Új hozzászólás Aktív témák
-
Kezdhetek gondolkodni, hogy vajon hogyan győzöm meg az asszonyt, hogy szükségünk van egy ilyenre.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
tothmaxy182
őstag
Tippre (a tegnapi Nexusok árazása után) EU-ban a 64 gigás lesz kb 200ezer forint. Most komolyan, bántás nélkül... Ki vesz 200ezerért egy Androidos táblagépet? Billentyűzet plusz 50-60 ezer. 250ezernél tartunk. Ezért már elég frankó ultrabook-okat lehet kapni, amik x86-os procival 4-8 giga RAM-mal, teljesértékű Windowsal megeszik ezt reggelire. Arról már nem is beszélve, hogy mondjuk az Atom X5-ös, X7-es procis Win10-es táblagépek is jönnek már, amik fele ennyibe fognak kerülni...
És persze az Android szép utat járt be az utóbbi években, de akkor is csak egy tartalomfogyasztásra kihegyezett valami. Egy teljesértékü Windows a mai napig sokkal több dologra használható...Minden szavam magánvélemény!
-
petrson
senior tag
Nekem bejönne, de nem ennyiért.
Ki gyártja egyébként?iPhone 13 / Apple Watch SE 2023 / Xiaomi Pad 6
-
Freiherr
őstag
válasz tothmaxy182 #2 üzenetére
Én is ezen gondolkodtam,hogy ki a fene vesz ilyet,milyen célra jobb ez,mint egy Win 10-es gép.
XXX
-
Kékes525
félisten
Nagyon jó gép nagyon drága áron. Nem hiszem, hogy ilyen áron megéri.
Minden számítógép füsttel működik, ha kimegy belőle, akkor nem működik.
-
Decske
senior tag
Tegrával? Hát... Akkor inkább már egy Surface 3. Android szép és jó, de aki dolgozni akar annak ez nem alternatíva.
Samsung Galaxy Z Fold 3, Asus Zephyrus G14 (2020)
-
Csapoati
nagyúr
Billentyuzet nelkul korrekt az ara, de azzal egyutt mar eleg kemeny.
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
ronaldo
őstag
válasz tothmaxy182 #2 üzenetére
Az ár amit leírtál, Magyarországon lesz annyi. A te szavaiddal élve: bántás nélkül, a Google-nál ki a túrót érdekel, hogy itt nálunk, egy nem létező piacukon mennyibe kerül majd szürkeimporttal az eszközük?
USA-ban, egy fizikai munkás 2-2,5 heti bére lesz kb. a 64gb-s verzió. Ebben nem látok sok kivetnivalót.
Hozhatnánk példaként a Dell XPS 13-at is (az új modellt), nálunk egy jól felszerelt modell annyiba kerül, amennyi pénzt sok magyar család egy helyen még életében nem látott. USA-ban meg egy, az átlagosnál kicsit drágább, kb. minden dolgozó ember számára megengedhető eszköz, némi spórolással.
Ez a realitás sajnos. Mi mindig (érhető módon) a saját szemüvegünkön keresztül próbáljuk szemlélni a történéseket és az elmúlt több, mint 10 évben ezen a fórumon is számtalanszor találkoztam ezzel a reakcióval az árazások kapcsán. El kell fogadni, hogy USA-ban sok esetben az itthoni bruttó ár 60-65%-ba kerül rengeteg elektronikai termék úgy, hogy ott a legrosszabb esetben is 2-3x annyi pénzt keresnek az emberek egy hónapban.
[ Szerkesztve ]
-
arn
félisten
Az usa ar rendben van, de a tegnapi nexus arakbol kiindulva az euban ez is draga lesz.
facebook.com/mylittleretrocomputerworld | youtube.com/mylittleretrocomputerworld | instagram.com/mylittleretrocomputerworld
-
tothmaxy182
őstag
Én nem konkrétan Magyarországról, hanem Európáról beszéltem. És nyugaton sem hülyék élnek. Ott is kaphatók ultrabookok, meg Win-es tabok. Miért vennék meg a nyirbált funkcionalítású tabot drágábban?
Amúgy már ezerszer leírtam, hogy rengetegen téveszmékkel élnek. Hidd el nekem, nyugaton sem szarják az emberek a pénzt, sőt azt mondhatom, hogy még sokkal tudatosabban, és spórolósabban is vásárolnak, mint a magyarok. Tapasztalat!
Minden szavam magánvélemény!
-
vicze
félisten
De b*meg(nem neked szól, hanem általánosan), ha neked Windows kell, akkor Surface-t veszel, ha meg Android akkor talán ezt vagy mást. Mindenki tisztában van vele, hogy mi mire használható és képes egyszerűen dönteni.
Abba meg nem megyek bele hogy a Tegra X1, hogyan mossa fel a padlót az Atom x7-tel is...A Pixel meg egy Prémium termékcsalád, ehhez illesztett árral, ebben semmi olcsó nincs az ég világon.
[ Szerkesztve ]
-
FozzieBear
csendes tag
Hát ha asszonynak van egy kis sütnivalója, elég nehéz lesz. De tudasd velünk, ha kitaláltál valami értelmes indokot
Amúhy ennek így ebben a formában, ezzel az OS-el és ezen az áron nem sok értelme van. Surface RT is nem hiába bukott akkorát, mint Rottenbiller, pedig azon legalább MS Office volt (majdnem teljes desktop értékű). Igaz, más nem nagyon. Igaz, ez meg tabletként legalább használható, mert appok legalább vannak rá, ha másnak nem is. Csakhát arra kicsit drága.....
-
ronaldo
őstag
válasz tothmaxy182 #12 üzenetére
Egy egyszerű felhasználó windows 10 alapú tabot 90%-ban tartalomfogyasztásra vesz. Olyan szempontból ez a Pixel C jobb. Hogy mást ne mondjak (főleg az új Chromebook Pixelből kiindulva), ilyen kijelzőt (felbontás, képminőség) egy windows tabban sem találsz. Vagy ha igen, az is belekóstol a 200 ezerbe. Ha pedig valaki szeret játszani (esetleg a családban a gyerek), akkor ezzel megint jobban járhat, mert google playen ezerszer több ilyen alkalmazás van fent. Minden felhasználói szokások kérdése. Egy kamion kb. annyiba kerül, mint 10 vadiúj személyautó. Akkor nyugaton mindenki hülye, aki kamiont vesz? Hiszen abban csak 2 (max. 3) ember tud utazni, amíg egy személyautóban 4-5.
Azt pedig tudom (személyes tapasztalat), hogy nálunk fejlettebb országokban sem szarják az emberek a pénzt, csak az egy másik helyzet, hogy valaki elgondolkodhat-e azon, hogy szüksége van-e egy adott eszközre, igényli-e annak szolgáltatásait, kiegészíti-e a mindennapjait (akár munkában, akár szórakozásban). Vagy pedig csorgatja a nyálát ezekre az új kütyükre, majd visszaül a 4 éve karácsonyi akcióban vett core i3-as acer notebookja elé. Rád bízom, hogy eldöntsd melyik rész melyik országokra vonatkozik.
-
Wesder
félisten
Teljesen rendben van az àra, persze nem itthon
I guess it's easy to see the world the way I do. The emptiness is a promise, the sin is just the proof.
-
csizi90
aktív tag
Akkor, hogy érdemi vita is legyen: a windows-ozás nem annak szól, hogy ki mit választ, hanem inkább annak, hogy a prémium szegmensben az android ebben a formában nem a legjobb oprendszer, ugyanis a windows-sal több productivity tool van.
Ebben a formában, ha prémium Android-os táblát szeretnénk, akkor például ott van akármelyik csúcs Sony vagy Samsung tablet, amihez hasonló vagy akár ugyanilyen kiegészítők is vannak fele áron.
Elhiszem, hogy a tegra nagyon gyors, de Real Racing 3-hoz elég a Snapi is, Photoshop meg úgysem fut rajta.iPhone 6S, Cube i7 Stylus, XONE
-
-
MODERÁTOR
Lassan írom, hogy a Google is megértse!
Ol-dal-ra ki-tol-ha-tó bil-len-tyű-ze-tes ké-szü-lé-ket A-KA-RUNK!!!Xiaomi 13T
-
embe
nagyúr
"nem létező piacuk" - Sajna kütyü szempontból igen. Magyar lokalizációval nem is lehet kütyüt venni a play-en.
Egyébként az Iphone nálunk az egyik legdrágább a keresetekhez igazítva. Ebben még Svájcot is megelőzzük. Egy másik cikkben olvastam, hogy rárakódó adók miatt ennyi nálunk. -
tomistarkapi
tag
válasz Viktor0610 #19 üzenetére
+1
-
ronaldo
őstag
Ez az eszköz (a 64gb-s) továbbra is ~170 ezer forint...
A samsung meg a sony prémium tabletjei általában az árazásban prémiumak, használhatóságban messze állnak attól. Kb. egy éve járt a kezemben az aktuális Sony csúcstablet (az is valami "Z" volt, mint mostanában a Sony telefonjai), teljesen használhatatlan. Főleg, mert a Sony saját GUI-ja értékelhetetlenül laggol, meg telenyomják teljesen felesleges plusz appokkal, funkciókkal a rendszert ami 2/3-ad részben egy már amúgy rendszerszinten integrált, android alapfunkció újrahúzása,de az ő saját megoldásukat tolják az arcodba, csak hogy a sony szervereire told az adatokat vagy hogy a belső business preziken le lehessen nyomni, hogy a mi saját appjainkat milyen sokan használják. Cserébe jóval lassabb, újabb és újabb programok kezelését kell megtanulnod (tök feleslegesen), az innovációt hírből sem ismerik, évente egyszer frissítik érdemben (amikor jönnek az új modellek...)
Egy Nexus (Pixel) eszköz ennél egy "kicsit" másabb élményt nyújt. Ki kell próbálni egyszer.
-
vicze
félisten
Ilyen minőségű Androidos tablet nincs egy se, elég jól tudom mert sokat keresgélek.
Windowos tabletből különböző kiszereltségben rengeteg van akár prémium is ugyan ilyen anyaghasználattal, sokkal változatosabb. Az Androidos tablet piac nagyon "egysíkú".Néz meg az eddigi Pixel termékeket, egyik se az "ésszerűségről" szólt, egyszerűen ebbe tényleg a lehető legjobb HW-t rakták iszonyat magas minőségű anyaghasználattal, mint a Pixelek esetében.
[ Szerkesztve ]
-
moleculez
veterán
Biztos van akiknek hasznos, én 6 hónapig semmire nem használtam a Tab S -em, szóval nekem egy Android tab fölösleges. Amire nem elég a telóm, ahhoz úgyis PC kell.
Még nincs kész, de már majdnem elkezdtük!
-
Wapmester
senior tag
jó tablet meg minden csak nem android kellene legyen rajta, hamarosan jön az új surface, amin teljes értékű windows lesz és nem csak egy androidos cucc, ha már sok pénzt kiad az ember akkor inkább Surface-re érdemesebb.
-
Gusztáv
addikt
Úgy néz ki a Surface mégsem egy annyira halott koncepció. Semmi bajom a iPad Pro-val vagy ezzel, de szerintem még mindig a Kickstand a legjobb kitámasztási megoldás. Gondolom majd ezt is MS Office-al demózzák, ha productivity-ről van szó .
Laci
-
kengyel
nagyúr
Ezt nagyon jól eltalálták, az árán nem tudok csodálkozni.
kengyel
-
tjb007
nagyúr
Tegra X1 nyolcmagos, nem négy. Biztos szépen
Drága? Na puff. Mondjon valaki egy olyan a nemzetközi piacokon jelen lévő gyártót, aki "olcsón" dobott volna idén piacra felső kategóriás modellt. Sony Xperia Z4 Tablet 200-220 ezer forint, Samsung Galaxy Tab S2 9.7 170-190 ezer forint. -
jacis
nagyúr
A tabletet ki gyártja?
iPhone 15 Pro Max, Samsung Galaxy Z Fold 5
-
benike1999
tag
Nagyon tetszik azt hiszem meg van a nexus 7 2012 utódja
-
SX Wave
aktív tag
Ez szimpi lett. És teljesen fölösleges Windows/Android fronton vitatkozni, mindegyiknek megvan az előnye a másikhoz képest és hátránya is. Kinek a pap, kinek a papné...
5110 > 3210 > 3310 > 3330 > ME45 > 3100 > SX1 > 6233 > E51 > Wave II > XPERIA mini pro > SIII > Note 3 > Note 4 > S7 > Note 8 [Gear S3 Frontier] > Note 9 8/512GB [GW4] Tab S7+ > S22U 12/512GB > S24U 12/1TB Orange [GW6 47LTE]
-
Beri78
őstag
nagyon jó kis cucc lett
biztos lesz majd karácsonykor "csomagban olcsóbb""...a valósággal az a gáz hogy nincsen hozzá háttérzene..."
-
moma
őstag
Azért ebből sem lesz még tömegtermék szerintem. De egy kis lépés a felé, hogy asztali gépekre is átcsússzon az android.
we all deserve a bit of luck.
-
antim
tag
No végre! Egy ilyen minőségű tabletre vártam már régóta. Ráadásul tiszta android! Megvan a karácsonyi ajándékom magamnak, meg szüleimnek. 😃 (billentyűzet meg, ha majd lesz hozzá magyar... 😉) Kár hogy cerka nincs hozzá, egyedül az hiányzik. Ha így fejlődnek, pár év és a windowst mindenhonnan kukázhatom.
Új hozzászólás Aktív témák
- Google Pixel topik
- +363025648**
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Külpolitika
- Konteó topic
- Telekom mobilszolgáltatások
- OpenSuse Leap 16.0 pre alpha
- Milyen TV-t vegyek?
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- További aktív témák...
- ÚJ Surface Pro 10 Business edition Intel Core ultra 5 135U 16GB RAM 512GB SSD
- Beszámítás! Apple iPad 9 2021 10.2 64GB WiFi tablet garanciával hibátlan működéssel
- GIGA ULTRA AKCIÓ!!! iPad Pro billentyűzet MAGIC KEYBOARD 11"
- BONTATLAN Új Magyar Magic Keyboard és Smart Keyboard iPad Pro 12.9 Azonnal Átvehető DEÁK Térnél
- Apple Pencil USB C & Apple Pencil 1 - Újszerű, csomagolás bontott
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest