Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
L3zl13
nagyúr
''vegyel le nekem a polcrol pl egy Shuttle XPC alaplapot haz nelkul, please''
Miért ne lehetne? Csak megfelelő boltba kell menni.
''''Nem kimondottan az IBM számára készülnek''
de''
de nem... Pár sorral fentebb ismerted el, hogy a beépített HW-k jelentős része sarki fűszerboltban kapható termék.
A lényeg, hogy marad kb az alaplap és kész. Ami pedig ugyanott készül mint a gagyi.
Igem, IBM specifikációkkal, de a Deathstar vinyósorozat is IBM speckókkal készült. Ráadásul az valóban az IBM-nél készült.
És félreértés ne essék, nem fikázom az IBM gépeket, notikat. Szerintem is jobban össze vannak rakva, viszont szerintem ez nem a hardverelemekből adódik, mert az jórészt egyezik a ''gagyi'' cuccokban lévővel.Aki hülye, haljon meg!
-
Macc
aktív tag
Ugyvan ahogy mondod...
Nem ertem, miert gondolja mindenki azt, hogy egy gyarbol csak egyfele dolgok tudnak kijonni??? Ugyanazt a nyomdat is el tudja hagyni egy igenytelen felrenyomtatott cucc is, meg egy zsirprofi, izleses igenyes nyomtatvany is. Attol fugg kinek keszul, mennyit fizet erte, mennyire figyel oda, hogy amit kezhezkap az minosegi legyen stb stb... Gondolkodjatok mar kicsit. Ezek szerint minden PC egyforma, mert ugyanott gyartjak ezt meg azt. pfff -
L3zl13
nagyúr
Nem a ''Kingston'' RAM-ok jelentős részét a Samsung, Hynix és társaik gyártják, a Kingston utánna rányom egy matricát.
A Plextor optikai meghajtókat meg tudtommal a Plextor gyártja, de minden IBM-ben Plextor meghajtó lenne?
Arról beszélek, hogy a beépített HW-ek jelentős része szabványos mindenki számára hozzáférhető termék. Az IBM ugyanúgy csak leveszi a polcról, mint a Lenovo, Asus, HP vagy bármely más gyártó. Nem kimondottan az IBM számára készülnek, és semmivel sem megbízhatóbbak egy IBM gépben, mint másban.Aki hülye, haljon meg!
-
L3zl13
nagyúr
''hogy a belso hardverrol ne is beszeljunk''
Öööö, az IBM notik alaplapját ki is csinálja? ECS talán?
Az szinte biztos, hogy műszakváltás után HP-t vagy épp Lenovot is gyártanak ott...
Proci, memória, vinyó, optikai meghajtó tökugyanez. (Ott még a márkanév is egyezik.)Aki hülye, haljon meg!
-
félisten
Azért nem egészen arról van szó, hogy ''no, kevésbé nyereséges, adjuk el''.
Az IBM a lehető legjobbkor adja el a PC-részlegét, mégpedig azért, mert a kilencvenes évek végén olyannyira elterjedtté vált a PC, hogy minimalizálni kellett a gyártási költségeket annak, aki talpon akart maradni a ''közönséges'' tajvani, kínai PC-k mellett. Az IBM pedig elkésett, nem helyezte át a gyártását szinte teljes egészében a távol-keletre . Ha még 2-3 évet várt volna ezzel a tranzakcióval, piszkos nagyott bukott volna anyagilag és presztízsügyileg is.
Ja, és a Thinkpadeket ne féltsétek. Árnyékvető, pointstick, titánötvözet ház ide vagy oda, két-három éven belül a Samsung, az LG és a hozzá hasonló, nem szimpatikus, viszont iszonyúan innovatív cégek lelépték volna őket, és biztos vagyok benne, hogy a Lenovokat is le fogják lépni.
Ez van, mindennek vége szakad egyszer.while (!sleep) sheep++;
-
atus33
tag
Kár. Egyetlen fajta laptopot vettem volna meg, és ez a Thinkpad lett volna (kicsit később, amikor a 64 bites mobil procis TP-k kijöttek volna). Trackpoint, beépített lámpa, árnyékvető a kijelző szélén, normális elhelyezésű és méretű billentyűk, csendes üzem, kihajtható láb a gép hátsó részén... ez a kombináció sehol máshol nem jelenik meg. Az sem mindenhol, hogy 5 év múlva is laptop maradjon. Ez az egyetlen notebook-fajta, ahova a felhasználói visszajelzéseket több tucat éve visszaforgatják a következő modellekbe.
Emiatt tartok tőle, ez is olyanná válik majd, mint az a szintén keletről érkező brand, amivel a munkatársaim szívnak: percenként felbőgő venti, érintésre süt, egy méretű billentyűzet a 14'' modellektől kezdve a 17''-ig, a billentyű feliratok 2 hónap használat után kezdenek lekopni (lehet vakon gépelni . Kíváncsi vagyok, hogy egy 1.2 milliárd fős kommunista országban gyártott géppel fognak-e a fenti fícsörökkel kedveskedni az egyes végfelhasználóknak, ahelyett, hogy ''ócsó egyenlaptopot'' készítenének mindenkinek, mint a legtöbb gyártó.
[Szerkesztve]. o O o .
Új hozzászólás Aktív témák
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest