Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- Mikrotik routerek
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 10
- Milyen routert?
- Synology NAS
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
Új hozzászólás Aktív témák
-
juliabrilke
veterán
Ha így haladnak, akkor pár 100 év és csődbe is mennek.
-
moma
őstag
válasz Temesvari #20 üzenetére
meg fogsz lepődni, de az ilyen anyuka féléknek, akik maguk nem akarják folyton állítgatni, talán nem rossz megoldás egy linux, főleg amiatt, hogy nem kell tűzfallal, meg vírusírtóval különösebben foglalkozni és mégis biztonságban van a gép. főleg ha hajlandó open officet használni.
mellesleg egy ubuntut, ha rendben vannak a hardverjeid egyszerűbb, gyorsabb telepíteni, mint egy XP-t és jobban is néz ki. sokkal felhasználó barátabb, mint gondolnád.
we all deserve a bit of luck.
-
Temesvari
tag
Hát nemtudom... teny hogy akinek nem szamit a kinezet az hasznaljon XP-t is.. en is classic modban hasznalom, virtualis memoriat es az majdnemosszes programot ami startupnal indulna kikapcsolva. Igy kemeny 130Mb-ot eszik a 2GB-bol, de van amikor 4van benne,most oszinten miaz? A linuxot en igy nem ismerem, de most oszinten, atlagember szinte alig, de aki ert valamit is a gephez(gondolok itt idosebb generaciokra fokepp) az is csak az xp-t.Anyam is peldaul Xp-t hasznal jopar eve a munkajahoz, multkor meglatta a vistat es asse tudta hova kattintson. Most macnel vagy linuxnal else merem kepzelni milenne, szerintem en is vagy 1 hetig nemtudnek sokmindent kezdeni vele Masreszt meg a programok 80%-at altalaban windows alapu OS-ekre irjak meg eloszor. Ezert nemkell szidni a windowst, jo OS ez is.
"Imperfection is digital perfection."
-
DraXoN
addikt
Én pl. kizárólag linuxot használok a gépen (Ubuntu).. web, főleg PHP programozásra, nyelvi fordítások készítésére és teljesen hétköznapi célokra (filmek, zenék nézése-hallgatása)! Időnként még játszom is, bár igaz Battle for Wesnoth-on kívül mással nem nagyon szoktam.. annak a gépigénye meg majdnem semmi...
#17 moma: érdekes lesz még a következő Ubuntu kiadás is, ugyanis Android kompatibilisnek ígérik..
[ Szerkesztve ]
The human head cannot turn 360 degrees... || Lenovo X390 || Redmi 13 Note Pro 5G
-
moma
őstag
félre ne érts, nem azt mondom, hogy óriási linux előre törésnek vagyunk tanúi desktopon. egyelőre inkább zsarolási alapként okoz anyagi kárt a linux az msnek. pl nagyon nyomott áron kellett adnia az OS-eket a netbookokra, hogy a gyártók ne linuxot rakjanak rájuk. kína pl szintén linuxra váltással fenyegetve ért el kedvezményeket. és csak most jön az android vagy a chrome OS.
-
Temesvari
tag
Ez nem akkora bevételi csokkenés a Microsoftnak hogy padlora vágja.. szerintem ha meg a 10x-esét is szenvedi el ennek a kiesésnek, meg akkor sem lenne az hogy bármelyik részlegét bekéne zárni.. Nem emlékszem a pontos adatra mennyi volt a bevétel, de talan 60 milliárd USD? Na tehat, ha 60 milliard jott be, es tavaly meg ennel is tobb, es eddigi evekben valamivel kevesebb, de lenyegeben milliardokrol van szo amit az evek alatt a Microsoft profitkent elkonyvelhetett, tehat magyarul meg igy is rengeteg penz maradt a MS kasszájában hogy röhöghessen az olcsobb OS térhoditasarol vonatkozo hirekrol.
Masreszt mennyi eredeti windows felhasznalo van koztetek? Szerintem nincs meg a 20%-se a PH!-t olvasoknak..
Nemkell félteni a MS-t, lehet hogy lopott dolgokbol gazdagodott meg, de jol csinalta, es meg mindig ez a legjobb OS szerintem...persze a 2000-et es a Vista 32bit-et leszamitva.."Imperfection is digital perfection."
-
mcsabee
senior tag
Ahh, nincs kedvem hosszú eszmefuttatást írni, ezért csak annyit mondok, hogy kíváncsi lennék arra, hogy a piac milyen szegmenseiben váltanának szívesen linuxra. A gamer szelet tutira kiesik szerintem, és a cégek java része is.
Jó lenne valamiféle kimutatás arról, hogy a felhasználók melyik csoportja használ linuxot, és hogy a piac milyen arányban oszlik meg gamer / céges / egyéb felhasználók között. Szerény meglátásom az, hogy a cégek nem valószínű, hogy linuxra váltanának, a gamerek szintúgy, így az általam felírt harmadik szegmens nagysága a kérdéses.
Stay a while and listen...
-
moma
őstag
meglátjuk. de a válságtól függetlenül, teljesen más a jelenlegi környezet, mint akár a pár évvel ezelőtti. a netbook piac az olcsó hardver árak miatt nem bír el egy drága OS-t és a netbookhoz hasonló megoldások jönnek szép lassan az asztalai gépek piacára is. manapság a hardver gyártók közreműködnek különböző linux alapú OS-ek fejlesztésében, mert azt a fix összeget amit a vevő számítógépre költ nem mindegy, hogy ők kapják, vagy osztozni kell az MS-sel. És ha nem is lesz ennek az a vége, hogy a linux alapú rendszerek rövid vagy közép távon váltják az a wint, de azt az árat amennyiért az eladható redukálni fogják. és akkor az Officeról nem is beszéltünk. már nagyon nem az a helyzet, hogy az MS alap termékei szinte bármennyiért gazdára találnak. a win 7 home is olcsóbb lesz. ugyan ez a kormányzati megrendeléseknél is. ha nem is linux lesz belőle, de sokkal jobb alku pozícióba kerülnek a kormányok. és mind csökkenti az ms árbevételét. ja és az utóbbi időben, ha nem is áttörő módon, de részben bekerült a linux a main stream médiába is. az új ubuntu kiadásról már volt review még nálunk is az általános hírportálokon. köz rádióban tévében voltak riportok szabad szoftverekről. két évvel ezelőtt is tök más volt még a helyzet. (az IE hanyatlása is egy jó példa amúgy, bár csak közvetve tartozik ide, de korábban egyszerűen felfoghatatlan(!) lett volna, hogy a firefox pl nálunk lenyomja, vagy akár csak messziről megközelíti.)
mellesleg az apple és a linuxos cégek(pl red hat) a válság ellenére is növekednek. és az MSnél nem az van, hogy lassult a növekedés, hanem elbukta a nyeresége közel egy harmadát!
de persze tényleg nem tudhatjuk, hogy nem e csak alkalmi kisiklás(és nem e csak a vágyaimat színezem itt ki ), de szerintem nagyon úgy tűnik, hogy sokkal kedvezőtlenebb számára a jelen piaci környezet, mint akár csak a néhány évvel ezelőtti is volt. gyakorlatilag minden területen egyre inkább harcolnia kell, bár persze még messze vagyunk a kiegyenlített piaci versenytől.
-
mcsabee
senior tag
Árcsökkenéssel piacot is nyerhetnek, ergo nem biztos, hogy csökken a nyereség. Plusz nagyon-nagyon kevés olyan cég van, akit nem viselt meg a jelenlegi gazdasági helyzet. Szerintem ez nem vezet sehova. előbb-utóbb úgyis megint növelik a profitot, csak idő kérdése.
-
bambano
titán
Itt lebegtetik már hónapok óta a w7 debütálását, indulását, közben az xp támogatásának kitolásával saját kezűleg nyiszálták el a vista torkát.
Mire számítottak?Majd megjelenik a w7, jövő tavasszal vigyorogni fog minden ms sales ember, hogy milyen eladási rekordokat toltak, mekkora a bevétel meg a bónusz. Lesz róla sok cikk is, fogadni is hajlandó vagyok rá.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
moma
őstag
[OFF]azért szerintem nem ilyen egyszerű a dolog. az, hogy véges a piac az adott pillanatban nyilván igaz, de időben folyamatosan bővül a termelékenység, tehát nekem nem úgy tűnik, hogy a folyamatos növekedésnek vége kellene, hogy szakadjon valahol, hogy lehetetlen lenne eladni az egyre több terméket. ebből én nem látom, hogy lesz feltétlenül(!) összeomlás.
az ócska, olcsó cuccokat meg azért árulják, mert az emberek azt veszik inkább, mint a tartósakat. a kereslet dönt. (bár ha nincs elég pénzük egy tartósabb cuccra, akkor talán nincs is sok választásuk)
a bankos ügy az nekem is gyanús
[/OFF]we all deserve a bit of luck.
-
moma
őstag
hát igen. úgy tűnik ez az első lépés. olyan módon tudja tartani a piaci részesedését az MS az ingyenes/szabad megoldásokkal szemben, hogy csökkenti az árait, de így megy csökken a nyereség. így viszont csökkenteni kell a cég méretét, kiadásait, ami meg még nehezebbé teszi a fejlesztéseket. meglátjuk hova vezet ez
-
azbest
félisten
főleg, hogy ez a cég profitja, szal ebből már lejött minden kiadás, a fizetések is.
ez a kapitalizmus: ha nem növekedsz, akkor már rémeket látnak... annyi igaz belőle, hogy az infláció miatt a stagnálás valójában csökkenés. Csak azt felejtik el, hogy véges az erőforrás és a piac* is, így előb-utóbb összeomlás következik. Idióta pénzgyártó bankrendszer... bezzeg, ha én adok kölcsön olyan pénzt amim nincs, akkor engem csalásért lecsuknak.
*: ezért árulnak ócska minőségű cuccokat, ami pár év alatt garantáltan tönkremegy, hogy újat kelljen venni.
[ Szerkesztve ]
-
mcsabee
senior tag
Az tuti, hogy nem e miatt fognak éhezni otthon az alkalmazottak gyerekei (már akiket nem rúgtak természetesen ). Szegény MS, csak 14,6 milliárd a profit, mi lesz most uramég .
-
negyedes
addikt
Azert varhato volt, hoy nem most fog rekordott dontogetni. Ennyi visszaeses meg nem jelent anyagi csodot neki. Lehet meg azert rosszab is.
Három dolog biztos az életben: az adó, a halál és az adatvesztés. - Baráth Gábor
-
Wyll
őstag
A nettó nyereség 3,05 milliárd dolláron állapodott meg.
A pénzügyi évet a Microsoft [...] 14,6 milliárd dollár profittal zárta.
Egy ideig még nem aggódom a Microsft-értMindenki odavan, hogy (úristen) csökken a növekedés!!
Érted, nem áll meg, nem fordul vissza, még mindig növekedés van, csak épp - most először - az előző évinél egy kicsit kisebb.
Egész eddig minden egyes évben "nőtt a növekedés", most csökkent egy picit.
Had ne aggódjak már.
[ Szerkesztve ]
Megbízhatóságom: http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=Wyll
-
rudi
nagyúr
Nem olyan nagy meglepetés ez, hiszen idén volt a legtöbb olyan hír, hogy a PC-gyártók alternatív, olcsóbb megoldások után néznek szoftveres téren.
Resistance Is Futile. You will be assimilated!
Új hozzászólás Aktív témák
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Bestbuy játékok
- Diablo IV
- Politika
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Futás, futópályák
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- BestBuy topik
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest