Új hozzászólás Aktív témák

  • K Norbi

    addikt

    válasz tibcsiworld #2285 üzenetére

    Helló! Rendeltem én is annó ebből a szivargyújtós cuccból, érdekes tapasztalat álló helyzetben pontos volt! ha járt a motor akkor is úgy beállt. De menet közbe össze vissza mért, mindent mutatott csak a pontos értéket nem.
    Nekem az akkutól közvetlen megy hátra erősítőhöz + - onnan csapoltam meg a multinak és a szivargyújtós mérőnek. Menet közbe kell mérni töltést mert az a valós. Meg nem árt egy pontos műszer se, én 7300Ft ért vettem tavaly a Maxwell MX-25 201 et, [link] bőven megérte az árát.
    Sok mindent tud és elég pontos az árához képest.

    A napokba kegyetlen megszívtam! Tavaly szeptemberbe vettem új Exide akkut, a minap kimegyek és hallom ajtó nyitáskor gyengén szívja az autó a benzint. Há mondom ezze meg mi van?
    Szaladtam a multiért rámérek 12,11V na mondom nesze neked Exide akku!
    Alapjáraton töltésem 14,2V a mondom jó! Na akkutöltőt rádobtam, feltöltötte. 2 napot állt a garázsba 12,56V mondom télen 1 hét alatt nem merült ennyit mi van ezzel?? Jó néztem egy indítófeszt 11.03V hát mondom ez is jó.
    Na nézek akkor egy fantom fogyasztást, multit beállítottam 200mA - közé beraktam, persze úgy vettem le a sarut ne menjen el semmilyen beállítás az autóba. 160mA majdnem rosszul lettem.
    Hát mondom mi a jó ég szívja, lekötöttem a kis erősítőt lement 150mA. Hát nem talált...
    Visszaraktam a sarut.
    Aztán látom hogy az autóba benne a kulcs, kihúztam vártam pár percet ismét saru le mérés egyből 30mA körül lett.

    Na mondom biztos az autó elektronikája volt a ludas nem rakta magát pihibe az autó ha a kulcs benne.
    Meg a nagy faszt!! A buzi Cd lejátszó szívta! Ha a kulcs benne volt nem vette el tőle teljesen az áramot, nekem olyan a Golf ha leveszem a gyújtást de benne a kulcs akkor cd-t lehet be ki kapcsolni, ha kihúzom a kulcsot akkor már nem lehet bekapcsolni. Úgy jöttem rá hogy lepattintottam a cd előlapját és egyből 30mA lett ismét, de a kulcs továbbra is benne.

    Télen azért nem volt vele gond, mert olyankor mindig kihúzom a kulcsot és behozom a házba ne szívja a hideg a távkapcsolóba az elemet.
    Rájöttem hogy a Cd lejátszóknak 3 állapota van!
    1 bekapcsolt.
    2 készenléti.
    3 Teljesen ki.

    Kíváncsiságól néztem 2 másik autót, ott is ez a helyzet, 120mA a másik meg 90mA vett fel.
    Erre sem árt figyelni, igaz aki napi szinten vagy 2-3 nap állás után használja az autót az ebből semmit nem fog észrevenni. Viszont nekem 1 hetes állás alatt 12,11V rendezte le. Hol ott meg se kéne érezze főleg most nyáron 1 hetet.

    Utólagos Cd kell nem árt vigyázni, megnézni a bekötést. Elveszi e tőle teljesen az áramot ha kulcs ki van húzva.

    [ Szerkesztve ]

Új hozzászólás Aktív témák