Új hozzászólás Aktív témák

  • graver40

    csendes tag

    Sziasztok!

    Már jártam erre négy éve, amikor porckorongsérvvel műtöttek. A műtétem jól sikerült, kb. 3 hónap múlva már dolgoztam, igyekeztem betartani a szabályokat, csináltam a gyógytornát, minden ok lett. Viszont szinte hónapra pontosan 4 év elteltével egyszer csak azt vettem észre, hogy alig tudok felállni ültő helyemből. Derékfájás, lépéshossz lerövidült, majd kezdett kisugározni a fájdalom a jobb lábamba, pont, mint régen, ebből tudtam már, hogy baj van. Még reménykedtem, hogy hátha nem sérv, de a fájdalom lassan, ám biztosan fokozódott, bármit csináltam, egy idő után a gyógytorna se ment már, viszont a lábfejem már folyamatosan zsibbadt. A leggázabb az volt, hogy fekve fájt a lábam legjobban, így se nappal, se éjjel nem tudtam aludni, pihenni, már annak is örültem, hogy a wc-re ki tudok menni. Ebben az állapotban nem tudtam elképzelni több hónapos várakozást, így kerestem egy fizetős MR-t, ami hamar kész is lett, csak azt a kb. 20 percet kellett fogcsikorgatással kibírni ( a fekvés, ugye). Aztán irány az idegsebész, aki két héten belül meg akart műteni, mert bizony újabb sérv volt, a műtött porckorong alatti ezúttal.
    Július végén műtöttek, még itthon vagyok de kéne lassan menni dolgozni. Viszonylag jól is vagyok, bár most úgy tűnik, nehezebben szedem össze magam, mint legutóbb. Gyógytornázom, sokat sétálok, próbálok mindent megtenni, amit lehet, kivéve az úszást, mert nem tudok úszni.
    Két problémám van: a jobb oldalam volt vacak, mostanság bizonyos mozdulatoknál a bal oldalon fáj deréktájon egy ponton, közel a keresztcsonthoz, nem tudom, mitől lehet. Nem olyan vészes, de elég idegesítő, parázok tőle. A másik, hogy a lábzsibbadás még mindig megvan, és kicsit még mindig gyengébb a jobb lábam, sántikálok. Másnak is tartott ilyen sokáig a zsibbadás? Tudok tenni valamit azért, hogy elmúljon? Milgammát szedek.
    Köszi, ha elolvastátok, s ha van valami tippetek.
    Mindenkinek jó egészséget!

Új hozzászólás Aktív témák