Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Windows 11
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Amazon Prime Video
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Asustor NAS
Új hozzászólás Aktív témák
-
DJS
tag
Az mondjuk már nyugaton is elterjedt, a másolás. Ma nem bírsz megkülönböztetni két nyugati autómárkát sem, ha nem láttad a régi modelleiket.
Néhány éve talán pont itt az ITCafén olvastam egy kínai office-ról. Az olyan másolat volt, hogy még a kinézete is majdnem teljesen az MSO 2003 volt, de nem teljesen. Sok luxus óragyártó meg már el is fogadta a másolatok létét, mondván: a mi termékeinket nem azért veszik, hogy hordják, egy jó minőségű másolatot viszont a gazdagék is felvesznek az állófogadásra.
Igazából hihetetlen, amit Kína csinál, de másfelől meg éppen ez az új hang hiányzott a nyugati jogvédelmi helyzetből.
-
Raymond
félisten
válasz #16820480 #20 üzenetére
Ez mind szep es jo, a szellemi jogok agressziv vdeleme is egy szardolog, csakhogy annak ami kinai felrol zajlik ehez es az opensource-hoz semmi koze.
Es itt olyan kaliberu dolgokra gondolok mint a komplett auto/vonat/xyz masolasra gyarostul mindenestul.
Privat velemeny - keretik nem megkovezni...
-
DJS
tag
válasz #16820480 #20 üzenetére
"jelenleg ezt képzeli a többség modernnek és optimálsnak, de az nem azt jelenti, hogy nem lehet másképpen. nézd meg a szabadszoftver modellt például."
Azt azért meg kell jegyezni, hogy fejlesztés és fejlesztés lehet két nagyon különböző dolog. Minden tiszteletem az opensource közösségé, de alapvetően a forradalmi újdonságokat nem ők találták fel.
-
törölt tag
válasz Dare2Live #19 üzenetére
most nem akarok flémelésbe belemenni, de ez a szellemi jogok aggresszív védelme, meg nincs fejlesztés csak másolás, meg stb. szerintem így nem igaz. vagyis persze, jelenleg ezt képzeli a többség modernnek és optimálsnak, de az nem azt jelenti, hogy nem lehet másképpen. nézd meg a szabadszoftver modellt például.
-
Dare2Live
félisten
"Kínát ez nem érdekli szerintem, miért érdekelné ha tesz a szabályokra, bármilyenek is legyenek azok?"
Jelenleg Kína evvel már többet árt magának mint használ. MInden modern gazdaság alapja a szellemi tulajdon vmi féle védelme. Ha ez nincs meg és mindenki szabadon másolhat nincs fejlesztés, senki se hülye, hogy rengeteg pénzt beleöljön amit aztán köv nap lemásolnak és fele annyiért árulnak.
pl a Kínai SW... iparnak ez óriási probléma. Dolgoztok az adott programon 100an 2évet és utána mindenki szabadon másolja.
btw grat a cikkirónak, hogy válaszolt a hszemre. Betudom akkor freudi elírásnak.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Narxis
nagyúr
válasz cskamacska #12 üzenetére
Úgy emlékszem már előtte is egy csökkentett árat kaptak és ezt csökkentették.
Amúgy abban egyetértek, hogy inkább saját cégeit védi Kína, nagyrészt a kontroll miatt.(Skype kitiltása, Blizzard, Google szivatása)
(#17) DJS: Kínát ez nem érdekli szerintem, miért érdekelné ha tesz a szabályokra, bármilyenek is legyenek azok?
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
DJS
tag
Számunkra tulajdonképpen ez jó lehet, nem? Úgy értem, itt van két véglet: a szerzői jogokat szélsőségesen nagyra tartó amerikai jogrendszer, és az egészre magasról tévő kínai. Ha ezek most egyezkedni próbálnak, akkor a kompromisszum biztosan értelmesebb lesz, mint a jelenlegi nyugati szabályozás. Lásd ASVA meg a többiek.
-
zoltanz
nagyúr
Sztem ez a kínai emberek mentalításából ered egyrészt, nem érdekli mit vesz csak ócsó nem nagy legyen és lehesen rajt ügyeskedni, másik a rndszereztlenség és a hatóságok alkalmatlansága.
-
-
cskamacska
addikt
"még a Microsoft is csökkentette a Windows-ok árát a kalózkodás visszaszorítása érdekében." Még a Microsoft is csökkentette rizsbérért dolgozó kínaiaknál, a gazdag nyugat számára kiszámolt árait? Rotflol, ezt is megéltük.
Egyébként meg vihar a biliben. Kína komoly versenyelőnyre tesz szert, hogy erősen és jó magasról tesz a nyugatiak szerzői és szomszédos jogaira, Ballmer és Obama két pár szép szeméért nem fognak súlyos dollármilliókról(összességében tán milliárdokról) lemondani..
Dare2Live: Paliék szerintem már tudnak valamit
Telefunen: Doh, Kínai Népköztársaság még mindig egy kvázi diktatúra, mégis mit vársz tőlük?
[ Szerkesztve ]
"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"
-
Dare2Live
félisten
"a világ leghatalmasabb államának vezetőit"
Ez így hülyeség. Talán legnépesebb.
don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up, don't look up...
-
Telefunen
őstag
És ez a legnagyobb probléma Kínával, pff. De undorító, haszonleső emberek ezek...
-
Narxis
nagyúr
Azt én nem cáfoltam, hogy függ valamennyire a nyugattól, de Kína már eléggé erős ahhoz, hogy a saját feje után mehessen. Szerintem semmi nem fog ez ügyben változni, ennél komolyabb volt mikor a jüan-t gyengítették/erősítették(franc tudja, nem emlékszem) mesterségesen és próbáltak a nyugati vezetők nyomást gyakorolni Kínára, ők pedig meg se hallották.
Egyébként ez a kínai tőke az USA-ban kétoldalú dolog, talán az USA emiatt sem mer határozottabban fellépni. A Google bicskája is beletört Kínába és még a Microsoft is csökkentette a Windows-ok árát a kalózkodás visszaszorítása érdekében.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Narxis
nagyúr
válasz WonderCSabo #4 üzenetére
Azért a belső piacuk se rossz. Legnépesebb ország.
-
nbg
senior tag
Ahh, felejtsd el, nagyon ugyesen csinaljak a kinaiak: mara mar odaig jutottunk, hogy semmi nem mukidik Kina nelkul, meg az USA sem. Nagyon komoly retorziokat nem engedhet meg maganak Obama, mert maga alatt fagna a fat.
I'm not saying there should be a capital punishment for stupidity, but why don't we just take the safety labels off of everything and let the problem solve itself?
-
félisten
Fordítom: Csináljatok már valamit, mert így nem sokáig leszünk jóban.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
WonderCSabo
félisten
Obama majd így intézi el a kalózokat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Amazon Fire TV stick/box
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 9***(X) "Zen 5" (AM5)
- Nintendo Switch 2, vagy amit akartok (találgatós topik most még)
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Microsoft Office és Office 365 topic
- Minden a BlackBerry telefonokról és rendszerről
- Nyaralás topik
- OLED TV topic
- Formula-1
- Path of Exile 2
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.