Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- DIGI kábel TV
- Proxmox VE
- Bittorrent topik
- Windows 11
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Amazon Prime Video
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
Új hozzászólás Aktív témák
-
K G S
tag
József Attila verseit közönség előtt csak úgy szabad felolvasni, hogy az olvasón kívül senki ne hallja.
Na de most komolyan ennyire pénzéhesek nem lehetnek az emberek, aztán majd vmi francia ember megveszi a zatmoszférát Mo fölött és azért is pénzt kérnek
Sírok 1 sort
[Szerkesztve]Szidásokat pü-ben tessék
-
Esmein
nagyúr
Kiállsz az utca közepére ímígyen szólva:
Nincsen apám se anyám,
Se istenem se ha....
És már visznek is a zsaruk bilincsben, ugyanis József Attila versei csak magánhasználatra vehetőek igénybe, bárminemű terjesztésük, szavalásuk, idézésük törvénybe ütköző.
[Szerkesztve]"I no longer want to declare war on Hungary. It would be like waging war on a mental institution." - Jeremy Clarkson
-
K G S
tag
Before you continue to read the poems of Attila József, pls read and accept the POEM LICENSE AGREEMENT
-
K G S
tag
Szerencsétlen alak, aki csak gyarapítja a pénéhesek sorát így is annyi dologból sajtolnak már ki pézt
-
Agostino
addikt
Azért ilyen groteszk dolgok is csak kicsiny hazánkban fordulhatnak elő. József Attila alkotásai után valakinek van képe pénzt kérni. Ez az egész leszármazott-vagyok-ide-nekem-a-pénzt dolog nagyon szánalmas. Egyszerűen nem hiszem el, hogy ennyire nincsen tisztesség az emberekben, és ennyire pénzsóvár lett ez a világ. Véleményem szerint ez nem több mint halottgyalázás.
hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse
-
csapos2
addikt
Esmein: Ne harsgudj de le kell hogy írjam te itt a ph az egyik meghatározó személyiség vagy és imádom minden hsz-edet
Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.
-
gesuz
senior tag
Ezentúl aki verset mer írni, az mint ahogy frívereknél írja oda, hogy freepoem)
Kötelemfakasztó - A könyvek legnagyobb hibája, hogy nincs bennük CTRL+F. ''Or do something that's never been done''
-
Husky
aktív tag
Vicces, hogy milyen erővel akarják néha az örökösök kiradírozni a szerzők életművét a történelemből... ( Ja hogy nem az a cél? Szori, nekem máshogy jött le. ) ... Ezt a 70 évet le kéne tornázni mondjuk 5 évre. Pénzt meg az kapjon aki le is tett valamit az asztalra - az, hogy milyen híres halott ismerősei vannak az engem valahogy kevéssé tud meghatni - én sem azt írom az önéletrajzomba hogy nagyapám hol volt gyárigazgató. Pláne nem kérek ez alapján magasabb fizetést.
Rendszergazda vagyok. Ha röhögni lát, mentsen!
-
JulWCZar
senior tag
''Mellesleg ezúton üzenném Makai Ádámnak, József Attila n?vére unokájának, hogy nem fogok neki jogdíjat fizetni a vers közléséért, mert József Attila ezt a magyar nemzetnek írta, és nem neki, egy eltévedt seggfejnek, aki holmi rokonság ürügyén pénzt akar kicsikarni mindenkit?l József Attila verseinek közléséért. Ezúton üzenem neki azt is, hogy ha nekem próbál meg perrel fenyeget?zni, beverem a tuskó fejét.''
Tomcat blogjarol ha nem olvastatok (lekozolte JA:Nem, Nem, Soha!-t) -
Erasmus
őstag
hmmm, talán mert mindenkinek tudományos kutatáshoz kell.
''Kotta reprográfiával [21. § (1) bek.] magáncélra és a (4) bekezdés b)-d) pontjában szabályozott esetekben sem többszörözhető.''
A hivatkozott (4) bekezdés pedig:
''(4) Nyilvános szolgáltatásokat nyújtó könyvtár, iskolai oktatás célját szolgáló [33. § (4) bek.] intézmény, muzeális intézmény, levéltár, valamint kép- és hangarchívum - vállalkozási tevékenységen kívüli - belső intézményi célra a célnak megfelelő módon és mértékben készíthet a műről másolatot, ha az jövedelemszerzés vagy jövedelemfokozás célját közvetve sem szolgálja, és
a) tudományos kutatáshoz szükséges,
b) saját példányról archiválásként tudományos célra vagy a nyilvános könyvtári ellátás céljára készül,
c) megjelent mű kisebb részéről, illetve újság- vagy folyóirat cikkről készül, vagy
d) külön törvény azt kivételes esetben, meghatározott feltételekkel megengedi.''
Forrás: Bővebben: link -
csiga997
őstag
Jajj, hogy vinnék már le, amikor csak most emelték 70 évre a Bartók leszármazottak kedvéért. (Előtte 50 év volt, csak beparáztak, hogy eztán valaki ingyér játszaná a mandarint és akkor ugrana a zsebpénz.) Még 10 év van hátra, és akkor felemelhetik 90-re, hogy az ükunokáknak is jusson némi apanázs...
-
Dilikutya
félisten
Ha jól tudom, a szerző halála számít.
Egyik Laar Pour Laar előadáson volt valami rövid jelenetben, hogy megtalálták Petőfit Szibériában, és a képről ott vigyorgott egy felöltöztetett csontváz, aztán mondták, hogy köszöni kitűnő egészségnek örvend stbNem vagyok perverz, csak haladok a korral. (Még mindig: Rock&roll feeling baby, rock&roll feeling.....)
-
luciferc
őstag
szerintem meg elmehetnek a jogtulajdonosok meg az egész szerzői jog a francba. Ha jól tudom, akkor gyógyszerre 20 év a szabadalom ideje. Pedig az is szellemi termék, nem is akármilyen! Miért is kell jobban védeni egy verset, mint egy gyógyhatású molekula megalkotási módját? És szvsz nem a gyógyszer védelmét kellene felemelni, hanem a másikat erősen levinni...
-
CuKoR
senior tag
Petőfi és Arany megmenekült
Szeleshát Szőlőbirtok Szekszárd - www.szeleshat.hu
-
Erasmus
őstag
A forrás szerint csak az internetes közlést vették ki, tehát pl. netes szöveggyűjtemény esetében lehet gond. Nekem ugyanakkor rémlik valami régről, hogy a kortárs szerzők globalice kapnak valamilyen összeget a netes felhasználás után. Ha másként nem, hát ezt kellene kiterjeszteni a múlt századi klasszikusok jogtulajdonosaira is.
-
joghurt
addikt
Igen, 70 évig él a jogdíj. József Attila meghalt 1937-ben, azaz ez a mostani konrét küzdelem szól kb. még két évről...
De az alapgáz tényleg az, hogy az irodalmi alkotásokat figyelmetlenségből (?) kivették a közös jogkezelő fennhatósága alól. (Még ha személyesen nem is szimpatizálok túlságosan az Artisjussal.) Képzeld csak el, hogyan lehet így XX. századi irodalom szöveggyűjteményt összeállítani. Minden egyes anyaghoz külön örököstől kell engedélyt kérni, egyenként.A tej élet, erő, egészség.
-
PWR
aktív tag
nagyon gaz ez a MEK-es kavaras. szerintem különbseget kene tenni müveszet es szenny között. a müveszet legyen mindeni szamara ingyen elerhetö (pl Jozsef Attila), a szennyert meg fizesen az aki akar (pl. Britni Spricc ).
Üdv
-
Balinov
titán
OFF
No offense, nem annak szántam.ha nem érted gyermekded poénkodásomat,azt is megértem,sőt el kell fogadnom. Ha hiszed,hanem, a sírját általánosba nem egy alkalommal rendeztük suli után az iskolatársaimmal a sírját. Tisztelem,mert nagy koponya volt,bár én sosem szerettem az irodalomnak ezen ágát.
OFF
ON
MEK meg hajrá.Remélem találnak megoldást. Épp a multkor töltöttem le 1-2 Örkény novellát!
ON6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
luciferc
őstag
no, mindenesetre lementettem, ha esetleg eltűnne a MEK-ről, akkor megy valami külföldi site-ra.
-
McPie
tag
Különösen érdekes Makai úr jogosultsága József Attila verseihez...
Néhány adat:
József Attila sógora: Makai Ödön lesz a későbbi költő gyámja ( Makai előszőr Jolánt, majd Etát veszi el feleségül, Attila két lánytestvérét)
ezért hozzájuk, a Ferencvárosból a Lovag utcába költözött. Megalázó lett a helyzete. A nevelőapát ügyvéd úrnak kellett szólítania, Jolánt, nővérét idegenek jelenlétében nagyságos asszonynak. Küldönc és kifutó szerepköre állandó konfliktus helyzetet eredményezett. Őszintén kinyilvánította: nem akarok itt maradni!
Igaz 1926-ban külföldi utazásait támogatta, de egyéb pozitívumot nem találtam József Attila és Makai Ödön viszonyában - legalábbis ahol én néztem.
... most meg nem tejel eleget a MEK ... no comment.A sagittis Hungarorum libera nos Domine
-
aronocs
tag
Valoban nem ertettem a trefat, annak ellenere, hogy tudok a halala korulmenyeirol, meg ugy altalaban az eleterol.
Szamomra azert nem volt ertheto a ''trefa'', mert nekem ez nem trefa, es a hozzaszolasod alapjan egyertelmu, hogy unod a nagy felhajtast, holott nem hiaba van. Szerintem igen is kell, hogy megemlekezzunk a - velemenyem szerint - legnagyobb magyar koltorol.
Az pedig, hogy pont ezt a peldat hoztak fel a cikk es a szerzoi jogszabalyok valtozasa kapcsan, elegge ertheto, hiszen aktualis.
szerk.: megfolyt -> megfojt helyesirasellenorzes off
[Szerkesztve]Aut inveniam viam aut faciam.
-
Balinov
titán
OFF
jaj,nem érted a tréfát. balatonszárszón lett öngyilkos a vasutnál
ON
MEK az egy nagyon jó dolog. Ilyenre kéne az államnak pénzt adnia,nem mindenféle neoimpresszionista nemzetire. egy csomó érdekes és hasznos könyvet, tanulmányt szedtem le /szedtek le ismerősők/. Nem kéne ilyen jogdíjjakkal megfolytani a MEK-et...
már látom is,hogy pár hét mulva a indexen a hírt, rendőrség lefoglalta a József Attila HUB-ot üzemeltető irodalmárok gépeit!6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
aronocs
tag
Nem nagyon ertem, mi a problemad.
A cikkben le vagyon irva, hogy Makai most ertesult a lehetosegeirol, de nem csak a Jozsef Attila muvekrol van szo, hanem nagyon sok mas ertekes anyagot is erint, amit eddig a MEK-en el lehetett erni, mostantol pedig csak a jogutodtol fugg, hogy igy marad-e. Szerintem nagyon hasznos kis oldal a MEK, es nekem is fajna, ha kevesbe lenne atfogo.
szerk.: nem baj. most mar ilyesmiert is DC-re megy majd az ember
[Szerkesztve]Aut inveniam viam aut faciam.
-
luciferc
őstag
rohadjon meg az ilyen kapzsi mocsok.
-
Balinov
titán
József Attila a világhálón,a tankönyvekbe,a falum határába temetve, vasutisineken Szárszón....
nem sok ez? jó,jó, József A. év van,de ez már felesleges néphülyítés.6yrs, 19.5kg :) Realme X2 Pro 12/256, Fizetési elvárás: hát, én már a Google-ban is sokat kerestem.... Flickr fotoim: http://www.flickr.com/photos/magdabalinko/
-
Sanya
nagyúr
szomorodjon meg Makai Ádám!
A bortól bolondokat gondol az ember, DE A PÁLINKÁTÓL MEG IS CSINÁLJA!!!
Új hozzászólás Aktív témák
- Asszociációs játék. :)
- Milyen TV-t vegyek?
- Nyaralás topik
- Samsung Galaxy Felhasználók OFF topicja
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Xbox tulajok OFF topicja
- Milyen videókártyát?
- PlayStation 5
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest