-
IT café
"név nélkül, hirdetés linkelése nélkül írjuk ki a fájdalmunkat", tehát a Hardverapróról
- ne linkelj konkrét hirdetést
- ne tegyél be hirdetés screenshotot
- ne idézz hirdetésből konkrét szöveget
Személyes adatot ne tartalmazzon a hozzászólásod!
Új hozzászólás Aktív témák
-
^Clown
addikt
December végén (~23-án) jelentkezik a vevőjelölt, hogy ő vinné a cuccot, de csak januárban. Visszakérdeztem, hogy januárban mégis mikor, azóta válasz nuku. Mivel válasz nem jött, eladtam másnak (ma). Ilyenkor én vagyok a szarszemét?
-
^Clown
addikt
válasz
westcoastog #1206 üzenetére
engedel meg rakol, epic
-
^Clown
addikt
Kedves vevők sem viccelnek, az egyik hirdetésben találtam:
"hello meg van ?menyi amit engdele?képet rakol?"
No comment
-
^Clown
addikt
Nehéz kérdés ez, mert Mr X -nek abban igaza van, hogy ha ő az eladó, neki is érdeke, hogy pénzt lásson a cuccból. Én eladóként és vevőként is utazom, nem okoz problémát. Természetesen csak és kizárólag a főbb csomópontokba beszélem meg a találkozót. Nem megyek ki Rákoskeresztúrra, és én sem várom el, hogy kijöjjenek Újbuda távoli zugába. Kompromisszum, ez a kulcsszó. Eddig talán egy adásvételem maradt el, mert a másik fél rendkívül rugalmatlan volt (ráadásul ő lett volna a vevő).
-
^Clown
addikt
Mit nem lehet azon érteni, hogy utánvétellel nem postázok? Főleg egy 1,5 napja regelt újoncnak nem. És még ő van megsértődve...
Linkelem neki a megbízhatóságomat, vaterát, anyámkínját, elmagyarázom, hogy az utánvételes posta majdnem tripla (!) annyiba kerül, de hogy ő akkor sem utal előre. Differenciálni képtelen, azt már meg sem próbálom neki megmagyarázni, hogy az utánvétel lóf@szt sem ér, mert nem bonthatja ki fizetés előtt, maximum ha jófej a postás, fizetés után ott marad, stb.
ÁÁÁÁHHHHHH készen vagyok ettől.
-
^Clown
addikt
Az SGS-ek árai továbbra is az egekben, 50 körül.
Másik: vállal rá egy hét garanciát, de kedden már nincs az országban (mai hirdetés)
-
^Clown
addikt
SGS2-ket 80-85K-ért passzolják el, erre az SGS1-eket még mindig 50K körül akarják eladni... Van persze 40-ért is, sufni gsm-ből, szarrá karcolva és törve
-
^Clown
addikt
válasz
djculture #823 üzenetére
A ROM kókányolás az egy dolog, az esetek nagy részében visszaállítható gyárira a telefon. Az előfizetéses és sufniGSM-es telefonokkal, na meg persze a 0 hsz.-es friss reges pistikékkel kell vigyázni. Már vagy egy hete túrom az aprót, de normális áron nem lehet találni SGS-t, szerintem túlárazott.
-
^Clown
addikt
SGS-eket nézegetek mostanában ,legújabb sztori: gyári független a telefon, tavaly nyáron lett vásárolva, de csak ez év augusztusig garis. WTF... Amikor a Samsung 2011.04. óta 2 év garival árulja a telefonjait. Legszebb, hogy amikor erre finoman utalok, ezt a választ kapom: "na jó nincs nekem erre időm...".
Úgyhogy óvatosan!
-
^Clown
addikt
Ismét bejött a régi igazság: nem szabad olyan embertől vásárolni, aki nem tud helyesen írni, picit szabatosabban fogalmazni, illetve központozni. A gariról kiderül, hogy csak fű alatt okosba' van haveron keresztül, és még sorolhatnám... Sajnálatos módon az üzlet meghiúsult
-
^Clown
addikt
Egyik alaplapos hirdetésben az alábbi gyöngyszem:
na lehet perkálni, most megszedem magam
Nem tudom, hogy komolyan írta-e, vagy csak hülyült, de így is-úgy is hatalmas
-
^Clown
addikt
Már megint: pofátlanul alkudozik, engedek 10%-ot, postaköltséget álljam. Jó belemegyek. De ugye utánvétellel küldöm? (1.000Ft lenne mindennel együtt az ügylet)
Hát hogyne, netán tegyek még egy kis pénzt is a borítékba?!
-
^Clown
addikt
Kapom a pü-ket ezerrel, hogy ma, azonnal, ide meg oda vigyem a cuccot. December 24-én... Normálisak ezek?!
-
^Clown
addikt
Hihetetlen, naponta több e-mailt, pü-t, telefont kapok, hogy kell ez meg az de azonnal, hiába van vastagon szedve, hogy JEGELVE és hogy NINCS RAKTÁRON, valamint most ELŐRENDELÉS van.... Eszméletlen, a 30. után már felidegesít... Tényleg ennyi funkcionális analfabéta van?
-
^Clown
addikt
EIZO?
Nekem mostanában nincsenek nagy gondjaim az advéteimmel, egy gyerek van, aki kétnaponta kérdezi, mikor és hol lehetne átvenni egy cuccot, 3x leírtam neki, de azóta sem sikerült megbeszélni a találkozót. Hogy neki mikor és hol lenne jó, homályos
Kemény 500Ft-os apróságról van, 90Ft lenne a posta
-
^Clown
addikt
válasz
djculture #655 üzenetére
Gusztustalan a Vatera sajnos... Ott az a lényeg, hogy minél több eladó legyen, minél jobban pörögjenek az eladások, annál több a jutalék. Sem a vevőket, sem az eladókat nem védik. Pl. én eladóként be tudtam állítani, hogy mondjuk 99% alatti értékeléssel rendelkező vásárlók nem licitálhattak a termékeimre. Ezt szépen megszüntették, azóta szopok a "leütök mindent de nincs pénzem" típusú emberekkel.
-
^Clown
addikt
B+, ma is: utánvéttel küldjek egy 500Ft-os cuccot... Félelmetes.
-
^Clown
addikt
Az egyik notihirdetés 1. (és egyetlen) hsz.-ében találtam ezt a gyöngyszemet, sajnos van benne igazság, nem is kevés:
"kép?
50k-ért viszem!
garancia?
cserébe egy üvegasztal?
Engem komolyan érdekel!..de soha többet nem fogsz hallani rólam..
utánvét?(persze a te terhedre)
..és persze nem köszönök soha...mert azt minek!!! "Ebben minden benne van azt hiszem
(a laptop irányára egyébként 100K)
-
^Clown
addikt
-
^Clown
addikt
Egy tanácsra lenne szükségem srácok: az egyik cuccomra jelentkezett egy arc (tehát én lennék az eladó), de utánanézve a megbízhatóságának, hát... maradjunk annyiban, hogy ugyan nem notórius csaló, de akadtak már vele gondok. Jobb elkerülni a bajt, nem szívesen üzletelnék vele. Ez vajon mennyire veszi ki rosszul magát, ha kerek-perec megmondom neki, miért nem szeretnék vele bizniszelni? Ti voltatok már hasonló helyzetben?
-
^Clown
addikt
Fórumtárs beír egy kérdést a cuccal kapcsolatban a hirdetés topikjába, persze ki van hangsúlyozva, hogyha kérdés van, az pü-ben történjen. Aláírása: privit előbb észreveszem!
Hát igen, én is...
-
^Clown
addikt
Újabb kedvenc: 500Ft-ot apróságot utánvétellel akarja megvenni...
-
^Clown
addikt
válasz
Mr.Csizmás #502 üzenetére
Az "Új" helyett a "Válasz"-ra kattintottam véletlenül, még reggel van
Volt 1-2 napja más is, aki erre a tendenciára világított rá, arra a hsz.-re próbáltam reflektálni
-
^Clown
addikt
válasz
Mr.Csizmás #500 üzenetére
Tényleg durván elszaporodtak a csalók meg a lehúzós emberek az aprón... Elég benézni a Jelentsd a csalókat és az Akikkel jó vigyázni topikokba.
-
^Clown
addikt
iPod Touch 1G 16GB hibás home gombbal, karcos kijelzővel 23K
Esetleg 13K-ért, de még úgy is rizikós.
-
^Clown
addikt
HP gyári, de csak 1 órás akksi "korrekt" áron: 9K
-
^Clown
addikt
Mostanság a ZTE Blade áraktól kapok agyf@szt, 32-33-34K-t kérnek értük. Emberek, a MM-ban 34.990Ft-ba kerül...
-
^Clown
addikt
Na most nagyon felb.sztam az agyamat.
Találtam egy hirdetést, működő noti, kicsit hiányosan, de abszolút kipofozható állapotban, korrekt áron.
Leveleztünk, végül megírtam a srácnak, hogy kell a noti. Megkértem, hogy jegelje le 13-áig (péntek), mert kb. akkor kapok fizut, utána találkozunk, ha minden oké, átveszem.
Korrekten megírta, hogy volt egy komoly érdeklődő, aki megígérte, hogy még aznap visszaszól neki (vasárnap), elviszi-e a gépet. Írtam, hogy oké, hamarabb jelentkezett, övé az elsőbbség. Abban maradtunk, hogy ha hétfő délig nem szól vissza, enyém a noti.
A srác végül nem jelentkezett, így bele is írta a hirdetésbe hétfőn, hogy nekem van lejegelve a noti péntekig.
Tegnap ír egy pü-t, hogy van egy kis baj, az előzőleg leírt 1 hibás billentyű helyett már 4-5 nem működik. Mondtam neki, hogy hát ez necces, egy bill.csere azért húzós, de ha enged az árból, akkor részemről oké. Nem engedett, így mondtam neki, hogy tartsa a jegelést egy kicsit, körbeszimatolok, mennyiért tudok bele bill.-t szerezni. Mondta, hogy persze megérti.
Ma ír egy pü-t, hogy enged az árból, mert sürgősen kéne neki a lóvé (én meg közben a fizumra várok még mindig...), találkozzunk ma, kérjek kölcsön (korábban direkt kiemeltem neki, hogy nagyon nem szeretek kölcsönkérni, ezért várjuk meg a fizumat, de mindegy). Írtam neki, hogy nem fog menni a ma, de holnap késő este talán sikerülhet. Itt volt még egy kis kalamajka, de lényegtelen (a találkozót illetően, ő is és én is elfoglaltak vagyunk).Na de a lényeg: ma este váratlanül jön egy pü, hogy elnézést, de mégis jelentkezett az előttem érdeklődő figura, és megy hozzá megnézni a notit (WTF?), majd visszaír 9 körül, hogy elvitte-e. Persze elvitték előlem a notit, én meg nagyon visszafogtam magam, és csak annyit írtam, hogy ha egy kevésbé türelmes ember volnék, ment volna neki egy jó nagy negatív: valakinek lejegelt cuccot odaadni másnak nagyon nem szép dolog.
-
^Clown
addikt
Jajj, a lefényképezős történet nagyon ismerős: akartam venni egy jó régi PDA-t, tényleg olcsón adta volna a srác, csakhát akksi kuka, plusz hátlap törött. Kértem, hogy készítsen képeket, ha nem probléma, válasz ohne...
Mondjuk az már eleve nem volt szimpatikus, hogy tőmondatokban írt, illetve a kisbetű-nagybetű használatát nem sikerült elsajátítania az elemi másodikban. Megírtam neki, hogy 1-2 nap alatt eldöntöm, hogy megéri-e a buli, utánanézek az alkatrészeknek stb., de mindenképpen korrekt módon jelentkezni fogok. 1 nap múlva felmerült egy kérdés: tok van a PDA-hoz? Válasz: "már elkelt..." Írok vissza neki, oké értem, de mi kelt el, a tok vagy a PDA. Válasz: "AZ EGÉSZ"No comment...
Most épp van pár Vaterás ügyem, ahol hetekig kell(ett) könyörögni, hogy végre fizesse már ki a leütött cuccot. Egy csóka bő 1 hónap után nagy kegyesen ma fizetett. A másik 3 hete leütötte a 150Ft-os terméket, ma felhívom (mivel e-mailre nem reagál), hogy számíthatok-e arra, hogy neadjisten kifizeti a cuccot. Válasz: ő azt már két hete elutalta... Annyira utálom, amikor a képembe hazudnak. Megígérte, hogy elutalja még egyszer (
azaz először), kíváncsi vagyok.
Egy másik pisis hülyegyerek meg azt hitte, hogy majd úgysem kap negatívat tőlem, több mint másfél hónapja ígérget, hogy elutalja a lóvét (megerőltető 415Ft-ról beszélünk). TévedettMeg még van pár ilyen sztori, de inkább nem idegelem fel magam
-
^Clown
addikt
Azért az elég gáz, amikor egy őstag nem képes válaszolni már napok óta a pü-kre, amiket küldök neki. Jóreggelt, pízt akarok nálad hagyni ember... De ha nem, akkor nem
-
^Clown
addikt
Nagyon jó a topik, el is tettem a kedvencekbe
Amikor nagy betűkkel kiírok, hogy CSERE NEM ÉRDEKEL, és csakazért is küld egy pü-t, hogy csere erra-arra, na az bosszantó egy pöppet.
Nekem az a személyes észrevételem, hogy a telefonhirdetések között akadnak az igazi gyöngyszemek
Új hozzászólás Aktív témák
lo Nem fogok minden hardverapró olvasás után új topikot nyitni.Elég gyakran látom másoknál is, hogy kiírják a...
- Dell Latitude 7410 karbon i7 10610U, 16GB RAM, SSD, jó akku, szép állapot, számla, 6 hó gar
- Dell Latitude 7400 i7 8665U, 16GB RAM, SSD, jó akku, szép állapot, számla, 6 hó gar
- Eladó szinte új Amazon Echo Buds 2 aktív zajszűrős TWS
- Samsung Galaxy S24+ 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- MSI RTX 5080 16GB GDDR7 VENTUS 3X OC - Új, 3 év garancia - Eladó!
- Csere-Beszámítás! Számítógép játékra! I5 14400F / RTX 5070 12GB / 32GB DDR5 / 1TB SSD!
- Telefon felváráslás!! iPhone 15/iPhone 15 Plus/iPhone 15 Pro/iPhone 15 Pro Max
- Bomba Ár! Lenovo ThinkPad P53 - i7-9750H I 16GB I 512SSD I FHD I Nvidia 4GB I W11 I Cam I Garancia!
- Lenovo ThinkStation P520 Workstation! W-2145, 64GB, 512 SSD /Quadro - Számla, garancia
- AKCIÓ! Microsoft Surface 5 13,5 notebook - i5 1235U 8GB RAM 256GB SSD Intel Iris Xe IGP 27% áfa
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest