- Google, Meta: el kellene halasztani a közösségi média betiltását a gyerekeknél
- Gyorsan kell döntenie a Trump-kormánynak, hogy a Google eladja-e az Androidot
- Már nem igazán akarja megvenni az Intelt a Qualcomm
- Kína üdvözölte az NVIDIA-t
- Hiába Musk kritikája, az ausztrálok szerint megoldható a közösségi médiás tiltás
- Sweet.tv - internetes TV
- DIGI kábel TV
- Google, Meta: el kellene halasztani a közösségi média betiltását a gyerekeknél
- Hiába Musk kritikája, az ausztrálok szerint megoldható a közösségi médiás tiltás
- F-Secure termékek
- eBay
- Mozilla Firefox
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- Milyen NAS-t vegyek?
Új hozzászólás Aktív témák
-
Angel1981
veterán
Vajon mikor fogja megelőzni az XP-t?
-
McKane
senior tag
és vajon hány gép "OEM"-ként van feltelepítve?
azokra az OEM-ekre gondolok,amelyek a sötét oldalról származnak...de ebből a grafikonból is látszik,hogy a Windows XP legyőzhetetlen még kiadás után cirka 8 évvel is.
szerk1: persze nem akarok "eredeti vs. nem eredeti windows" háborút..
[ Szerkesztve ]
-
t72killer
titán
Én 3-4évre saccolom, mire kvázi kihal az XP. Ha nem lesz több netbook XPhome-mal, és ha a cégek átállnak (némelyik elkezdte már a mozgást), akkor jön az áttörés.
Hálistennek kompatibilitási probléma kevesebb van, mint a vista bevezetésének idején.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
törölt tag
Az XP-t nehezebb lesz legyűrni, mint a Vistát, de szép lassan afelé haladunk. Érdekes, hogy a Vistának ugyan egyre kisebb a tábora, de ennek a tábornak a nagy része ragaszkodik a Vistájához. Talán azért, mert az XP-t ugyan már réginek, és elavultnak érzi, de a Win7-tel gondjai akadtak, és ezért a Vistát használja. S a Vista az évek alatt, főleg az SP2 óta kiforrottá vált, és a mai gépeken már egész jól megy. Az ismeretségi körömben ismerek egy pár embert, akik ilyen téren nehezen váltanak, amit megszoktak, ahhoz ragaszkodnak, de annyira, hogy az újdonságot meg sem nézik. Akinek régi, XP-s gépe volt, az hagyja rajta, mások meg két, vagy három éve vették a gépet, akkor hozzáadott Vistával, és belakták, így ők sem váltanak könnyen. De a kíváncsiság, és az újdonság varázsa nagy úr! S aki kipróbálja, és jó tapasztalatokat szerez a Win7-tel, azt könnyen rabul ejti.
Az idő mindenképpen a Win7-nek dolgozik. A Vistát már legyűrte, de az XP még kemény gyerek!U.i.: Már hallottam olyanról is, hogy egy illető azért nem használja a Windows 7-et, mert nem tetszik neki a kinézete. Érdekes.
-
luw2win
őstag
Hát nem ma... ha jól tudom most modosították az XP teljes kivonultatásának idejét 2020-ra
Ilyen nagy cégek mint MOL és stb, még mindig xp-t használnak, és nekik nem éri meg váltani mert mire átrendezik az egész rendszenrt más op rendszerre az nem kevés pénz.
És a cégek sokkal nagyobb százalékban befolyásolják hogy mi legyen az uralkodó.
2020 is már nem tudom hogy hanyadik időpont amit modosítottak.Áltag felhasználoknál szerintem már legyőzte a win7 az xp-t. Sokan tartottak vistára váltani de win7-re már megtették.
t72killer: Egyik kábeltv-s és internetszolgáltatós cégnek az emberével beszéltem, hogy nyertek valami pályázatot és kaptak 20db, izmos laptopot (majdnem gamer laptop). Örültek hogy megy meg minden, csak jött a probléma h xp-t nem lehet rá tenni, így nem futnak a céges programok. Pár ember megoldotta, többsége visszatért a régi laptopjához. Bár ez volt vagy 3 éve, amikor Vista volt a menő, mára azért változtak a dolgok, sokkal kompatibilisek lettek a progik, de azért még most sem tökéletes a tejles váltáshoz
[ Szerkesztve ]
.“Azért nem jut olyan sok ember sehova az életben, mert a hátsó kertben keresgélik a négylevelű lóheréket.”
-
nagyúr
és vajon hány gép "OEM"-ként van feltelepítve?
azokra az OEM-ekre gondolok,amelyek a sötét oldalról származnak...Sanszos, hogy nem kevés.
[ Szerkesztve ]
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
McKane
senior tag
akárhogy is lesz,nekem elég (még) az XP a maga egyszerű felületével..
és még a játékok is mennek XP alatt a notebookon ( pölö: return to castle wolfenstein ) régebben próbaképp feltettem a win7 home pr-et, hát, egy játék se indult el.. pár másodpercenként bevillant a kép.. tudom , ez főleg az Intel hibája driver terén,de akkor is..szerk1: az RTCW még a ghostos mentésemben is bennt van...
[ Szerkesztve ]
-
lorenzen
aktív tag
"Az ismeretségi körömben ismerek egy pár embert, akik ilyen téren nehezen váltanak, amit megszoktak, ahhoz ragaszkodnak, .......Vistával, és belakták, így ők sem váltanak könnyen."
Itthon 3 gép van használatban. Két darabon Vista fut, a harmadikon Windows 7.
A Visták sohasem lesznek leváltva újabb Windowszal. Jogtiszta Vista helyett nem veszek jogtiszta 7-est, és illegális másolatot sem rakok helyette. Ráadásul a Windows 7, egy jól sikerült Vista SP3-nak is tekinthető, nincs nélkülözhetetlen újítás benne.Adj vért, életet adsz!! (Az aláírás, a vámpírok támogatásával jöhetett létre.)
-
=Mentor=
őstag
Az XP mellett már semmi nem szól, elavult, nem biztonságos, hihetetlenül szar az automatikus driver telepítés... stb
lorenzen: Hülyeségeket beszélsz, látszólag nem sokban különbözik a Vista a Windows 7-től, de ég és föld a kettő, kezelhetőségben, biztonságban.
[ Szerkesztve ]
-
malwy
senior tag
Hülyeségeket beszél? Finomabb stílusban illendő beszélni, még ha egyáltalán nem sértesz egyet vele.
Biztonságban ég és föld? Mert hogy?
Kezelhetőség? Hát igen, elég sok újdonság. De thrid-party szoftverekkel megoldható.
Én is valahol az SP3 mellett vagyok.Üdv: Malwy
UI: Xp-s gépről írtam a hsz-t...
szerk: (#12) Loveless: Hát valahogy úgy...
[ Szerkesztve ]
-
Namelesske
addikt
válasz Dr. Romano #15 üzenetére
lin vs win szerintem valoszínübb.
Ha érdekel amiket csinálok: shorturl.at/inoxV
-
veterán
válasz Dr. Romano #15 üzenetére
Ez utott! lol 2010 legjobb kommentje eddig
-
fasirTTT
őstag
válasz Namelesske #18 üzenetére
jó, de az mi már, hogy havernak 10%-al gyengébb cfg-n 50%-al nagyobb az FPS ? (COD4)
beállítás ugyanolyan, ha az ővé nem high-ebb -
huskydog17
addikt
Nos, én azon kevés emberek közé tartozom, akik Win7-ről WinXP-re váltottak vissza...kényszerből.
A 11-es kommenten nem tudom, hogy sírjak vagy nevessek.[ Szerkesztve ]
Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
veterán
válasz huskydog17 #22 üzenetére
Hat en egyetertek a #11 elso felevel.
Igaz, kulturaltabban, szakmai ervekkel alatamasztva kellett volna megfogalmazni, de a lenyeg igy is kiveheto. Szerintem sem szol semmilyen erv otthoni felhasznalas eseten egy 9 eves rendszer mellett. -
huskydog17
addikt
válasz Neil Watts #24 üzenetére
Szerintem meg igen. Az egyik ilyen érv a gyenge hardver.
-
fatal`
titán
válasz huskydog17 #25 üzenetére
Nem egy emberről olvastam már hogy 512MB, meg 1 GB rammal használják a Win7et, megelégedéssel. 256MB rammal pedig szerintem még az XP is a használhatatlan szintet üti meg.
-
Jaffafa
aktív tag
Amíg le nem jár a támogatás a Win XP-hez, addig a nagyobb cégek biztos nem váltanak. Most cseréltünk le 3500 OS-t Win2000-röl XP-re. Ha a támogatás ne mjár le, akkor még vagy 10 évig a Win2000 maradt volna. Sajnos.
"Most már ideje lefeküdni. De előtte elolvasom a NENYI-t, hogy merjek nagyokat álmodni." by Szözö
-
mrlujoak
veterán
Én szerettem az XP-t, használtam is 2003-tól egészen 2009-ig.
Elégedett voltam vele. Jók voltak a frissítések - igen eredeti XP-m volt - tetszett a felülete és a kezelhetősége.
Aztán jött egy új laptop, és mellé a Win7.
Azóta elégedett vagyok az oprendszerrel. Tényleg, most hogy visszagondolok, nem is volt fagyás, és kényszerleállítás. Na, akkor meg pláne elégedett vagyok.A Vista-t meg nem is vettem számításba, mert amikor az belépett a piacra, akkor még jó volt a régi laposom, és nem is gondolkodtam el a váltáson (XP-ről Vista-ra).
Grat a Win7-nek!
mrlujoak
Sony Xperia™ 10 V Dual; Sony WI-XB400; Navitel R600 - menetrögzítő - Sony STARVIS képérzékelővel
-
Dr. Romano
veterán
-
huskydog17
addikt
Lehet használni a Win7-et 512 MB illetve 1 GB RAM-al, meg akár egy PII-es procin is, de akkor a sebesség meg sem közelíti a normális értéket. Ez nem másképp volt nálam is: A Win7 ugyan ment, de a sebességcsökkenés elfogadhatatlan mértékű volt számomra. Ennyi a történet.
Persze vannak olyan emberek, akik még az én gépemnél is jóval gyengébb konfigon futtatják a Win7-et. Az ilyen eseteknél nézek nagyot és értetlenkedek, hogy miért kínozzák magukat és legfőképp a gépüket ennyire az új op.rendszerrel.Gameplay csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCG_2-vD7BIJf56R14CU4iuQ
-
fatal`
titán
válasz huskydog17 #30 üzenetére
Nincs tapasztalatom vele, de 1-2 váltig állította, hogy nem lassabb az XPnél csak erre alapoztam.
Mégegyszer mondom: 2GBnál kevesebb rammal nem próbáltam a win7et, viszont Vistáztam P4en 1GB rammal és semmivel nem volt lassabb az XPnél.
-
huskydog17
addikt
Nos, én a Win7 Enterprise-t használtam több héten keresztül.
Én is kipróbáltam 1 GB RAM-al az SP2-es Vista-t és a gép szerintem akkor egy életre megutált engem, ugyanis úgy köhögött alatta, hogy az félelmetes volt, a másfél órás frissítésről nem is beszélve!
Szóval Win7 alá kell legalább 2 GB RAM és egy több magos processzor mindenképp, mert csak úgy fog menni normális tempóval!
-
fatal`
titán
válasz huskydog17 #32 üzenetére
Rövid ideig volt 1GB Ramom, utána 2 lett, érezhetően gyorsult tőle a rendszer de nem volt veszélyesen szar 1GB-tal sem, persze indexelés, defrag meg ilyesmi tiltva volt illetve a sidebart is kilőttem. 2 magos processzor egyáltalán nem létszükség, ha nincs teleszemetelve mindennel a rendszer.
-
t72killer
titán
Nekem egy athlon64 3000+-os notin (1GB RAM) és egy Atom N450-es netbookon (szintén 1GB RAM) fut, talán picivel lassabb az XP-nél -gondolom 2 giga RAM jobb lenne. Viszont, ha alkalmazásokat indítok, nem fut ki a memóriából, jól gazdálkodik vele.
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
veterán
válasz huskydog17 #25 üzenetére
Szia!
Vegyunk egy peldat!
Emberunk 9 eve vett egy gepet, XP-vel.
Aztan utana (gondolva az alkatreszek cserejere) elkezdett felrerakni havonta 1k-t (na jo, inkabb 2-t.), es most vesz egy korszeru gepet Windows 7-tel.
Ez lenne a jo pelda, de a jelenlegi gazdasagi helyzet miatt neha meg ez is lehetetlen, soooot.[ Szerkesztve ]
-
zazahoho
őstag
válasz huskydog17 #32 üzenetére
Most telepítettem egy cégnek 4 db régi gépére win7-t 1gb ram 2 ghz-es amd proci 7300 nv vga ,nem volt azzal semmi gond,nyilván aero felület kikapcsolva ,és index sem volt erős ,de szerintem megéri váltani,mert nem kell a driverek-el szenvedni,mindent felismer,és cakk pakk office telepítéssel kb 1.1/2 óra.irodai gépnél jó választás
[ Szerkesztve ]
Az idő nem magnószalag, amit oda-vissza lehet tekerni. (...) Az idő itt van. Használd ki.
-
törölt tag
Én a konfigomban szereplő géppel, Pentium-D 3.4 kétmagos procival, és 2 giga RAM-mal használtam a Vistát is, és semmi bajom nem volt vele. Egyetlen dolog, ami nem tetszett, hogy a Windows betöltődése után jó fél percig kellett várni a hálózati ikonra, még akkor is, ha fix ip címet adtam neki. De ettől függetlenül én nagyon szerettem a Vistát. Még ma is használnám, ha nem lenne az az érzésem, hogy egy elfeledett op. rendszert használok. Így most fenn van a Win 7, ezzel sincs semmi gond, tök jól megy, egyedül az új superbar nem igazán tetszik, de együtt kell vele élni.
-
törölt tag
én néhány hónapig használtam w7-et, de muszáj volt visszatérnem xp-re, mert a cleartype-tól mindig megfájdult a szemem.
tudom, ki lehet kapcsolni, de olyankor meg minden nagyon recés lesz, csúnyább mint az xp-n. (továbbá egyes helyeken továbbra is bekapcsolva marad, pl firefox fejléce, stb, ebből meg egy okádék látvány kerekedik)
továbbá egyszerűen nem tudtam kikapcsolni azt a bugyikék színt, ami pölö a menüpontok kiválasztásánál jön elő, hiába rakok fel akármilyen theme-t, az a gagyikék szín mindig ott marad
tudom, nem tűnnek fontos problémáknak de engem annyira zavartak, hogy egyszerűbb volt visszaváltani xp-re...
szerk: azt meg nem tudom, honnan szedték, hogy a w7 gyorsabb, az én gépemen egyértelműen jobban hasít az xp (a boot time egy kicsit lassabb, ez igaz, de utána minden gördülékenyebben megy, pölö ha rákattintok egy ikonra, akkor azonnal reagál, míg a w7 érezhetően többet gondolkodik)
konfig: athlon 4000+ dual core, 2gb ram, stb...[ Szerkesztve ]
-
joi29
őstag
Szerintem sokkal többen használnak W7-et mint ahányan beismerik.
Gondolom sokan kipróbálták már és az 1. vagy 2.-ik gépen az van
de a netes gépen ahonnan esetleg lelehetne ellenőrizni hogy legális e
azon a régi XP fut.
Sőt egészen biztos vagyok benne hogy ha olcsóbb lenne akkor az emberek
nagy része szó nélkül lecserélnék egyik napról a másikra az XP-t is és
így a legalizálóval se lenne semmi gondjuk MS-éknak. -
törölt tag
válasz #51736960 #39 üzenetére
Ami a Win7 sebességét illeti, egy kicsit csalóka. Látszólag valóban villámgyors, az ablakok nagyon gyorsan ugranak fel, a lemezkezelés gyors. De nekem van olyan szoftverem, grafikai program, ami Win7 alatt sokkal lassabb, bizonyos esetekben az elviselhetetlenségig lelassul. Valamint az USB-s, külső WD merevlemezt is lassan, bekapcsolás után kb. egy perc múlva jeleníti meg a meghajtók között. Miután csatlakoztatta, utána már rendesen működik, de a mountolást elképesztően lassan végzi. Valamint leválasztás után nem kapcsolja le, mint azt az XP tette.
A képnézegető XP-ben jobb volt, mert ha nagyítottam a képet, akkor a képjavítást elvégezte rajta. Win7-en nagyításkor a kép pixelesedik, nincs képjavítás.[ Szerkesztve ]
-
fatal`
titán
válasz #51736960 #39 üzenetére
Ha nem használod csak rövid ideig, akkor nem leszel gyorsabb. Miután optimalizálta magát, hozzászokott, hogyan használod, előtölti a programokat és ettől gördülékenyebb, gyorsabb lesz a rendszer. Legalábbis ez a tapasztalatom.
#41: Nekem azonnal mountolja az USB-s HDD-t. Képnézegetésre meg használj IrfanViewt.
[ Szerkesztve ]
-
hemaka
nagyúr
Nem meglepő, meg nem is volt nehéz dolga. De az Xp azért még mindig ott van(meg itt is az én gépemen).
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
törölt tag
Ez az USB-s HDD dolog szerintem típusfüggő lehet, mert van egy másik USB-s merevlemezem itthon, talán Samsung gyártmány, de azt azonnal csatlakoztatja. Ezt a WD-t nem. Valami olyasmit ír olyankor, hogy keresi az előrekonfigurált mappákban a drivert. Lehet, hogy vannak külső merevlemezek, amik egyéb drivert is tartalmaznak a mappáikban, és a Win ezeket keresi egy percen keresztül. Miután nem találta, mert a lemez már le volt formázva, csak akkor mountolja. Ezt egyébként a Vista is így csinálta ezzel a merevlemezzel. Az XP nem tökölt vele, bekapcsolás után szinte azonnal megjelent.
-
törölt tag
A Windows7 térnyerését itt a Prohardver fórumon is jól lehet észlelni, mert egy időben az XP-s topik is pörgött rendesen, mindig megelőzte a Vistás és a Win7-es topikokat. Az utóbbi időben egyre kevesebben írnak az XP-s topikba, a Vistásba meg pláne.
-
Silentfrog
veterán
Nem értem én ezt..
Miért fáj valakinek,ha én xpt használok?
Miért kell hangoztatni állandoan,hogy le az xpvel,elég volt már belőle.
Ha valakinek nem tetszik akkor ne tessék használni.
HA nem lenne már csak win 7 egy rakás hardver nem lehetne használni,ráadásul nálam kompatilibitási gondok is vannak az uj /!!!/ tv kártyámmal
Ennyi!
Az autos oldalakon miért nem mondják,azt,hogy le a Skodával,mert a xar a Lexushoz képest,és csak azt kell venni?[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz Silentfrog #47 üzenetére
Mert itt nem márkáról van szó, hanem korról.
Asszem az autós oldalakon is azt mondják, hogy vehetsz egy 40 éves Cougar-t, de ne csodálkozz, ha nem biztonságos, úgy fordul, mint egy anyahajó és rosszul bánik az erőforrásokkal.Egyébként senkinek nem "fáj" szerintem, bár azokat én sem értem, akik veszik a dx10.1-es meg dx11-es karikat, sokmagos procit, 4Gb ramot, aztán rohadnak az XP-vel...
szerk.: Ez nem szemétkedés vagy okoskodás, de ha az új (!!!) tv-kártyád nem támogatja a Win7-et (persze kérdés, hogy mennyire új), akkor az bizony a kedves gyártó hibája, hogy így próbál rólad még egy rundó lóvét legombolni.
Személy szerint vásárlás előtt MINDIG megnézem, hogy az adott hardverelem támogatása milyen, és ha szar, akkor goodbye horses. Persze ezt is be lehet szívni, mert néha nem is feltételezi az ember, hogy egy (mondjuk a Win7-hez képest) pár hónapos hardverelemhez b_szik a tisztelt gyártó később drivert írni, a régivel meg szarul működik. Személy szeirnt az ilyenek nálam elegendő okot adnak a bojkottra.[ Szerkesztve ]
Sectumsempra - For Enemies
-
törölt tag
válasz Silentfrog #47 üzenetére
A fórumokon elég sok a sznob alak. Arc és név nélkül szeretnek fikázni, mert így következmény nélkül megtehetik. De ez nyilván jellemhiba. Én például szerettem az XP-t, sokak megrökönyödésére a Vistát is, és most a Win7 is bejön. Egyébként azt is észrevettem, hogy sokan azért nem írnak a régebbi rendszerek topikjaiba, mert félnek attól, hogy megszólják őket azért, mert régi rendszert használnak, és ezért inkább hallgatnak. Ezt főleg a Vistásoknál lehet érezni, mert még mindig "divat" fikázni a Vistát. Az XP pedig már bizonyított, így ezt a rendszert nem támadják annyira, inkább csak azt vetik a szemére, hogy 9 éves.
De te csak használj azt, ami neked jó, és bejön, és ne foglalkozz azzal, hogy ki mit mond.Morden24: Az valóban értelmetlen dolog, ha valaki egy DX11-es csúcs VGA-val XP-t használ. De régebbi gépek és VGA-k tulajdonosainál érthető.
[ Szerkesztve ]
-
Morden24
nagyúr
válasz #93794560 #49 üzenetére
Régebbi gépeknél a W7 topikban is azt szoktuk tanácsolni, hogy maradjanak az eredeti rendszernél, mert kár pénzt ölni egy új OS-be, ha nem fog annyit nyújtani, mint amennyit tehetne egy modern eszközön, amire tervezték.
Megjegyzem, az elavult konfig nem ok a váltás ellen, hanem a lehetőség hiánya. Szerintem azért ez nagy különbség
Sectumsempra - For Enemies
Új hozzászólás Aktív témák
- Székesfehérvár és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Sweet.tv - internetes TV
- Xbox Series X|S
- Vezetékes FÜLhallgatók
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- ZIDOO médialejátszók
- Dragon Age: Veilguard teszt
- Külföldi rendelések: boltok, fizetés, postázás
- Gitáros topic
- Lexus, Toyota topik
- További aktív témák...
- Eladó Steam kulcsok kedvező áron!
- Star Wars Outlaws GeForce RTX 40 Bundle - lepd meg magad!
- Windows 10 11 Pro Office 19 21 Pro Plus Retail kulcs 1 PC Mac AKCIÓ! Automatikus 0-24
- ESET termékek hivatalos forgalmazója / NOD32 / Internet Security / Smart Security Premium
- Game Pass Ultimate előfizetések 1 - 19 hónapig azonnali kézbesítéssel a LEGOLCSÓBBAN! AKCIÓ!
Állásajánlatok
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest