- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Synology NAS
- 3,6 billió dollárt ér az NVIDIA, idáig még egy cég sem jutott el soha
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Hálózati / IP kamera
- Windows 7
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Windows 10
- AliExpress tapasztalatok
- Windows 11
Új hozzászólás Aktív témák
-
ujoimro
tag
Én meg vagyok elégedve a termékeikkel, igaz én nem szoktam játszani. Ami miatt nagyon nehéz szívvel váltanék az a linux támogatás. Nemrég az eladó ajánlott egy ATI kártját, de amikor mondtam, hogy én linux alatt is szeretném használni, rögtön lebeszélt róla.
-
Devid_81
félisten
Az átlag felhasználóknak ez öröm is lehet, az ATI eleve olcsó az nVidia meg kényszerből lesz olcsó...persze zt az NVidia nem fogja bírni hosszú távon.
De akkor is azt mondom ezt ki kell bírni egy ekkora gyárnak-cégkomplexumnak...ha meg nincs tartalék akkor ott "valakik" nagyon elrontottak vmit......
-
Goose-T
veterán
Amilyen cefetül áll most az egész világgazdaság, ilyen hibák után simán elhullhat az nVidia. Kíváncsi vagyok, felvásárolná-e őket valaki.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
fekeandras
őstag
Elég kétségbeejtő a helyzetük.De remélem talpraállnak.Kell egy egészséges konkurencia az Ati-nak.Ha másért nem is akkor azért, hogy ne szökjenek fel a vga árak.
Mert ha nincs konkurencia az Ati annyiért adhatja a vga-it amennyért csak nem szégyenli.
Úgy is megveszi a user mert nincs más... -
addikt
Vissza kell csak nézni a múltba kb. 0,5-1 évet, akkor mindenki temette az AMD-ATI-t, most ugyanez van a másik oldalon.
-
FefeeX
veterán
válasz fekeandras #5 üzenetére
Akármennyire is ATi-s vagyok, ezt én sem kívánom az nV-nek, mert a piaci verseny bizony erősen szükséges. Szóval most már szedjék össze magukat az nV-nél is és kapcsoljanak rá, hogy legalább a második legjobb kártyákat ők gyártsák
-
nagyúr
Újra neki kellene futniuk a VIA felvásárlásának. Mindenképpen komplett kínálatot kellene nekik is kiépíteniük, hogy versenyképesek tudjanak maradni.
Declare var, not war. - Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.
-
törölt tag
egyetertek
nekem mindegy, melyik kartyat hasznalom, mind2 jo (en csak az ati catalysttel nem vagyok kibekulve, vagyis a gepem kepes behalnmi tole)
de a verseny az kell
esetleg lehetne meg egy neveto harmadik is, de sajnos en ilyen hirekrol nem tudok -
PeppErKorN
tag
Ha talpon akarnak maradni, haladéktalanul válságmenedzsmentet kellene bevezetniük. Ez a helyzet már nem kezelhető marketing eszközökkel, egy ekkora cég is nagyon gyorsan alapjaiban tud megrendülni. Muszáj lenne félretenni a presztízs szempontokat, amíg jóvátehetetlen nem történik. Az elmaradt fejlesztéseket lehet ugyan pótolni, de a részvényesek nem biztos, hogy ki tudnak várni egy ilyen világgazdasági helyzetben.
--K--N--R--
-
Kriza
őstag
Látva ezt a sok hibát (tönkremenő notik, össze-vissza nevezett VGA-k), nem csodálkoznék rajta, ha nagyon sok vásárló pártolna el tőlük. Én is vagyok annyira "tudatos vásárló" hogy ha valamivel szívok - vagy ráadásul megszivatnak - akkor abból a márkából többet nem veszek.
Fenntartom magamnak a jogot, hogy a kéretlen reklámban szereplő terméket nagy mennyiségben, kamu címre rendeljem.
-
nagyúr
-
Yutani
nagyúr
Akinek halálhírét keltik, sokáig él.
Én ebben bízom. Nagyon sokáig Nvidia kártyám volt, és nem is kívánom egy cégnek sem a vesztét. Sőt, nagyon örülnék, ha több gyártó közül lehetne válogatni. Ahogy 8-10 éve is.
#tarcsad
-
Goose-T
veterán
Kissé megváltoztak mostanában a gazdasági körülmények, mondhatni "sudden death" módba váltott a piac. Most tényleg nem engedheti meg egy cég sem magának, hogy hibázzon.
Eladó gitárok: https://tinyurl.com/yc7pawkr *** Rockbandám: https://fb.me/scharlotterhodes *** Gitárelektronikai műhelyem: https://www.fb.me/goosetgitar
-
radírfej
senior tag
válasz Jim Tonic #15 üzenetére
és csúcsszegmensben mit kínál azintel?
félretéve az ostoba provokációt, most nvidiánál az a baj, hogy nem látunk semmilyen jövőbemutató tervet...(kisebbik baj, hogy mi ne látjuk... de sajnos van egy érzésem, hogy ők sem...)
tegye fel a kezét, aki tud valami konkrét fejlesztési tervet, irányvonalat, vagy akármit, ami csak hajszálnyira is megvillantja a reményt, hogy olcsón gyártható, jó teljesítményű gpu-i lesznek az nvidiának?
jön az intel középre is nemsokára, finomodnak az R600 (architektúrának merjem e nevezni?)-as öcsikék, még mindig hatalmas potenciállal az AMD-nél... két ilyen vetélytárs mellett ekkora jövőhiány...
én nem kongatom a vészharangokat az nvidiával kapcsolatban, mert éppen már majd megsüketülök a kongásuktól... és ugye nem zörög a haraszt...
Másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.
-
Doom
aktív tag
az a baj, hogy nem látunk semmilyen jövőbemutató tervet...(kisebbik baj, hogy mi ne látjuk... de sajnos van egy érzésem, hogy ők sem...)
Egy ekkora cégnek minimum 5 éves stratégiájának kell lennie (amit nem biztos, hogy nagydobra vernek), amit évenként kiigazítanak az elért eredmények és a megváltozott piaci körülmények fényében. Nem hinném, hogy ne lenne tervük, illetve ne tudnának kitalálni valamit, mikor eddig is sikeresen (többé-kevésbé) eljutottak...
-
félisten
"...az R600-as GPU (HD 3000-es sorozat) tervezésénél szem előtt tartották..."
Vagy R600,és HD 2000-es sorozat,
vagy RV670 és HD 3000-es sorozat...Egyébként, ha pár év múlva jön a szoftveres render, akkor - szerintem - nem az nV-nek kell majd felzárkóznia az ATi mellé, hanem az ATi-nak az intel mellé.
Az nV meg ki tudja...[ Szerkesztve ]
Eladó régi hardverek: https://hardverapro.hu/apro/sok_regi_kutyu/friss.html
-
FefeeX
veterán
válasz Jim Tonic #15 üzenetére
Az okés, mondjuk a Larrabee nem erre a piacra születik, de amúgy lehet számra a legtöbbet abból adnak el integrált volta miatt (sok gépben van benn amellett hogy van benn normális kari is), mégsem hoz ez akkora bevételt, mert ez csak egy kieg szolgáltatás, ami visszafogottan profitábilis - szerintem...
-
radírfej
senior tag
akkor szimplán csak az a hiba, hogy nem csepegtetnek nekünk ezekből az előremutató tervekből...
amikor az AMD késésben volt az R600-al kapcsolatban, naponta jelent meg róla valami, folyamatos volt az érdeklődés és a várakozás.
most nincs ilyen trükk az nvidia részéről, pedig ők nagyon erősek marketingben. mintha lenne egy kisebbfajta zavar, amit átnevezésekkel, kurta nyilatkozatokkal el lehet hárítani.
de nem lehet.
Másolat másolatának a másolata, de eredetileg is ilyen volt.
-
Integra
titán
emléksze, mikor a radeon 2000res sorozat miatt a legtöbben hülyére becsmérelték az aitit, hiába üvöltött minden cikk, hogy hosszútávon ezek a helyes lépések, az új technológiát megkell alapozni, még ha ráfieztéses is.
most itt a radeon 4000res sorozat és a csillagokig magasztalja őket mindenki..
nahát nahát......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
max-pain
senior tag
"Májusban hírek kezdtek el szállingózni arról, hogy az Intel Atom CPU-jával akarnak versenyezni egy Tegra néven kiadott SoC (System-on-Chip) megoldással, de a jelenlegi helyzet szerint a netbookgyártók nem repültek rá erre a chipre, sokan maradtak az Atomnál (annak ellenére, hogy a hozzá társított chipset finoman fogalmazva is hagy kívánnivalókat maga után), illetve néhányan a VIA C7-es és C8-as CPU-it részesítik előnyben – legalábbis egyelőre."
Mivel nem is erre a piacra szantak ezert erdekes is lenne ha barki ezen a teruleten akarna hasznalni. ARM architekturan nehezen futna a Windows XP/Vista
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Nem lehet, hogy megkezdődött a PC-s GPU piac leépítése. Most a cikk nagyon szomorú jelent ír le az NV-ről, de azt azért érdemes tudni, hogy a költségvetés is jelentősen módosult. Sokkal több pénzmag jut a GPGPU és a Tegra fejlesztésre, és kevesebb nafta folyik oda amiből eddig a cég megélt. Az üzleti tervek is azt mondják, hogy 2011-re csak a bevétel 30%-a lesz a PC-s GPU piacból és az is az IGP és mobil chipekből jön majd össze.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
Abu85
HÁZIGAZDA
Tudom, hogy most a "haza" ellen beszélek, de van abban valami amit max-pain kolléga mond. Igazából az Atom-nak még nincs SoC változata, később lesz ... Az APX 2500 az egy teljesen SoC chip, ráadásul a központi procijának nem x86-os az utasításkészlete, mondjuk ez a legkisebb probléma. Az APX2500-at az nV inkább telefonba, vagy ilyen kicsi kütyükbe szánja, az Atom-nak csak később lesz efféle verziója. Amíg ezt el nem készíti az Intel addig nincs közvetlen konkurencia.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
leviske
veterán
Temetni nem érdemes őket, de mint ahogy említették előttem... a jelenlegi világgazdasági helyzetben ezek a hibák jóval nagyobbnak is számíthatnak, mint amilyenek valójában.
És végülis a GM és a Ford is megérezte a dolgot...
-
sh4d0w
félisten
Hogy kicsit szakmai is legyen: valóban, a jelenlegi APX2500-at nem a mobilnál nagyobb hordozható eszközökbe szánják, viszont a később megjelenő CSX-szériát arra a piacra valószínűsítik. Az architektúra tényleg csak részletkérdés, hiszen nem csak Windows van a világon - ámbátor abban egyetértek, hogy a kitolt életciklusú XP miatt talán hiba lenne lemondani a piac e szeletéről. Persze kérdés, hogy mikor lesz kézzelfogható termék belőle, ami pl. a netbookokba kerülhet, hiszen ha ebben a percben piacra kerülnének ezek a chipek, akkor is idő kell, mire a gyártók rászánják magukat az alkalmazására, jövő év eleje előtt nem lennének rá épülő gépek, akkorra viszont az XP életciklusa is lerövidülne annyira, hogy nem lenne értelme ilyen rendszereket szállítani (és most még olyan helyzetről beszéltem, amikor a gyártók bíznak az nVIDIA-ban).
AMD Power: köszi.
rudi: csak közben az autóipar is jelentősen visszaesett és akad némi kételyem - személyes vélemény -, hogy most mindenféle ilyen kütyüket mellőznek az autókból.
[ Szerkesztve ]
https://www.coreinfinity.tech
-
kymco
veterán
sh4d0w: Gratulálok a cikkhez
www.refujvaros.hu
-
Integra
titán
igen
én nem temetném az nvidiát, már csak azért sem mert többszöröse méretben meg kapitálban az ati-nak
bár most egyértelműen mereccsent az autógyártás, de pont emiatt még inkább rá is fognak feküdni a még több számtech cuccra az autóknál.
lásd már ájpod csati nélkül nem lehet prémium autót eladni, de már középkategóriásat se nagyon..
a 6os wav-os cd tárakat meg még mindig nem szórták ki a raktárból......egy fecske nem csinál nyarat, viszont egy hülye százat csinál...
-
RexpecT
addikt
Szeretem mikor mindig temetnek mindenkit .Pedig Ati-s vagyok....
-
Typhoon47
senior tag
RIP
"Education is important but big biceps are importanter"
-
FTeR
addikt
tisztára mint egy oknyomozó riport a tv-ben. csak köszönés-bemutatkozás hiányzik a végéről
RIP nVIDIA
azért egy ekkora sok területen piacvezető cég csaknem roskad bele egy rossz félévbe
-
domi007
őstag
Ha lenne valamilyen CUDA szerűség ATI kártyáknál is, akkor már rég csak ATIt vennék.
Egyébként a vörösöket is temetik, úgyhogy még a végén VGA gyártó nélkül maradunkDOMy
"̶d̶e̶ ̶a̶ ̶t̶u̶d̶o̶m̶á̶n̶y̶ ̶m̶a̶i̶ ̶á̶l̶l̶á̶s̶a̶ ̶s̶z̶e̶r̶i̶n̶t̶ ̶a̶z̶ ̶i̶p̶a̶r̶i̶ ̶m̶é̶r̶e̶t̶e̶k̶b̶e̶n̶ ̶i̶s̶ ̶h̶a̶s̶z̶n̶á̶l̶h̶a̶t̶ó̶ ̶S̶H̶A̶1̶ ̶c̶o̶l̶l̶i̶s̶i̶o̶n̶t̶ ̶g̶e̶n̶e̶r̶á̶l̶ó̶ ̶e̶s̶z̶k̶ö̶z̶..." - 2017. február 23. óta már létezik
-
veterán
Minden birodalom összehull egyszer. Csak idő kérdése.
Aztán majd jön egy új, ami megint elhullik, helyette megint lesz egy új. No para.どんな時代だろうが、機械は決断しない、 戦闘は人間がやるんだ。
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest