Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
- PR-Telecom
- OpenMediaVault
- Ingyenes vagy akciós szoftverek
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- DIGI internet
- Facebook profil letiltás kapcsolt ismeretlen Instagram fiók miatt
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Bittorrent topik
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
Vesa
veterán
"az előfizetők meg rosszul jártak"
Ez konkrétan nem igaz! Én aztán utálom ezt a jelenlegi bagázst, de ezzel a szabályozással kivételesen egyetértek, ugyanis némely szolgáltatóval nagyon elment a ló, már éppen ideje volt kicsit visszarántani őket a földre. 1994 óta van előfizetésem itt-ott, de az idén kötöttem a legelőnyösebb deal-t, az egyébként reális 1 éves hűségidő mellett. Korábban a 2 éves időtartam alatt is sokkal roszsabb csomagjaim voltak, bár az kétségtelen, hogy a UPC -pontosabban a nevükben eljáró cég suttyó ügynöke- elég tetű módon megpróbált átb*szni és rábeszélni egy számomra előnytelen konstrukcióra, de miután ráraktam a telefont, 1 órán belül már jött is az előnyös ajánlat.
"igen, rosszabbul, mert ott bizonytalanságban maradt a szolgáltató az ügyfél megtartása kérdésében."
A szolgáltató jelentős része korábban SEMMILYEN módon nem érezte szükségét, hogy a korábbi ügyfeleket megtartsa! A 2 éves hűség egy dolog, de amikor az lejárt, nem egyszer szembesültem azzal, hogy számomra, ezeréves előfizetőként a legjobb csomagok el sem érhető, kizárólag az új belépők élhettek velük. Mint egy pilótajátékban, ahol csak az új belépő értékes. Nem értem tehát, hol és mit rombol ezen az új szabályozás?
[ Szerkesztve ]
A tudomány a valóság költészete!
-
bambano
titán
igen, rosszabbul, mert ott bizonytalanságban maradt a szolgáltató az ügyfél megtartása kérdésében.
tehát ha fél évig olcsóbban adta a szolgáltatást, miközben nem lehetett biztos benne, hogy megtartja az ügyfelet, az nettó veszteség.
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
-
-
Reggie0
félisten
Nincsen kiveve, sot a szolgaltato elonyere valtozik, ugyanis az egy eves idotartam utan az elofizeto egyoldaluan hatarozhatja meg, hogy mennyi ideig hosszabitja ki. Pl. ha meg egy evet rahuz, akkor a szoglaltato kapott egy 2 eves huseget az 1 eves huseg araert.
[ Szerkesztve ]
-
veterán
Én pedig nem is kötök hűséget, ez a legegyszerűbb
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
Chaser
legenda
netem náluk van, annyi rémlik tavaly előttről, h bementem és kötöttem szerződést, de előtte mintha neten láttam volna egy nagyon jó árat, benn a kislány nem tudott róla, hát megkötöttem
aztán utána megnéztem neten ! : és sokkal olcsóbb volt, kivertem a balhét, a kötöttet megszüntettem és megkötöttem online azt, valami 3200 ft 240mb-es netért, azóta is annyiba kerül_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
Elbandi
aktív tag
válasz Depression #3 üzenetére
az upc egyebkent nagyon g*ci. pl az internet 500 alap dija 20k huf, de folyamatos akcioban megkapod egy ev huseggel 8k-ert, es ha lejar a huseg akkor barmennyit emelhetnek az alapdijig, leven hogy csak az "akcio" merteket modositjak, azt meg nem vedi a torveny. tehat huseg utan 20k-ig ugy es akkor emelnek amikor nekik kedvuk tartja....
-
aktív tag
Erről eszembe jutott a volt és mostani díjcsomagom.
Korlátlan beszéd és korlátlan SMS: 14.000 HUF (e-pack nélkül és hűségidő nélkül)
Korlátlan beszéd és korlátlan SMS: 14.000 HUF - 4000 HUF - 1000 HUF = 9.000 HUF (2 év hűségidővel + e-pack)
Korlátlan beszéd és korlátlan SMS: 9.900 HUF (e-pack nélkül és hűségidő nélkül)
Korlátlan beszéd és korlátlan SMS: 9.900 HUF - 1000 HUF - 1000 HUF = 7.900 HUF (1 év hűségidővel + e-pack)*
*3 hónapon keresztül 4.000 HUF összeg kedvezményt kaptam 1 év hűségért cserébe, de 1 évben 12 hónap van és ezért a 3 X 4.000 HUF = 12.000 HUF összeget elosztottam 12-vel és így jött ki a havi 1.000 HUF kedvezmény az 1 év hűségért.Ez alapján most jobb díjcsomagom van az 1 év hűségszerződéssel, mintha létezne a régi 2 év hűségszerződés. Korlátlan mobilinternet lényegtelen a számolásnál, mert az most is 10.000 HUF összegbe kerül havonta. Viszont, ha mindent összeadok (hang díjcsomag és mobilinternet díjcsomag), akkor az jön ki, hogy nekem a mostani 1 év hűség jobban megéri, mint a régi 2 év hűség.
Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
scdlsc
senior tag
Én nem ezt vettem észre.
Konkrét példa:
Korábban fizettem 5300 forintot TV + telefon + 30-as netért, amit még 2 évre írtam alá. Ez lecsökkent 4800-ra az ÁFA csökkentés miatt.
Júniusban besétáltam a Telekomhoz és mondtam az ügyintézőnek a boltban, hogy ez nekem nem tetszik. A csomag is régi, meg a TV-re és a vezetékes telefonra sincs szükségem.
Ekkor aláírtam 1 évre. 3 hónapig 3720 forintot fizettem, azóta 4880 forintot fizetek és 500-as netem van.
Tényleg szarul jártam... -
Chaser
legenda
lesz érdeke, mert addig is biztosan náluk van a pénz egy évig, nem másik szolgáltatónál lehet már két hónap múlva
ezzel a módosítással most egyetértek, elég pofátlan dolgokat leműveltek a kedves szolgáltatók eddig is_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
stellaz
veterán
Azért a 2 éves hűség alatti szolgáltatói visszaélésekről is beszélheténk. Sőt, eleve olyan árakat adtak, hogy vagy aláírták a 2 évet vagy pofátlanul beárazták a tarifát, hogy elmenjen a kedved tőlük. Az egy év pont jó. Aki váltani akar, aránylag hamar megteheti, a szolgáltató meg egy évre előre köthet üzletet, ezért olcsóbb lehet. Én már nem kötöttem hűséget 2 évre, csak mióta van az egy év azóta és mert valóban jó tarifát adtak.
[ Szerkesztve ]
-
bambano
titán
no, a hwsw cikkje lényegesen pontosabban elemzi a helyzetet. az a tanulság, hogy mivel bebetonozódnak a kedvezmények, ezért a szolgáltató már eredetileg sem ad kedvezményt, így nem okoz gondot, hogy utána is marad a semmi.
nesze neked nmhh, belenyúltál a piacba, a fagyi visszanyalt, az előfizetők meg rosszul jártak. mint mindig, ha töketlenek piszkálják a rendszert.
-
Depression
veterán
"az előfizető megtartására nem kell erőlködnie" ezt kifejthetnéd, hogy nálad (nálatok) mit takar. Nyílván te egy kis szolgáltatóhoz tartozol, vagy van neked.
De pl. a upc konkrétan mindent elkövetett nálam, hogy váltsak másra.
Miért nem elég a min. 1 év, és amit szerinted utána vagy fel kell bontani, vagy újra le kell kötni?
De vehetsz példát is a nagyoktól: hűséggel megmarad az előfizetésed, hűség lejárta után egységesen megszűnteti a régi csomagokat, és más csomagra váltásra kényszerít. Ezt 2 évente kényelmesen el lehet játszani.Pedig szerintem pont a kis szolgáltatóknak kedvez ez a konstrukció, mert a nagyok (pl. upc), nem teheti meg azt, hogy (extrém példa) 2 év hűséggel ingyen adja (miközben az összes többi csődbe megy), majd a lejárta után meg havi 50k-ért adja a csomagját.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
bambano
titán
a hűségidő, amennyiben nem részletre vásárolt készülék miatt kötik, arra való, hogyha a szolgáltatónak költségcsökkentést okoz az, hogy az előfizető megtartására nem kell erőlködnie, akkor cserébe ezt a megtakarítást megossza az előfizetővel. ez a deal.
ha ebből a dealből az egyik oldalt mesterségesen, erőszakkal kiveszi a hatóság, akkor egyfajta fedezetlenség jön létre. vagyis a szolgáltatónak nem lesz érdeke hűségszerződést kínálni a vevőnek.
-
scdlsc
senior tag
Akkor olyan árat kell kiajánlani, ami 1 év után is megéri. Az azért "vicces" volt, hogy az új előfizetők sokszor kedvezőbb árakat kaptak, mint a régi ügyfelek. Így végre nekem csak net előfizetésem van. Se TV, se telefon. Ráadásul olcsóbban, mint a honlapon meghirdetett ár, ami telefon és TV mellé jár.
-
azbest
félisten
Nincs ezzel semmi gond. Ezután nem kell évente másik szolgáltatóhoz mennie azoknak, akik olcsóbb előfizetést akarnak. Nincs olyan, hogy első évre kedvező az ajánlat, de később már sokkal drágább, mivel nem új ügyfelek.
Az pedig, hogy két évre sem lehet kedvezőbb a havidíj, mint egy évre, azt hozta ki, hogy alapból emeltek az előfizetési díjakon, ahol eddig két évre akarták becsábítani az embereket. A második évre legfeljebb kedvezőbb készülékárral lehet csábítani.
De amúgy a gyakorlatban is érdekes lesz ezt látni, hogy milyen kiskapukat keresnek a cégek. Mert van amelyiknek a valós üzemi árait az akciós mellékletek tartalmazzák, amelyekben benne van, hogy bármikor megszűnhet a kedvezmény. Kíváncsi leszek, hogy ezzel próbálják-e majd kijátszani a szabályt.
-
bambano
titán
válasz Depression #7 üzenetére
nyilván fordítva ülök a lovon, mivel én szolgáltatói szemmel ítélem meg.
ez egy tisztességtelen piaci magatartás a szabályozó hatóság részéről, hogy irreális feltételeket szab.Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
aktív tag
Ez még azt is jelenti, hogy az előfizetők többsége eszközvásárlás nélkül köt hűségszerződést. Pl. én is 1 évre kötöttem hűségszerződést, mert nem a Telekomtól veszek a jelenlegi terv szerint Huawei Mate 20 mobiltelefont, hanem az Extreme Digitaltól. Az a legnagyobb problémám a Telekommal, hogy nincs náluk fekete Huawei Mate 20 mobiltelefon, kék pedig nem kell, mert nem tetszik nekem.
Fujitsu LifeBook U7411; Samsung Galaxy S23 Ultra; Apple iPhone SE (2020); Nokia 105 4G (2023); EVOLVEO StrongPhone Z6; Xiaomi Redmi Note 12; Nokia 105 (2019)
-
Armahun
addikt
"Az előfizetők kétharmada már csak egy év hűségidőt vállal"
Talán mert a céget nem kötnek velük ennél hosszabbat a törvénymódosítás hatására.
Ha szerinted egy tárgy lehet Ő, akkor te is az vagy. Jó étvágyat evés előtt illik kívánni. A már evő embert ezzel étkezésében megszakítani igen nagy illetlenség.
-
bambano
titán
válasz Depression #3 üzenetére
tehát azt jelenti, hogy kötsz egy hűségidős szerződést, kedvezményes áron, majd annak lejártakor ez átmegy határozatlan idejű normál szerződésbe kedvezményes áron? elég furcsa konstrukció...
-
bambano
titán
"A törvénymódosítás értelmében a hűségidő lejárta után az új, határozatlan idejű szerződés havidíja, illetve a szolgáltatás egyéb feltételei nem lehetnek hátrányosabbak a korábbi, hűségidős szerződésben szereplő feltételeknél": ez pontosan mit is jelent?
-
Depression
veterán
Minek ehhez piackutatás, kérdőív?
2%, akinek még arról sincs fogalma, hogy mennyi időre kötött szerződést, és még be is vallja.Nincs túl sok cég, csak tőlük be kellett volna kérni az adatokat, és máris nem egy akármilyen "reprezentatív" minta lenne, hanem pontos adatok.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
Új hozzászólás Aktív témák
- Apple notebookok
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- EAFC 25
- Mikrokontrollerek Arduino környezetben (programozás, építés, tippek)
- Popcorn Hour topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- LEGO klub
- Nvidia GPU-k jövője - amit tudni vélünk
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- További aktív témák...
- ASUS TUF Gaming F15 FX506H 2025.11.28.-ig gyári gari.
- Lenovo Thinkpad T580, 15,6" FULL HD IPS, I5-8350U CPU, 8GB DDR4, 256GB SSD, WIN 10/11, 27% áfás Szám
- Eladó Bontatlan ! Apple Macbook Air 2024 M3 15.3 éjfekete szín
- 4K GAMER PC - i9 14900K / RTX 4080 Super / 32GB DDR5
- Adatgyűjtők, vonalkódolvasók akciós árakon!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest