Új hozzászólás Aktív témák
-
Slack
tag
-
Slack
tag
Adott ország együttműködése nélkül is működik ez? (Pl.: Oroszország, Kína, Korea)
Egyébként tényleg nem vagyok a hacker -ek büntetése ellen, de nekem a papírtologatás nem tűnik a hatékony megoldásnak.Szerintem el kellene kezdeni az IT biztonságot komolyan venni, illetve el kellene kezdeni rákényszeríteni a cégeket/állami szerveket, hogy vegyék komolyan.
Jelenleg a cégek az IT biztonsági kiadásokat púpként élik meg. Ezen kellene változtatni.
Nem ablakon kidobott pénz amit IT biztonságra költenek.
Nekem az egyik svájci pénzügyi szervezettel van személyes tapasztalatom. Eléggé komoly állami audit -ok vannak, meglehetősen komoly elvárásokkal.
Nem is gyakran jelenik meg olyan hír, hogy sorra törik fel a svájci bankokat. -
-
Slack
tag
Technikai akadálya van. Mégpedig az, hogy nem lehetséges törhetetlen szoftvert írni. Folyamatosan jönnek a hírek a szoftver és hardver sebezhetőségekről. (Most épp a log4j)
Miért ne tudnák pont a lenyomozható netet megtörni azok, akik abból élnek, hogy más szoftvereket/hardvereket megtörnek?
Elviekben persze lehetséges volna. De elviekben a mai szoftverek és hardverek is biztonságosak. (Amíg ki nem derül, hogy mégse azok.)
Persze az általad felvázol koncepcióban az átlagembert valóban nyomon tudnák követni, de véleményem szerint, pont a hackerek ellen nem védene kellőképpen. (Azt persze el tudom képzelni, hogy nehezebb dolguk lenne valamivel.) -
Slack
tag
Az Intel nem akar biztonságos procikat gyártani? MS szerinted örül annak, hogy évtizedek óta hemzseg a Windows a biztonsági hibáktól?
És még sorolhatnám, de erről a kettőről szerintem biztos hallottál.
Egész egyszerűen arról van szó, hogy sokkal egyszerűbb valamiben megtalálni a hibát és kijátszani azt, mint felépíteni valami tökéleteset. Szóval azért ez nem csak akarat kérdése.Van ugyanakkor az elképzeléseddel egy másik probléma is. Tegyük fel, hogy sikerül megépíteni a deanonimizált netet és nem lehet kijátszani. De akkor sem vagyunk beljebb semmivel, csak azt tudjuk, hogy ki lopta el az adatot. De attól még az adat el lesz lopva, aztán meg sok szerencsét hozzá, hogy keleten érvényesítsd a jogaidat.
Egy hülye példa, de ha meggyilkolnak valakit és a rendőrség tudja, hogy ki volt a tettes, nos, attól még az áldozat halott marad.
Új hozzászólás Aktív témák
- Eladó LG (49UH610V) UHD TV 4K. Led hibás (Kék árnyalatúl a kép)
- Steelseries Arctis Nova Pro Wireless
- Gamer PC v4 , R5 5500 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- Gamer PC v3 , i7 10700 , RX 6700 XT 12GB , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 1TB HDD
- ITX félgép - Aorus B550i Pro AX - Ryzen 7 5700x - 32GB G.Skill 3600 - Samsung 500GB 980 Pro - ELADÓ!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest