Hirdetés
- DUNE médialejátszók topicja
- Brutálisan ütős játékélményt mutatott be a 8K Association
- Dell notebook topic
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Monitor hiba topik
- Socket AM4
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Bambu Lab 3D nyomtatók
Új hozzászólás Aktív témák
-
pn4hvq
senior tag
A gyerek általános iskolás volt tavaly. Kréta az utolsó fél évet kivéve tökéletesen működött. Újabb rom, security patch nem érkezett rá, valószínű, valamelyik Kréta frissítés után dobott egy hátast. Idei tanévtől már szakiskolába jár, ugyanaz a Kréta hibátlanul működik. Kíváncsiságból néztem nyáron is folyamatosan, augusztusban még hibát dobott a régi iskolával, amikor szeptemberben megcsinálták az új iskolai kréta hozzáférését, azzal egyből működött. A régit már nem tudtam kipróbálni, mert ott inaktiválhatták a felhasználóját.
-
Tanczi01
tag
Sziasztok!
Ki mire váltana erről a telefonról?
Xiaomi 13t
Poco F6
Poco F6 pro
Van valamelyiknél valami visszalépés? -
lócitrom
őstag
már nincs meg sajnos az F2-m, mert nemrég rábíztam a rejoy-ra. de egy valami biztos: a google csinált valamit. viszont nem evidens, hogy mit. barátnőm note 11-én eu rom fut. tehát nyitott a rendszertöltő eleve. viszont megy minden fizetés, kivéve, ha az OTP kártyával akarja azt lebonyolítani. azt mondjuk nem tudtam még kideríteni, hogy mi van, akkor, ha ezt simple-el teszi...
-
bupemko
senior tag
Nekem indonéz rom van rajta, zárt bootloader, megy a fizetés Curve/Revolut kártyákkal, 2023-03-01 Android security update.
Ha visszaolvasol, akkor Google mókolt valamit korábban, ami miatt nyitott BL mellett nem ment a Google Wallet.
Lehet esetleg, hogy már nyitott volt a BL mikor vetted? Vagy tényleg lehet van valami rajta, ami gondot okoz, utóbbi esetben factory reset segíthet.
Én utóbbi hónapokban elkezdtem nézegetni XDA-n a HyperOS rom-okat, de még nem volt időm kipróbálni (mostanában nekem is csak második telefon, van másik amivel tudok fizetni, ezért Google Wallet annyira már nem kritikus, mint régen). -
fone
csendes tag
Üdv mindenkinek!
Mostanában már nem sok minden történik itt, de remélem, hogy lesz válasz.
A telefont második telefonként tartom és most fizettem volna vele, de azt írta, hogy nem tehetem meg. Az ok, hogy a telefon nem felel meg a biztonsági feltételeknek.
Semmi root, nincs fejlesztői menü, az utolsó gyári rom.
Tudnátok tippet adni?Köszönöm!
-
-
Sziasztok!
7%-os töltésnél fogta magát a telefon és újraindult, majd nem sikerült bebootolnia újra, ezután a recovery-be lépett, ahonnan egy idő után megint bootolni próbál, de megint sikertelenül.
Most ez a ciklus megy órák óta, még nem merült le, és leállítani sem tudom és a töltést sem veszi.Ez mi lehet?
Indonéz rom, bezárt bootloader.
-
Sziasztok!
Egy ideje elvagyok az indonéz Rommal, megbarátkoztam a nagy mappák hiányával, meg az app drawer eltüntetésének hiányával, de azért nézelődöm alternatív ROM-ok irányába.
Ha valakinek van stabilan működő megoldása LineageOS/crDroid/stb. főzött ROM-ok esetén safetynet check-re (A Wallet-en kívül a Telekom alkalmazás sem működött nekem LOS-en.), akkor azért nyitva tartom a szemem újból a mókolásra.
-
t.kristof
senior tag
-
spiky03
veterán
Sziasztok!
Mennyit érnek most ezek a telók? Mennyiért lehet eleadni?
6/128 GBKöszönöm!
-
Sziasztok!
Végül feltettem az indonéz romot, de a Poco Launcher nekem nem jön be, mert nem lehet eltüntetni az app drawert és nincseneknazok az okos mappàk a föoldalon.
A xiaomi.eu-ból próbàlom kihàmozni a Mi launchert, de nem müxik egyik tool sem, amit ajànlanak.
Van ötletetek erre?
Kössz!
-
Az indonéz ROM-ot fel szabad tenni a flash_all script segítségével?
Nem cseszek el így valamit? -
pucu9011
csendes tag
Szia! Nekem november óta most harmadjára megy tönkre a töltés. Először cseréltek usb aljzatot. Akkor kb egy hónapot bírt, majd vissza vittem a szervízbe akkor cseréltek egy szalagkábelt is ami eddig bírta. Úgy döntöttem elengedem a történetet. Elérkezettnek látom az időt a váltásra ami valószínűleg egy Pixel 8 lesz
-
válasz
Penguin95 #7425 üzenetére
Hát, úgy vagyok vele, hogy ha van egy frissülő, gyors, és takarékos ROM-om, akkor elengedem a Pay-t, de másokat nem nagyon.
A kérdés, hogy a MicroG tényleg annyival kevesebb erőforrást eszik-e, hogy megérje minden új appnál agyalni, hogy vajon dependál-e valami guglis cuccra, amit még nem tud a MicroG.Azt hiszem, kipróbálom az indonéz Rom-ot, amíg ez a fő telefonom, utána meg majd rárakom a lehető leggyorsabbat.
Mi a módja a gyári (indonéz) romra való visszaállásnak?
Egyáltalán honnan érdemes beszerezni?
ITT látok 2023.03.20.-ai fastboot-os verziót, meg 9 nappal frissebb Recovery-s verziót.
adb-vel is lehet BL-t zárni, vagy kell hozzá a windows-os progi?Kössz!
-
Sziasztok!
Megint megdöglött a szalagkábel a telómon, így átköltöztem a régire, mert nem tudtam, hogy mennyi idő lesz a javítás.
Szerencsére egy óra alatt megvolt, most szuper.
De ha már átmentem a másikra, van időm, lehetőségem új Rom után nézni, mert LineageOS - bár gyors, meg minden, nekem kényelmetlen.
Három opciót néztem eddig:1.) Xiaomi.eu-ra visszamennék, ha már stabilan jó (hekkelés nélkül) a GPay NFC fizetés.
2.) Indonéz romról írtátok, hogy még jó alternatíva.
Erről hol tudok bővebben olvasni? Bloat, hazatelefonálás, limitáció, vagy bármi, amit tudni érdemes?3.) Valami más rom, aminek még folyamatban van a keresése.
Itt a kérdés inkább az, hogy melyik GApps legyen fent rajta.
Korábban javasoltátok a MicroG-t, ami tetszik a kis erőfordás igény miatt, de ahogy olvasom, nem minden gugli cucc műxik, ezért felsorolom azokat, amik feltétlenül fontosak;
Maps, Gmail, Photos, GDrive integráció (pl. whatsapp, viber, egyéb backup), jelszókezelő.
Ha ezek közül valami nem műxik, de van rá megbízható, reklámmentes alternatíva, az sem lenne rossz.Előre is kössz a válaszokat!
-
jFox
addikt
válasz
t.kristof #7418 üzenetére
A speedshop-nál akksi szokott lenni. Én inkább Nohon-t vettem bele. Az utángyártott ugyan, de megbízhatóbb mint a sok Eredeti(nek hazudott) akksi. Itthon a Greencell amit érdemes megvenni.
Usb portot nem nagyon láttam.Esetleg laptopalkatrészek.hu vagy notebook alkatrészek.hu ott is szokott lenni néha mobil alkatrész.
-
válasz
tomboy0013 #7414 üzenetére
Én 2.5 évig töltöttem a gyárival és sosem volt baja, viszont az autóstöltő pár hét után kinyírta a szalagkábelt.
Azóta az új szalagkábellel egy éve megy megint hibátlanul a gyári töltővel.Tudni kéne, hogy milyen esetben mekkora áramot vesz fel a teló, abból talán jobban lehetne következtetni az okokra.
-
t.kristof
senior tag
válasz
tomboy0013 #7414 üzenetére
Ma kettő lassabb töltővel is próbáltam, otthonival sem ment 79% fölé, a melóhelyen lévőt meg hol érzékelte, hol nem, de inkább nem így nem is töltődött. Még ma megkérdezem a helyi szervizben a javítást, de lelkileg készülök egy cserére...
-
pn4hvq
senior tag
válasz
t.kristof #7411 üzenetére
Fiam más telefonjánál akkor volt ilyen, mikor a telefonban lévő usb aljzat forrasztása megrepedt (lassan töltött, ki-be csatlakoztatás, másik kábel esetén jónak tűnt), majd hasonló lett: gyorsabban merült, mint töltött kábeltól, töltőtől függetlenül. Az usb csatlakozó (pontosabban az egész panel, amin volt) cseréje óta működik.
Próbáld töltés közben valamerre óvatosan megfeszíteni a kábelt, hátha éppen úgy tartod, hogy működik a töltés. -
t.kristof
senior tag
Sziasztok!
Napokban már volt gondom a töltéssel, feltettem tölteni estére, de csak ilyen 50% környékére töltötte, azt gondoltam hogy biztos kimozdult a kábél... Utána semmi probléma nem volt vele.Ma hajnalban direkt ránéztem a tefonra, megint 50% körül volt, újra rádugtam a kábelt akkor elkezdte tölteni viszont 79%-nál tovább nem. Próbáltam 3 fajta kábellel, de a helyzet változatlan. Beállítások, akkumlátornál látom hogy tölti, viszont kb 1 perc után mintha nem érzékelné a kábelt, és leáll. Most viszont már odáig jutott, hogy hiába dugom be a gyári kábelt nem is tölt egyáltalán. Feleségem mi 9 pro gyári töltő+kábel kombojával sem csinál semmit, viszont ha nem szuper gyorstöltőt dugók rá, akkor tölt, de 79nél tovább nem. Mi mehetett tönkre benne? -
jimmy5
aktív tag
Köszi mindkettőtöknek a segítséget !!!
-
Carline
őstag
Ha a xiaomi.eu romot PC-ről teszed fel akkor a .zip fájlt kicsomagolod egy mappába a PC-n, majd fastboot módba lépsz a telefonon. Azután a mappában a windows_fastboot_first_install_with_data_format.bat fájllal indítod el a ROM telepítést. Ez törölni fogja amit kell és kezdheted a teljes "belakást"
-
jimmy5
aktív tag
Sziasztok.
Újra szeretném rakni a Xiaomi.eu utolsó romját. Teljes gyalu lenne.
Mit nem szabad megformázni Recovery-ben ?
Meta adatok, Belső tárhely,Adat partició közül melyiket nem lehet ?
Vagy mehet minden ? Nem lesz baja ?Már olyan régen csináltam hogy elfelejtettem.
Köszi
-
bupemko
senior tag
válasz
tomboy0013 #7404 üzenetére
Nekem indonéz rommal megy a VoLTE Telekom meg Digi kártyával. Nálam pont a Digi nem akarta alapból, kellett a kód, hogy menjen.
-
tomboy0013
veterán
Azért ment vissza a gyári ROM meg zártam a bootloadert mert feleségem megkapta a telefont és a mobilfizetés meg netbank miatt nem akarok mindig szórakozni a ROM-olással meg Rott-tal. Volt régen nem egyszer hogy frissítés közben probléma volt aztán újra kellett húzni a telefont, vagy alapból megkövetelte a clean flash-t a ROM és hát ugye nálam nem volt gond a rendszer újrahúzád de egynőnél aki tojik a telefonjára nem olyan egyszerű. Mikor ezres nagyságrendben topzodnak a képek meg egyéb dolog a telón arról nem olyan egyszerű biztonsági mentést csinálni meg visszaállítást, meg hát ez csak a jégyhegy csúcsa.
Na mindegy ez a VoLTE gond gyanítom már nem oldódik meg akkor. -
válasz
tomboy0013 #7402 üzenetére
Nálam a Telekommal pont ment (Yeti, Voda nem).
Sokszor gondoltam rá (Főleg a Google Pay miatt), hogy maradok MIUI vonalon, de a LOS sebessége itt tart. Ha váltok, akkor is valami más lesz, nem a gyári MIUI.
Több gond tűnt el, mint amennyi keletkezett. -
válasz
tomboy0013 #7393 üzenetére
Melyik szolgáltató?
Voda/Netfone esetén nálam a Global ROM egyáltalán nem tudta a VoLTE-t, akármit varázsoltam. Xiaomi.eu, LineageOS, stb. romokkal egyből ment. Asszem talán kód sem kellett, de ebben nem vagyok biztos.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
ma A készülék ugyanis nem más, mint a Redmi K30 Pro átcímkézve Snapdragon 865-tel, 5G modemmel és a Mi 10 családnak alávágó árral.
- IPhone 15 128GB gyári független 2025 09.08. Apple jótállás
- IPhone 15 Pro max 256GB gyári független gyönyörű akku 97%!!!
- Samsung Galaxy A33 5G 6/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- Honor 200 Lite 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- Apple iPhone 11 64GB, Akku: 100%, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Dobozzal, 1 Év Garanciával!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i3 10105F 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- DELL PowerEdge R630 rack szerver - 2xE5-2680v4 (28c/ 56t, 2.4/3.3GHz), 128GB RAM, 10G, áfás szla
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X3D 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Cisco Catalyst C1000-48T-4G-L 48xRJ45 4xSFP switch, CISCO refurbished
- Samsung Galaxy Tab A8 32GB, Újszerű, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest