- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nagypapám meg eltüntette a tálcákat minden gombbal és menüvel együtt Gnome2 alatt, pedig még a root jelszót se ismerte. Utána le kellett töltenem azt a konfig toolt, hogy le tudjam zárni a tálcát... Ha akkor KDE-t használok, akkor csak jobb gomb a panelen és "lock panel".
Amúgy most komolyan, tudsz olyan beállítást, ami elcseszi a rendszert? Én nem. Ha mégis van, az sokkal inkább valami disztró specifikus probléma lesz.
Keeperv85: passz, azt nem ismerem közelebbről.
EarL 007: Chakrán egy segédprogi lefut a telepítés után, amiben beállíthatsz mindent a kinézettől az 1 v. 2 kattintásos egér működésig. Ez az app később is elérhető a programok között, bármikor vissza lehet vele állítani a dolgokat.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Attól, hogy nem használt progik állnak a vinyón, nem lesz lassabb semmi. A vinyónak aztán annyira mindegy, hogy x programmal több van rajta, vagy sem, ha egyszer nem nyúl hozzájuk amíg el nem indítod őket...
Az meg hogy mint a repülőé, hát khm. Ne mond nekem, hogy pl. egy automata login opció, vagy pl. energiagazdálkodási beállítások annyira hihetetlenül bonyolult dolgok, hogy csak a szakik tudhatják merre kell keresni őket.
Az meg oké, hogy te és én tudjuk mi az a dconf meg hol kell telepíteni, de attól még nem lesz egyszerű vagy kényelmes a használata. Most pl. egy LXDE-s Debiant fogok telepíteni, de már a googlebe kell mennem, hogy hogy az istenbe lehet LXDE-vel megcsinálni az auto logint, mert semmi nem utal rá a disztróban, hogy merre kellene keresni. Agyrém ez a koncepció.Nézz meg egy KDE-t, minden szépen el van rendezve a "rendszerbeállítások" menüben, nagyobb teret enged a beállításoknak, mint a Windowsok vezérlőpultja. Az meg hogy a sok opcióval el lehetne rontani a dolgokat, azt nem tartom valós érvnek. Mégis mit rontana el?
Röviden a végére, mikor pl. azt látom, hogy a laptop fedelének lecsukásakor könyörtelen elmegy sleepbe a gép és ezt nem tudom sehol átállítani a gui-ban, az minden, csak nem jó. És ez megint nem egy olyan igény, amihez advanced++ szintű szakmai tapasztalatokkal kellene rendelkeznem.
EarL 007: aztán valószínűleg meg is ragad azon a szinten.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Na ez a megközelítés a külső program telepítésével és annak meg az elriasztó felépítésével az, ami nem segíti egy Linux disztró terjedését. Mi a jó ebben a koncepcióban? Mit nyernek vele, ha alapból semmi értelmes beállítási lehetőség nincs? Linuxot a nagypapának filozófia?
Új hozzászólás Aktív témák
it Linux alatt sem fenékig tejfel az élet, itt is akadhatnak zavaró problémák, melyek megkeseríthetik az első lépéseket. Ismertetünk néhány gyakran felmerülő hibát és természetesen megoldásukat is.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest