- Az EU Trump ellenére sem változtat a big tech elleni szigoron, nincs visszalépés
- Nem örülnek a britek, hogy mindenki Google keresőt használ
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- AliExpress tapasztalatok
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Windows 11
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
- eBay
Új hozzászólás Aktív témák
-
ukornel
aktív tag
válasz shabbarulez #8 üzenetére
[Szarkazmus ON ]Köszi, hogy fölhívtad a figyelmemet a guglira, még sohasem hallottam róla korábban [Szarkazmus OFF]
Megnézted a SemiWikis linket a hozászólásomban?
"Global Foundries is the world’s second largest foundry. [...] In recent years UMC has fallen from second in the foundry rankings to fourth just behind Samsung (although some rankings still have them slightly ahead of Samsung)." -
törölt tag
Ez az angol cikk jó csak megérne egy magyarázó cikket magyarul a prohardveren mert így gogle fordítóval nem az igazi
[ Szerkesztve ]
-
mikej95
aktív tag
Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'
-
Egon
nagyúr
Anno nV-nek és az ATI-nak is gyártottak, lásd pl. itt.
Egy időben még azt is elképzelhetőnek tartottam, hogy az nV első számú gyártópartnerei lehetnek (mivel a TMSC-nél sorbanállás volt), de ők is sokat bénáztak a node-okkal, így valszeg megszűnt a kapcsolat."Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)
-
shabbarulez
őstag
A 20nm-es fejlesztést nem igazán lehet csak úgy kihagyni. A foundryk 14/16nm-es hangzatos marketing elnevezései ugyanúgy a 20nm-es node-ot takarják FinFET-tel kiegészítve, de az alapjukhoz szükség van a 20nm-re, azt nem tudják kihagyni vagy megspórolni.
-
shabbarulez
őstag
Elég lett volna beírnod a gugliba hogy: "foundry ranking 2014" és máris első találatnak megkaptad volna a választ. 2014-ben visszajöttek a 2. helyre.
-
aktív tag
Kihagya?............hmmmm
tökjó.2009-ben kizárt csaló tag után kaptam 1 feketét:(
-
Sondi1986
addikt
Másodikak? Még soha nem hallottam róluk.
-
.DLL
veterán
Ebben az értelemben mit jelent a node?
(P.H.)
-
törölt tag
Ez a Samsungnak valami konkurenciája ? Sose halottam még róluk.
Se az Nvidia sem az AMD nem lép a 20 nm re.úgy látszik ez a 20nm valamiért tabu -
ukornel
aktív tag
"Az UMC meglepetésre kihagyja a 20 nm-es csíkszélességet, [...] a világ második legnagyobb bérgyártója azért dolgozta át [...]"
Úgy tudom, az UMC utoljára 2011-ben volt a második legnagyobb. 2012-ben és '13-ban a GlobalFoundries megelőzte, sőt, 2014-ben talán már a Samsung is.
Wiki
SemiWiki[ Szerkesztve ]
-
Angel1981
veterán
" a 20 nm-es opcióra nincs túl nagy igény"
Valószínű, hogy mire ők elkészülnének vele, addigra már nem lenne - illetve el lennének késve vele.
Magyarázzuk a bizonyítványunkat.
Új hozzászólás Aktív témák
- Azonnali VGA-s kérdések órája
- Budapest és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen egeret válasszak?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Automata kávégépek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Futás, futópályák
- Politika
- Diablo IV
- További aktív témák...
- Akció! Dell Latitude E5430 laptop (14/i5-G3/4GB/320HDD/AkkuX) - 1 év garancia, 27 % számla
- ASUS ROG STRIX SCAR III makulátlan állapotban, GTX 1650, 16Gb Ram, 512SSD, i5 9300H, 120hz, AuraSync
- VADI új MacBook Air M3 15" 8/10/16 16GB 256GB 3év gar, MAGYAR BILLENTYŰZET!
- Akció! Dell Latitude E6420 laptop (14/i5-G2/8GB/128SSD) - 1 év garancia, 27 % számla
- Csere-Beszámítás! Felsőkategóriás számítógép játékra! I7 13700K / RTX 3090 / 32GB DDR4