a gép. Most egy amcsi azt látja hogy a játékok ugyanolyanok a hazai meg a japcsi gépen is, ahhoz képest szerintem még jól is veszik. Kellett volna 1-2 húzónév talán, amit tényleg előremutat, nemhiszem hogy földhöz vágta volna a sonyt egy nagyobb játékfejlesztői gárda foglalkoztatása. Én aki nem ért hozzá például még mindig nem tudom miben nyújt többet majd, bármennyire is próbálták elmagyarázni a másik fórumban. Számítási teljesítmény blabla, de miben nyilvánul meg? A marketinget tuti elcseszték, a gép meg lehet hogy tényleg baromi jó..(pl dicséretes fizikailag, úgy tudom jobb a hűtése mint boxnak) de ezzel nem szembesül a fogyasztó. -
MLaca
őstag
ezt rühellem már, de nagyon, hogy japánban meg az amcsiknál már november óta kapni, majd nagy kegyesen 5 hónappal később dobnak le ide is párat az öreg kontinensre. ha nem sürgős ide hozni a szajrét, akkor nekem sem lesz sürgős érte pénzt adni. menjenek csődbe az ilyen cégek, de minél előbb!
http://mlzphoto.hu/
-
dezz
nagyúr
A Cell egyedül is képes kirenderelni real-time egy elég fejlett 3D-t (lásd Getaway ps3 demo), miközben mást is csinál. Ha csak besegít kicsit az RSX-nek, még másra is marad bőven ereje. De azért az RSX sem olyan rossz, ügyes és kreatív programozók kezében, megfelelő optimizálással (ami manapság nem divat PC-n) még sok szép dologra képes.
-
Den
veterán
nemönmagában a cellrő van szó, hanem komplet konzolról. a koncepció megalkotásakor túl optimisták voltak a környezet fejlődésének ütemével kapcsolatban. De ez túl nagy gondot nem okoz, legfeljebb 2 évvel tovább tartja piaco a ps3-at a sony. akkor le ez nay gond ha a ps2 és legfőképp azok játékai nem fogynának jól már jóideje
www.simson4t.hu
-
Den
veterán
2 év múlva nem jön ki új xbox, teljesen értelmetlen lenne minden szempontból.
a konzol hosszútávú műfaj, a haszon soha nem az életciklus elején jön.
az idő a snynak dolgozik, a ps3 nagyon nlagy épés előre , a jelenlegi roblmáat pont az okozza hogy 2-3 évvel nagyobat léptek a kelleténél, a környezete még hátrébb jár, na de egfeljebb 2 évvel kitolódik az életciklusa.
a jövő a ps3 tipsu rendszreké, ha tetszik ez a programozóknak ha nem, (most volt hir a phn a 80 magos intelprociról), hdtv felbontsú tvk és br is teljesen hétköznapinak fognak számitani 1-2 éven belül
(upsz elsőre rivibe ment)www.simson4t.hu
-
Keitaro
addikt
Az a 8800GTX annyiba kerül mint az egész konzol ^^
Kicsivel többért meg 8x centis HDTV-t kapsz
Kár az árakat hasonlítgatni így szvsz. Az FPS mánia az egyetlen jó érv, az egyetlen igazi PC fellegvár még. ''Normál'' TV-n meg persze hogy nehéz különbséget tenni, ez nem a konzolok hibája, kösd rá a géped a normál TV-re és nézd meg.
Ha két éven belül lenne új X-box az elég siralmas lenne
A konzol egyik lényegi elemét tenné tönkre az MS (hogy nem kell a vasba állandóan pénzt öldnöd) azzal, hogy egyre süríteni a ciklusokat.
Nézd meg a PS2-t. Aki vett egyet anno 2000-ben az még idén is játszhat ilyenekkel mint például Final Fantasy XII, God of War II, Rogue Galaxy, Okami, Shadow of the colossus. 7 éves vas és ezek nagyon jó játékok. Persze nem csillog a legújabb shader a vizen... de a trágyázásra szánt játék is kevesebb.
dabadab : A PS2-t is lehetett monitorra kötni, lehetett/lehet hozzá VGA csatlakozót venni. Az egyetlen hátránya, hogy 640*480-as képet szolgáltat. De vinyós PS2khöz volt Linux is, lehettt kapni külön Linux packet.
A HDD csatolóban semmi extra nincs, az nem cseréli ki nagyobbra a vinyót aki nem akarja.
A boltok polcain lévő PS3-ak téma meg szvsz fel van fújva egy kicsit... tudsz olyan boltot is találni ahol Wii és X-box van. Időszakosan előfordulnak az ilyesmik.
Tegyük fel hogy te akarsz venni egy PS3-at, de nem jutott neked az első körben, megérkezik a második szállítmány. Te minden nap mész a boltba és azt lesed hogy mikor jött új? Ehhez elég fannak kell lenni. A fanok nagyrésze meg valsz gondoskodott róla hogy ha lehet az első szállítmányból kapjon. A Wiinek nagyon agresszív a marketing része és olcsón lehet adni. Mondjuk kíváncsi vagyok hoszabb távon milyen lesz. Érdekes konzol, de eddig csak parti játékok érnek rá valamit. Azokkal meg ideig óráig elvan az ember de egyedül nem ül le elé olyan sokszor. Amely műfajokban meg nem lehet kihasználni a Wii mozgásérzékelőjét rendesen (és sok ilyen játék van) azokban mint normál controller pocsék a Wiimote.
Internetes filmletöltés pl biztos változik majd firmel, de én nem szívesen fizetnék egy letöltöd 3x megnézheted, törlődik tartalomért.
[Szerkesztve] -
mcwolf79
veterán
Hát,én 3 hónapja upgradeltem a PC-met,de ha most választanom kellene,akkor biztos X360-at vennék.Amiért nem veszek,azt már leírták fentebb.A box-on felül még ruházzak be egy HD tv-re.És b@szhatom a monitoromat,mivel a 17''-os TFT-men a 16:9 miatt sztem élvezhetetlen lenne a játék.Mereszthetném a szemem,hogy éppen mi van a képernyőn
És ez okból kenhetném a hajamra a blue-ray meghajtót,mert semmi plusszt nem adna.Az első asztali meghajtó-tesztek is kimutatták,hogy semmi előrelépés nem érzékelhető egy ''normál'' TV-n(képminőségben).Úgyhogy érdektelen számomra.Jelentős elterjedésére pedig sztem még van 1-2 év(pont a TV-igénye miatt,gyanítom nem fog mindenki emiatt rohanni HD TV-t venni).A hangrendszerről már ne is beszéljünk,mert ha ki akarod használni a BR nyújtotta szolgáltatásokat,akkor ismét mélyen a zsebbe kell nyúlni
A netkezelése is még erősen bétaérzést von maga után(olvastam,nem tapasztaltam).
Inkább majd beruházok még 1 8800 GTX-re,és 2-3 évig elvagyok mint a befőtt.
És mivel nekem jobbára az FPS-ek a kedvenceim(BF2 az ISTEN )(És akármit mondanak a konzoltulajok),azt pedig igazán precízen egér+billentyűzettel lehet játszani. Majd ha a BF3 kijön mindkét platformra ,akkor majd össze lehet mérni,hogy melyikkel sikeresebb a katona
Ne legyen igazam,de a PS3 nagyon buktagyanús . Ugye ''nehéz programozni'',''kell 1-2 év a fejlesztőknek,míg kiismerik a Cell+társait'',de gyanítom a MS sem fog addig tétlenkedni,és mondjuk ha 2 év múlva kijön az új X(DX10 és egyéb nyalánkságok támogatásával),akkor a Sony lehúzhatja a rolót,mert a fanatikus PS -fanokon kívül a kutyának nem fog kelleni a ''csodamasinájuk''(hiába az ász nevek(MGS,FF és egyebek)).
[Szerkesztve]Intel I5 12600K + RTX 4070 Ti + Asus B660M Plus D4 + 32 GB DDR4 RAM
-
dezz
nagyúr
Akkor tanulj meg a sorok között olvasni, ill. ne csak a konkrétan leírtakra figyelni, hanem az egész képet nézni.
HDD: nem kett darabjaira szedni, egy kis nyíláson keresztül cserélhető a vinyó. Viszont nem csak ez a különbség a két változat között.
dabadab, #47: ne sértegess, ha egy mód van rá. Attól hadd ne legyen már valaki fanboy, hogy szereti a korrektséget. Inkább te vagy Sony/PS3 hater.
''A Blueray lemezek hangresze gyakorlatilag megegyezik a DVD-evel''
Ez meg nem igaz.
[Szerkesztve] -
dabadab
titán
A Blueray lemezek hangresze gyakorlatilag megegyezik a DVD-evel, vagyis ezek szerint egy tizezres tecsos DVD-jatekost sem lehet enelkul hasznalni. Az DVD lejatszok eladasai viszont azt mutatjak, hogy nalunk egy csomo penzes audiofil el
FullHD LCD-k ugy 37''-tol kezdodnek es olyan 46''-ig tartanak, de mondom, ilyen meretben meg nem nagyon latod a kulonbseget. Ahol elojohet, azok a projektorok a ket-harom meteres kepukkal, de eros a gyanum, hogy kevesen hasznaljak igy a PS3-at
[Szerkesztve]DRM is theft
-
dabadab
titán
A rezidens Sony fanboi
Ott a eszmefuttatas eleje is, amiben a lenyeg van: a PS3-bol nem tudjak a vart mennyiseget eladni, az idezett resz meg csak azt mutatja, hogy ez nem a gyartasi nehezsegek miatt van. (Erdekes adat, egyebkent: Japanban januar masodik heteben 25000 PS3-at es 93000 Wii-t vettek, ehhez kepest aprisig mindket ceg osszesen hatmilliot akar eladni.)
-
rocket
nagyúr
Elolvastam mar 5x a cikket, semmi olyan resz nincs benne ami barmifele csoport erdekeket sugalna a sony ellen, sony altal kozolt adatok vannak benne.
Tudom tapasztalatbol, hogy Magyarorszagon nagy sony mania uralkodik (azt is tudom miert van ez, de ez mar nagyon off lenne), de ahogy eszak amerikaban se, itt se fognak fogyni olyan szamban a konzolok ahogy szeretnek, a vasarloero legnagyobb resze az anyukak/apukak, ok pedig az arcimket nezik.
Szep meg jo a bluray, csak mire elterjed sokadik generacios asztali lejatszok lesznek 40k-ert, jatekok se lesznek hosszabbak a nagy helytol, nagyfelbontasu videokkal lesznek tele a lemezek, meg a vedelemmel.
Tehat aki jatek konzolt szeretne, annak az xbox360 jobb valasztas jelenleg, es egy ideig ez meg nem fog valtozni, aztan majd kiderul milesz.
Az biztos minden konzolon van/lesz 2-3 jatek ami csak arra a konzolra jelenik meg, es amiert erdemes lenni megvenni mindet
[Szerkesztve]"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
dabadab
titán
-
Stiky
senior tag
Egy külföldi fórumon vannak képek ahol szétszedik a PS3-at az alapanyagaira...
Mutatják ott a 60GB-os Seagate winchijét...a csatolófelülete nem látszik tisztán, de sztem ha megegyezik a hagyományossal akkor akármekkora HDD-t beletehetünk (mondjuk sztem gondolt rá a sony h ne legyen hagyományos, mint a psp-nél az umd lemez...)
[link]
[Szerkesztve]~ http://pancakespeedy.tumblr.com/ ~
-
Den
veterán
''Ezt valószínűsíti az is, hogy az egyesült államokbeli és japán üzletekben általában van készleten a gépből, miközben a Nintendo Wii mindenhol hiánycikk.''
hahaha Már megint nincs rajtad sapka nyuszika?www.simson4t.hu
-
SzlobiG
félisten
''>>> A gép 600 euróba (az Egyesült Királyságban 425 fontba, ami ~646 euró) kerül majd, ez az ár a ''premium'', 60 gb-os kiszerelésre vonatkozik, amely jelenleg az EGYETLEN elérhető változat''
Itt nálunk lesz az több is. -
dabadab
titán
Nyilvan itt tipikus felhasznalasrol volt szo, az meg az, hogy rakotod a TV-re (lsd meg a bill+eger temaju hsz-emet). Az, hogy a mostani konzol generaciot (Xbox360 / PS3) ra lehet kotni monitorra (a 360-nal speci, kulon beszerzendo kabel van ehhez, PS3-nal meg talan ez se, ott lehet, hogy a HDMI-vel kell varialni mindenfele atalkitokabellal), amugy is ujdonsag, az eddigieket nem lehetett.
DRM is theft
-
rocket
nagyúr
A gyartok mindig MSRP arakat adnak meg, ha nem valtozik az MSRP ar akkor az azt jelenti, hogy a gyarto altal a viszonteladok fele se valtozik az ara, hanem a viszonteladok adjak olcsobban
Valoszinuleg mint eddig mindig, most se lesz eleg gep a premierkor, messze a becsult 1 milliotol lesznek a valodi keszletek, es az elorendesek miatt nem lesz tul nagy a bolti raktarkeszlet, igy az a 600 euro konnyen lehet tobb is az elso hetekben, es arra se vennek merget a m$ nem fog valamit kisutni valasz lepesul"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
Balage76
senior tag
Miért is kell? PC-n min játszol? Jobb esetben egy 20''-os monitoron, az átlag PC gamer inkább 17-es LCD-n nyomja. Erre ugyanúgy rá tudod kötni a konzolt is és összehasonlítható a játékélmény.
A konzoloknak az a nagy előnye, hogy egyszer megveszed (kb annyiért mint egy éppen aktuális top vga kártyát) és 2-3 évig nem kell semmire sem költened. Az hogy szobafal méretű Tv-n játszhatsz vele szerintem csak extra. -
-
dezz
nagyúr
Az inkább PC-orientált website-okon megjelenő, hasonló hangvételű cikkek a PS3-ról, és úgy általában a Sonyról, tanúbizonyságot tesznek egy dologról: a PC-ben érdekelt piaci szereplők igencsak tartanak a PS3-tól, hovatovább félnek tőle, hiszen igen sok vevőt csalogathat át magához, így potenciálisan árthat a saját eladásaiknak. Felnőtt fejjel ezen a hozzáálláson nem lehet csodálkozni, de azért mégis elszomorító egy kicsit, hogy az üzleti szempontok irányítanak mindent, a profit-maximizálás, egy kisebb szeletet sem akar adni senki másoknak a tortájából, tekintet nélkül annak értékére, előremutató voltára, stb. Bár szerintem az újságíróknak inkább az utóbbi szempontokra kellene figyelnie. Amúgy jól meglehetnek egymás mellett a konzolok és a PC.
Kraptor: Rossz a példa: 50-nel egy Suzukival is mehetsz. A két számérték inkább legyen mondjuk 200 és 300. -
Sefter
veterán
azt hiszem visszaváltok konzolra...
nekem ez jobban bejön mint az x360, mert ennek legalább megoldott gyárilag a hűtése
és a nyitócímek között is van pár jónak ígérkező
mellesleg jó, hogy drágább mint az x360 abban ugyanis nincs blu-ray...mennyi is most egy asztali blu-ray+egy x360? nem hiszem hogy így kijön 600euróból...
[Szerkesztve]Psn ID: sefter_hun
-
Kraptor
őstag
Nekem egy gondom van mind a kekszboxal és a ps3al is, hogy ahhoz, hogy tényleges élvezd kell egy bazi nagy HDTV és Ps3 esetében nem árt ha az 1080ps. Ami ugye nem egy ócsó mulatság...
-
dabadab
titán
válasz #95561216 #10 üzenetére
Az atlagos konzoluser szamara az eger es a billentyuzet hasznalhatatlan: szerintem a nappaliban a kanapen ulve te se nagyon tudnal mit kezdeni veluk. Persze, biztos van egy elenyeszo kisebbseg, aki nem igy hasznalja a konzolt, de oket valoszinuleg tul kicsi piacnak gondoljak a kiadok.
(Az meg gondolom egyertelmu, hogy az RTS-eket nem lehet kontrollerrel kergetni. (RTS-en kivul meg mas strategiai jatek nem nagyon jelenik meg - illetve a legtobb RTS is csak neveben az.))
-
dabadab
titán
válasz wogew_wabbit #1 üzenetére
''Eleg erdekes modja a Sony hivatalos press release publikalasanak.''
Biztos csak a te figyelmedet kerulte el, de nem hivatalos press release-t publikaltak, hanem megirtak egy hirt. Tobbek kozott ez a kulonbseg a ''mikrofonallvany'' meg az ''ujsagiro'' kozott. Meg az, hogy velemenye is van (nezd csak meg a tobbi hirt: eleg sokban talalhatsz a cikkirotol sajat megjegyzest).
A bulvarozast meg vegkepp nem ertem, nem a szenzaciora mentek ra, a tenyek meg pontosak voltak - mondhatni szoges ellentetben a bulvar credoval.DRM is theft
-
shev7
veterán
es annak mi az oka, hogy a wii hianycikk japanban a ps3-at meg ''nem tudjak eladni''? Vagy ez elkerulte a figyelmedet...
''Gee, Brain, what do you want to do tonight?'' ''The same thing we do every night, Pinky: Try to take over the world!''
-
Keitaro
addikt
A hozzászólása elég szemellemzős volt, de volt benne igazság
Engem is meglepett a hír khmm nyelvezete, hozzáállása, de hát manapság érdekes dolgokat engednek meg maguknak az újságok.
FF XIII-al nem hiszem, hogy kéne sietni a XII sincs kint régóta és viszik mint a cukrot. Ráadásul a nagy neveknek sokkal fontosabb, hogy ne szúrják el őket, a jó munkához meg idő kell. Én ráérek, csak aztán amit kapok ne vacak legyen. Ez igaz a többi emlegetett névre is.
A Sony bajban van ezt mindenki tudja, az 1 év késést nehéz behozni, ezt láttuk a PS2 vs X-Box harcban is, ettől függetlenül nem temetném a PS3-at. Sőt..
De nem regényt írni jöttem -
kowk
tag
válasz Alvin_ti4200 #4 üzenetére
persze, az egesz egy felfujt hulyeseg, a primko emberek gyenge lejaratokampanya.
azzal tetezik a dolgot, hogy rendszeresen kifelejtik a cikkbol a teljesen legalis es tamogatott linux oprendszert hozza (EGY PC-T VESZEL!), valamint hogy a sixaxis motion detect kepessegei alazzak a Wii-t. nameg a ''''horribilis'''' ar is eleg vicces. nezzetek mar meg mennyi egy asztali bd a mediamarktban! es azzal se jatszani nem fogsz, se netezni nem fogsz rajta, se videokat kodolni satobbi satobbi.
elso kezbol mondhatom, hogy a ps3 gyemantbol van, a gyengebb titlek is iszonyatosak, a motorstorm+resistance meg dobbenetesen jo. ydl egy ora alatt fentvolt full installal, azota nem kapcsoltam be a gepemet, mirol beszelunk? -
rocket
nagyúr
''A március 23-i startra most egymillió konzollal készülnek – úgy, hogy a készlet negyede Nagy-Britanniának jut.''
Kivancsi leszek, eddig ezek a nagyon optimista igergetesek egyik cegnek se jottek be mostanaban"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
törölt tag
Azt nem igazán értem, miért nem hoznak ki stratégiai játékokat konzolra. Oké, azoknak nem kell nagy gépigény, de már lehet tudtommal egeret és billt kötni a gépekre, és inkább ne használja ki valami teljesen a hardvert, minthogy vegyek még egy gépet ~150 ezerért. Ha ez a helyzet nem változik meg, max. akkor veszek konzolt, ha mikorra elterjednek a kéklézeres filmek, sorozatok még mindig olcsóbb lesz mint egy lejátszó
-
rocket
nagyúr
Nem ezert olcsobb, az xbox360 megjelenese ota tartja az MSRP arat (core 299$/299euro, 399$/399euro premium), sose volt 600$/600 euro, annyi a kulonbseg, hogy a kezdeti 125$ veszteseg/konzol mara mar 75$ nyereseg/konzol lett.
"A lower resolution generally means that there can be more quality per pixel."
-
dilipok
veterán
Még a játékkínálat el is menne, na de 600 euró... azért az nem kevés. Ha most kellene választanom akkor 1értelműen a boxot választanám. És nem vagyok 1ik pártján sem.
PSN ID/BF3/4: dilipok, Xbox Live ID: csatamaj0m, Battletag: dilipok#1621
-
SzlobiG
félisten
válasz Alvin_ti4200 #4 üzenetére
Ahogy elnézem PS3-nál is nagyon sok gém PC-ről lesz.
-
Alvin_ti4200
félisten
Játékfelhozatal megjelenéskor: [link]
Számomra vannak olyan címek, amelyekkel nagyon jól ellenék 2-3 hónapig. -
zsiga667
addikt
El vagy te tévedve, méghozzá elég alaposan...
Egyrészt, én sehol nem láttam a hírben hogy bárki is azt állította volna hogy a Box sikeresebb Japánban mint a PS3. Aztán, senkit nem érdekel hogy egy gamer-kiállításon mennyire nagyon volt tele a Sony stand (gondolom erre céloztál az üres MS standról szóló megjegyzéseddel) mert a fanatikusok csak egy nagyon kis részét adják a vásárlóknak. Azt meg mindenki tudja hogy a Box nem áll jól Japánban ami teljesen logikus, a Box-os játékok nem a japán ízlésvilágnak megfelelően készülnek.
A hír arról szól, hogy a Sony nagy pofával beharangozta hogy majd ők megmutatják mindenkinek és eladnak akárhánymilliárd PS3-at egy hét alatt, aztán bebukták, méghozzá nem 1-2 darabbal... Az meg megintcsak tény, hogy elég szegényes még a játékválaszték az új konzolra, nem jött ki még egyik nagynevű sorozat (FF, GT, MGS, és még sorolhatnám) egyetlen része se PS3-ra.
Szóval köszönjük hogy megmutattad a témát egy Sony-fanboy szemén (szemellenzőjén? ) keresztül is, de legközelebb igyekezd talán egy kicsit korrektebbül és elfogulatlanabbul megtenni ugyanezt. -
macilaci78
nagyúr
14 hsz-nak elmegy.
Egyik ösmerősömnek van japán kontaktja, de gyorsan lebeszéltem magam egy ilyen kütyü beszerzéséről: az ára mellett ugye a TV is gondot okozott volna.Ha minden kötél szakad, nem kell félni az akasztástól!
-
wogew_wabbit
csendes tag
Hat ugy latom a ''pro''hardver sem mas mint egy bulvar lap. Eleg erdekes modja a Sony hivatalos press release publikalasanak. Hehe, hogy meg japanban sem volt sikeres.
Kuldjek kepet az ures Xbox360 standrol a Tokyo Game Show-rol? Ott voltam. Vagy elhiszed anelkul is?
Most valakinek vagy fizetnek azert hogy lehuzza a PS3-at, vagy nem vettek fel a Sony-hoz programozonak .
Ungarische wirtschaft: Bojkottaljuk a PS3-at. Csatlakozz te is mozgalmunkhoz, melynek neve, ''Nem Veszek PS3-at''! Mozgalmunk elutasitja az anyagi javak halmozasat magasztalo ertekrendet. ''Nem veszek Ferrarit! Nem azert mert nincs ra penzem, de mert inkabb a Smart, mert kicsi, okos, cuki, es van rozsaszinben is!''
Leptem.I am Jack's complete lack of surprise
Új hozzászólás Aktív témák
- Akció! Dell Latitude E6430 laptop (14/i5-G3/8GB/256SSD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- Wacom Cintiq 16 FHD (DTK-1660) digitalizáló tábla
- Denon AVR X2600H erősítő + Jamo S809 5.0 Hangfalszett
- Géjmer Keychron M3 vezeték nélküli egér
- Akció! Dell Latitude E6230 laptop (12,5/i5-G3/8GB/256SSD) - 1 év garancia, 27 % számla