Új hozzászólás Aktív témák

  • pn4hvq

    senior tag

    válasz Istv@n #133003 üzenetére

    #133007 kaszibat-nak szintén info:
    Kinézetre ugyanilyet vettem a fiamnak tavaly tavasszal. Én Aliról vettem, pontos linkem már nincs, de a Q50, mint típus szerepelt a nevében.
    Én vettem hozzá egy Telekomos feltöltőkártyás simet, amire Domino Maratont vásároltam azóta.
    Appról állítható minden:
    -beállítható, hogy milyen számokról fogadjon hívást (asszem 10 számot adhatsz meg), mindenki másnak foglalt vagy nem elérhető (nem vagyok biztos benne, a 2 közül melyik) az órában lévő simhez tartozó telefonszám
    -ezeket a számokat az óra címjegyzékéből hívhatja is a gyerek
    -smst nem fogad (legalábbis én még nem jöttem rá a hogyanra, ha mégis)
    -gps: fedett helyen van, mikor nem pontos a helye, de a tapasztalataim alapján én megbízhatónak ítélem meg. Példa: elmegy biciklizni, és Google Maps-en visszanézhetem, hogy milyen utat járt be.
    -beállítható, hogy 1 perc, 10 perc vagy 1 óránként küldjön automatikusan gps pozíciót. (Az 1 percest használtam a biciklizéshez.)
    -beállítható 1 gombnyomásos sos hívás 1 telefonszámra
    -internet alapú hangüzenetet tudunk egymásnak küldeni: a gyerek beszél a telefonjába, mint Michael Knigth KITT-nek. Én értesítést kapok róla, hogy hangüzenet jött. Ugyanígy vissza is működik (emlékeim szerint, mert ezt csak kipróbálás szintjén néztem meg).
    -tud pulzust is mérni (már amennyire ezek a készülékek tudnak)
    -beállítható ne zavarj időszak: én pl. 8-16-ig, iskolaidőre állítottam be
    -van geofence: ezt nem próbáltam, de azt csinálná, hogy adott sugarú kört elhagyva jelezne valamilyen formában
    -beállítható, hogy értesítést küldjön, ha leveszik a kézről (ezt én kikapcsoltam az iskolai tornaóra előtti levétel miatt)
    -a telefonhívás és sms a sim-re töltött összegből megy el.
    -1,5 év alatt kb 150MB adatot használt el az óra, vagyis fel kell tölteni a kártyát, mert (legalábbis mi) nem forgalmaztuk le az 1 év alatt.

    1,5 év után annyi hátrányt látok, hogy sacc/kb 1,5 napot bírna a benne lévő akku, így minden este megy a töltőre, hogy ha bármi baj lenne a gyereknél, akkor tudjon szólni. A telefont egyelőre nem erőltetem az iskolába, nem szeretném, ha netalán fogyóeszköz lenne.
    Én telefon helyett adtam a gyereknek, mert nekem megnyugvás, hogy látom, hol van (legalábbis az óra), a gyereknek szintén megnyugtató, hogy bármikor el tud érni.

    Röviden: én újra megvenném ugyanezt a konstrukciót, ha ismét kellene.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák