Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Aktív témák
-
Bagoly
senior tag
Tök jó, hogy a hír és a hír cáfolata ugyanazon az oldalról elérhető a PH! címlapján ill. a híreknél. :C
A többit ránk bízzák....(Nem akartam negatívkodni, nem ''kérek a fejemre''. Köszönöm, inkább leülök magamtól)''A nagy nyíl útján, meg nem állva, hitesen és szerelmesen, förtelmeit egy rövid mának nézze túl szemem.''
-
csiga997
őstag
-
szapcsika
csendes tag
Egy Jeff Williams nevű fazon évek óta mindenféle IPv6 fórumon feltűnik a saját IPv8 nevű cuccosával (és zaklat mindenkit), ami meglehetősen hasonlít ahhoz, amit itt a kínaiak (akik azóta egyébként már nem mondják, hogy mindjárt IPv9: http://www.theregister.com/2004/07/06/ipv9_hype_dismissed/) kitaláltak.
Ráadásul az IPv4-> IPv6 áttérésben sincs még nagyon sok minden megoldva, pedig jópár éve dolgoznak rajta. Így szerintem tök esélytelen, hogy valaki hipp-hopp előáll egy új protkollal, ami majd frankón interoperábilis lesz a világgal.
Egyébként a világban már jópár helyen (főleg Japán, Korea) van kereskedelmi IPv6 szolgáltatás, de pl. itthon is már több mint egy éve az akadémiai hálózatban van IPv6, és a legtöbb nagy egyetemen el is érhető. Tehét, ha lassan is, de terjed az IPv6. -
xuldar
addikt
Van. Iridium a neve, de csődbe ment már párszor, egyébként műholdas telefonhálózat, bárhol használható. Igen, még a Csendes-Óceán közepén is. Viszont valóban nincs köze az eddig felsorolt hálózatokhoz.
Azért jó mazochistának lenni, mert ha rossz, akkor jó. De ha meg jó, akkor rossz, tehát jó.
-
Sárpac
nagyúr
Végre valaki mozdít valamit ezen a 30éves technológián.:D
Alapfesz alatt a maximumon túl!
-
_Volkovy_
nagyúr
Még szerencse,hogy 100 év múlva sehol se leszünk.Így ez se lesz addigra probléma.:D
-
csiga997
őstag
válasz GhanBuri Ghan #92 üzenetére
Amúgy Argentínával kapcsolatban ne csak a GDP/főt nézd, hanem azt is, hogy a Population below poverty line: 51.7%. Azért egy kis labdavarrásra biztos találnál ott néhány tízezer érdeklődőt, napi 2$-ért is :DDD
-
csiga997
őstag
válasz GhanBuri Ghan #92 üzenetére
Egy Argentin lehet, hogy nem, de egy ecuadori már lehet, hogy igen.
Cipőt, ruhát és műszaki terméket most is gyártanak az államokban, csak nem a tömegtermelésről van szó, nyilván. Ez utóbbi is lehetne újra nyereséges persze, csak jó sok kínai bevándorló kell hozzá... :D
Csakhát az a baj a kínai bevándorlóval, hogy amint amerikai földre tette a lábát, rögtön milliomos szeretne lenni, nagy kocsit akar és fehér asszonyt. :DDD -
GhanBuri Ghan
őstag
Igaz lenne, ha... Szoval a vegtelensegig tarthato novekedes csak a salesek vagyaiban letezik, ugyanigy szuz teruletek es kihasznalatlan eroforrasok sem talalhatok orokke. Nem hiszem, hogy egy argentin beerne napi ket dollarral, eleg megnezni a GDP/C-juket, Indian kivul szerintem nem lehet kihasznalatlan foldreszt felsorolni. (Afrikaban nagyon nem hiszek) A dolgok ott lesznek erdekesek, amikor ismet megeri a cipot, ruhat, muszaki termeket az allamokban gyartani, mert mar ott is megeri, az nem kis valtas lesz a vilaggazdasagban.
-
csiga997
őstag
válasz GhanBuri Ghan #88 üzenetére
Nyilván, a legkisebb ellenálláson keresztül folyik a legnagyobb áram. Ha nő az ellenállás, akkor majd a többi másikon keresztül kezd majd folyni.
Most, ha egy gazdasági vezetőnek döntenie kell, akkor nyilván a válasz Ázsia. Ha az ázsiaiaknak ez majd elkezd nem tetszeni, meg követelőzni kezdenek, akkor majd keres magának a tőke másik homokozót. Ez lehet pl. Afrika. De lehet közép-Amerika is vagy más. A lényeg, hogy sok hely van még a földön, sok kis dolgos kézzel, akik már annak örülnek, ha napi 2$-t keresnek az eddigi 1 helyett. -
GhanBuri Ghan
őstag
Nem hiszem, akkor mar eddig is vittek volna oda. Azsiaiak hihetetlenul szorgalmas emberek, hatalmas kozossegi szellemmel, Afrikaban, miota a torzsi rendszert (egyensulyt) megbolygattak, lenyegeben ha nincs torzsi haboru, ehenhalnak az emberek. Ezen kivul meg mar lenyegeben mindenhol 'civilizalt' a lakossag, vagy nincsenek elegen, vagy nem dolgoznanak 'olcsoert'. Talan meg Indiaba lehet vinni a gyarakat egy ideig, de szerintem ok mar most dragabbak, mint a kinaiak.
-
csiga997
őstag
válasz GhanBuri Ghan #82 üzenetére
Majd viszik Afrikába.
Szerencsére még számtalan fejletlen pontja van a Földnek, amit ki lehet használni, ha az eddigi fejletlenek esetleg ''túl fejletté'' válnának... :U -
GhanBuri Ghan
őstag
Ott a pont. Szinte mindennek a gyartasat kezdik atvinni Kinaba, mert ott olcso, de ok sem hulyek, ha mar mindent le tudnak gyartani onerobol, amire szukseguk lehet, es a nyugati ember minden arujat ok allitjak elo, akkor mivel lehet nekik fizetni? Szivessegbol nem fognak ellatni masokat, lesz itt meg jo kis zur, amikor a tobbieknek vissza kell szokni a szolgaltatasrol az ertekteremto munkara...
-
csiga997
őstag
válasz Fade_Away #72 üzenetére
Na, utánnanéztem kicsit. Germany GDP 2.271 trillion USD, per capita 27600 USD. China GDP 6.449 trillion USD, per capita 5000.
Akkor mi is lesz két év múlva? Számszerűen már most 3x annyi kína GDP-je, mint Németországé. Egy főre vetítve viszont kevesebb mint az ötöde. Na, ennyit erről.
[L]http://www.cia.gov/cia/publications/factbook/index.html[/L] -
moonman
titán
innentől jóslás, saccolás, találgatás, értelmetlen.
-
Fade_Away
őstag
ha a úgymegy a világ mint az elmúlt 5 évben akkor
2év múlva kínai gdp nagyobb mint német
12év múlva kínai gdp nagyobb mint japan
15 év múlva India a világ legnépesebb állama
30év múlva kínai gdp meghaladja EU gdp jet
45év múlva kínai gdp meghaladja USA gdpjet
...
és ha továbbra is ha a úgymegy a világ mint az elmúlt 5 évben akkor
200év múlva a föld mint egy kis nap fog energiat(fényt) sugarozni
300év múlva pedig ha a földön minden ember föláll akkor minden ember válla egy másikéhoz fog érni.
hangzatos -
dabadab
titán
''Van viszont a kiloyard ''helyett'' a mérföld. És a kettő között természetesen már nem 10 hatványa a váltószám.''
Hanem a rendkivuli modon intuitiv 1760 (annyi szolgaljon a mentsegukre, hogy a merfoldet igazabol nem 1760 yardban, hanem 5280 labban definialtak, es az legalabb oszthato 12-vel)
Egyebkenteg teljesen igazad van abban, hogy ha mindenhol a 12-es szamrendszer maradvanyaival szembesul az ember, akkor azert nem megy olyan jol a tizes (voltak is gondok a UK-ban, amikor atalltak SI-re)DRM is theft
-
dabadab
titán
''az egésznek a ''majd mi megmutatjuk a világnak, hogy egyedül is megy és szépen minden kínai bekussol, mert visszük a bányába'' mentalitás. kínai fal miért épült...?''
A kinai falat termeszetesen a kommunistak epitettek, hogy Rambo ne tudjon megszokni a munkataborbol.
(Tenyleg nem tudtad, hogy a mongol tamadasok (helyi neven ''tatarjaras'') ellen epult i.e. 200 kornyeken?)DRM is theft
-
L3zl13
nagyúr
És szerinted az merő véletlen, hogy a kilo, centi, mili stb közötti váltószámok mind a 10 hatványai? :F
Azt elhiszem, hogy a kiloláb meg a milimérföld ugyanúgy 1000-rel szorzott illetve osztott mértékegységet takarna ha létezne, de nem létezik! Van viszont a kiloyard ''helyett'' a mérföld. És a kettő között természetesen már nem 10 hatványa a váltószám.
Azt soha nem is állítottam, hogy Amerikában nem 10-es számrendszert használnak, csak azt, hogy az egyedi mértékegységeik miatt, nem tudják kihasználni a 10-es számrendszerből adódó előnyöket.Aki hülye, haljon meg!
-
L3zl13
nagyúr
Semmi köze? Én úgy vettem észre, hogy az SI mértékegységek közötti váltószámok a 10 hatványai. (Lásd 10-es számrendszer.)
És mivel egyedi mértékegységeket használnak még egy fizikai tulajdonság meghatározására is. (Lásd hosz.) Ezért aztán egyediek a váltószámok is. -> Nehezebb számolni velük.Aki hülye, haljon meg!
-
L3zl13
nagyúr
Ó persze, hogy egyet át tudnak váltani. De mi van, ha azt mondod, hogy 23 láb hány hüvelyk vagy hasonlók. Kétlem, hogy ezt már csak úgy fejből rávágja akárki, akár vadparaszt akár nem. Szóval ha már van egy nyamvadt 10-es számrendszerünk, akkor miért ne élvezzük az előnyeit...
Persze vannak olyanok akik nem tudják az SI váltószámokat sem. Vagy nem tudnak írni-olvasni sem. De ezeken viszont semmi nem segít. Az ilyen szvsz menjen, aztán mérje le a fődjét kapanyélben... Nem hiszem hogy miattuk kéne ''szívnia'' mindenkinek.
szerk.: Én is átrakom offba mert már nagyon messze kerültünk a kályhától... :DDD
[Szerkesztve]Aki hülye, haljon meg!
-
X-COM
nagyúr
nemtom más volt az íze, végigittam az egész palettát, coca/pepsi, light, cherry
de más volt, és mindenki eszonta
nem tudom leírni, hogy mi volt más benne, de az ''itthoni'' jobb :)Blog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom
-
Pötyi
őstag
''Használt tápot keresek. What a kilowatt?'' :D
QNX is cool!
-
csiga997
őstag
szerintem azt, hogy egy láb hány hüvelyk azt elég jól tudják (12). 1 yard három láb. Ezt is tudják. Viszont, hogy 1 km hány yard, az már gond...
Hanem, hamár így levadparasztoztad őket, szerintem menj el mondjuk hajdúbiharbasznádra, és kérdezz meg valakik aki épp a kertben kapálgat, hogy 1 négyzetkilóméter az hány négyzetméter, vagy hogy 1 köbdeciméter hány liter, és majd gyere vissza a válaszokkal. Sokat fogunk mulatni! :DDD -
X-COM
nagyúr
én még csak dualmértékegységes kólásdobozt láttam náluk :)
viszont a kólának más az ízeBlog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom
-
L3zl13
nagyúr
Van egy pár szakterület, ahol annyira elterjedt valamelyik nem SI szabvány mérték, hogy az vált nemzetközivé. Pl repülésben a láb, vagy hajózásban a csomó, meg a tengeri mérföld. Az ilyen kivételes helyzetekkel nincs is különösebb problémám, csak az olyanokkal, amikor valamilyen csoport nemzeti vagy egyéb büszkeségéből adódóan elutasít valamit ami mindenkinek jó lenne hosszútávon (nekik is!).
Pl hogy a francia reptereken az irányítótorony franciául beszél! Nem ám angolul mint a világ összes többi országában... Be akarták vezetni, hogy angol legyen a kötelező nyelv a gépek és a torony közötti kommunikációban, de neeeem, mert a köcsög franciák annyira büszkék a nyelvükre, és ezért tiltakozott a reptéri személyzet, és visszaálltak franciára.
Ha jól tudom volt is már ebből adódóan baleset... No de sebaj.Aki hülye, haljon meg!
-
L3zl13
nagyúr
Szvsz sok hivatalos helyen ők is SI mértéket használnak.
Csak az átlag déliállamokbéli vadparaszt nem képes felfogni, hogy miért is jó a világszerte egységes mértékegységek használata. Meg örül, ha egy mértékegyésget, meg átváltást meg tud tanulni, nem hogy 2-t vagy 3-t...
Inkább számolgat a hülyéje, hogy egy láb hány hüvelyk, meg egy mérföld hány yard, vagy hány láb. Hát akkor hajrá...Aki hülye, haljon meg!
-
-
X-COM
nagyúr
de az európában vásárol 900/1800as gsm készülékeddel sem biztos, hogy sokat érsz az usa-ban
egyébként triband gsm készülékkel ahol jártam usa-ban tudtam telefonálni, lehet, hogy nem mindenhol van így az usa területén, de szerintem túlnyomórészt ez már működik nálukBlog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom
-
moonman
titán
válasz BlackWoOd #35 üzenetére
sőt, nemrég hatóságilag elkobozták az összes mobilt :Y és külföldiek is csak engedéllyel használhatják. azt meg, hogy minden szolgáltató minden ügyfelének minden forgalmát logolná egyszerűen kivitelezhetetlennek és fölöslegesnek tartom _szvsz_. akit ''kell'' :) azt már úgyis régóta figyelik...
-
csiga997
őstag
Vannak GSM/TDMA/AMPS telefonok, igen, csakhogy semmit nem érsz vele, ha a GSM az 1900/850, a TDMA 1900, az AMPS pedig 800 MHzes, mivel mondjuk európában nincs 1900/850 MHz-en GSM szolgáltató, TDMA és AMPS szolgáltató meg semmilyen frekvencián sincs.
De a háromnormás 900/1800/1900-as szupi telóddal se érsz sokat az USA olyan területén, ahol nincs GSM szolgáltatás, vagy az adott szolgáltatónak nincs roaming szerződése a te otthoni szolgáltatóddal, etc.
Ja, és Kínában pedig van GSM 400 MHz-en is, hogy egy kicsit ontopic legyen. -
BlackWoOd
aktív tag
Azért remélem, nem fog Kína határain kívülre átterjedni ez az IPv9 dolog, pláne nem a MAC-address-szerű azonosítással egyetemben...
Kutya világ lenne, ha a szolgáltató simán meg tudná mondani, hogy bizonyos tartalmakat kik és mikor töltöttek le az oldalairól...
(Kezdve a direkt marketingtől egészen a nem igazán legális tartalmakig.)
Kínában egyébként a mai napig szűrik (próbálják) a netes tartalmat, vagy rosszul tudom? (külföldit/belföldit egyaránt)
mod.: Azért ezt is lehet túlzásba vinni, ez sem tetszene jobban: [L]http://prohardver.hu/rios3_content.php?mod=10&id=7278[/L]
[Szerkesztve]< ..kevés az ember, sok az emberszerű lény... >
-
X-COM
nagyúr
vannak, az itthon vásárolt gsm készülékekkel tudsz telefonálni kint
de az ott vásárolt tdma-kal már nem tudsz európában, más kérdés, hogy most már gsm/tdma telókat árulnak ott isBlog:http://ikszkom.freeblog.hu RSS:http://ikszkom.freeblog.hu/rss.xml http://live.xbox.com/member/ikszkom
-
L3zl13
nagyúr
Megmagyarázom. A ''világon bárhol használható'' felirat mellett van egy kis *. És valahol alul szép apró betűvel oda van vésve, hogy ''ahol van elérhető XY szabványú szolgáltatás''... :DDD
Nyilvánvalóan NEM használható úgysem ''bárhol'' a világon, csak kikötésekkel, mert kimész a Csendes óceán közepére, és garantáltan nem fog működni a mobilod...Aki hülye, haljon meg!
-
moonman
titán
mindkét népséget utálom (bár kedvenc zenészem, meg f1 versenyzőm is angol :) ), de az angolokat valahol tisztelem azért, hogy lerázták az eurot. mi bezzeg azt se tudjuk melyik segget nyaljuk, hogy végre lecserélhessük a nemzeti színű lobogónkat arra a szaros csillagosra... :( )
húdenagyon off voltam :) -
csiga997
őstag
Nem értem, ha veszel az USÁban egy mobiltelefont, akkor azt se lehet sehol máshol a világban használni, csak az USÁ-ban. Erre miért nem mondja senki, hogy ''elszigetelődésre való törekvés''??
Kína az Internet terén meglehetős handycappel indult amúgy, gondoljunk csak pl arra a tényre, hogy Kína számára kb. feleannyi IP cím van fenntartva, mint mondjuk egy közepes méretű amerikai egyetemnek. Persze, - diktartúra lévén - teljes mértékben tisztában vannak az információ hatalmával, ezért is próbálják azt minden lehetséges formában kordában tartani. Kérdés persze, hogy ekkora méretekben ez hogyan sikerülhet, dehát itt jön be a jó öreg oszd meg és uralkodj elve: ahhoz, hogy az 1.2 milliárdos kínában elsöpörje valami a regnáló hatalmat, ahhoz kell minimum 200 millió ember egyetértése és egybehangzó akarata és ezt megfelelő kommunikáció nélkül nyilván lehetetlen elérni. Ami érdekes viszont, hogy a SZU-t és a kelet-európai országokat a nyugat a hidegháború során elsősorban a gazdasági oldalról volt képes megroppantani, ám Kína esetében erre még csak komolyabb törekvés sem látszik. A nyugati cégek öntik Kínába a pénzt, bármilyen látható morális gátlás nélkül. (Persze lehet, hogy ez egy új taktika csak: a szovjeteket kiéheztették, lehet Kínát halálra akarják etetni??)
Amúgy ha már az eltérő kommunikációs eljárásokról van szó, akkor jusson eszünkbe nekünk is a SECAM TV (és a 6.5MHz-es hangvivő), vagy a keleti normás URH rádió... -
moonman
titán
csak örülhetünk, hogy nem oda születtünk :(
-
janpotocki
senior tag
Nem akartam beleírni a hírbe, annyira bizonytalanok a technológiáról szóló információfoszlányok, de ha jól értem, ez a tíz számjegyű valami nemcsak az ''IPv9''-re, vagyis a hálózati rétegre vonatkozik, hanem arra is, amit a civilizált világban MAC-címnek neveznek, azaz a fizikai címzésre. Ha valaki rosszalkodik, már az orrára is koppintanak. Azonkívül, mivel a kínai rendszert sem az IPv4, sem az IPv6 nem kezeli csípőből (naná!), az állam saját DNS-eket ''kényszerül'' létrehozni, ami a hozzáférhető tartalom feletti teljes kontrollt jelenti.
A műholdas internetezésről pedig csak annyit: egy parabolaantennát viszonylag nehéz a hatóságok előtt letagadni, és nekünk, magyaroknak nem kell messze mennünk, hogy megsejtsük, hogyan működik egy diktatúra abban a tekintetben, hogy kinek mikor mit enged meg. -
McJames
senior tag
Csak annyit mondok, hogy nagy-nagy böjtje lesz annak, hogy a rettentő sok+ profit miatt a technológiát és a gyártást a keleti népek alá tették. Annyira ott sem hülyék, hogy csak olcsó munkaerőnek, illetve emberi gépnek tekinthessék őket, sőt... és ha ellustul a ''nyugat'', mondván, hogy ott mindent megcsinálnak, nekik elég hátradőlni és élvezni a dolgot... hát, akkor előbb-utóbb trágyát fognak lapátolni a rizsföldeken.
Aki a villamos alatt fekszik, annak nem természetes a mosolya.
-
-
moonman
titán
válasz TheVeryGuest #7 üzenetére
az egésznek a ''majd mi megmutatjuk a világnak, hogy egyedül is megy és szépen minden kínai bekussol, mert visszük a bányába'' mentalitás. kínai fal miért épült...?
-
Esmein
nagyúr
válasz TheVeryGuest #7 üzenetére
Mert a komcsik hirhedten jól tudnak ködösíteni. Majd jól megvariálják, hogy ne lehessen.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
TheVeryGuest
senior tag
Azt nem értem ez mégis mire jó? Mert ugye a mondjuk az eltérő nyomtávú vasútat nem lehet kikerülni, de itt ha valaki nagyon akar műholdról úgyis netezhet IPv4-en. Meg lazán írhatnak olyan stack-et, ami IPv9-et IPv4-re fordít. Szóval ennek mi értelme van?
“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry
-
Esmein
nagyúr
Kirúgják a komcsikat, mindenki jól összef*ssa magát, hogy hoppá, lesz egy jónagy háború aimből vagy kikerülünk civilizáltan, vagy back to the stoneage.
A net nagy erő ám, nem lehet örökké kordában tartani."I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
Esmein
nagyúr
Vagy fellázad a buta nép és lerázza az igát.
"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
L3zl13
nagyúr
Gracc. Kína mindent megtesz, hogy elszigetelje magát a világ többi részétől. Vajon jót tesz ez a gazdaságuknak?
Aki hülye, haljon meg!
Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Parkside szerszám kibeszélő
- Sony MILC fényképezőgépcsalád
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Minden hónapban vettem egy sorsjegyet 1 éven át! (2024)
- Szólánc.
- Filmvilág
- Milyen monitort vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- PlayStation 5
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest