- Nagyon zavarja a brit hatóságot az Apple Safari böngészője
- Gazdasági parazitizmus: a franciák is perelik a Metát az AI-tréningezés miatt
- Triplázás jöhet: az Amazon és a Google szerint az atomenergia a jövő
- Beindultak a kínai startupok, a fejlesztőkért versenyez az OpenAI
- Indiaiak százait mentették ki a scamközpontokból
-
IT café
Olcsó/akciós holmik Kínából, külföldről. Nem csak eBay-es forrásból. Belföldi kihagyhatatlan akciók, ajánlások a BestBuy topikokhoz tartoznak.
Cél az akciós/olcsó kínai beszerzésű "bármi" megosztása egymás közt, ezzel segítve a többieket tapasztalattal, ajánlásokkal.
Nem cél a bekötési, szerelési, érintésvédelmi, villanyászati szakkör mélyreható tanulmányozása, erre megvan a megfelelő specifikus topik.
Boltok, fizetés, szállítás, nyomkövetés, vámolás, reklamáció témakörökkel kapcsolatban olvasnivaló.
Kérünk mindenkit, hogy a reflinkek (ÁSZF III/11/17) megosztását mellőzzük a topikban (rövid link is reflink ha kinyílik, pl.: http://gearb.es/XXXXX). Saját, hozzászólás írójához köthető reflinkes blog/teszt/fb oldal is törlődni fog. Bónusz visszatérítős oldalak szintén. Ha egy mód van rá, a termékre mutató linkek a .html után ne tartalmazzanak mást (?wid= maradhat, az a raktárat jelenti), főleg nem ezt: ?lkid=
Legyetek kedvesek pénznemet írni a hozzászólásokba, nem mindegy, hogy pl. EUR, HUF vagy USD.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
azbest #188083 üzenetére
Ez:
https://www.aliexpress.com/item/1005005431333182.html
A 4MP POE 48 V 16$
A 4K POE 48V 21$
Ha kettőt vesz az utóbbiból az ember, akkor jelenleg (még) lejön 5 $ a 39$ akció miatt, így kevesebb mint 19 $ egy 4K, human body detect, email, ftp, VLC képes 48V POE kamera.
Hogy mennyre 4K? Kínai -
Janos250
őstag
-
Janos250
őstag
válasz
azbest #188081 üzenetére
"nem tűnik atomtudománynak"
Ennyi év után kellett megtudnom, miért nem vettek át annak idején különbözetivel az ELTE-re fizikára :-(
1. Nincs rajta reset gomb. A net szerint, szétszedve belül van.
2. " Username or password is wrong"
A neten fellelhető pár tucat pw-t végigpróbáltam. -
Beni2360
félisten
válasz
azbest #187794 üzenetére
Ezeket már a bevezetésekor tudtam.
Igen írtam, ha nincs jól elküldve az adatok a csomaggal akkor vámkezelésre küldi. És jön az 500 Ft ha nem áfa köteles mert már rendezve volt.
Valahol még meg van a posta eredeti díjszabása, táblázata vagyis tisztába vagyok a dolgokkal. De ezt kérdezd meg az Alis topik gszdától.
És evvel le is zárnám itt ezt szélmalom harcot. -
Beni2360
félisten
válasz
azbest #187789 üzenetére
"Ha a magyar posta érkezteti az eu-ba a küldeményt, akkor a postai díjszabás szerinti kezelési költséget számít fel." Sajnos ez így nem igaz. Menjél az Aliexpres topikban és ott olvashatod,hogy mikor számít fel kezelési költséget a posta. Számitógép rendszer olvassa be és ha a csomag adatai rendben van akkor simán tovább küldi a csomagot. Ha hiányos akkor kerül vám eljárás elé és a NAV dönt róla. Na akkor kell fizetni az eljárási költséget. Na de ez több mint két éves dolog és tudom az elején döcögősen ment.
A rendszer név és E-msil cím után tud azonósítani, ha nem szerepel a csomagon vagy az elküldött adatok közt az e- mail cím na akkor megy kézi kezelésre és jön a fizetés. -
gebro
aktív tag
válasz
azbest #187760 üzenetére
Igen, az Ali szerintem is változott a Temu óta. Mondjuk az Alin sokszor kedvezőbb árakat szoktam látni, mivel mindig megnézem mindkét helyen, sőt én úgy tapasztalom hogy a választék is nagyobb ott. A legtöbbször ott is vásárolok, az Ebay- t már csak néha nézem meg, mivel drágább.
Viszont néha nekem sikerül azért a Temun is jó árakat kifogni.
-
chatran
őstag
válasz
azbest #187601 üzenetére
Visszakerestem, először 2016 júniusában rendeltem xiaomi ventillátort, ezen még Mi felirat volt. 1-2 évvel később rendeltem egy másikat, azon már xiaomi logó van. Az első tavaly adta meg magát, a logós meg kb egy hónapja. Jól bírták, bár az első években nem nagyon használtuk, akkoriban nem volt talán ilyen hónapokig tartó kánikula plusz nem volt még home office.
-
Beni2360
félisten
válasz
azbest #187601 üzenetére
Én több mint 20 éve vettem két mennyezeti ventilátort egy 1m és egy 1,5m átmérőjü 4 lapátos beépített égőkkel, a kőbányai nagy kínai nagykernél. A mai napig a nagyobb az ágy felett a leglassabb fokozaton forog a simogatja a bőrünket. A kicsi a konyhában van. Most vettem egy nagyobb könyv méretük usb ventilátort, azért ez már érezhető levegőt forgat meg.
-
-
Cold5
senior tag
válasz
azbest #183178 üzenetére
Igen, tisztában vagyok vele, hogy a 65W-os töltőm nem mehet ki egyszerre a 65+30…
A notit jelenleg egy Aukey 30W PD-vel töltőm. (Persze kiírja, hogy lassú a töltés) Egyszerre nincs szükségem a teljesítményre. Nekem csak az a fontos, hogy mindkét kábel be van dugva, és ha az egyiket használom, akkor max-on menjen azon az ágon a töltés.
-
w.miki
veterán
válasz
azbest #180259 üzenetére
Köszi srácok!
De még mindig nem teljesen világos
Most akkor ezek közül melyiket érdemes venni annak, aki nincs benne ebben a témában. -
w.miki
veterán
válasz
azbest #180254 üzenetére
Ha valakinek nem okos TV-je van, és a telefonját szeretné a TV-re trükközni, de nincs benne nyakig a technikában, akkor mit vegyen, ami a legegyszerűbb/de sokoldalú is?
Google Chromecast 3, Xiaomi Mi TV Stick, vagy valami mást? -
bbsofficial
aktív tag
válasz
azbest #180052 üzenetére
Pont kinn vagyok és nézegettem az MM-ben ezeket, itt a sima stick most 22€, 4K 27€ (igazából azóta sem jöttem rá, hogy vajon hány % nem okos 4K TV-t használnak a világon).
Reklámmentes YouTube és használható böngésző/RTLmost miatt vettem volna (amik vagy működnek vagy nem), de mivel az otthoni TV-n van Netflix, YT, HBO Go, Alexa miatt nem éri meg fenntartani, Prime video pedig nem elérhető, így inkább mégsem hoztam. De győzzetek meg, használható másra?
Másik polcon pedig Google Chromecast volt 20-ért, de ha jól olvastam utána az kb. kizárólag screenshare-re való.
-
válasz
azbest #179322 üzenetére
Egyértelmű hogy ha véletlenül kimarad a vámolás és nem tudod online kifizetni ez az ő hibájuk és akkor csak a 399 Ft-ot kérjék, ne az utánvétes kézbesítés 799 Ft-ját.
Biztos hogy július 1 után rendelte és nem hiszem el hogy nem tudott a díjazás témáról, majd keményen kérni fogja dispute keretében vissza pénzét mert nem kapta meg. Mert erről az eladó tehet.
-
Beni2360
félisten
válasz
azbest #178350 üzenetére
OK, csak azért kérdeztem, mert volt már, hogy hozta a csomagos a cuccot és mellette a sárga csekket, de ha oda adom a pénzt máj ő befiztei és akkor máris marad a csomag és majd később be dobja az ellen szelvényt. Na azóta is dobalja. Nyugta persze rendben és köszönjük meg, hogy nem nekünk kellett be menni és sorba állni. De mint írta valaki, hogy kb 560 Ft -re ment az 1000-s az se rossz jatt.
-
bbsofficial
aktív tag
válasz
azbest #178220 üzenetére
Banggoodon pl. papíron még működik az EU Priority Line vagy az EU raktár, IOSS áfa nélkül. Ha automatizált a beérkeztetés ennek működnie kellene, plusz az az előny is megvan, hogy a csomagra nyomtatott összegről kell áfát fizetni.
Remélhetőleg a többi kínai oldal is megpróbálja idővel kiaknázni a lehetőségeket, hiszem az egész EU-s piac feleződik.
Ami valóban bosszantó az a posta egyeduralma és a 400Ft-os minimális sarc... -
Degeczi
nagyúr
válasz
azbest #178218 üzenetére
Nem, korábban egyértelműen nettó árak voltak, hiszen az EU-s raktárból csak a postaköltség volt magasabb, az ár pedig vagy azonos, vagy csak egészen minimálisan volt több a kínainál (noha min. +20% körülivel kellett volna többnek lennie, ha áfát fizettek volna az EU-s raktár után - amihez nem utolsósorban EU-s céggel is kellett volna rendelkezniük ezeknek a raktáraknak, de kínaiak üzemeltetik)
-
Degeczi
nagyúr
válasz
azbest #178216 üzenetére
Az Alin hirdető cégek valszeg szinte kivétel nélkül kínaiak, nincs EU-s székhelyük, így áfát sem fizettek be eddig, ezért teszi rá az Ali
Ha meg EU-s cégeket hoznának létre, a nagyon alacsony (egész EU-ra vonatkoztatva csak 3.1 MFt!) küszöb miatt szintén a magyar áfát fogják rátenni, szóval akkor sincs különbség.
-
válasz
azbest #177719 üzenetére
Sehol nem írtam olyat, hogy "csak úgy random rendelésre" lehet használni, eleve magánszemélynek nincs is ilyenje, aki pedig vállalkozó vagy cége van, annak csak illene tudnia már, hogy milyen szabályok vonatkoznak rá, nem?
Csak a jelentős szállítási költség miatt emeltem ki egyébként is, bár ezek szerint mailboxde-vel megoldva is lenne vagy 20€ a szállítás. A Chia miatt mondjuk még lehet így is megéri jelenleg, de normál esetben nem lenne akkora ajánlat már... -
válasz
azbest #177358 üzenetére
Necces küldemények esetén van jelentősége.
Vársz egy küldeményt, de nem kaptad még meg, a határidő pedig közeleg.
Nem várod meg az SMS-t, helyette Június 30-án előre beküldöd a nyilatkozatot.
A csomag Magyarországra érkezése és a vámkezelés SMS értesítés megérkezése között egy hét is simán eltelik. Ezt az egy hetet lehet áthidalni. -
w.miki
veterán
válasz
azbest #173569 üzenetére
Fényre sötétedést elengedtem, az anti-fog bevonaton gondolkodom.
Vajon működik, tényleg páramentes lesz a szemüveg vagy csak kamu.
Keretből (viszonylag) jobb minőségűeket néztem, de itt megint kérnék segítséget.
Honnan tudni melyik keret jó az arcomra? Le kell valamit mérni, vagy van valami teszt program androidra, ami segít keretet választani? -
AndrewBlase
senior tag
válasz
azbest #170147 üzenetére
Tudok az ilyen opcióról, de eddig nem élt a posta ilyen lehetőséggel felém. Mint mondtam, eddig szinte kivétel nélkül mindig kihozta az összeset, csak azt nem, ami tényleg nem fért el a biciklijén.
Itt se azon "mérgelődök", hogy nem hozta ki, csak furcsállom ezt a fajta "értesítést".***
Sinci féle küldemény tréfált meg mostanság. Júli 26-án rendeltem tőle, és csak nem akart ideérni, megérkezni. (Eddig mindent megkaptam tőle, nem keveset rendeltem már onnan). Már a 49. napnál tartottam, mondom ennek annyi, rendelhetem meg újra. Direkt nem kértem rá refundot, mert ugye a tapasztalat az, hogy tiltja az embert utánna. Mondom tanulópénz.
Megrendeltem még 1×, de kértem rá nyomkövetést (+1,9$). Rá 3 napra befutott az elsőként rendelt csomag.Sebaj, lesz tartalék pendrive, dögivel.
-
pube111
senior tag
válasz
azbest #166651 üzenetére
Ezt írják:
Az alkalmazáshoz megfelelő kártyaolvasó kiválasztásakor az alábbi paramétereket javasolt megvizsgálni:
az eszköz támogatja a PC/SC interfészt,
az eszköz támogatja az ISO/IEC 14443-4 protokollt,
az eszköz által biztosított az extended length APDU támogatása,
az eszköz gyártója biztosítja a megfelelő támogatást (drivert) az Ön által használt operációs rendszerhez.Az ISO/IEC 14443-4 másnéven NFC. Érdekes.
-
Criminal017
őstag
válasz
azbest #165621 üzenetére
A Cainiao "hand over to airline 03.21" és a Posta "consignment departure 04.14" nem estek nekem egybe. Meg az volt a furcsa, hogy ezek a postás bejegyzések tegnap egyik pillanatról jelentek meg, eddig a Posta rendszere nem látta.
Regisztrálva vagyok a posta.hu-n, de semmi más nem látszik... -
Tim82
félisten
válasz
azbest #165118 üzenetére
Meg még kb. lehet meghatalmazást adni Ügyfélkapuval ugyanott másnak, hogy átvegye helyettünk a csomagot a postahelyen, de nehezen tudom elképzelni, hogy az átlag postai ügyintézőnek biztosítanák az informatikai hátteret ennek ellenőrzéséhez.
Amit sokan nem vágnak az Ügyfélkapuval kapcsolatban, hogy az egy elektronikus közigazgatási szolgáltatás (érdemben arra, hogy az állampolgár elektronikus formában hitelesen azonosítva vegyen igénybe más szolgáltatásokat), amihez bizonyos hivataloknak kötelező csatlakozni meg annak segítségével elérhetővé tenni a feléjük történő ügyintézést, bizonyos hivataloknak meg egyáltalán nem.
-
azbest
félisten
válasz
azbest #161860 üzenetére
uh, hihetetetlen, hogy a kínaiaknak (akciósan) 10 dolcsiért sikerült legyártani egy egészen jónak tűnő hátizsákot és 10 nap alatt házhoz kézbesíteni egy vidám fickóval
-
mazsi
senior tag
válasz
azbest #162183 üzenetére
Ehhez képest adótanácsadó haver cégének 2004-ben ajánlotta a nyári EU-s csatlakozás előtt pár hónappal. Azóta magánszemélyként rendel 30-40 euro közötti tételeket.
Azért az elején még jól jött némi jogászkodás, mert edukálni kellett a vámügyintézőket.
Amúgy az az érdekes hogy sokáig nem tudták ezt az EU-s direktívát, de jó két éve meg mintha nem akarnák alkalmazni. Nyáron három levélváltásomba került többször is egy-egy ilyen csomag vámkezelése. -
-
Vertigo18
addikt
válasz
azbest #148183 üzenetére
A második feléhez a mondandódnak annyit, hogy akkor ennyi erőből inkább ki se kellene szállítaniuk a csomagot, az a "beépített ember" kiveszi a postán az egész küldeményt, hiszen nem ajánlott és ennyi. Minek kell azt a csomagot még kiszállítani is, hát az erősen növeli a lebukás esélyét.
Nejem nem ért az ilyen Androidos, számítógépes dolgokhoz, éppen ezért hosszas oktatást is kapott arról, hogy ne rendelgessen semmit és ne is adja meg sehol se az adatait. Nem hülye, így is tett.
Bár nem nagyon értem, hogy miért jó ez a random kiküldözgetés még akkor sem, hogy ha megszerezték valamilyen módon mégis az adatait, hiszen pozitív értékelést ezen küldeményekre nem fog kapni. Még azt se tudjuk, hogy honnan jönnek...
-
Breki
veterán
válasz
azbest #147793 üzenetére
Dehogynem lehet.
Többször írtam már róla.
Van kétféle verziója
Még TF kártya is rakjató bele
Pont tegnap teszteltem vele Jack dugón és Ugreen BT receiveren keresztül egy Hi-Fi cuccot amit javítottak.
Teljesen volt mindkettővel így már telefonról is vezérelhető a Hi-Fi
Igen ismerem ezt a Roltont, számomra olyan nagymamit design, de ez szubjektív. Egy volt attól alig tudtam megszabadulni. A valódi sztereót azért írtam mert valaki itt korábban szétszedte és rakott be képeket a hangszórókról milyen jók.
Ez a Bluetooth-os.
De sima usernek nem kell a bluetoot általában tőlem a sima verziót kérik többször mert szeretnék bekapcsolni és egyből hallgatni, a bluetoothos meg egyből kapcsolódni akar. Meg ugye van a telefonos gomb is a telefon kihangosításra. Kollégák ismerősök ezt nem annyira szeretik volt, hogy jöttek hogy nem cserélném-e el a BT-ost a BT nélkülire.
-
erdey_a
addikt
válasz
azbest #146086 üzenetére
Tudom, tudom, nem kína. De tutira (bivaly)bőr öv. Ráadásul olyan erős, hogy ha kell egy kocsit elhúzol vele.
-
Beni2360
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
lo Be szeretnék mutatni néhány olcsó kínai terméket, melyeket megrendeltem. De megéri-e megvenni őket?
Adni, venni, hirdetni tilos a topikban.
- Thomson Streaming Box 270 Plus 4k UHD /// Új // Számla + Garancia
- JVC Autós Fejegység /// Újszerű // Számla + Garancia
- Focusrite Scarlett 2i2 Gen 4 /// Teljesen Új // Számla + Garancia
- Ryzen 8. gen , R5 8400F , RX 6800 16GB , 32GB DDR5 , 1TB SSD
- Samsung Galaxy A04S /// Újszerű // 27%-os ÁFÁS számla + 1 Év Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest