Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- Windows 11
- Xiaomi AX3600 WiFi 6 AIoT Router
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI kábel TV
- Amazon Prime Video
- Nem sietett az EU-s hatóság, 6 éve történt hiba miatt büntette meg a Metát
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Asustor NAS
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
Új hozzászólás Aktív témák
-
gliskard
senior tag
Metaverzum a Király!
Már csak azt kellene kitalálni, hogy ki fogja ezt önként használni és persze hajlandó beruházni / fizetni érte amikor azonos tartalmat más csatornán is el tud érni (jelenleg kényelmesebben).
Az eddigi próbálkozások, inkább látszanak eröltett kinlódásnak mint értelmes megoldásnak. Szinte minden szereplő a Z generációtól (2000-2010 között születettek) várja a nagy kezdő lökést... Mert ők hülyék? Mert a szüleik mindent megvesznek nekik? Mert szeretik a komplikált dolgokat?
Cáfoljatok meg, de nekem továbbra is egy bull-shit tengernek tűnik az egész jelenlegi koncepció - és amíg nem lesz az egész kényelmesebb mint a jelenlegi megoldások, addig nem lesz sikeres. -
Én a film megnézése után kíváncsi lettem a könyvre is (két része is van), az elsőből készült a film. Hiába vett részt a film készítésében is a könyv írója, ég és föld a könyv javára, néhol már majdnem sötét a hangulata, de nekem nagyon bejött. Tök más sztori, és sokkal jobban körül van írva, mekkora genyók az IOI-nál (ami ahogy látom, 1:1 megfeleltethető a mostani Meta(fb) cégnek )
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
Gyok2
senior tag
Vagyis, felveszek egy VR sisak, és azon virtuálisan megnézem a meccset, ahelyett, hogy a TV/monitor elé ülnék? Jó, oké, értem, mekkora királyság egy aaakkoraa virtuális TV elé ülni, virtuális metacsipszet mellé, de azért elég sz.r a felbontás. Azok a fotelek meg 1998-ban néztek így ki, a 3D hajnalán.
Várom majd, mikor a parlamentbe is ilyen jólfésült képviselőgyerekek mennek be, a színvonal nem változik. Vagy majd a kölyök Berki megy be az x-edik virtuális/valódi büntetőfékezés után tárgyalásra. Justice League pólóban, Bentley for nothing zenére, amit virtuális virtuális adásban virtuális/valódi pénzért közvetít. A bírónő meg majd mondja, hogy írja fel 100* a virtuális táblára, hogy többet ilyet nem csinálunk, és még 200*, mert visszaeső. A böribe is majd virtuálisan megy. Nyilván, addigra meglesznek a virtuális börtönök is, és választhat, hogy hány ágyas, külön fürdőszobásat kér, + metavalutáért.
Persze majd sörözni is virtuálisan megy mindenki, mert a Metabeer™ sokkal jobb.
Csajozni/pasizni is virtuális kisgyerekek fognak?"Itt mindenki hülye?"
Tiszta Windows rendes ház
-
Aprósólyom
addikt
Pénzügyi szempontok szerint az a gyanúm, hogy azért is erőltetik, mert megéri két apró kijelzőt eladni egy sisakban, egy pár műanyag lencserendszerrel, kis elektronikával és két pici hangszóróval majd egy OLED TV áráért... utána meg majd ingyé dobálják mint a cukrot, hogy tovább növeljék majd az aktív felhasználók számát.
Plusz még további előfizetésre fognak terelni, hogy használhasd a rendszer és még többért további előnyöket élvezhetsz.
Ha az emberek fizetni fognak érte és széles körben el fog terjedni, akkor majd magunknak köszönhetjük az eredményét...
A virtuális világ jó kis agymosás effektussal rendelkezik: Korábban láttam egy dokumentumfilmet a youtube-ra feltöltve, amiben pszichológusok által vezetett kísérletekben reprezentálták a virtuális valóság agyra gyakorolt hatását. Hát... aki nem tudja megállni majd, hogy ne feledkezzen bele gyakran órákra, annak tuti, hogy problémái lesznek a természetes valósággal. Bár ez már most is, a képernyők korában (mióta van színes képernyő) is társadalmi jelenség. Elég körbenézni a tömegközlekedési eszközökön...
Megkeresném és linkelném azt a dokumentum filmet, de már hónapokkal ezelőtt sem találtam meg újra....Jevons paradox
-
mephi666
nagyúr
jujj, az a "4. dimenzió gyilkosai" agymenés volt? sehol nem találom feltöltve, pedig emlékszem mennyire fogtam anno rajta a fejem
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
lm83
őstag
válasz Feketelaszlo #14 üzenetére
Pedig elvileg felkapott volt ez akkor, csak hát akkor még a sims futott
De úgy emlékszem talán még Frei Tamás is csinált erről epizódot. -
mephi666
nagyúr
Az volt a legszebb, amikor kb minden gyártó a különböző típusokhoz különböző töltőt tervezett hogy szakadt volna a nyakukba a sok feleslegesen legyártott műanyag szemét
"Kis lépés az emberiségnek... hosszú lépést a férfiaknak..." ++++++++++++++ BattleTag: mephiHUN#2258 ++++++++ A kígyó veszélyes állat mert harap, de a takarítónő még veszélyesebb, mert ő Maris
-
Feketelaszlo
senior tag
...s e közben egy tucat termékmegjelenítést nézel meg, esetleg virtuális boltokba is bekukkantasz, ahol természetesen valós pénzt költesz el. Gémerszlengre lefordítva: vásárolsz félidőben focirajongós lootboxokat.
A poén az, hogy erre a hypevonatra már 15 éve (!) felült a vállalati világ, csak akkor nem a Meta, hanem a Second Life volt a menő - akadt cég, aki még termékbemutató is tartott az MMO-ban. -
Igen, az egész alapja, hogy metaverzumok lesznek, mindenkinek saját, szerintem teljesen visszás és ellentétes a metaverzum gondolatával - amennyire meg tudom ítélni az ismereteim alapján.
Kb. mintha anno nem fogtak volna össze a mobilipar szereplői hogy az Android felett bábáskodjanak, hanem ma minden egyes gyártónak saját oprendszere lenne, amit hívhatna ugyan mindenki Androidnak, de a szoftverfejlesztőknek és a usereknek választania kéne melyik Androidot használják, és nem lenne átjárás köztük... dehát a pénz (most már?) nagy(obb) úr.
[ Szerkesztve ]
"Bocs, főnök, de én csak két emberben bízom. Az egyik én vagyok. Nem maga a másik." || "Hóhahó, mégis van graffaló!"
-
gabor7th
addikt
Egyszerűen gagyin nézz ki. És muszáj így kinéznie, mert ugye mindenkinek benne kell lennie... és nincs mindenkinek erős gépe, tehát 25 évvel ezelőtti grafikát kell használni. Ráadásul sok ember egy szobába... erős kapacitás kell, vagy gagyi grafika.
Gagyi grafika van, így nem kell senkinek. Sőt lehet, hogy amúgy se. Azt tudom, hogy én nem vágyok rá, sőt amire vágynék videójátékok sincs már időm.
[ Szerkesztve ]
A számítástechnika új negatív trendjei: ujtechkor.blog.hu
-
nihill
őstag
A következő "fejlődési" szint az lesz, hogy magát a meccset is Fifa22-ben játsszák majd.
-
dokanin
aktív tag
Csak én nem értem, hogy mi itt a koncepció?
Az a jövő, hogy a fejemre teszek egy vr headsetet és vakon bóklászom majd a szobában napi 10 órában? -
mephi666
nagyúr
hogy micsoda? magyar foci??? az értelmező kéziszótárban nem találok ilyen kifejezést
-
lm83
őstag
Szóval akkor mindenki csinál magának ilyen virtuális valóság világot.
Eddig azt hittem a metaverzum, az az lesz amit Zuckerberg csinált magának, vagyis a META-nak.
Erre most itt is mindent így fognak hívni,
Persze ennek így megint nagyon sok értelme lesz, hogy ezer féle metaverzum lesz.
Aztán úgyse lesz egyik kapcsolatba a másikkal... -
veterán
-
Somatom
veterán
Most értettem meg a Metaverzum jelentőségét. Mekkora királyság! Mennyit spóroltunk volna, ha az összes Viktoriánus stadionunk a Metaverzumban épült volna és a komplett Magyar foci ott zajlana.
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Di Natale
aktív tag
Őszinte legyek nekem ez már bizar.
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest