Új hozzászólás Aktív témák

  • Gerinctelen

    csendes tag

    Tartozom ezzel a beszámolóval . Nem írok szak szavakat, akit érdekelnek ilyenek azok kedvéért utólag szívesen .
    2014 júni. 6 reggel 7,45- kor vittek be a műtőbe . OITI- idegsebészet . Dr Orbay Péter és csapata szedett szét és rakott össze .
    Elöre bocsátom mindenkinek, az én műtétem nem precedens értékű, inkább lehet tanulságos..
    Nekem egy elhanyagolt, dupla ideggyök kiszakadásos sérv műtétem volt.
    10,30 kor kerültem vissza a szobába .
    Az altatás nagyon jól sikerült a műtőből és a műtétből semmire sem emlékszem ,jó mentális állapotban ébredtem , azt sem tudtam , hogy már túl vagyok a műtéten , Az orvos többször is benézett rám a műtét után is , pedig aznap 4 műtétje is volt, infuzió és fájdalom csillapító első nap kérésnélkűl is , még azon felül , amit az orvos ki írt, kérésre egyszerre.
    Normál esetben a műtét napján fel lehet kelni kis sétára . sajnos nekem volt kis komplikáció ezért a műtét napján 6-án nem , és 7-én sem , csak 8-án reggel kelhettem ki elősször az ágyból , megértettem ez idő alatt, hogy mit írtatok a kifeküdt ágyról, külön nehezítés a fertőtlenített műanyag lepedő. A Hobó megénekelte "az ágyam vissza húz,,Műtét napján nincs evés éjféltől következő nap reggelig, inni műtét után két órával elősször kis kortyokat.
    Kiemelném, hogy már a műtétet követően fájdalom mentes vagyok, nekem már az is csoda, hogy hat rám a fájdalom csillapító.
    A komplikációt nem írom ide nagyon sok lenne .
    délután aludtam kb. 2 órát, de éjjel nem , és akit altatnak nappal az este nem kaphat altatót!
    2. nap jött a gy.tornász megtanítja mit lehet az ágyba bűntelenűl saját érdekedben tornászni, és később a jobb lábamra feltett egy fizikós gépet , megkezelgette a lábam Biztatóan regált a lábam a kezelésre
    Ebből a lábamból hiányzik 2 reflex , remélhetőleg később a rehabilitáció segíthet vissza hozni.
    Evés - ivás ágyban fordulni tehetség szerint jobbra -balra lehet.ovosságjaim : fájdalom csillapító, izomlazító, gyulladás csökkentő, véralvadás gátló a műtétet követő 3 napon . ezeket ma is kapom , és még 6 hétig kell.
    A 3. napon reggel fájdalom mentesen álltam ki az ágyból arra a jobb lábamra is , amelyen már április 17-óta nem tudtam állni, és ha megmozdítottam nagy fájdalmam volt, és fájdalom mentesen jártam rajta .
    Ez nekem egy nagy mutatvány! :C :C
    Meghajlok a tudós orvosok és az orvos tudomány elött!! :R :R
    10-én jöttem haza kb 200km-t utaztam 4 óra ebben a melegben , személyautóval hozott haza a fiam , az orvos által javasolt technika bejött /anyós ülés fektetve , kispárna a derék alatt. Teljesen stabilan fájdalom mentesen szálltam ki a kocsiból , és fel lépcsőztem minden segítség nélkül 1 emeletet. 12- én varat szedés , 6 hét regenerálódás, és utána rehabilitáció.

Új hozzászólás Aktív témák