- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- Milyen routert?
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Linux kezdőknek
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- Windows 11
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Windows 10
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
Új hozzászólás Aktív témák
-
nkmedve
őstag
10"+-os kategóriából talán van néhány vállalható, de 8-9-es méretben lehetetlenség bármi normálisat találni ami jobb lenne mint az S2 (nekem is az van, évek óta keresem az utódját). Van egy elavult iPad Mini, külföldi rendeléssel néhány noname kínai vacak s kb. annyi.
Régebben volt egy 8.4-es Huawei M5 ami elég jó volt, de mára már az is régi és nem támogatott (hogy GMS van-e még ezen azt nem is tudom).
Mostanra eléggé feladtam, hogy találjak egy jó utódot, inkább azzal foglalkozom, hogy az S2 életét kitoljam amennyire lehet. Volt hozzá teljesen jól működő LineageOS 16, amivel Android 9-re fel lehetett upgrade-elni (2021 eleji biztonságival), talán akad újabb is de annak még nem néztem utána olyan alaposan. Hamarosan egy akkucsere is lehet esedékes lesz. Így talán még néhány évig el tudok lenni a most 5 éves masinával, közben talán jön valami normálisabb utód. -
-
asdf_
veterán
A külföldi rendeléstől nem feltétlenül, de a random noname kínai cucctól, amihez isten tudja meddig és milyen frissítés van, és isten tudja milyen meglepi van esetleg a romjában gyárilag, attól már igen (néha szerverekre is belépek (adminként) tabletről, és nem lenne jó vicc, ha a loginom kínában kötne ki).
De csak kíváncsiságként: a 4:3 képarányt gondolom elfelejthetem örökre, így emiatt min 11,5" 16:10(!), brutálisan jó IPS kijelző, de inkább oled (elvileg megcsinálták a villódzásmentesító programomat, hogy ismét tud a statusbarra is tud layert rakni, így az nem süti ki a szemem, így jöhet oled is), 6GB RAM, kornak megfelelő SOC, nem kell a leggyorsabb, és a grafikai része sem érdekel túlzottan, mert nem játszom. Mi erre a rendelős kínálat?#24 Luck Dragon
Almás kizárva, 10+ éve androidon van mindenem (és ettől függetlenül is rühellem a céget, meg az egyetlen középső gomból is agybajt kapnék, szóval nem). Ár értékben az a cucc nagyon ott van, de sajnos olyan OS fut rajta, amit én soha.[ Szerkesztve ]
-
Ahhoz nem kell külföldről rendelni , kettő között ott van a sima iPad (120-130). Igaz nem android van rajta , de ha az ember meg tudd vele barátkozni , akkor hosszú távon nem jár rosszul .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
asdf_
veterán
Én meg egy 5 éves Tab S2-t. Ahhoz képest is gagyi. Már előre félem, amikor újat kell vennem, van ez a sok szar, amit legyártani sem lenne szabad, mert semmire sem jó ipari hulladék mint ez, meg vannak tabletek 2-300e pénzért (lol) a kettő közt meg semmi, pedig én csak egy normális tabletet akarnék...
-
Somatom
veterán
válasz Schuler888 #16 üzenetére
Hát igen. Két tablet, három teló, PNA, BT-jack adapter, francia útdíj-box.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Somatom
veterán
válasz #30994176 #11 üzenetére
Tök jól érzem magam a mostani helyemen, dehogy akarok másikat. 2 hét/ 2 hétben vagyok, német bejelentéssel. Nem tudom, hogy Te mit szoktál csinálni mondjuk egy decemberi hétvégén, amikor vízszintesen ömlik a havas eső.
A tabom ott van az aláírásomban.
Egyébként meg...[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
“”Helio P22T”” hű ... értem én hogy belépő kategória , de ez már nagyon kevés .
A káosszal teremtek rendet. Philips & TPvision primary visitor. Philips Design line.
-
törölt tag
Amióta 200-250 egy normális laptop alja azóta bármi megteszi kb 100ért. A fiatalabb kollégák szinte hírből sem ismerik a pc-t, laptopot (számítógpet).
Az más kérdés, hogy jó nagy baj lehet ha a 45-öst végig akarnád bambulni a kijelző előtt! Pláne úgy, ha tényleg kint töltöd a 45-öt. Keress másik céget. Gondolkodtam rajta de már minden ismerősöm maximum hetelős!
Amúgy pedig navinak, gmaps keresésre, olvasásra, videó nézésre ez is alkalmas!Érdekes, hogy senki sem írta meg aki azt írta, hogy ez gagyi, hogy épp mit használ! (valszeg vmi jóval régebbit különben nem kattintott volna a cikkre)
[ Szerkesztve ]
-
Solten
őstag
válasz fornettisuti #2 üzenetére
Nem ertem, ok hogy Motorola neven adjak ki de a Lenovo ilyen belepo hulladekaibol van vagy 100-fele.
[ Szerkesztve ]
Saor Alba
-
-
Gusztáv
addikt
Ha lenne rajta pogo-s töltő csatlakozó meg egy rendes tartót is csinálnának hozzá akkor okosotthon vezérlésre jó lenne. Más funkciót nem tudok elképzelni, talán kis gyereknek mesét nézni.
Laci
-
laciba77
tag
Sajnos ez így van. Én is várok egy ideje egy életképes hardveres android tabletre ilyen méretben, Google szolgáltatásokkal. Ahogy néztem idén már csak egy TCL Nxtpaper jön és talán a Lenovo M8-ból jön egy FHD 3. generáció. Kezdek megbarátkozni az Ipad Mini gondolatával ..
-
nkmedve
őstag
válasz Armagedown #1 üzenetére
Nem hatalmas, de szerintem valamennyi igény biztos lenne, részemről legalábbis. Persze nem az ilyen elektronikai hulladékokra, mint ami a cikkben is van.
Egy 8"-os 4/3-as tab még mindig fényévekkel életképesebb tartalomfogyasztásra, mint egy akár nagyobb telefon is (ha pedig esetleg egy minimális szöveget is be kell pötyögni akkor végképp). Nálam elég sok felhasználás van ahol a telefon nagyon nyögvenyelős, míg a 8-as tablet tökéletes élményt ad: böngészés, videók/filmek, térképek, pdf/ebook, egyszerűbb játékok, de úgy általában bármi.
A gond leginkább az, hogy már jó ideje nem létezik ilyen méretben semmi vállalható darab. Szerintem a még általam is használt Tab S2 volt az utolsó igazán jó ilyen kütyü (szép AMOLED kijelző, nagyon vékony/könnyű/hordozható, megjelenéskor is tűrhető ár), de még a frissített kiadása is több, mint 5 éve jelent meg. A manapság megszokott minimál-kávás módszerrel szerintem simán tudnának az S2 méretében és minőségében 8.5-9"-ot tabokat is kiadni ami súlyban alig több, mint egy mai telefon, használhatóságban viszont oda-vissza veri, én egyből rohannék megvenni ha jönne egy ilyen. Nem úgy néz ki, hogy valaha is lesz már, a gyártók nagyon elmentek a drága és hatalmas tabok irányába, aminek egy ultrabook mellett én már nem látom az értelmét (annak kiváltására pedig még annyira sem). -
törölt tag
Kamionba online navinak, vagy gmaps-on keresni, pihenőidőben pedig olvasgatni videót nézni! Majd minden kolléga használ tabletet!
-
törölt tag
Egy pillanatra azért megdobbant a szívem a Motorola tablet hallgattam, ahogy eszembe jutott a Xoom. Nagyon szeretem használni, csak persze sok korlátja volt azért.
-
Noukoum
veterán
Videó, film, sorozatnézés. Gyereknek sem fáj odaadni.
„Kettős úton halad az emberi élet: Egyik a gyakorlat, másik az elmélet. ”
-
fornettisuti
veterán
Az ilyeneket kiknek és mire gyártják, ilyen sok pénz van ipari hulladékot gyártani?
iPhone 13 - Apple Watch Series 7 - Ryzen7 5800X - MSI RTX 3070 - 32GB Kingston HyperX Predator - 34" Iiyama - Redragon Surara Pro - A4Tech X7 - Aspire Huracan - Voopoo Argus Pod
-
Armagedown
őstag
Van-e még egyáltalán igény ezekre a 7-8 inches tabletekre a nagyméretű mobilok mellett?
Nem csoda, hogy egyre kevesebbet adnak el.“If you don't read the newspaper, you're uninformed. If you read the newspaper, you're mis-informed.”
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Lexus, Toyota topik
- Kerékpársportok
- Gitáros topic
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
- Fejhallgató erősítő és DAC topik
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- Apple iPad Pro 13 Wifi + Cellular 512GB 2024 M4Garanciális
- RITKASÁG! Microsoft Surface Pro 11 Qualcomm Snapdragon X Elite 16GB 1000GB OLED 120Hz Gar!
- Samsung Galaxy Tab A9+ Wifi 4GB / 64GB, ezüst
- iPad 7th. 128GB Wifi Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 88%/p3985
- Apple iPad Pro 2020 11" 128Gb (MY232HC/A) , Space Grey 6 hónap Garancia, TÖLTÉSI CIKLUS: 211 Akku:92
- Új - iPad Pro 11 M4 2024 Wi-Fi + Cellular 1TB Space Black - Bontatlan
- Új - iPad Pro 13 M4 2024 Wi-Fi 512GB Space Black - Bontatlan
- Új - iPad Pro 13 M4 2024 Wi-Fi 1TB Space Black - Nano-texture Glass - Bontatlan
- ÚJ, bontatlan iPad 10.gen 64GB WIFI + 5G Cellular KÁRTYAFÜGGETLEN! 1 év Apple garancia!
- Samsung Galaxy s8 ultra!