Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
ndavid
tag
Egész jó, tisztára, mintha vmi hologram lenne.
Don't panic!
-
Gyufaaa
veterán
Mekkora cucc. Ez zsiir. Bár értelme? Nemsok
Hacsak nem az ablakba vagy a szobaajtóba beleépítjük. Uff. Egy újabb ötlet.
Hőszigetelésnek műanyag nyílászáróba kapható az új típusú ThermoplanTFT.[ Szerkesztve ]
-
WonderCSabo
félisten
Ez vmi rohadt jól néz ki!
-
dezz
nagyúr
Én is köszi, de hozzászólásomat leginkább arra hegyeztem ki, hogy az anód és a katód mellett itt már vélhetően a TFT rétegnek is átlátszónak kell lennie (egyébként itt már -- anyagösszeférhetőségi okokból -- ez is organikus, így OTFT-ként is emlegetik [link], de mindegy). A TFT-LCD-k többségénél ez nem átlátszó, így sötét területként jelent meg (apróbb pixelek esetén relatíve nagyobb terület: [link]; nagyobb pixelek esetén [tévé] persze kisebb területet foglal le: [link], [link]). (Úgy tudom, LCD-ből eddig csak kísérleti jelleggel született átlátszó TFT-s.)
[ Szerkesztve ]
-
dezz
nagyúr
"A bemutatott prototípus egy 4,3 col képátmérőjű, 320x240 pixel felbontású aktív mátrixos (AMOLED) panel"
"ami átlátszó komponensek (anód és katód) alkalmazásával többé-kevésbé transzparens panelek építését is lehetővé teszi."
Nos, ha aktív mátrixos, akkor TFT (Thin Film Transistor) réteg is van (ami nevével ellentétben nem csak tranzisztorokat tartalmaz, hanem hasonlóan a felületen kiképzett ellenállásokat és kondenzátorokat is), tehát nem csak az anódnak és katódnak kell átlátszónak lennie, hanem annak is. Sőt, az átlátszó anód és katód eddig sem volt akadály (lásd TN és VA LCD-panelok).
-
hemaka
nagyúr
Ez tényleg kemény, nem is láttam még ilyet.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
RexpecT
addikt
Hát ez nagyon brutál,de amennyire tudom egyenlőre a képátmérő még elég gyerekcipőben jár(a sima OLEDeké is).
Rosszul tudtam: Bővebben.
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest