Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ed_007
aktív tag
OK, nevezzük állott víz helyett pangó víznek, úgy szakszerűbb bár egy kávéfőző esetében meg ez tűnik viccesnek.
A folyamatos vízellátású gépeknél azért olyan vékony a vízcsatlakozáshoz vezető cső (többek között), hogy kevés pangó víz legyen benne.
A vízvezeték hálózatokat (a városi hálózatokat) is úgy tervezik, hogy folyamatosan áramoljon mindenhol a víz, ne legyenek olyan szakaszok, ahol megáll a víz, mert ott elszaporodnak a baktériumok és algák, ezért (pl), a párhuzamos utcákban végigmenő vízvezetékeket az utcák végén is összekötik.
A gyakorlatban, esetünkben pl. képzeld el, hogy elmentek hosszú hétvégére valahová, aztán útban hazafelé kitaláljátok, milyen jó is lenne egy forró tea, amikor hazatértek. Ha előre be kell készíteni a teafőzőbe a vizet, akkor olyan vízből készül a teátok, amelyik négy napot állt. Mondjuk fel lesz melegítve rendesen de attól még ...
Persze ha valakit ez nem zavar, hajrá, biztosan van olyan helyzet, amikor az a néhány perc is számít, bár részemről ha rohannom kell, nincs idő a telefont sem piszkálgatni (a Waze úticélokat is már indulás előtti este be szoktam ütni, hogy ne a rohanásban kelljen írogatni). -
azbest
félisten
Mivel csak úgy általában beszélgetünk gépekről, így konkrétumról nehéz beszélni. Egyik irodában például ilyen gép van, ami be van kötve közművekre. Szemes kávé és tejpor kell bele időnként. Azt hiszam a zacc kezelését is megoldja, mert nem emlékszem ürítésre. Időnkén öntisztítást is végez. Igaz, nem tipikus otthoni cucc, mert egy kocsi árába kerül.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
A kamerát kivéve ezek csak kutya közönséges connected eszközök, amúgy már a 3. generációnál tart, egy 4-5éves termék nem emlékszek már pontosan.
A vizet te töltöd bele nyilván...
Két dologra jó, időre forralni, tehát vagy ágyból elindítani, ez egyszerű lustasági/kényelmi funkció. Szól az app ha felforrt és megyek érte. A másik dolog ami fontosabb, hogy pontos hőmérsékletre forral (ezt tudja mindegyik jobb vízforraló), ami teák esetén fontos, mivel nem mindegy milyen hőfokú vízzel forralod le az adott teát.Az appba csak annyit állítasz, hogy fehér tát akarsz inni, 20perc múlva és mire a csipog kimész és ráöntöd.
Ismerősnek van egy jó gimik, de nagyon nem több igazából. Valamivel kényelmesebb mint egy felsőbb kategóriás vízforralón a hőfokot és az időt állítgatni, de túl sok hozzáadott értéket nem ad ezért se vettünk végül.A kávéfőző az nem kotyogós hanem sima csöpögős. Pont olyan mint minden másik csöpögős és pontosan ugyan azokat az extrákat tudja mint a vízforraló, csak még extrába mennyiséget is tudsz állítani +frissen darál.
Szól ha kevés a víz, a kávé, ha üríteni kell ilyenek.
Csak hogy egy hasznos példát mondjak, beállítod az ébresztőd és ő mikor felkelsz lefőz egy kávét reggelre.
Számomra az ár itt se indokolt.A FrigeCam már egy kicsit munkásabb emberi oldalról és nem feltétlen van sok haszna, pl. egy LG/Samsung valódi okoshűtő ellenében, mondjuk az jóval húzósabb.
-
nyunyu
félisten
-
Ed_007
aktív tag
válasz #24737024 #47 üzenetére
Megnéztem a honlapotokat, de mi a finesz abban, hogy távolról be lehet kapcsolni a vízforralót és a kávéfőzőt? Ez azt jelenti, hogy előre meg kell őket tölteni vízzel, azaz állott vízből készül a kávé és tea...
A hűtőszekrénybe szerelt kamera pedig hogyan tudja felvenni, mi van a polcokon, ha az egyes polcokra tett termékek eltakarják a többi polcot?
Nem piszkálódásból, komolyan érdekel, hogyan látjátok... -
törölt tag
Én jelenleg pont egy okoskonyhás startupnál dolgozom Látok benne fantáziát, de biztonságtechnikai és adatvédelmi szempontból sok kérdés még megoldásra vár. Emellett ami nekünk izgalmasnak és hasznosnak tűnik, nem midnig talál kedvező fogadtatásra a vásárlóknál. Egyes termékekből világszinten csak párszáz példányt sikerült eladni
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
-
-
azbest
félisten
válasz -Skylake- #37 üzenetére
Nekem az hihetetlen, hogy pont a szegényebb országokban, ahol 30-50% felár lenne a hírbeli okoskonyha tétele, ott lennének hajlandóak megfizetni. Amíg csak ötletelni kell, hogy mit szeretnék, addig én is igent mondok mindenre, viszont ha valódi megvásárláshoz érünk, akkor már jóval kisebb lenne az elszántság
Szóval ezt akartam kifejezni korábban is, hogy nem fizetési hajlandóságról van szó valójában, hanem a vágyakról. Ráadásul a linkelt marketinganyagban kb a nyilvántartásos hűtő konyhai eszköz, a többinek nincs köze ehhez.
(#34) Eugene Roe
amúgy ja, ha úgy okos a konyha, hogy nyilvántartást vezet meg biztosítja, hogy mindig meglegyen a lehetőség a nasira, az sokkal hihetőbb.[ Szerkesztve ]
-
[CsuCsu]
őstag
válasz #40553216 #30 üzenetére
Az okosporszivot nem a rendes takaritas kivaltasara szanjak, hanem a kiegeszitesere. Hetkozben felszedi a lehullott kajadarabokat, behurcolt szoszoket es apro hulladekokat a szem elott levo helyekrol, hetvegen pedig vegigmesz (vagy a takaritono vegigmegy) a lakason a nagy geppel. Igy mindjart van ertelme, foleg kisgyerekes csaladban.
@37 -Skylake-
Szerintem az egy nagy tevhit, hogy az angoloknak nincsen jo konyhaja. Kint elek 4 eve es nagyon finom angol eredetu eteleket lehet enni a gasztropubokban, helyi alapanyagokbol. Tovabba a fiatalabbaknal nepszeru hobbi a fozes, es sokan nemzetkozi eteleket keszitenek (szupermarketekben elkepeszto nemzetkozi valtozatossagu alapanyag van hazai viszonyokhoz kepest). Koltenek is konyhara rendesen, nagy 2-4 ezer fontos sutoket vesznek, amikben egy nagy es ket kisebb sutoegyseg van.[ Szerkesztve ]
-
-Skylake-
addikt
Hozza tartozik az eszmefuttatasodhoz az a teny, hogy ameg a spanyol es olasz gasztronomia mint fogalom letezik, addig a nemet es angol gasztronomia nem. Tehat szerintem semmi fura sincs abban, hogy azon orszagok polgarai hajlandoak sokat fizetni egy okos konyhaert, akik etelt is tudnak kesziteni benne. En innen kozelitenem a dolgot.
[ Szerkesztve ]
A threesome ? No thanks. If i wanted to dissapoint 2 people at once I'd gank my bot lane.
-
-
tomazin
veterán
válasz t72killer #33 üzenetére
megemelte alatt azt értettem, hogy magasabb lábat rakott alá.
természetesen nem azt mondom, hogy mindenhová jó a robotporszívó, gondolom pici a lakásod és emiatt kell ennyit pakolni, de egy nagyobb helyen ahol ez az arány 5-10%.
A minden második alkalommal nem tudom mit jelent, nálunk most minden nap-kétnaponta felporszívóz a gép. Ez előtte 2hetente volt.
-
-
t72killer
titán
Minden második alkalommal. Emelni meg nem lehet, mert bazinagy-bazinehéz. A robotvacak által bejárható terület kb a lakás takarítandó részének harmada-negyede, nagy átrendezés után se lenne több a felénél.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
t72killer
titán
válasz #40553216 #30 üzenetére
"A robotporszívó erős kompromisszum a lustaság, az „ahol a papok táncolnak” szemlélet és a valódi tisztaság hármas metszetének."
Ott a pont... Én pl kapásból a magasabb szinteket (poros polcok, stb) is szoktam porszívózni, ill megnézném, ahogy a robot odébbtolja a kanapét, ami alatt a legdurvább porhegy szokott összegyűlni... Mint fentebb írtam, ennyi pénzt max akkor, ha egy zárt, teljesen önszervező "étteremegységet" kap az ember, amit havi 200EUR-val megetet és cserébe kapja a kész frissen sült/főtt kaját. Onnantól kezdve, hogy a konyhabútorok nekem nyafognak és nem oldják meg a problémát, semmi értelme.
-
törölt tag
Akinek csak az okoskonyha miatt 50000 €-val drágább lakása van, az nem tereget, annak van szárítógépe, ami szintén okos ugyan, viszont a kimosott ruhát az okos mosógépből az okos szárítógépbe áttevő okoskütyü még csak biológiai alapú van. De ha van ilyened, akkor már okos mosógép és okos szárítógép sem kell. Persze van kombi gép, de azok korlátozott képességekkel bírnak, a kimosott ruha mennyiségének legfeljebb a 60%-át tudják szárítani.
A robotporszívó erős kompromisszum a lustaság, az „ahol a papok táncolnak” szemlélet és a valódi tisztaság hármas metszetének.Sütő: itt is neked kell betenni a cuccot. Hogy aztán ez magától érzékeli, mi van benne, sokat nem számít, iídőt nem takarítasz vele.
Fűtés: a lakásomban majd’ tíz éve eléggé aprólékosan programozható termosztát van, pedig tök egyszerű, nem egy csúcsdarab.Lehetett volna olyat is venni, amit mobilról hívva tudok bekapcsolni. Az elmúlt tíz év alatt kb. hússzor használtam volna ezt a funkciót. Mivel be lehet azt is programozni, hogy azalatt, amíg nem vagyok otthon, csak egy jóval alacsonyabb hőfokot tartson, csak akkor kapcsoljon vissza, amelyik napon hazaérkezem, így számomra egy ennél okosabb, de nagyságrenddel drágább cucc felesleges.
-
nyunyu
félisten
En sem ertem, a legfullosabb Miele konyhat is megkapod mar a felebol, borhutovel es minden szir-szarral.
Anyám másfél éve építette át a konyháját, 750k volt az egyedileg gyártatott bútor, meg újabb 600k a beépíthető sütő+főzőlap, mosogatógép, mosogató, páraelszívő.
Pedig messze nem a legalapabb cuccokat vette.(Aztán persze engem cseszegetett napokig, hogy programozzam be a sütőjét, ha már én vagyok az informatikus.)
Hello IT! Have you tried turning it off and on again?
-
tomazin
veterán
rég olvastam ennyi
fa..mérsékelten értelmes dolgot egy cikkben.de az északiak tényleg jobban szeretik a saját ételüket "megosztani"
-
nagyúr
válasz t72killer #22 üzenetére
Ez a digitális agyhalál időszaka lesz, nem a digitális csoda ideje. Ezzel együtt el tudom képzelni, hogy "frissíthetetlen" egy nooooormális sütő-hűtő-mosogatógép élettartamot nem tud elérni egy ilyen gép. Ez érték- ember és anyagiak totális pazarlása.
Még senki sem erősítette meg, hogy az okos gépek jobbak, különbek és takarékosabbak lennének mint egy hagyományosabb, de fejlett konyhagép.
FeketeLaci: A Horst Fuchs kijelentéseddel nem értek egyet, mert azok a termékek a maguk formájában jók voltak, a kis cégeknek az ilyen feltünű direkt marketing sok esetben jobb, mint a leveszem a teszkó polcáról értékesítés.
[ Szerkesztve ]
Surface Book és egy Csúz a körtefán!. Pentax-szal fényképezve!
-
Feketelaszlo
senior tag
A hír hallatán Horst Fuchs erősen elgondolkozott a nyugdíjból való visszatérésen. Nincs új a nap alatt, mindig volt kellő számú balfék aki segített fenntartani a mindig újabb és mindig okosabb konyhai segédeszközök piacát.
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
#20: egy perc "felszabadult idő" se lesz, a konyha helyett szüntelen kütyübuzerálással lesz az állampolgár elfoglalva, hogy melyik patchet telepítsem, h ne savanyodjon meg a tej, hogyan küldök bitcoin-t a nigériai hackereknek, akik ransomware-t telepítettek a sütőmre és mindjárt odaég a pulyka, stb. Ja, és mieza förtelmes szag, miért halt le a komplett rendszer frissítés után és olvadt le a hűtő másfél hete, a nyaralás második napján!?!?!
-
[CsuCsu]
őstag
válasz t72killer #19 üzenetére
Rezbevonattal keszulnek a legjobb edenyek a kivalo hovezetes miatt. Elmesz egy jo etterembe sok ilyet lehet latni. Nekem a Mauviel markatol van keszletem. 3 labas, egy tepsi es egy serpenyo. De tuti fogok meg venni mas eszkozoket is ha nagyobb lakasba koltozom.
(Palinkat a megboldogult nagypapam fozott, van meg egy fel pincenyi. Gin-t azt foztunk haverokkal berfozdeben )
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Fejlődik az ember digitális idegrendszere. Már a tejről sem én tudom, hogy mikor jár le. Ez egyre erősebb kitettség. De szerintem az a legnagyobb gáz amit a felszabaduló idővel kezdünk... a főzéssel sokkal többre vinnénk.
-
[CsuCsu]
őstag
válasz t72killer #15 üzenetére
En sem ertem, a legfullosabb Miele konyhat is megkapod mar a felebol, borhutovel es minden szir-szarral.
(Mondjuk aki szeret fozni annak mindegy, hogy mennyibe kerul az etterem. Nekem az 5 darabos francia edenykeszletem er vagy 1500 EUR-t, de azt meg az unokaim is hasznalni fogjak.)
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
50 ezer EUR-ból hány évig is vihetem a komplett családot minden este étterembe? 50EUR-nál ritkán hagyunk ott többet, azaz alsóhangon 3 teljes év, azért, hogy a hűtő tudja helyettem, hogy elfogyott a tej.
Ekkora összegért egy full-automata házi éttermet várnék el, ami a beszerzést és takarítást is beleértve mindent elvégez és egy robotkar a "rendelés leadása" után 1 órával az asztalra teszi a frissen sült újévi malacot némi desszerttel.
#11: ott a pont. Józan eszű német ingatlanlufi tetején, ráadásul vándorcigány életmóddal (egyik állás Hamburgban, következő Münchenben...) nem fog saját lakást venni.
[ Szerkesztve ]
-
[CsuCsu]
őstag
Okosrol egy szot sem szoltam 2009-ben hogyan is lett volna. Sima acel es uveg elolapos dizajnos Fagor gepek vannak. Huto es mosogep benn a konyhabutorban, butorlap ajto mogott.
Amugy egyetertek, nem teljesen tiszta, hogy mitol lesz 'okos' egy konyhai eszkoz. Manapsag a tavvezerlesre mondja ezt sok gyarto, de akkor ennyi erovel a nagyanyam 40 eves teveje is okos.
Egyebkent szerintem vannak igazan jo beepitett eszkozok, a legjobb gyartok tobbsegeben ezeket toljak, hiszen ahogy emlitettem, a premium ingatlanban arra van igeny. Siemens, Miele, Bosch, stb.
[ Szerkesztve ]
-
vicze
félisten
Attól hogy te beépítetted nem lesz a többség beépített.
Az okos eszközök jó 90%-ka különálló és nem beépített egység, összetenném a két kezem, ha beépítettből olyan lenne a kínálat, mint különállóból. Mi pont ezzel vagyunk meglőve, mert itt(UK) az ég világon minden beépített, és az okos eszközök meg mocskosul nem azok, még csillagászati összegért is csak buta elavult beépített izét kapsz. Beépített eszközöknél nagyon ritka a minőség és funkció gazdagság sajnos.
Amúgy arra szerettem volna rávilágítani, hogy maga az "okos konyha" gyakorlatban nem létezik. 1-1 eszköz van, ami esetlegesen "okos" és ráfogják, hogy okos konyha csak azért mert. Sőt maguk az okos házak olyan gyerekcipőben vannak, hogy még csak talán földön kúszásnak nevezném csak.
[ Szerkesztve ]
-
azbest
félisten
Érdekes, hogy mintha pont nem európa gazdagabbik fele álmodna magának okoskonyhát. A mennyit fizetne helyett talán inkább miről álmodna lenne a helyes kérdésfeltevés. Főleg, hogy a gazdagabb országokban nem is feltétlen jellemző, hogy valóban főznek otthon. Max melegítenek. Legfeljebb hobbiból, ráérésből főzöcskéznek, de munkaviszony mellett ez kevésbé jellemző.
-
törölt tag
Mivel a német ingatlanok több mint fele bérlakás, és ott a konyha nem a lakás része, bizony viszi mindenki magával, vagy adja el E-bayen szarér-húgyért. Pláne, hogy nem is passzol bármelyik lakásba egy adott konyha. Ötvenezer eurót bérleménybe konyhára a német se költ.
Amire te gondolsz, az maximuma saját tulajdonú, építés közben már eladott lakás, ahová a delikvens maga veszi a bútort, vagy a vásárlás során már leegyezteti a kivitelezővel.
-
[CsuCsu]
őstag
Egy premiumabb ingatlanban (ahol az okoskonyha egyaltalan elofordulhat) a konyhai eszkozok beepitettek. Ebbol adodoan nem igazan viszik magukkal az emberek. De ha megnezed, az ujonnan epult tarsashazakban is fel van szerelve a konyha (Angliaban es Nemetorszagban legalabbis).
Mi is beepitettuk oket a budai kiado lakasunkban, noveli az ingatlan erteket es konnyebben kiadhato (jol nez ki). Koltsegben nagyjabol ugyanott vagyok mint kulonallo egysegek eseten.
-
nagyúr
A 20 éves mezei mósógépje az anyukámnak is időre beállítható - nem okos. Akkor végez, amikor akarod. Okosság ezzel okafogyott. Magad rakod be, te szeded ki. Be tudod állítani.
A robotporszívó korlátol eleve, semmi pénzért nem venném meg. A tudott okosporszívó adatszivárgás és a Roomba - adateladós botránya után KIZÁRT, hogy valaha is alkalmaznám egyik gyártó termékeit sem. Főleg, hogy lépcsős a lakásunk.
Sok értelmét nem látom a távvezérlős fűtésnek, de a energetika távvezérlésben igenis járható út!
Kulcs - a biztonsági kérdések. Ez pedig igencsak nagy gond.
-
törölt tag
"Az európaiak közel fele (42 százaléka) akár 50 ezer euróval is hajlandó lenne többet fizetni egy házért, ha az okos konyhával van felszerelve"
50 ezer euróból 25 évig tudnék étteremben enni... minek nekem a konyha?
-
vicze
félisten
"Mi az okos konyha része?"
Kb. a wifi?Mondjuk úgy, hogy van némi kivetnivalóm abban, hogy mit neveznek "okosnak" kiváltképp konyhai eszközök termén, mert rendre butábbak, mint egy magasabb kategóriás "buta" eszköz.
Arra meg a kutatás nem nagyon világít rá azt hiszem, hogy a konyhát EU-ban a felhasználók többsége viszi magával és max. a beépített bútor marad, így elég kétes a kutatás értéke általánosan.
(#6) total90: Látod ezt XY gyártó okosként adja el, de mivel nincs netre kötve = buta. Amúgy ez egy tök alap funkció szerintem.
[ Szerkesztve ]
-
total90
veterán
Pedig amúgy teljesen jó...
Pl. tudom mikorra érek haza és épp akkora lesz kész a mosógép a ruhákkal, csak ki kell teregetni.
Nem vagyok otthon pl. 2 hétig télen, de a hazaút előtt be tudom lőni, hogy mire hazaérek, addigra pont meleg legyen.
Robotporszívó, ha elmegyek otthonról bekapcsol, de mielőtt jönnék elmegy a töltőre.Nem rossz dolgok ezek
Ha nincs jó, ló a szamár is.
-
Zoltn
senior tag
Samsung felmérése szerint... Ok!
Ki gyárt ilyen eszközöket? Samsung?
Fizetett hirdetést látunk?"Music is your only friend. Until the end!"
-
törölt tag
Mi az okos konyha része? Ha egyenként megveszem, vagy vagy tizenötezer euró?
-
nagyúr
Nem látom az okoskonyha értelmét.
Mint ahogy az okosmosógép és okos-kávéfőző is felesleges parasztvakítás...
-
total90
veterán
Alexa, főzz meg...
Viccet félretéve szerintem vannak egészen jó dolgok. Én nyitott lennék rá teljesen, de jó lenne ha egy gyártó kínálna mindent, így a rendszer is jobban futna.
Ha nincs jó, ló a szamár is.
Új hozzászólás Aktív témák
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- AMD GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- EA Sports WRC '23
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- PlayStation 5
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- Asszociációs játék. :)
- Intel Core i3 / i5 / i7 4xxx "Haswell" és "Haswell Refresh / Devil's Canyon" (LGA1150)
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest