Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
polipengere
csendes tag
Sziasztok!
Nem tudom miért paráztok ezen tovább! #34 -es hozzászólásnál belinkeltem egy-két infót szerintem elég nyilvánvaló, hogy elég sok lehetősége van a felhasználónak a vinyó "megtisztítására"! Igen is foglalkoznak a gyártók a "problémával" és sok megoldást hoznak rá. A probléma szerintem csak a felhasználóban lehet és Én is támogatom azt, hogy oktatni kell a felhasználókat!
-
olbaidhun
őstag
"Ha nem vigyázunk, minden ellopható".. ha vigyázunk, akkor is.
7o/638-9O93 ► Telón érsz el leghamarabb \_(ツ)_/
-
tothl
addikt
válasz mocsokmike #47 üzenetére
Ámen.
-
mocsokmike
csendes tag
Nehéz dolog ezt elmagyarázni laikusoknak. Én már évek óta próbálom, és inkább kevesebb, mint több sikerrel. Eddig a legnagyobb hatása az ezt megelőző cikknek volt (annál az ügyfélkörnél, akivel én érintkezek).
Szerintem a probléma valós, és kezelni kell. Talán az egyetlen jó megoldás az lenne, ha a gyártók alapkiépítésben beletennék az ide vonatkozó biztonsági funkcóikat a merevlemezzel felszerelt gépeikbe - de erre sajnos kevés esélyt látok. Az okok, nagyon durván leegyszerűsítve:1. Amiért pénzt kérhetsz, azt ne add ingyen. Minden gyártó követi ezt az elvet.
2. Az alapos felülírás lassítja a gépet. Akkor kerülhet csak bele alapkiépítésben, ha minden konkurens gyártó beleteszi egyszerre - addig kizárt. Senki nem akar hátrányba kerülni, verseny van.Maradtak tehát a folyamatos tájékoztatási kísérletek, és - szerencsére - az ilyen cikkek. Külön köszönet érte a szerzőnek, az én részemről.
-
dajkopali
addikt
annyiban nem a macska meg sütő, hogy egy olyan kockázat esetében, mely igen fontos, nem a whitepaper a megoldás, hanem ennél szélesebb körű, egyszerűbb, átláthatóbb, a nem geek felhasználók számára is egyértelmű eligazítás szükséges - és ezt a cégeknek kell megtenni (ahogy ez a kereskedelem számos területén bevett szokás, sőt törvény írja elő)
a hülyeség ellen tényleg nem véd semmi, de tegyük meg azt, hogy minél kevesebb esetben történjék incidens tájékozatlanság miatt"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
leslieke
Jómunkásember
-
tothl
addikt
válasz talpalavalo #40 üzenetére
Azért annyira ne parázz. Egyrészt felülíródik idővel másrészt nem fog odamenni senki szétszedni a másolót és elvinni a HDD-t belőle hackelésre...
-
talpalavalo
aktív tag
Ez azért hihetetlen para... A minap is olyan dokumentudmokat fénymásoltam amik nagyon bizalmasak voltak és ki tudja ki él velük vissza, ez hihetetlen és még hogy a facebook veszélyes ilyen téren...
-
dajkopali
addikt
nem is célzott lopásról van itt szó, hanem arról az általános biztonsági problémáról, ami a PC-knél már rég előjött: sok cégnél - talán a legtöbbnél, hiszen a gépek jó része nem informatikai vállalkozásokhoz kerül - olyan ember vásárolja és üzemelteti ezeket az okos eszközöket, aki nem feltétlenül van tisztában azzal, hogy ha elad egy leselejtezett fénymásolót, az kockázatos lehet, illetve hiába vannak esetleg kiadott figyelmeztetések beállításokról, stb., ezt ők természetesen nem ismerik
ahogy Hunger utalt rá: növelni a gyártók felelősségét, és oktatás, oktatás, oktatás"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter
-
leslieke
Jómunkásember
Canon érdekes látja. Amúgy meg, ha valaki lopni akar dokumentumot, azt úgyse a fénymásoló merevlemezéről fogja. Ha meg fénymásoló csere van, diszk ki a régiből, megsemmisít és mindenki boldog.
A sörben az a jó, hogy legyél bárhol a világon, kizárólag az első háromnak fáj az ára!
-
polipengere
csendes tag
Az általunk használt másolóknál van egy olyan beállítás, hogy elsődlegesen másolóként vagy nyomtatóként működjön. Ha arra állítom, hogy másolóként akkor nyomtatáskor, addig nem nyomtat amí nincs a memóriában a teljes dokumentum. Viszont, ha nyomtatóra állítom elsődlegesként, akkor egyből elkezdi nyomtatni a dokumentumot amint megkapta a nyomtatási parancsot!
Viszont nem vagyok teljesen biztos abban, hogy egy pdf dokumentumot letudnak kezelni ezek a gépek úgy, azokkal kódokkal amikkel az fel van építve! Bár nekem ez még picit homályos hogy hogyan alakítja a kódokat, akár gdi, vagy pcl, vagy esetleg postscript esetén stb.! Az mondjuk tuti, hogy egy pdf doksi kinyomtatásához az általunk használt gépeknél még driver sem kell, mert a készülék alapból lekezeli![ Szerkesztve ]
-
joghurt
addikt
válasz polipengere #33 üzenetére
A PDF és a többi szkriptnyelv nem így működik. Nincs olyan, hogy az átküldött fájl elejével kell kezdeni a nyomtatást. Az átküldött adatokban objektumok vannak, a maguk koordinátáival. Szóval az egész fájl legeslegvégén jöhet egy olyan utasítás, hogy az eddig átküldött adatok tetejére kérünk szépen egy fehér A4-es téglalapot, ami minden eddigit kitakar.
A tej élet, erő, egészség.
-
polipengere
csendes tag
Írtátok, hogy a gyártók nem szólnak, nem tájékoztatják megfelelően a felhasználókat a fénymásolókban található merevlemez biztonságos kezeléséről! Hát Én találtam egy-két leírást, had osszam meg veletek! Ezekben az anyagokban bemutatnak több lehetőséget is amivel biztonságossá tehetjük készülékeinket. Az Én véleményem az, hogy ez az illető akitől ez az egész sztori elindult, csak szeretné eladni az újonnan kifejlesztett szoftverét és ennek csinálja a reklámot! Ha valaki ért ezekhez a készülékekhez az be is tudja állítani azokat biztonságosan! Mielőtt valamit felfújunk, valamitől megijedünk és valamiről írunk amihez nem is értünk, talán jobb lenne előtte tájékozódni!
http://kmbs.konicaminolta.us/salesattachments/mktgadvdocs/bizhub_HDD_Security_Guide_C652_C360_bh423.pdf
http://www.vabusinesssystems.com/KM_Security_White_Paper.pdf
http://www.biz.konicaminolta.com/security_s/pdf/Security_White_Paper_5_2.pdf?co=footer_pdf
[ Szerkesztve ]
-
polipengere
csendes tag
Amúgy szerintem itt sokan el vannak tévedve! Szerintem ezek a gépek amelyekről szó van tökéletesen működnek vinyó nélkül is! Tehát egy nagy méretű pdf dokumentum nyomtatásához se kell merevlemez. Amúgy ezek az eszközök alapból baromi nehezen kezelik a pdf fájlokat.
A lényeg, hogy az eszköz beállítható úgy, hogy amint megkapta a fájl elejét egyből kezdje el kinyomtatni, tehát nem kell megvárni azt, hogy a teljes doksi beletöltődjön a memóriába. Szóval a vinyó, arra kell, hogy további funkciókat tudjon a gép, pl, akkor ha olyan dokumentumra van szükség amit gyakrabban nyomtatunk, akkor itt el tudjuk menteni! Pl.: valamely formanyomtatvány.
Amúgy akár scenneléshez a felhasználók adatait se a merevlemezen menti a gép hanem egy flash memóriában, ahol egyébként a hálózati infók is vannak! Tehát csak a felhasználótól függ hogy mit hogyan állít be és mennyire figyel oda hogy milyen adatok kerülnek a merevlemezre!Üdv!
-
polipengere
csendes tag
Sziasztok!
A témámban kutakodva találtam ezt: http://kmbs.konicaminolta.us/salesattachments/mktgadvdocs/KMBS_USA_MFP_Security_FAQs.pdf
Kíváncsi vagyok a véleményekre!
-
tkazmer
addikt
az az eredménykimutatás ott a végén nagyon jól mutat, mint szenzációhajhász kép, viszont az ott kisatírozott adatok mind nyilvánosan elérhetőek az online beszámolókat tartalmazó irm weboldalon
úgy tervezték, hogy kibirjon egy atomtámadást is. De nekünk komolyabb fegyvereink vannak, mint pl Béla bá, a földmunkagépkezelő
-
Akybron
aktív tag
Miért kell winyó kérdésre:
A munkahelyem fénymásolója hálózatos. A3-as színes Laser.
Lehet vele scannelni, hálózati meghajtóra vagy e-mailbe küldi. Ha épp behal a levelezőszerver, akkor ne kelljen az éppen beolvasott 30 oldalt "eldobni", el tudja küldeni később is. Valahol tárolni kell.
A cégnél egy ilyen nagytudású cucc van. (Drága )
A cég épülete fél villamosmegállónyi hosszú a nyomtató az egyik végéhez van közel. A az épület másik feléből elküldesz egy 30-40 oldalas színes fényképes doksit (sok-sok mega), míg odaérsz bárki nézegetheti mit nyomtat a cucc. Erre van a késleltetett nyomtatás, amit a készüléken felhasználó/jeszó megadása után tudsz indítani. Ezt is el kell tárolni valahol.73&DX HA5OJN
-
xKacsax
aktív tag
Egyszerű ez a dolog. Kell valaki aki csak arra figyel a cégen belül hogy példának okáért, heti rendszerességgel törölve legyenek a már nem szükséges állományok a merevlemezről.
Verba volant, scripta manent.
-
mocsokmike
csendes tag
Számos funkció igényli az állandó tárhelyet, pl. ha elmentesz egy űrlapot vagy egy sűrűn használt sablont. Ha központi gépről van szó (kint van a folyosón, és sokan használják), további szempont, hogy a nyomtatásokat addig tárolja a gép, amíg a tulajdonosuk oda nem megy, és ki nem választja őket nyomtatásra. Ha ez nem így van, abban még több a biztonsági kockázat - illetéktelenek elvihetnek fontos bizalmas iratokat a nyomtatóból. Amíg ideiglenesen tároljuk a nyomtatást, nem szerencsés, hogy a gép esetleges újraindításával elveszhet az.
Egyes gyártók már annyira alaptartozékként kezelik a merevlemezt, hogy arról futtatják a gép firmware-ét is.
Nem csak itt létezik ez a probléma, sok okostelefonban is már SSD van, az is kincsesbánya lehet a hozzáértő hacker számára. Én pl. attól is paráznék mások helyében, ha eladom egy ismeretlennek a régi ájfónomat...
-
joghurt
addikt
Ha egy fekete, 150 dpi-s faxot számolsz, akkor valóban felesleges sokgigányi vinyó egy MFC-be. De ha arra gondolsz, hogy árnyalatosan szeretnél kinyomtatni 1200 dpi-vel egy fényképeket is tartalmazó, bonyolult vektoros ábrát, akkor annak azért kell a hely. A kliensek valamilyen vezérlőnyelven küldik át a nyomtatónak az adatokat, amiket annak értelmeznie kell. Mondjuk szöveges üzemmódban is az átküldött betűkből a nyomtató csinál görbéket és pixeleket.
A titkosításról is olvashattál volna. Ha pl. a kulcs a készülékben van (és nem a vinyón), akkor elég kiszedni belőle a vinyót, hogy a rajta levő adatok ne legyenek elérhetőek. Nem kell törölni sokszoros felülírással, nem kell szétverni.
-
félisten
-
FaBatka
aktív tag
azért használnak hdd-t mert rengeteg funkciót add hozzá a gép tudásához.
meg kellene érteni, hogy ezek a gépek már nem egyszerű fénymásoló,nyomtató, meg faxgépekMindegy mit csinálsz a Windowsban, a Nagy Kék Halál úgyis ítélkezik feletted...
-
lujó55
addikt
Röviden: félelmetes. Ugyanakkor jó tudni, hogy magán levelezést nem nyomtathatok a cég másolóján...
Mi a francnak HDD-t használnak? Tényleg jobb lett volna RAMot belepakolni. -
ZaXXoN
tag
De miért 32GB ramot hasonlítsak össze? Minek annyi bele? Átmenetileg letárolni egy egybites "színmélységű" faxot, vagy fogadni hálózatról egy nyomtatandó PS dokumentumot? Ne már!...
Legutolsó felvetésedre pedig javarészt válaszol ennek a cikknek az előzménye.
Elolvastam azt is, de nem. Az még nagyon kevés, hogy milyen titkosítási algoritmust használunk. De hogyan? Minden fénymásolás előtt be kell ütni az alanynak egy 1024 bites RSA kulcsot?... Nem valószínű. A kulcs is a disk-en van? Akkor meg nem ér semmit... -
félisten
semmi
[ Szerkesztve ]
-
Jules__Verne
csendes tag
Így van. Csak egy technológia,ami az ausztrál kormánynak például megfelelt:
http://www.dsd.gov.au/infosec/evaluation_services/epl/miscellanous/Xerox_ImageOverwrite.html
Ezt követően,nem veszélyesebb egy MFD Mancika irodai gépénél.
De. Az esetek nagyobb részében -amit a cikk írója ismét elfelejt megemlíteni-, a beszerzéseknél szorgoskodó rendszergazdák, IT managerek nem biztonságtechnikai szakemberek,sőt...Fel sem merül bennük a kérdés, hogy "elnézést, adódhat problémánk abból, ha hálóra kötjük az önök gépét?". Pedig ehhez nem kell 4-5 év informatikai képzés.
Mielőtt a gyártókat szapulnánk -akik mellesleg már évek óta kínálnak ingyen igénybe vehető megoldásokat- nézzünk körül a saját házunk táján.
-
FaBatka
aktív tag
Sziasztok!
Biztonságosak ezek a gépek csak éppen tudni kell használni őket.
Tapasztalat.Mindegy mit csinálsz a Windowsban, a Nagy Kék Halál úgyis ítélkezik feletted...
-
misx
senior tag
Hagyományos fénymásoló rulezz.
-
joghurt
addikt
Hasonlítsd össze 32 GB RAM, Flash illetve HDD árát! (Még szebb lesz, ha 2002-2005 közötti árlistákat nézegetsz meg...)
A cikk szerintem szándékosan idézte pontosan a képviselők válaszát, hogy korrekt legyen. A lényeg meg így is látszik: X gyártó (a legnagyobbak közül) tojt válaszolni, Y gyártó elbagatellizálta a problémát, és külön fizetős szolgáltatásként képzeli el a biztonsági törlést, Z és W gyártó kínál megoldást a problémára és (szokásos módon) magát tartja az úttürőnek.
Legutolsó felvetésedre pedig javarészt válaszol ennek a cikknek az előzménye.
-
Hát ez elég meredek!
Viszont nagyon egyszerű... Selejtezéskor winyó kivesz, összetör...
Ha abból fut a fénymásoló szoftvere is, akkor persze cikiMondjuk más megoldás is van : SSD a gépbe, vagy flashből fut a szoftver, és akkor a winyó kiszedése után még műxik a gép.
Mutogatni való hater díszpinty
-
ZaXXoN
tag
Tényleg fura, hogy miért nem RAMot raknak beléjük... Jó, egy kis flash is mehet, hogy a beállításokat, email címeket tárolja.
A cikk szerintem nagyon gyatra. Szolgalelkűen idéz minden nyilatkozót, az ember már meghal ettől a műmájer diplomata dumáktól, amiből 10 mondatonként lehet kihámozni valami érdemleges mondandót. Technikailag meg semmit nem ad hozzá. Csak azért került be néhány (amúgy itt teljesen irreleváns) adat a jpeg-ek headerjéről, mert az egyik okos azt nyilatkozta. Ez nem cikkírás, ez körbekérdezés és szolgalelkű visszajátszás.
Arról kellett volna írni egy ITs oldalon, hogy miért van ez így, hogyan van beépítve a vinyó, milyen vinyók, miért van vinyó, miért nem ram, a kódolás honnan veszi a kulcsot, milyen megoldások vannak erre, stb.
[ Szerkesztve ]
-
neduddki
nagyúr
HI!
"Kökényesi Miklós, a Kyocera termékeivel foglalkozó Global Union Kft. képviseletében, aki nem sokkal cikkünk után írt egy részletes tájékoztatót a lehetséges gondokról, illetve azokról a megoldásokról, melyeket cége kínál az adatszivárgás megakadályozására."
Heee Mocsok keruje elo, meTeged itten emlegetnek:- ) /halatok viragait az oltozobe kerem:- )))/
udv
neduddki
mod: virnyo kerdesre a valasz
[ Szerkesztve ]
https://facebook.com/bestwax.eu, mailto: bestwax.eu@gmail.com hamarosan: www.bestwax.eu a lustasag fel egesseg, en tejjesen egesseges akarok lenni
-
Syl
nagyúr
Biztos megoldás fénymásoló selejtezésekor:
- vinyó kiszerel és balkezes szekercének bemutatNever let your sense of morals prevent you from doing what's right.
-
e=mc²
őstag
Viszont ezeket a gepeket amikor gyartottak, meg nagysagrendekkel olcsobbak voltak a hdd-k, mint a memoriak. (2000-es evek elso felerol beszelunk)
Meg amugy is, egy ceg/intezmeny, ami mas emberek adataival foglalkozik, tegye mar meg, hogy selejtezeskor hivatalosan semmisit meg adathordozokat.
[ Szerkesztve ]
Ambulimax Provider
-
Atos23
senior tag
-
daninet
veterán
A cikknek hiányzik a vége vagy valami gubancos " ha nincs, aki használaj"
Szerintem viszont kicsit túlragozott a dolog. Van persze biztonsági kockázat stb. de annyi más dolgon bukhatnak pénzek, nem kell megbontani a fénymásolót hozzá, elég néha a kukába nézni.
@Atos23: Ezen gondolkodtam én is. Sima RAM-ot tennének bele winyó helyett, megoldott lenne a baj.
[ Szerkesztve ]
Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>
-
Atos23
senior tag
Mi értelme ennek az adattárolásnak a fénymásolókban? Kötelező, valami előírja?
Simán jobb lett volna olyan memória alkalmazása a panelokon, ami kikapcsoláskor elveszti az adatot.
Új hozzászólás Aktív témák
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- Spórolós topik
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- DIGI Mobil
- Mikrotik routerek
- Drive! - Az utolsó gurulás idén a Quadrifoglio-val
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- Digitális Állampolgárság Program
- További aktív témák...
- BONTATLAN Új Iphone 16 PRO 128Gb - 1TB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- Tamron SP 70-200mm f/2.8 Di VC USD G2 objektív ( Nikon )
- Azta! Yoga Slim 7 Prémium Ultrabook 14,5" -40% AMD Ryzen 5 7640S 16/512 RADEON 760M 2GB 2,9K OLED
- Sigma 35mm f/1.4 DG HSM Art objetkív + táska ( Nikon )
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest