Új hozzászólás Aktív témák
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz huskydog17 #2 üzenetére
Aki nagyon hardcore annak a Project CARS sem elég jó. Az inkább Forza és GT szintű félszimulátor. Az Assetto Corsa viszont nagyon professzionális szint.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
törölt tag
Sztem fontos a grafika is.
..persze jóval fontosabb az autó érzésre reális, és valós hatásokat alapul vevő számolási gerince. Ez értendő a gumifizikára, a felfüggesztés számítására, az autó tömegének és légellenállásának korrekt számolására, a motor és kihajtás minél részletesebb számolására, és mindezek eredményeképpen egy korrekt FFB hatásra, .. és persze az autó pályához, vezetési stílushoz való lényegi részek állíthatóságára.
Ez a szimuláció része egy autós játéknak.
Amennyiben maradt ezek mellett számítási teljesítmény a grafikai megjelenítés legalább PC 2012-s színvonalára akkor hurrá.
Nekem van rá igényem, ..persze vannak olyan bitang pályák ami miatt elnézek egy F1C99-02 grafikai színvonalat.Sőt mivel az életem kispolgári fordulatot vett, így nekem nagyon fontos egy jó AI is. Sokféle ligával futottam már a szimes 11 évem alatt, így tudok értékelni egy jól működő és beállítható AI-t
szerk: A szimesek közé tartozik az a réteg is aki nem a sebesség és a köridő oltárán áldoz! Ezt fontos tolerálni. Vannak a kuplungos-botváltós valós FFB-t (vagy még erősebbet a hiányzó hangulati elemeket pótolandó), szimesek, akik egy versenyen át tartó csatát sokkal, de sokkal többre értékelnek mint egy pole-t, vagy egy verseny megnyerését,...nem lebecsülve annak örömét sem természetesen.
..és ez nem a savanyú szőlő esete, tapasztalatból mondom.[ Szerkesztve ]
-
kicsizoz
csendes tag
Ha valaki egy autóverseny szimulátornál a grafikát sorolja az legfontosabb tényezőnek, akkor komolyan felvetődik bennem a gyanú, hogy valaha játszott -e szimulátorral, nem kipróbálta, hanem ahogy egy szimulátor megérdemli!
Hétről hétre ugyanazokat a köröket megtéve, beállításokat próbálgatva, mások köreit vizsgálva összekaparni tizedeket, és még mindig nem tökéletes... -
Ventur@
senior tag
Grafikailag nekem esküszöm jobban bejön az AC. Ott még a szélvédő is koszos . Hangok is jobbak - szerintem - az AC-ben. Sokkal öblösebb és "érzem", hogy az autóban vagyok. P.C. nekem túl steril (bár hozzáteszem, lehet a Youtube "ront" a hangzáson).
Ideje lesz nekiállni a sörösüvegeket visszavinnem .
Bár májusban WTCC, júniusban meg DTM a Hungaroringen, így nehéz lesz összekaparni az AC-re a gubát .
Steam: m3h4n1k | Battlelog: m3dm4n | Uplay: m3h4n1k
-
counterbill
senior tag
+1
Rfactor az isten. Mai napig nem volt olyan játék amire azt mondtuk volna haverokkal ,hogy na akkor ezzel játszunk inkább. Nekem jelenleg 64 giga az Rfactor mappám a sok autó és pálya miatt. Jó kis VLN mód +nordschleife vagy targa florio pályán többen menni. Persze csak kormánnyal érdemes. Hiába ,,csúnya" még mindig a legjobb. Bár az autókat nagyon szépen kiszokták dolgozni. Gtr-ek valamivel szebbek csak kevesebb az autó és pálya hozzájuk.
Nfs a fiatalabb árkád játékokat kedvelőknek való csak akiket nem érdekel ,hogy például a hot pursuitba minden autó 7 sebességes és nincs manuális váltás. Xboxon szoktunk Forzázni testvéremmel. Élvezhetőbb mert a féket is kell használni. (de ez is kormánnyal jó csak,joyyal halál)Everything not saved will be lost. -Nintendo "Quit Screen" message
-
HyP3b0y
senior tag
AI-n van mit még javítani. Egymással szépen versenyeznek, de engem néha olyan szinten ignorálnak hogy izomból nekem jönnek. Én elpattanok mint egy gumilabda, ők mennek tovább...
"ez a 3d olyan mint az űrverseny volt a hidegháborúban: sokba kerül, problémás, de muszáj csinálni, mert a versenytársak is csinálják" by JoeYi :)
-
IreN!CuS
őstag
válasz huskydog17 #18 üzenetére
Nem fogsz címeket sorolni mert nem tudsz...neilszab meg ugyan azt írja mint én.Forgatod a szart amit összehordtál ,hogy neked legyen jó de nem lesz
Befejeztem
[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
huskydog17
addikt
Nem fogok neked címeket sorolni több okból sem, de a neilszab kolléga a 17. hsz-ben mondott néhány igazságot, érdemes elolvasni, én csak kiegészíteném:
Én azt írtam, hogy a szimulátor, mint műfaj elvárná, hogy a vizuális látvány is minél jobban próbálja tükrözni a valóságot. Ezt azonban az elmúlt évtizedben a fejlesztők nem tartották be és ennek oka is van, ami nem más, mint a túl kevés játékos. Egyszerűen nem érte meg azt a sok időt/pénzt/erőforrást rászánni, mert túl kevesen vesznek ilyen játékot.A P. Cars és Corsa ezen most végre változtathat, legalábbis jó esélyük van rá, hiszen egy autószimulátort még sosem övezte ekkora várakozás, mint ezt a két címet, ráadásul e két játék végre grafika terén is kiválóak lesznek.
Amúgy ha a fejlesztők/kiadók is úgy gondolkodnának, ahogy te ("grafika nemfontos, az csak huszadrangú"), akkor ma még a látvány kb. az NFS3 (1998) szintjén mozogna, de szerencsére nem ez a helyzet.
#17: Hát ez az, erről írtam én is, hogy a nagy stúdiók már nem csinálnak szimulátorokat százmillió dolláros költségvetésből, mert soha nem fog megtérülni, ellenben egy arcade cím simán megtérülhet, így oda kell a modern technológiát beültetni. Ez azonban nem jelenti azt, hogy a szimulátor, mint műfaj ne követelné meg ugyanezt.
#18: Talán mert nincs olyan cím.
"Forgatod a szart amit összehordtá."Hol? Nem találom.
"neked legyen jó de nem lesz"
Ezt meg mi alapján? Nem értelek miből szűrted ezt le.[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
neilszab
őstag
válasz huskydog17 #11 üzenetére
"#10: Mivel szimulátornak készül, így pont, hogy nagyon kritikus terület a grafika, hiszen egy szimulátornak a lehető legtöbb dolgot valóságosan kell bemutatnia. Egy szimulátornál normális esetben nem megengedhető a gyenge grafika. Egy arcade-nál elhanyagolható, de egy szimulátornál egyáltalán nem, szóval nem utolsó, hanem a legfontosabb szempontok között szerepel a grafika."
Érdekes elgondolás, amit mondasz, de a gyakorlatban ez nem így működik. Pont hogy az arcade címeknek kell nagyon ütős grafika, mivel csak azzal lehet eladni őket, erre ugranak a vevők, ezt lehet jól bemarketingelni, más téren meg amúgy sem nagyon tudnak felmutatni semmit. Egy szimulátornál ezzel szemben a fizikai modellezés, az autó mozgásának hitelessége az elsődleges és elsősorban erre használják fel a rendelkezésre álló erőforrásokat... a csili-vili grafika általában a "nice to have" kategória ebben a műfajban. Legalábbis eddig így volt, de szerencsére most már ott tatunk, hogy erről sem kell lemondanunk, viszont a TOP grafikát sztem a jövőben sem a hardcore szimulátorok fogják szállítani, már csak azért sem, mert a könnyed autózáshoz elég a ~60 fps, de amikor a tizedekért harcolsz az elemekért, oda már jó ha stabilan 100 fps fölött fut a cucc... illetve itt tenném még hozzá, hogy egy vérre menő online szimulátoros versenyen egyszerűen nincs időd bámulni a grafikát, versenyhelyzetben teljesen másodlagossá válik, nem figyelsz rá, nem tudsz.. sokkal fontosabb, hogy mindig pontosan érezd/tudd mi történik alattad a verdával, de ez nem a csili-vili effekteken múlik.
A Project Cars, a Gran Tursimo és a Forza meg pont az ideális kombó az autók iránt érdeklődő casual gamer-ek számára, a gyönyörű grafikát ötvözik az autószerű, reálisnak ható vezetési élménnyel, persze megtartva a sikerélmény örömét a megfelelően belőtt nehézséggel..
[ Szerkesztve ]
Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu
-
IreN!CuS
őstag
válasz huskydog17 #15 üzenetére
Akkor mondj jó szimulátort ami 3-4 éves? Ezeket hoztam fel mert ezek jók , illetve mai napig rengetegen játszanak velük. Persze ha mindenki olyan felvilágosult lenne mint te rég hallott lenne az egész. Mond már meg mivel szimulátoroztunk volna mondjuk 2009-2010 körül aminek a grafikája is szuper illvet fizikában is pöpec ?
Tessék sorold a címeket....
Innentől kezdve aki elvan/volt/lesz az rfactor 1-el vagy az lfs-el lesefogjaszarni (így egyben) melyik új cuccnak szebb a grafikája.....Ezért írtam hogy huszadrangú a dolog.[ Szerkesztve ]
Smoke weed Everyday :D / Aki beperelte magát és nyert / ".....A fiú barát akkor is barát marad ha berakja ...""Go for the eyes Boo, GO FOR THE EYES!! RrraaaAAGHGHH!!!"
-
huskydog17
addikt
#12: Persze, hiszen az arcade autós címekkel nagyságrendekkel több játékos játszik, így azoknál nagyobb értéke van a csúcstechnológiának.
#13: Oh jaj, úgy éreztem, hogy lesz valaki, aki félreérti, na de nézzük meg, hogy mit is hoztál fel:
Eddig két, aktív fejlesztés alatt álló, várhatóan ebben az évben, vagyis 2014-ben megjelenő címről beszélünk, melyek modern grafikus motorjuknak köszönhetően pazar látványt lesznek képesek nyújtani. Ehhez képest te felhoztál egy 10,5 éves (LFS) és egy 8,5 éves (rFactor) játékot. Tudod, a videojáték iparban egy grafikus motor már 3-4 év alatt simán elavulhat, ehhez képest te 10 éves grafikus motort, illetve játékot hasonlítasz még készülőfélben lévő címekhez. Jesus!#14: Igen, elég nagy a valószínűsége,hogy így lesz, hiszen elég, ha megnézzük, hogy a Corsa PC exkluzív lesz, míg a P.Cars fél tucat, különböző platformon fog megjelenni, így a sokkal szélesebb játékosközönség miatt nem is engedhetnek meg túl profi szimulátort. Szerintem is inkább a P.Cars egyfajta Gran Turismo kihívónak tekinthető, de majd kiderül, remélhetőleg még idén.
-
neilszab
őstag
Itt egy Project CARS vs Assetto Corsa graf összehasonlítás:
Én úgy látom valódi ingame-ben fej-fej mellett halad a két cucc ami a grafot illeti, a PCars-ban nekem picit jobban tetszenek a fák, illetve hangban is egy orrhossznyival részletesebben tűnik számomra, de gondolom ez meg autója válogatja.
Ami persze a fizikát illeti, az már más kérdés. Ami szerintem nagyon fontos különbség, hogy mindenféle marketing szöveg ellenére, eddig úgy látszik, hogy a PCars a semi-simulator kategóriában indul (mint például a (I)Grand Turismo(/I) sorozat), míg az Assetto Corsa a hardcore/professional simulator kategóriában (iRacing, rFactor2)... tehát nem teljesen ugyan az a célcsoportja a két autós címnek(/L)
A PCars-ban biztosan több gyári autó is pálya fog szerepelni (ott a célközönség is hamarabb megun egy kombót ), míg az Assetto Corsa-ban biztosan részletesebben/hitelesebben modellezett autókat, valamint laser-scan-nelt pályákat kapunk.
[ Szerkesztve ]
Szimulátoros versenyek - www.GTR-Masters.hu
-
IreN!CuS
őstag
Ezt a hülyeséget.....Akkor pl az lfs vagy az rfactor szar szimulátor mert nem csilli-villi a grafika....juses
-
v!ct0y
veterán
Csak ez pont fordítva szokott lenni. Szimulátornál kicsit gyengébb grafika. Árkádnál meg csili-vili effektek.
-
huskydog17
addikt
"Egyenlőre nem összehasonlítási alap az AC-vel szemben szvsz"
Miért ne lehetne összehasonlítani a kettőt? Éppen, hogy ezt a kettőt érdemes, hiszen ugyanaz a műfaj (autó szimulátor), mindkettő megjelenik ugyanarra a platformra (PC). Én sem egy arcade-hoz fogom hasonlítani őket értelemszerűen, viszont mindkét alany szimulátor és aktív fejlesztés alatt állnak (még nincsenek kész). Ennyi erővel a világon semmilyen két játékot nem lehetne összehasonlítani egymással.
#6: Egyéni ízlés kérdése.
#10: Mivel szimulátornak készül, így pont, hogy nagyon kritikus terület a grafika, hiszen egy szimulátornak a lehető legtöbb dolgot valóságosan kell bemutatnia. Egy szimulátornál normális esetben nem megengedhető a gyenge grafika. Egy arcade-nál elhanyagolható, de egy szimulátornál egyáltalán nem, szóval nem utolsó, hanem a legfontosabb szempontok között szerepel a grafika.
-
IreN!CuS
őstag
Egy szimulátorban szerintem az utolsó dolog a grafika...
-
xavix13
őstag
Ne kövezzetek meg, de ez a játék mennyire játszható billentyűzettel?
Ugyanis nemrégiben nyertem egy példányt belőle, de se kontrollerem, kormányom meg aztán főképp nincs hozzá.
Viszont kipróbálnám szívesen, de feleslegesen nem állnék neki letölteni. (Elég lassú a netem.)Lelehet élvezhető szintre "butítani", hogy bill.-el is élvezhető legyen vagy hagyjam addig a francba és szerezzek egy kormányt?
One thing I've learned: if you don't draw first, you don't get to draw at all.
-
törölt tag
Pcars: viszont a fizika az még a jótól is messze van. Persze van még idejük.
tartalom van dögivel, szép is.
Egyenlőre nem összehasonlítási alap az AC-vel szemben szvsz. -
gézu
őstag
Nem szebb
If you can't be a good example, then you'll just have to be a horrible warning.
-
Prof
addikt
Hehe, ugyes duma az AI megemlitese aki a single hianya miatt nem vette volna meg
A behatarolt AI teszteles meg egyenes zsenialis szoveg -
nagyúr
Ha lenne egy bivaly géépem tuti megvenném mert G25 + track ir5 kombóval állat lehet. De mivel nincs, így kimarad.
"Ha egyedülállóval találkozunk, mindegy, mit mond, de biztos, hogy nem azért van egyedül, mert élvezi a magányt, hanem mert már megpróbált beilleszkedni a világba, de az emberek újra meg újra kiábrándítják."
-
huskydog17
addikt
"Az Assetto Corsa az első olyan szimulátor, mely egyesíti a modern, látványos DX11-es grafikát a valóban messzemenőkig hiteles és komoly színvonalú fizikai modellezéssel."
Én úgy tudtam/tudom, hogy a Project C.A.R.S. is pont ilyen és az jóval előbb indult.
#1: Szerintem a Cars-nak sokkal szebb a grafikája.
-
Graphics
Jómunkásember
Gyönyörű a grafika, végre egy igazi szimulátor.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
Új hozzászólás Aktív témák
- Lenovo ThinkPad X1 Carbon 6th gen., I7-8650U, 16GB RAM, 256GB, FHD IPS, 2 év garancia, számla!
- Creality Ender 3 V2 3D nyomtató, fejlesztett, zárt nyomtatótérrel
- Zenbook Pro 17 27% 17.3" FHD IPS Ryzen 7 6800H 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Edifier R2750DB BT 136W RMS, akár 2.1 rendszerben
- Latitude 5440 27% 14" FHD IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjlolv IR kam gar
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest