Új hozzászólás Aktív témák

• emelhu

aktív tag

válasz Rapier #15 üzenetére

Sőt, sok embernél a filmnézés nem kizárólagos cselekmény.
    Otthon laptoppal az ölben nézzük a filmeket (közben a család beszélget :Y )... nem mint a moziban.
    Tudom nagy kár, van olyan film, amit már 5-10 alkalommal láttam (hiába no, nem vagyok mai gyerek, volt időm rá) és azért az ember megpillant jeleneteket, amelyek még moziban sem tüntek fel (mondjuk annó az első mozis nézéskor), pedig fontos(tartalom)/értékes/fontos(művészileg)... de nem tünt fel eddig.

Na ilyen megközelítésben (mindkettő... háttér film/figyelés a részletekre) a szinkron előny.
    Nekem még koncentrálással is problémás az angol szövegű film nézés (azért vannak filmek, amik mennek, mások meg problémásak, hiába no, a sleng, a tájszólás, elharapott szavak, hadarás, dadogás stb. értékes művészi eszköz, csak még az echte angoloknak sem mindig könnyű).

Az tény, hogy valaha rég, a cucilizmus 'nihiljében' (amikor a művészet még nem pénzkereset volt és volt idő, pénz, erőforrás valódi komoly értékek megalkotására!) a szinkronok nagyságrenddel jobbak voltak.
    Igaz nagy szinészek jártak a szinkronba és egy 90 perces film szinkronját nem kellett egy munkanap alatt 'összedobni'.

Új hozzászólás Aktív témák