Hirdetés
- Synology NAS
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Otthoni hálózat és internet megosztás
- AliExpress tapasztalatok
- ASUS routerek
- Milyen routert?
- Amerikai ritkaföldfém-startupba szállt be a BMW és a Yamaha
- Videó stream letöltése
- Árháborúra számít az Xpeng kínai EV-gyártó, újabb 6000 dolgozót keresnek
- Total Commander
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
"miért kell két teljesen eltérő memóriakezeléssel rendelkező rendszert hasonlítgatni?"
nem a kezelésről, hanem az alapigényről volt szó, és arra volt a reakció, hogy a Vista memóriahasználata "védelmében" a 8 évnyi eltelt időt hoztad fel. én meg arra hoztam példát, hogy van olyan rendszer, ahol nem nő az igény, hanem csökken.emvy:
"Komolyan, ki a **szt erdekel, hogy mennyi memoriat eszik, ameddig van ures memoria?"
"a fejlesztok fele azzal szop, hogy a hetfon bekapcsolt gepen szerda estere elfogy a window handle..."
csak én érzek ellentmondást? tudom, egyik Vista, másik XP. so what?moonman:
"majd ha olyan üzenetet kapsz, hogy elfogyott a virtuális memória">erről jut eszembe: a főnököm gépe egy hónapja bsod-t dobott (XPSP3), de előtte még láttam az "elfogyott a virtuális memória" vagy valami hasonló szöveget. 1GB ram, (asszem) 1,5GB virtuális memória. Egy FF futott 3 mezei ablakkal, egy Gimp egy 450kBos és egy kb 300kBos képpel, mielőtt ez lett. tipp, hogy miért?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"Letölthető az Ubuntu Netbook Remix, a kifejezetten netbookok számára átalakított operációs rendszer, melynek segítségével a kisgép végre arra fókuszálhat, amire való."
hwsw.huannyira "agyon specializált változat, ami konkétan atomra van optimizálva és szinte minden ki van írtva belőle ami túlmutat a böngészésen", hogy szinte - ha nem teljesen - ugyan az, mint a sima Ubuntu.
-
törölt tag
tudom, teljesen offtopik, de egy korábbi hsz-ben írtam, hogy az Ubuntu 9.04 kb. 150MBvel KEVESEBBET használ nálam, mint a 8.10. A kettő között fél év különbség van, és a fiatalabbik a kevésbé éhes. PuMbA is reagált erre, nála alapból 250MBről 180MBre csökkent a használat.
-
törölt tag
Azért felhívnám a figyelmed a cikk keletkezésének időpontjára:
2006. november 16., csütörtök 12:45Nyilván nem olvastad el a cikket, de itt az első bekezdés:
"Januárig biztosan nem lesz kompatibilis a Microsoft zenelejátszója, a Zune a társaság legújabb operációs rendszerével, a Vistával. Az első nap lanyha volt az érdeklőség, bár a Microsoft hosszútávra tervez.A Microsoft Zune nem hajlandó együttműködni a Microsoft Windows Vistával. A gyártó semmilyen felvilágosítást nem adott arról, hogy két termék mikor értheti majd meg egymást. Pedig ugyanabban a hónapban kerülnek piacra, a Zune a hét eleje óta kapható, a Vista harmincadikától kerül a számítógépekre. A Microsoft azért bíztat is egy kicsit, arra kéri az érdeklődőket, hogy később nézzenek vissza a weboldalára [1], hátha lesz megoldás." (a link már nem él, valószínűleg te is azért tapasztaltad azt, hogy együttműködik)
-
törölt tag
persze, tudom a Zindex is gagyiszarfos, mégis vicces, amiről szól:
"A Microsoft Zune nem hajlandó együttműködni a Microsoft Windows Vistával. A gyártó semmilyen felvilágosítást nem adott arról, hogy két termék mikor értheti majd meg egymást."
"A Zune egyébként feltűnően inkompatibilis, nemcsak a következő generációs operációsrendszerrel nem hajlandó együttműködni, de a Windows Media Playerrel sem. Pedig a Microsoft rengeteg cégre ráerőltette szoftverét, meg az azzal járó másolásvédelmi rendszert, aztán amikor saját lejátszóval állt elő, ahhoz új szoftvert készített. Éppen ezért a Microsoft MSN zeneboltból letöltött dalokat nem is lehet meghallgatni a Zune-nal."Talán inkább ez is lehet az ok.
-
törölt tag
persze, mindent lehet sokféleképp magyarázni, de az M$ oldalán le vannak írva a hw követelmények, sőt, te magad is azt írtad, hogy "a Windows 7 hardverkövetelményei szinte 100%-ban megegyeznek a Vistáéval".
a netbookok meg lehet, hogy tovább bírják akksival, viszont erősen korlátozott használati lehetőségek vannak (emlékszel, max. 3 alkalmazás egy időben).
és ha már arról van szó, hogy "ez szerinted azonos azzal", akkor Win7 system requirements = Vista system-requirements "ez szerinted azonos azzal", hogy "take less memory"?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
nem tudom, ez a riport számít-e?
"BILL GATES: We're hard at work, I would say, on the next version, which we call Windows 7. I'm very excited about the work being done there. The ability to be lower power, take less memory..."Ez a WinHECről idéz.
Egyelőre ennyi.
Sőt, a felhasználók annyira idióták, hogy ha nem nem kék színű IE logót látnak, akkor nem is tudnak netezni. Vagy ha nem Windows felirat jön a bootképernyőn, akkor nem is mernek a géphez nyúlni. Ezt a mondatot azért sok formában lehet emlegetni.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
"ezekre a gépekre konkrétan a Starter-t ajánlják, ami ugye eleve keveset eszik.">de pont a Starter a funkcióiban erősen korlátozott rendszer a netbookokon. Ahhoz képest, hogy úgy harangozták be, sokkal kevesebbel beéri majd, mint az előd. (Csak megjegyezném: többen furcsának találták, hogy Mark Shuttleworth mit nyilatkozott a WIn7-ről. Valószínűleg ők is komolyan vették az egyébként szokásos, és ezek szerint a szokásos módon be nem váltott ígéreteket, és a saját kijelentését, hogy verseny lesz, mert az Ubuntu 9.04 rendszerigényei elég jelentősen CSÖKKENTEK a 8.10-hez képest (kb. 150MB a különbség): egy rendszerfelállás után most kb. 250MB-ot foglal nálam, és ebben már a grafikus megjelenítés is benne van [gnome], mert shared VGA-m van)
A PCForum pedig nem hivatkozási alap, csak ott jelent meg ez a cikk, máshol nem láttam ilyet, az eredeti link pedig mindegy is, hol van elhelyezve. Márpedig azt is olvastad, és ez a lényeg.FTeR:
"nem sok terméknek adatik meg, h egy 2 évente megújuló iparágban közel egy évtizedig érlelődjön. talán semmi sem jelzi jobban, h mennyire nincs alternatívája a winnek.">ezt inkább hagyjuk, mert ez nem a WIndow$ érdeme, hanem az elterjedtség miatt kizárólag erre fejlesztett programok okán nem alternatíva más. A CAD programok régebben UNIXon is futottak, de nyilván más volt a gépigénye, és otthon egy gépterem nem mindenkinek adatott meg. Azután elterjedt a DOS/Win, így adott volt a helyzet.
"már jött az xp. amiről mindenki megvan győződve, h mennyire tökéletes">őőőőő, ez MOST, 8 év után van így!
"assú volt, lyukas és komoly kompatibilitási gondokkal küzdött. annyira problémás volt, h ms-nek soron kívül, minden mást elhalasztva (ideértve az új win fejlesztését) be kellett iktatni egy teljes felújítást, ami nyomán megszületett az sp2" vs. "Az XP - paradox módon - saját tökéletlenségének köszönheti hosszú életét, ha ugyanis Allchin annak idején nem dönt úgy, hogy a súlyos biztonsági problémákkal küszködő XP-t a Longhorn akár évekig tartó további késleltetésével is, de megmenti, az új rendszer két-három évvel hamarabb is elkészülhetett volna. A Vista fejlesztése tehát parkolópályára került, az XP pedig megkapta a Service Pack 2-t, mely egészen mostanáig elégnek bizonyult, hogy fenntartsa a tökéletesség látszatát." (Windows 7, MinWin, mikrokernel...
"mindenki a vista bukásáról beszél, a 2k8 server agyon diícsérik, pedig mint írtam vista sp1">Csakhogy a Vista desktopként bukott meg, a szervereknél meg nyilván más a környezet, ott elfér (nem a 'megtűrt' értelmében, hanem a rendszerek adottságait tekintve)(Csak zárójelben: '95-'99 közötti munkahelyemen emlékszem, NT-t használtunk. Nem biztos, hogy az elejétől - akkor nem érdekelt ez a dolog - de a végén már igen.)
-
törölt tag
nem kötözködésképp, tényleg érdekel:
a 7 ennyivel kevesebbel beéri majd? merthogy netbookokra is erősen lebutítva/korlátozva lesz majd. Mennyire lehet kiindulni a Beta-ból? Mert amit én olvastam, abban kb. az van, hogy a rendszerkövetelmények nagyjából-egészéből azonosak.
Win7
Vista
Szóval erről már van tapasztalat?Különben meg a Vista bukásához:
PCForum/Sting cikke.[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Új Lenovo ThinkPad P16s Workstation Érintős LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6850U 32/1TB 680M 4GB FHD+
- Bontatlan Lenovo ThinkPad P16s Workstation LAPTOP -50% 16" Ryzen 7 PRO 6825U 16/512 RADEON 680M FHD+
- MSI RTX 3060 Ti VENTUS 2X OCV1 LHR
- Razer Blackshark v2 Pro Wireless White
- Hibátlan állapotú & Garanciális Samsung Galaxy Z Fold 4 (512/12GB) + Gyári S-pen tok
- TP-Link TL-SC3230 H.264 Megapixel IP kamera eladó dobozában minden tartozékával
- INTEL PENTIUM G 4400 SKYLAKE FCLGA 1151 v1 3,3 GHz 2 core L3 3MB DDR4/1866/2133 MHz 54W TDP CPU
- Corsair Virtuoso White (Wireless)
- Samsung Galaxy S24 5G 256GB Dual SIM Amber Yellow 1,5 hetes Gyárilag független Csere/beszámítás is!
- Fehér Thermaltake Core V1 Snow Edition táp nélküli számítógépház eladó
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest