- Jön Trump, Zuckerberg és a Meta pedig 180 fokos fordulatot vett
- ZyXEL NAS520 – felhős, kétfiókos NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- KAÜ/Ügyfélkapu – már elérhető a kétfaktoros hitelesítés
- Milyen routert?
- VoIP telefonálás
- Nem tetszik az EU-nak az új díj, amit az Apple a fejlesztők vállára tesz
- Batch programozás
- VPN topic
- AliExpress tapasztalatok
Új hozzászólás Aktív témák
-
TA68
őstag
válasz King Unique #657 üzenetére
"Ez vmi komolyabb, v csak egyszerű home user elgondolás?"
Az utóbbi, tele van a net ilyenekkel.MUI felület továbbfejlesztett változa: [Windows 9 ]
[ Szerkesztve ]
-
pushalias
addikt
válasz King Unique #609 üzenetére
„Metro eddig se fő felületként volt reklámozva munkavégzésre”
Így is lehet fogalmazni, hogy senki sem állította, hogy arra való. Persze ez még változhat, a sok itteni übermagabiztos szakértővel ellentétben én meglehetősen bizonytalan vagyok a jövőt illetően nemhogy 3-4 év, de már 1-2 év távlatában is.
-
KraX
őstag
válasz King Unique #591 üzenetére
Abszolut elfogadom ha valakinek meg a win8 + metro felulet tetszik. Amig van valasztasi lehetoseg addig teljesen rendben van. Ha valakinek nem tetszik, eltolja a biciklit masik OS-re, vagy megszokja. En csupan probaltam vazolni, szamomra miert nem annyira szimpatikus, termeszetesen hozza tudnek szokni a win8hoz is es a modern felulethez is, de amig latok mas alternativ lehetosegeket, addig vegigprobalom a tobbit is es kivalasztom a nekem leginkabb megfelelot.
Ugyanezt csinaltam a mobil OSekkel is. Megjelenesetol ios-t hasznaltam sokaig, aztan tavaly kiprobaltam a BB10-es rendszert (ami nagyon szuper) es most a droidot, de amint lehet visszaterek ios-re mert nekem az a rendszer az jelen pillanatban ami megfelelo.
[ Szerkesztve ]
For the God Emperor!
-
quailstorm
nagyúr
válasz King Unique #542 üzenetére
Pentium dual core, core2duo celeron és jobb, 2GB+ RAM és SATA HDD meg támogatott videokártya elég a futtatáshoz. Ez nem túlzottan nagy rendszerigény.
Igaz, a Win7 még i586-os gépen is elindul 100MHz alatt mint tudjuk...De a fenti gép szerintem egy XP SP3-hoz is kijár, ha multimédiára, photoshopra, videovágásra(720p youtube minőség), casual játékra és élvezhető netre kell.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz King Unique #551 üzenetére
Nem feltétlenül kell, hogy egy az egyben hasonlítson. Ismerősöm felesége 2007-ben kapott gépet a férjétől, OEM XP-t vettek rá. Az IE6-ot sem engedte egy frissíteni egy jó ideig, mert hogy biztos másképp kell majd kezelni. Ehhez képest a 3,5 éve telepített Ubuntura a használat kezdete után kb. két héttel már minden kérdezés nélkül azt mondta, hogy sokkal egyszerűbb használni, logikusabb a kezelőfelülete (Gnome2), mint azt az XP-nek, amivel korábban éveken keresztül dolgozott rádiósként.
-
válasz King Unique #548 üzenetére
El szoktam magyarázni, hogy csicsát ilyen öreg gépen ne akarjanak. Ráadásul a LXDE és az XFCE eléggé hasonlít az XP-re. Azt szokták meg.
" oprendszerért meg fizetni lehet nem fog, mikor ott a virágbolti. "
Jajjajj, pedig az rossz nagyonrossz! Valójában mindenki megveszi a windózt, az ofiszt, a fotosopot, nem tudtad? Nem olyan gonoszak az emberek, hogy ellopják...Mutogatni való hater díszpinty
-
TA68
őstag
válasz King Unique #540 üzenetére
-
válasz King Unique #545 üzenetére
Nem, nem tudok. Azt látom - és akinek van szeme, szintén -, hogy a Linuxos topicokban egyre gyakoribb a "Windows-ról váltottam" szöveg, más, linuxos oldalakon meg egyre-másra nyílnak az ilyen topicok - szignifikánsan sokkal több, mint az XP, vagy a Win7 idején.
User elé meg tudok rakni olyan grafikus felületet, hogy fel sem tűnik neki, hogy nem Windows előtt ül.
https://www.coreinfinity.tech
-
válasz King Unique #545 üzenetére
Khm. Csak a Canonical cuccaiból van kétféle (Lubuntu, Xubuntu) ami az öreg Pentium M-es vasaimon frankón megy. Win7-ből arra Tiny-t kellett lenni, ami közel sem official cucc. Anyám AthlonXP-s gépén bármilyen 7 elég tetű lenne, nem is az van rajta (HD videókon kívül mindenre jó). 8 egyáltalán felmegy AthlonXP-re? Nem emlékszem, lehet, hogy igen.
Amennyit anyám használja a gépét, nem nagyon érdemes beruházni. Másrészt, hadveresen fullosan rendben az a gép, minek dobjam ki? Az új oprendszerért ugyan nem. Ráadásul az OS is fizetős lenne ugye. Mi meg csórók vagyunk.[ Szerkesztve ]
Mutogatni való hater díszpinty
-
A közeljövőben nem is, mert már most sokan váltanak Linuxra, XP support lejártával meg még többen fognak.
-
válasz King Unique #542 üzenetére
Hát ha azt írják, hogy amin a 7, azon a nyóc is... Meg azért egy S478 3GHz körüli P4-en már elég sok oprendszer elmegy élvezhető sebességgel. Persze ha legalább Sata winyó van benne.
Másrészt meg nagyon sok felhasználónak van akármilyen putri gépe, mert pénze meg nincs.[ Szerkesztve ]
-
NYÓCszor leírtam már, hogy a nyócat azzal reklámálták, hogy kisebb a hardverigénye. Akkor ez sem igaz.
Amúgy azért egy Core2-n, P4-en elmegy a 7, azon a 8 is elmenne, annyiban nem különbözik - csak éppen nincs driver esetleg.Mutogatni való hater díszpinty
-
válasz King Unique #515 üzenetére
"...azt sosem fogják a gyártók és az ipar hagyni, hogy a mezei felhasználónak beleszólása legyen mindenbe, főleg a mai fogyasztói társadalomban nem és ez vhol így van jól..."
Azért érzed az önellentmondást ebben a félmondatban, ugye? Ha fogyasztói a társadalom, akkor a fogyasztó véleményét nem lehet úgy telibe*arni, ahogy a Microsoft tette a Win8-cal, különben következik a murva támadásának hárítása arccal - ahogy azt éppen látjuk is. Természetesen bőven tudok sorolni érveket, miért kell kidobni a Windows XP-t és természetesen senki nem is várja el a redmondiaktól sem, hogy örökélet poke-ot adjon egy igencsak koros rendszernek, de a piac igényeit nem lehet figyelmen kívül hagyni.
"...Mert rá kell kényszeríteni a usereket gépbővítésre, v új gép vásárlására, ha fogyaszt, attól pörög részben a gazdaság..."
A Microsoft reakciója is mutatja, hogy ez csak egy darabig igaz, utána már nem.
"..Ha vkinek ez nem kóser, lehet maradni régi rendszernél, v Linuxra váltani (átlag user nem fog..."
Ezen a fórumon is, meg számtalan másikon is tetten lehet érni, hogy az átlaguser igenis átvált Linuxra, sőt, r=1 userek is. Ők általában azt a réteget képviselik, akiknek egyszer valaki beállítja a rendszert és utána használja rajta a böngészőt, meg a szövegszerkesztőt és csókolom, frissítések felmennek automatikusan.
-
válasz King Unique #517 üzenetére
És tudod, mi a baj? Hogy egy iparágat ugyanúgy megöl a monopoólium, ahogy a sokféleség hiánya hátrány a természetben is. Az IT iparban jelenleg egy oprendszer van céges és otthoni desktopra : a winnyóz. OK, van másik 2 is, de marginálisan. Ahogy Sh4d0w cikkéből le lehet vezetni, hogy ez az iparágnak sem tesz jót. A usereknek meg még kevésbé.
Az átlag user nem vált Linuxra : mert egész életében mikroszofton szocializálódott. Monopólium megint.
Amúgy az átlaguser az OSX-et sem érti (mondjuk érteni a windózt se), meg ugyanaz a baja mindennel, mint a 8-cal : Nem olyan mint a 7/XP.Az új gép vásárlására kényszerítés meg ott bukik, hogy a MS azt mondta a 8-ra, hogy régebbi vason is el fog menni.
@emvy : Khm, itt ez a topic pont arról szól, amit tomtyi mond...
[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
válasz King Unique #515 üzenetére
Igen, a felhasznalo sosem fog beleszolni, mert mi a gigaeros ceg majd erobol elnyomjuk. Gondolom erre akartal utalni a kis szosszeneteddel. Csak ott a bibi, hogy egyreszt 2014-et irunk, es maig tamogatott a winXP, mert a felhasznalo kb leszarta mit kepzelt magarol a MS, es vegul az MS adta be a derekat, masreszt a MS rohamosan veszti a piacat, panikolnak is rendesen, nincsenek abban a pozicioban, hogy ok diktaljanak, mert a konkurencia szedi oket darabokra. Lehet ezeket a tenyeket nagykegyesen tagadni, hogy jobb siznben tuntessuk fel a dolgokat, lasd a hozzaszolasod, csak egyszeruen folosleges.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
válasz King Unique #512 üzenetére
Az alkalmazkodást segítette volna, ha lehet választani Start menüt.
"Driverek is főleg notin jelentenek problémát,"
Meg a tv tunereinknek, asszonynak 7-en ment, nekem 8-on ment (tesztrendszer), ellenben asszony gépén 8.1-en nem megy. Felismeri, progi feltelül, kép helyett szürke jön.
Meg mondjuk informatikusként az ember ismerkedne az új rendszerekkel. Hiába Linux a fő oprendszerem, kell érteni a winnyózhoz is.A céges Döll gépemen a 8 óta nincs Brútusz, illetve mondjuk ujjlenyomat-olvasóhoz an, csak nem ismeri fel az ujjkat Pedig üzleti cucc. Nyilván ez nem az OS hibája, de bosszantó.
Említett céges vason lassabb a 7-nél. A sajátoon is lassabb volt, amíg azonos HDD-n voltak, most nyilávn rettenetes, mert kellett a hely, és egy IDE-s winyóra tettem :S
-
törölt tag
válasz King Unique #510 üzenetére
Vicces, hogy "letisztult dizájn" jelzővel illetik a metro-t, ennek jelentését keverve a "primitív"-vel. Mert a metro primitív. A letisztult sokkal inkább azt jelenti, hogy funkcionálisan tökéletesen betölti a feladatát, miközben nem vonja magára, nem tereli el a munkáról a figyelmet. Na ezek közül egyiknek sem felel meg a metro.
"MS is vsz úgy gondolta...a dizájnon lehet kéne kicsit faragni, h ne legyen már tök ugyanolyan."
Miért ne legyen? Amúgy a Vista és a 7 sem ugyanolyan. De az emberek sosem azért váltottak korábbiról későbbi Windowsra, mert az új jól vagy jobban nézett ki. Hanem azért, mert új gépet vettek, és erre már előtelepítve volt az új. A cégeken kívül mindig is kevesen voltak, akik megvették dobozos vagy OEM verziót géptől függetlenül. -
válasz King Unique #510 üzenetére
Nem kötelező használni : annyiszor körbejártuk, hogy az új laposok nyóccal jönnek... Meg a driverellátottságot... Illetve oh yeah, meghallgatta a tömegeket a MS? Most boruljak le
"Mert ha vkinek tetszik vmi, el tud benne dolgozni," - én is el tudok benne dolgozni, de idegesítő. És nem annyita a metró, hanem hogy TETŰ.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz King Unique #497 üzenetére
"az embereket (átlag home user) sokx egy új lehengerlő dizájnnal lehet jól megfogni"
???
Asztalin 90+%-os részesedéssel miért kell megfogni az embereket? A pc-piacon amúgy is vendor lock-in van, a mobilkütyü világ robbanásának meg úgysem tudják elejét venni ezzel, mert már minimum három évvel maradtak le. -
válasz King Unique #500 üzenetére
Nem volt lehetőség. Azzal jelentkezik be, és kész.
Ha választható lett volna a telepítéskor, vagy az első indításkor, senkinek nem lenne semmi baja.'"Hardver elavulás az új rendszerekhez meg nem új dolog, ezek alá ált. erősebb, új technológiákat támogató vas kell ,"
Ja, csak amikor kijött a Pista, akkor jöttek ki az első xgl ablakkezelők, és valahogy azok egy P3-ason is futottak, a Pista meg 3GHz-es P4-en meg egy giga ramon esetlegAmúgy nem kötelező egyrészt gyökeresen újat csinálni, másrést kötelezővé tenni sem, harmadrészt ész nélkül sem.
A Canonicalt is sokan szidták a Unityért, a KDE-től is sokan elpártoltak a 4.x után (nekem is szokni kellett). Volt elég példa a MS-nak.
Érted, én is megszokom az új felületeket, de nem mindegy, mennyire erőltetik.[ Szerkesztve ]
-
virkir
veterán
válasz King Unique #500 üzenetére
de vmikor, vmit muszáj újítani, változtani, mert nem lehet a végtelenségig - pl. a Win10-ben - használni az XP /7 féle felületet, v nem?
De lehetne, mivel a felület volt amivel az ég világon nemvolt senkinek baja.
A muszáj változtatni meg a legnagyobb hüjjeség.
Muszáj reggel meglátogatni a mellékest de változtatni még véletlenül sem muszájból kell hanem ha feltétlenül szükséges.
Lehetett volna millió skint belerakni aztán válogasson a júzer kedvére, abban a nyomorult millió gigás programban már igazán elfért volna.
A kalapács sem véletlenül olyan amilyen már évezredek óta."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
TA68
őstag
A dizájn is fontos, az ember már csak ilyen. Te is szívesebben ülsz be egy szép autóba, mint egy lepukkant rozsdásba, pedig lehet, hogy abban jobb motor van. Persze nem kell csicsásnak lennie egy OS-nek, de meg kellet volna hagyni a választás lehetőségét. A mostani gépeknél nem hiszem, hogy bármilyen teljesítménybeli gondot okozna Aero Glass.
(#499) sh4d0w: Majd a kínaiak piacra dobnak egy új OS-t, ha az MS megbukik
-
Degeczi
nagyúr
Egy dologban mindenképpen egyetértek a néhai Jobs-al: a mindennapos környezetünk tárgyai szinte kivétel nékül lekerekítettek, nem durván szögletesek - ezért hát az ablakok, egyéb képernyő-elemek se legyenek azok!
A Win8-ban azonban ez már opcionálisan sincs meg, és ami utólagos kiegészítést fölraktam, azzal is ronda maradt (továbbra is lehetett látni a szögleteket, csak halványabban)
Ez nem lényegtelen, mert ronda környezetet nem szívesen használ az ember (és ehhez jön még többi, mint pl. a szubpixeles élsimítás letiltása a MUI-s alkalmazásokban, de még az Internet Explorerben is - ismét a hülye táblagépek szempontjait erőszakolva az asztali környezetre)
Furcsán fordított helyzet állt elő a pár évvel ezelőttihez képest: most már egy Ubuntu sokkal kellemesebb látványt nyújt, mint az aktuális Win... -
-
A csicsás ablakkezelő az itt kezdődik... Azaz ez még nincs is annyira széteffektezve... (De nem alap kinézet.)
Ehhez képest a 7 is eléggé visszafogott volt, mondjuk funkcionalitásban is kevesebb.[ Szerkesztve ]
-
válasz King Unique #486 üzenetére
Az a baj, hogy az ilyeneket felveszik olyan melókra, amiket gép előtt kell végezni. Aztán marhaságokat csinál, meg nem lát át egy könyvtárszerkezetet, meg hasonlók. Nekem is rossz, mint supportosnak, neki is, mert nem tud dolgozni... A cégnek sem jó.
"Érezhető a felhozott példákkal kapcsolatban, h maga a user is komoly hátráltató tényező, viszont a technológiának fejlődnie kell,"
Ja, csak a fejlődés normális esetben azt is jelenti, hogy intuitívabb lesz az UI. Bár a 8 esetében továbbra sem az a nagyobb baj, hogy bonyolult-e, hanem hogy logikátlan a dolog. A bonyolultat átlátod, a logikátlant max. megszokod.[ Szerkesztve ]
-
TA68
őstag
"Érezhető a felhozott példákkal kapcsolatban, h maga a user is komoly hátráltató tényező, viszont a technológiának fejlődnie kell, ami néha új felület megjelenését eredményezi."
Azért már nehogy hatalmas fejlődésként éljük meg, hogy PC-re szánt OS-en, érintő képernyőre optimalizált felületet is kapunk. Itt elvekről van szó, nem arról, hogy az user tudja-e használni, vagy nem.
Micsoda fejlődés az is, hogy már aero felület sincs. Egyes emberek győzködik magukat, hogy ez így mennyivel jobb, milyen letisztult lett. A win7-ben viszont eszük ágában sem volt a megjelenítést "legjobb teljesítmény"-re állítani, amivel ugyan olyan sz@r lesz a kinézete, mint a Win8-nak. -
bambano
titán
"Mindig ezt az átlag usert, szint alatti felhasználói ismeretekkel hozzátok fel ellenérvként, de ez nem mentség mindenre, ha vki fenti példákat alapul véve ilyen alap dolgokkal nincs tisztában, talán nem is kéne számítógép elő ültetni, iratkozzon be egy ECDL tanfolyamra...."
a microsoft eredeti küldetési nyilatkozata ez volt: minden asztalra, minden otthonba számítógépet és ms szoftvert!
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
törölt tag
válasz King Unique #481 üzenetére
"az milyen user..."
Hétköznapi? Azok tömegei, akikkel az MS elhitette, hogy "csak bekapcsolod, és megy"? És amikor meg mégsem, akkor a júzer a hülye? (Megjegyzem, sokszor tényleg, de hát erre lett szoktatva, miért pont most kezdene el gondolkozni.)"a szülős, v átlag user példára értettem"
OK. De akikre meg értetted, azok a fenti hétköznapi júzerek. -
virkir
veterán
válasz King Unique #468 üzenetére
Tisztában vagyok azzal, hogy a cél ennyi lett volna csak az érvelésed volt kisiklott gőzös.
Ésszerű érv meg nincs ekkora marhaságra, egységesíteni a tablet/desktop felületet amikor homlokegyenest más a felhasználás területe a bevitelről nem is beszélve.
Nagyon nem véletlen, hogy a konkurenciák sem erőltetik az egységesítést.
A tanulni kell meg sajnos ott van.
Van a tecsőn egy videó amikor apát leültették egy win8 elé aztán az arcán csak a WTF-et lehetett látni haladni meg nem nagyon tudott.
És... az átlagjúzer bizony hangosan anyázik amikor a face, skype felületén valamit is változtatnak a megszokotthoz képest."Nekem papírom van róla, hogy értek hozzá" by Glenda
-
Fontos?
tag
válasz King Unique #440 üzenetére
(I)"Akkor te milyet csináltál volna helyette .............Comodo Internet Security Virtual Kioskjához hasonló desktop mode / tablet mode szerű elrendezést ?"(/I)
hűűű,ne is mond!
-na azt nagyon adtam volna, az tetszetőshttp://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=XNBP18nrRdw#!
-
Sk8erPeter
nagyúr
válasz King Unique #390 üzenetére
"8.1-ben már start gombról 1-2 kattintással kikapcsolható"
Amit én írtam le, az is 1-2 kattintás.
Egyébként már korábban jeleztem, de a kikapcsolás nyakatekert módja direkt egyetlen kiragadott példa volt, ami jól jelzi az igen furcsa koncepciók mentén kialakított felületet."képernyőmegosztás is jól jöhet desktop és modern között"
Erről írtam már, hogy túl sok területet foglal az a panel a képernyőből, és nem látom lényegében semmi hasznát azzal szemben, hogy mindent ablakon tetszésünk szerint pozicionálunk, ahogy jólesik."ha asztali vezérlőpultról beszélsz, már pedig ilyen néven csak az van, akkor kedvedért végig kattintgattam, de nem dobott Metrora"
Ezt is írtam már korábban, abból nem tudom, miért nem jött le: van a Gépház, és van az, ami abba nem fért bele, tehát a vezérlőpult, ez is tök hülye keveredés. Minek a kettő? Miért jó ez a kettősség? Akkor már miért nem maradt minden a vezérlőpulton? Vagy miért nem került minden az egységesített Gépházba? Ez is csak plusz bizonyítéka a zavaró katyvasznak."Lehet, h Metros az alapértelmezett"
Az a baj a Metrós alapértelmezett alkalmazásokkal, mint a képnézegető, videó- és zenelejátszó, hogy rettentő ostobák. Ezt is írtam már. Igazából magukat égették vele, hogy ezeket egyáltalán közhasználatra bocsátották.
Amúgy tudom, hogy a lényeg most a társítás volt az írásodban, ez csak kiegészítés volt."ráadásul használata opcionális"
Ezt én sem értettem, a Modern UI használata épp kötelező, csak megvan a lehetőség rá, hogy helyettesítsd third party app segítségével."Újítani muszáj volt ilyen téren"
Nem azzal van a baj, hogy újítottak, hanem azzal, hogy az újítás sajnos kicsit bénácskán sikerült.[ Szerkesztve ]
Sk8erPeter
-
válasz King Unique #390 üzenetére
"ráadásul használata opcionális "
Még ha az lenne. De 3rd party cucc nélkül sima 8-on meg vagy halva.Mutogatni való hater díszpinty
-
VaniliásRönk
nagyúr
válasz King Unique #348 üzenetére
"nem tudom te hova kattintottál, de csak úgy baromira nem vált át onnan a metrós felületre"
Már nem emlékszem, hogy két-három hónapja pontosan miket próbáltam be-/átállítani, és nem fogok a kedvedért feltolni egy Win8-at, de próbálgasd kicsit, ha a beállításokban akarsz turkálni előszeretettel a ModernUI-s csempéket hozza be, hiába vagy desktopon. De pl. a képnézegetőnek is csak csempés verziója van (ahogy sok más beépített programnak is), hacsak nem tolsz fel valami 3rd party appot, akkor egy jpg-t sem tudsz megnézni anélkül, hogy Metrora kerülnél.
#350 Sk8erPeter: Mint mondtam az nem user error, hogy az OS rád akar erőszakolni valamit, te pedig nem tűröd el. Nem azért hagytam ott, mert túl hülye voltam ahhoz, hogy kitaláljam a megoldást vagy rákeressek a neten, hanem mert az egész koncepció eleve bután lett megcsinálva és üvöltött, hogy erőszakkal akarják lenyomni a torkomon amiről ők is tudják, hogy utálom. Egyszerűen nem voltam hajlandó kesztyűállatot játszani a muppet showjukban.
Alapvetően neked is ugyanaz a bajod vele, kényelmetlen használni. Meg lehet szokni, mert mindent meg lehet szokni, de attól hogy lehet, rögtön kell is?
(Egyébként azt hogy lecsaptam nem úgy kell elképzelni, hogy habzó szájjal erőből levágtam a szerencsétlent, ilyet a sajátommal sem tennék. Már csak azért sem, mert ennél többre becsülöm a hardware-t, az ominózus noti meg egyébként is egy ismerősé volt, szóval tessék képletesen érteni. )"Only two things are infinite, the universe and human stupidity, and I'm not sure about the former." (Albert Einstein)
-
válasz King Unique #274 üzenetére
Sokan említettétek azt, hogy túlzásnak tartjátok a felhajtás a metro körül, de még többen vannak, akik beintettek a redmondiaknak. A piac ítéletet mondott, amire a Microsoftnak reagálnia kell.
-
julius666
addikt
válasz King Unique #215 üzenetére
Lehet te befürödtél vele (kékhalálok, driver gond), de másnál ok volt.
Sehol sem állítottam ennek az ellenkezőjét. Csak leírtam a saját tapasztalataimat, nehogy úgy tűnjék valakinek, fenékig tejfel itt a stabilitás (amit sokan saját szerencsés példájukból kiindulva állítanak).
Nálam is akadt kékhalál, de főleg dualboot miatt és addig, amíg a fast startup-ot ki nem kapcsoltam. Driverek terén a 8.1 inkább háklisabb bizonyos hardverekkel, de az gyártók hibája is.
Jahogy ja, nálad is csomó gond van? Akkor miről is beszélünk?
Egyébként nyilván egy driver gond legalább annyira a gyártó sara, mint a redmondiaké. Új Win verzió esetén őket is szoktam szidni elsősorban problémánál. De egy minor verziójú upgradenél(!) mégis mi a bánat indokolja azt, hogy megint ne menjen egy csomó cucc? Ki kérte meg a Microsoftot arra, hogy évente problémát generáljon?
Amúgy használata, kezelése azért gondolom nem bonyolult, 1 év alatt csak sikerült megszokni, Metro meg opcionális, ha akarod hozzá sem kell nyúlnod, de mert neked nem tetszik, haszontalan, attól még másnak tetszhet.
Nyilván "beletanultam", megszoktam. De a megszokás nem jelenti azt, hogy hatékony lenne a vele való munka...
A charm bart (de utálom amikor touchpadon oldalról mozgatom a kurzort és beugrik...) meg a többi ócska vackot meg nyilván el lehet valahogy tüntetni, csak éppen bukod a funkcionalitást amit oda kiszerveztek a start menüből meg a jóég tudja honnan. Persze fel lehet tenni 3rd party start menü pótlékokat, csak akkor már miért nem marad az ember inkább a W7-en, csomó esetleges hardveres meg egyéb szopást megspórolva.
Ha valakinek elegendő a metrós appok tudása és bejön neki ez az imho mockup jellegű fapados design akkor használja egészséggel, de engem a hideg kiráz ezektől desktopon.
[ Szerkesztve ]
-
julius666
addikt
válasz King Unique #141 üzenetére
Vsz nagyon nem is merültél el benne, azért fikázod élből első benyomás után.
Mi számít "elmerülésnek"? A tech preview óta fent van a gépemen a 8-as vonal, egy időben a fő oprendszer szerepét töltötte be, de már lassan egy éve csak másodlagosként. Vagy az elmerülés = elvakult fanboyság?
[ Szerkesztve ]
-
tdk.112
aktív tag
válasz King Unique #11 üzenetére
Amblock? Komolyan? Miért használsz olyan szavakat, amiket le sem tudsz írni?
"... és ebben hordtátok a tabletet?"
Új hozzászólás Aktív témák
- Kamionok, fuvarozás, logisztika topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Háztartási gépek
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- VR topik (Oculus Rift, stb.)
- Mini-ITX
- Elektromos (hálózati és akkus) kéziszerszámok, tapasztalatok/vásárlás
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Yettel topik
- További aktív témák...