- A CNET, IGN és PCMag kiadója is beperelte az OpenAI-t
- Trump vámjai miatt hiány lehet az elektronikai termékekből az USA-ban
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
- Hiába a nagy ígéretek, sok az aggasztó kérdés az Intel jövője körül
- Asustor NAS
- Ezentúl Indiában készülnek majd az USA-ban árusított Apple iPhone-ok
- Bitcoin topic
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- Xiaomi AX3000 és a AX3000 NE
- VoIP telefonálás
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Mikrotik routerek
- Nemzetbiztonsági aggályok merültek fel a TP-Link kapcsán
Új hozzászólás Aktív témák
-
ketabruce
csendes tag
válasz
ketabruce #319 üzenetére
Nahkérem!
Ha bárki úgy jár, ahogy fent leírtam, akkor ne keseredjen el, kisebb fajta küzdelem után úgy tűnik, megvan a megoldás: system app-á konvertáltam a SmartBank-ot, s így már nem felejti el a regisztrációkat!
A Surrogate-es megoldásért pedig nagyon köszi a postolónak, anélkül nem ment volna!!!! -
ketabruce
csendes tag
Sziasztok!
Ma letiltotta az OTP a 13.2-es verziójú SmartBankot, ami több mint egy évig működött RootCloak-kal 6-os androidon, így muszáj voltam frissíteni 15.1-re. Ez már nem indul el, csak Surrogate-tel az említett módon.
Enged is regisztrálni, fel lehet vinni a szerződéseket, de force-close vagy reboot után újra nulláról akar indítani mindent, regisztációtól kezdve.
Van esetleg ötletetek, mit lehet vele kezdeni, hogy normálisan működjön?Köszi!!
-
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Jelenleg mi az a módszer amivel rootolt telón is el lehet indítani az OTP SmartBankot?
-
Kocsó
aktív tag
Sziasztok!
TVGO-ra esetleg van valakinek valami megoldása?
OnePlus 3T-n MgaiskSU v14-el hiába van HIDE, nem akar elindulni.
Root előtt persze tökéletesen futott!
Köszönöm a segítő szándékú válaszokat! -
Magisk-be egy pipa volt az egesz. Kivancsi vagyok medig fog mukodni...
Resurrection Remix
-
xxxx.x
tag
Felteszem itt is a kérdést hátha... (remélem nem okoz nagy problémát a szabályszegés
)
OTP SmartBank-ot használ valaki P10 Lite-on?
Működik az ujjlenyomat azonosítás belépéskor?"Android
- Ujjlenyomat (Touch ID) használatához olyan Androidos készülékek támogatottak, amelyek
kompatibilisek a hivatalos Google Fingerprint API-val. A Samsung saját megoldása nem
támogatott." - OTP_SmartBank_GYIK.pdf
A P10 Lite kompatibilis a hivatalos Google Fingerprint API-val? -
Monkey
tag
válasz
RivetRelion #310 üzenetére
De ha az működik, akkor miért írod, hogy nincs jó megoldás?
-
Csontikka
aktív tag
Sziasztok,
Honor 7, Andoid 6, SuperSU root
vs Gránit app
kombinációra tudtok javasolni valami megoldást, próbáltam a SuperSU-t alkalmazásból rejteni, de sajnos akkor is detektálja az alkalmazás.előre is köszönöm
Üdv,
Csontikka -
hodostamas
addikt
Nektek nem dob hibát az App? vásárlásnál feljön egy sima hiba felirat, semmi részlet, de a vásárlás passzos...
-
skyrush7
aktív tag
válasz
_Bobobot_ #304 üzenetére
Nem vagyok nagy "mókolós" én sem, csak bizonyos kényelmi funkcióknak örülnék, ha elérhetőek lennének.
Elméletileg egy rendszerfálj tartalmát kell csak módosítani. Az, hogy a TWRP-s megoldás ugyanezt csinálja-e, csak user-friendly módon, azt nem tudom.Mindenesetre köszönöm a választ, inkább nem kockáztatom meg.
-
_Bobobot_
újonc
válasz
skyrush7 #303 üzenetére
Rootot nyomtalanul eltávolítani kissé bonyolult, illetve nem biztos hogy akkor ez a funkció amit aktiválni akarsz továbbra is működne (nem olvastam utána, nem tudom pontosan mivel kell ezt a double-tap-to-wake-et bekapcsolni, lehet, hogy folyamatos root jogot igényel)
A második módszerrel szerintem nagyobb sikered kéne hogy legyen, úgyhogy én azt javasolnám.
-
skyrush7
aktív tag
Sziasztok!
Jelenleg telepítve van az Otp SmartBank a telefonomra. Szeretném kicsit megpiszkálni, hogy elérhetővé váljon a double-tap-to-wake, Honor 8.
Ha a rootot eltávolítom (ha van erre lehetőség) a művelet után, az még mindig problémát jelenthet?Van TWRP-s flashelhető zip megoldás is, a recovery viszont semmilyen hatása nincs az oprendszerre, nem?
-
jano_77
nagyúr
válasz
hodostamas #299 üzenetére
Ezt esetleg le tudnád írni pontosan, hogy mit és hol kell bepipálni?
Magisk Manager ---> Magisk Hide ---> és itt kikeresni a SmartBank app-ot és a kis négyzetet bejelölni?!?Köszi előre is
-
tyler
csendes újonc
válasz
hodostamas #299 üzenetére
Igen, megerősítem. Az új Magisk v.13 már "viszi" az OTP appot. Ráadásul open bootloaderes multiromos. Android 7.1.x
Nem kell SU lákipeccs Xposed meg hasonló dolgokkal bíbelődni.
Nesze neked csányicucu. -
hodostamas
addikt
Ha valakinek segit, Androd 7.1.x-en Magisk Managerben csak bekapcsoltam hogy hide-olja magát és onnantól megy az OTP app. Előző verzióban még nem ment.
-
_Bobobot_
újonc
válasz
Williamgrant #297 üzenetére
Ezt a módszert nem ismerem. Mit kéne keresnem? Körülnéztem a lucky patcherben, de nem igazán találtam ilyen funkciót.
-
-
_Bobobot_
újonc
válasz
Williamgrant #291 üzenetére
Tudtommal ahhoz, hogy debuggert tudj rajta futtatni, előbb decompilolni kell a programot és aztán azt futtatható állapotba hozni, nem? Csak mert a decompilereknek köztudottan nem szokásuk az, hogy működőképes kódot állítsanak elő. Több száz error volt pl. a visszafejtett SmartBank kódban is amiket előbb helyre kéne hozni, a debugging rész valóban egyszerű lenne utána.
-
dzsodzso
csendes tag
Üdv. Mindenkinek!
nekem a RootCloack-al sikerült megoldani!
Ennél a megoldásnál egy a fontos, amikor a RootCloack
root jogot kér azt ne engedélyezd, eddig kb. két hete rendben működik,
most viszont bejelzett
a SmartBank alkalmazás frissítése, amit egyelőre nyilván nem engedtem... -
-
-
_Bobobot_
újonc
válasz
pvt.peter #289 üzenetére
Igen, abban az esetben ez a módszer sajnos elromlana. Nem lehetetlenítené el a dolgomat, csak megnehezítené: elméletben egy debuggerrel utána is meg tudnám találni, hogy melyik metódus kerül hívásra amikor az app a rootot csekkolja.
De az elég bonyolult, és őszintén, még sosem csináltam ilyesmit, szóval reménykedjünk, hogy erre nem kerül sor. Ezért is mondtam, hogy mindenki csak saját felelősségre.
-
_Bobobot_
újonc
válasz
#79335424 #285 üzenetére
Belenéztem az app-ba, de mivel sem előfizetés, sem kellő mennyiségű szabadidő nem áll rendelkezésemre, tesztelni sem nagyon tudtam a dolgot.
Próbálkozz meg ezzel, de ne számíts rá, hogy működni fog (kövesd ugyanazt az utasítást, amit tegnap írtam ki):
Package name:
hu.telekom.tvgo
Full class name:
hu.telekom.moziarena.util.UserPersisterHelper
Method name:getDeviceRootedCount
Return type:java.lang.Integer
Return value:0
(ha nem működik, próbálj meg ide 0 helyett 1-et írni, hátha.)
A "Method parameters type"-ot hagyd üresen.Ne felejtsd el teljesen bezárni TVGO alkalmazást mielőtt ezt kipróbálod rajta.
Ha ez nem működik, akkor sajnos egyelőre nincs jobb ötletem. Mellesleg furcsának találom, hogy egy ilyen alkalmazás nagyobb védelemmel rendelkezik a kódvisszafejtők ellen, mint egy banki app. -
törölt tag
válasz
_Bobobot_ #284 üzenetére
Köszönöm! Igen, a videónál jön a hibaüzenet. Egy nagyon régi verziót még át tudott verni a RootCloak. Az sokáig ment is, de rájött a Telekom, és egyszer csak dobott egy üzenetet az app, hogy régi a verzió, ha használni akarom a szolgáltatást, akkor frissítsem. Az új verziót persze már nem verte át a RootCloak, úgyhogy az meg ott hasalt el.
-
_Bobobot_
újonc
válasz
#79335424 #281 üzenetére
Letöltöttem, regisztráltam, nálam nem tűnt úgy hogy bezavar a root, bár előfizetésem nincs rá, szóval lehet, hogy csak később (a videók megtekintésénél) kezd el piszkálni érte.
Rootcloak-kal próbáltad már? (ahhoz is xposed framework kell) Ha igen, és azzal sem működik, holnap megpróbálhatom megkeresni neked az "azonosítókat", de biztosat nem tudok ígérni sajnos.
-
törölt tag
7 -esre még nincs Xposed framework. Az én telóm is tolja állandóan a pofámba, hogy frissítsem Nugátra, de no Xposed, no Android. Úgyhogy maradok 6 -on. Nugáton esetleg meg lehet próbálni a Magisket, és annak a root eltüntetőjét. Nálam az nem játszik, mert a systemless root a bootloadert módosítja, ami az én telómon több negatívummal járna, mint amennyi haszonnal.
-
_Bobobot_
újonc
Itt a megoldás:
Xposed Framework kell hozzá, sajnos anélkül nem fog működni.
1.) Töltsd le a Surrogate nevű modult az Xposed appból (Keresd a legfrissebb bétát, bár ha minden igaz a stable release-el is működnie kéne)
2.) Telepíted, aktiválod a modult xposed-ben, majd újraindítod a telefont
3.) Alkalmazásba belépbe nyomj rá a "+" ikonra jobb alul
4.) Package name alá a következőt írd be:com.aff.otpdirekt
5.) Nyomj rá megint a plusz ikonra, és töltsd ki így:
Full class name:hu.eqlsoft.otpdirekt.util.Root
Method name:isDeviceRooted
Return type:java.lang.Boolean
Return value:false
Method parameters type:android.content.Context
Ezek után mentsd el az egészet a jobb felső sarokban lévő mentés ikonnal (erre majd kétszer is rá kell nyomnod, hogy mindent elmentsen).
Helyesírásra, nagybetűkre nagyon figyelj! Ha valamit félreírtál, nem kapsz majd error üzenetet, szimplán csak annyit fogsz látni, hogy semmi sem változott.Persze, mindennek van kockázata, szóval csak saját felelősségre, yadda yadda. Van alapja annak, hogy az OTP letiltja az app használatát root alatt.
-
tyler
csendes újonc
válasz
MaczyLaczy #271 üzenetére
Próbáld meg hogy BRICKeled a telód. Az mindent legyalul és bootloader-t is zárja. Úgy működnie kell az appnak.
Ha nem tudod mi az a BRICKelés az xda developer forumon tudsz utananézni. -
goop
őstag
válasz
Nekem is honor8 van, nem tudom milyen beszerzésű a telefonod, de a supersu még véletlenül sem gyári alkalmazás rajta...
Megy a tvgo és a gránit bank app is, pedig mind a kettő ellenőriz rootot. -
törölt tag
Én értem, de szerencsére nem vagyok OTP -s. De, az Erste se sokkal különb. Vadi új mobilapp, de csak Forintszámlákat kezel. Szerencsére a netbank elég jól sikerült, tökéletesen használható telóról is. Úgyhogy maradtam a webes felületnél. Az más kérdés, hogy Eurós számlára nem lehet rendszeres megbízást beállítani, úgyhogy ezeket minden hónapban manuálisan kell elutalnom.
-
LouiS22
veterán
válasz
#79335424 #274 üzenetére
Nekem ne mondd, én tudom. De az OTP-t nem tudod erről meggyőzni. Az mobilapp pedig nem elválaszthatatlan része a bankolásnak, csupán egy kényelmi szolgáltatás. Vagyis lehet pattogni, lázadni - el lehet menni a Nemzeti Bankhoz mint felügyeleti szervhez - de nincs olyan törvényi szabályozás, amire hivatkozni tudsz. Érted már?
-
törölt tag
Ez nem ilyen egyszerű. Ha a root vélt megléte miatt nem fut olyan telón, ami nem rootolt, akkor az alkalmazás hibás, rosszul működik, nem megbízható. Márpedig egy bank alkalmazásánál alapvető elvárás a megbízhatóság. A bank pontosan erre hivatkozva nem engedi rootolt készüléken futni. Nem lenne megbízható. Csak az a baj, hogy így sem az.
-
LouiS22
veterán
válasz
Az van, hogy az app egy lehetőség és nem kiváltság, vagy szerzett jog. Az OTP ezzel fog védekezni. Sajnos.
-
törölt tag
válasz
Androidon nincs arra mód, hogy egy felhasználói alkalmazás lekérdezhesse a rendszertől, hogy rootolt -e, vagy sem. Ezért "partizánakció" keretében olyan nyomok után kutat a fájlrendszerben, amik a programja szerint csak rootolt telón fordulhatnak elő. Ez símán vezethet olyan fals találatokhoz, mint nálad. Szóval, a hatékonyság nem 100% -os, de azért az alkalmazás kémkedik a telódban. Természetesen csakis a Te biztonságod érdekében. Csak az nem világos a számomra, hogy az OTP alkalmazása mitől megbízhatóbb, mint bármelyik másik?
-
MaczyLaczy
újonc
Tegnap vettem egy vadi új, gyárilag lepecsételt és csomagolt Huawei Honor 8-at. Bekapcsolás és feltöltés után azonnal frissítette magát EMUI 5-re és Android 7-re. Életem első androidos telefonja, ha akarnám, sem tudnám rootolni, egyszerűen nem tudom, hogyan kell, s értelmét sem látom. Az előző telefonomon (Lumia 930) használt appok 90%-át megtaláltam a Play áruházban, a maradékra is van elfogadható alternatíva. A gyárilag telepített appokkal együtt tudok élni. Ehhez képest az OTP app szerint a telefon rootolt. Érdekes módon gyárilag rajta van a SuperSU, de az is azt írja ki, hogy nincs rootolva. A SuperSU eltávolítása után sem enged regisztrálni. A Huawei ügyfélszolgálat szerint a telefonnal az égadta világon semmi gond nincs, menjek panaszra az OTP-hez. Tényleg nem értem, miért szívatják az egyszeri felhasználót, aki tényleg csak használni szeretné az "okostelefonját", ha már kemény pénzeket kipengetett azért, hogy ne kelljen PC után futkosni, ha valamit el akar intézni! Nem vagyok szakember, de az még nekem is világos, hogy az OTP ismételten a neki egyszerűbb és olcsóbb utat választotta, s nem érdekli, hogy kivel szúr ki! Azzal védekeznek, hogy 100 letöltésből csak öt esetben van ilyen gond. Ez éppen öttel több az elvárhatónál! S ne vicceljünk már azzal, hogy használjam a webes felületet, vagy váltsak bankot!
-
tyler
csendes újonc
válasz
pvt.peter #268 üzenetére
Nálam Magisk van telepítve, tehát SU-t nem tudom leszedni mert Magisk-hoz van kapcsolódva....Magisk nélkül viszont nincs Android Pay, szóval én android pay-t választom. Így hát marad a webes belépés de az is csak otthon mert magyar mobilszámra jön az SMS ami belépéshez kell és bár dual SIM-es a telóm de egyszerre csak egy SIM van benne ami ugye angol. A PIN es megoldás kiváltaná az SMS-t de ugye az csak az app-on működik.
22es csapdája -
pvt.peter
őstag
Sziasztok,
Jelenleg mi az a módszer amivel rootolt telón is el lehet indítani az OTP SmartBankot?
-
tyler
csendes újonc
Nyomtam egy restoret iphonen és frissítettem 9.3 ra. Ez azért kellett mert a jailbreak nyomokat is figyeli az app, és anno a visszaállítás jb-es backupból történt... Most iphonen működik de a lineage OSen nem....Regisztrálni tudom a bankszámlaszámom, csak amikor előszőr belépnék a PIN beírása után törli az app a regisztrációm...
Csak azt nem értem hogy safetynet meg android pay meg a többi banki app akkor hogyan működik... -
-
anorche1
őstag
Nincs ennek az appnak valami megbízható ember által moddolt verziója, amit tudnék használni rootolt 7.1 -en?
-
tyler
csendes újonc
Iphonen amikor beállítom a PINt utána az első belépésnél feldob egy hibaüzit hogy túl sok eredménytelen próbálkozás miatt ezt a belépési módot ő felfüggeszti...Megkérdeztem OTPt azt mondták várni kell 24 órát, mert túl sokszor rontottam el a PIN-t...Mondtam hogy egyszer se rontottam el mert most állítottam csak be frissen. De a válasz akkor is várjak 24 órát vagy hívjam fel a telefonos üf.-t.
Mivel külföldön élek ezért csak a telefon vagy live chat amin kommunikálni tudok velük. Legszívesebben face-to-face intézném. -
tyler
csendes újonc
Nekem OP3T telóm van. Open bootloaderes multiromos. Internal OS Lineage 7.0. Android Pay és hat különböző angol bank appja van telepítve és mind a hat működik. Android Pay-t minden nap használom annak ellenére hogy elvileg open bootloaderes telefonon nem működhet... (Natwest, Lloyds, Halifax, Barclays, Santander, HSBC) Aki ismeri az angol banki appokat tudja, hogyha Barclays működik akkor mind működik.
A lényeg: MagiskManager v11.X van fennt és az már magában foglalja a SuperSU-t, azt nem kell külön feltenni.
De most frissítettem OTP smartbankot...Ha MagiskManagerben berakom a pipát az apphoz akkor enged regisztrálni. Azonosító bankszámlaszám meg jelszó megadása után már csak a PIN-t kell beállítani és minden fasza...lenne. Csakhogy amikor belépnék és beírom a PIN-t akkor megáll a tudomány. Nem enged be és újra kell regisztrálni...
Valakinek 5let?
Mellékesen megjegyezném hogy van egy "tartalék" telefonom, Iphone4S amin Ios7.XX van fennt és NEM jailbreakelt. Próbaképp felraktam az új appot és nem enged regisztrálni, azt írja hogy jailbreakelt eszközön az app nem használható....NO COMMENT -
-
LouiS22
veterán
válasz
matthewKER #245 üzenetére
Visszaértünk oda, hogy az OTP meglehetősen bénán, de úgy döntött: majd ő dönt helyettünk. Minden ebbe az irányba vezet, kezdve a nagyon béna kommunikációtól egészen addig, hogy a root checker algoritmus is ezer sebből vérzik.
-
LouiS22
veterán
-
mikrofon
veterán
Biztos nem a Bank nevébe írt, mert akkor nem írna ilyeneket, főleg nem ilyen "stílusban" ....
Egyszerűen egy jó magyar polgár, aki a nemzettudat híveként benyal mindent, csak mert odafent mondják, az okosak, a hozzáértők, a tapasztaltak, a mindentudók és mindenhatók.... Teszi ezt azért mert fél a szerinte nemlétező katonaságtól vagy mit is írt... Nála tökéletesen megült a tudatában a megfélemlítés..... De ez már nem ennek a fórumnak a témája..... -
mikrofon
veterán
Nem engedem... Mert nem csak gondoltad, hanem le is írtad, és nekem címezted... Ráadásul személyeskedve, és nem éppen "normális" stílusban.... Tartalmilag sem éppen helyesen... Ez pedig egy szakmai fórum, ahol fontosak a tények és a tartalmak... A stílus az más kérdés az a hozzászólót minősíti....
-
mikrofon
veterán
Gratulálok! Mert nehezebb jót csinálni ezért csináljunk sz@rt, az legalább olcsó és egyszerű...
Ismerem az auditálást, validálást és még a vertifikálást is. Sőt pontosan tudom miről beszélek és hogy mit írok. Aki érti az is pontosan tudja. Aki nem, annak meg én nem bizonygatom. Ez különbözteti meg az igazi tudást.....Én nem vagyok kemény csak értem, amit csinálok.... Vagyis azt csinálok, amit értek. Sosem keménykedek, ésszel dolgizom és nem erővel...
Pinkodot felirni... Minek is? Szerintem alap, hogy mindenkinek van egy jól bevált algoritmus a fejébe. Az alapján mindegyik pinkodot és jelszót egyedien legenerálja fejben és mégis sosem téveszti vagy felejti el....
De védjed csak ezt, ez legalább minősít is...
-
Sanya
nagyúr
válasz
mikrofon #220 üzenetére
Igen, gondolom ismered az auditálás fogalmát, igaz?
"És ha ugyan azon a telefonon nyom egy "full unroot”-ot és így felrakja a mobilapp-ot, majd megkopasztják, akkor vajon kártéríti az OTP??? Pedig a szabályzatnak megfelelően járt el..."
Ha bizonyítja, akkor igen.
Rootolt telefonon mi a biztonság, kifejtenéd? Vagy a eleve rootolva, féreggel érkező telefonokkal mi a helyzet? Arra is menjen fel a netbank alkalmazás?
Te a bankkártyád pin kódját a bankkártyára írod fel, mert kemény vagy?
-
mikrofon
veterán
Szerintem még csak nem is a szívatás a cél, hanem a maradék 90%-nak lehet mutogatni mi ennyire jó bank vagyunk, ennyire biztonságosak, ennyire tartjuk a nemzetközi szintet... Tovabbá lehet hergelni a tömeget a hozzáértők ellen, akik annyira aljasok, hogy még egy banki szuper szoftvert is hekkelnek.
És be is veszi a többség. Ez a szomorú. Már ilyen szinten megy a népbutitás... Igazán eredményesen. Még itt is voltak "érdekes" HSZ-ek... Mikor visszaolvastam, teljesen hihetetlen volt, hogy emberek ennyire benyalják, mert a nagy nemzeti banki azt mondja.... -
pomm
tag
Teszteltem, reboot után is ok (bekapcsolt rootnál).
Kérdem:
A magyar droidosok hány százaléka rootol? 3-4? Ennek hány százaléka otp-és? Kb. egy-két ezer embert szívatnak, akik vagy informatikusok vagy értenek hozzá az átlagnál magasabb szinten...hát gratulálok! -
pomm
tag
Na, most volt 5 percem. Huawei P8Lite, rootolt rom. rootcloack nem ment, de supersu-nál letiltod a rootot, és a hozzáférésnél megtagadod a root engedélyezését, telepíted az otp appot, regeled, utána visszakapcsolod a fentieket...oszt jól van...
-
mikrofon
veterán
És ha ugyan azon a telefonon nyom egy "full unroot”-ot és így felrakja a mobilapp-ot, majd megkopasztják, akkor vajon kártéríti az OTP??? Pedig a szabályzatnak megfelelően járt el...
Tehát én a szoftverfejlesztők helyében nagyon szégyelném, hogy ilyen biztonsági megoldáshoz folyamodtam... Mert ez sz@rt sem ér... OTP helyében, meg szégyelném magam hogy bedőltem a hozzánemértésem miatt az ócska félrevezetésnek azaz átb. és inkább valódi biztonságot követelnék meg a programozóimtól....
Ha máshonnan nem, legalább egy ilyen szakértői oldalról gyűjthetnének infót és tudást... A reakciókat elemezni kéne és nem hülyének nézni az embereket....Sosem mondtam, hogy a biztonsággal van bajom... Hanem ez biztonságosnak álcázott, totális hülyeség .....
-
LouiS22
veterán
-
Sanya
nagyúr
válasz
mikrofon #201 üzenetére
Persze, hogy nem root függő a biztonság, de a mai tapasztalat az, hogy a olcsó kínai webshopos csodamasinák általában jóféle vírussal jönnek, rootolva, házibarkás frissítésekkel, amit különböző csodaweboldalakon lehet beszerezni. Ha ebben van vírnyák, és a telefon tulajdonosát megkopasztják az opt netbankon kereswztül, akkor az kinek a hibája?
-
pvt.peter
őstag
A jelenlegi állás szerint mi legbiztosabb módja a rootolt készüléken való futtatásnak?
-
katalin888
aktív tag
válasz
st3v3np3t3r #186 üzenetére
"mellesleg rootmentes custom rendszeren fut a smartbank"
Ez is csak bizonyos esetekre igaz, épp most találkoztam olyan helyzettel amikor nem volt root csak custom ROM es mégsem indult el. -
scream
veterán
Mai frissítés után Rootcloak-kal már crashel.
Raktak bele RootBeer-t, vagy valamit mókoltak vele.
-
dabadab
titán
válasz
aprokaroka87 #204 üzenetére
"a banki app nem ismeri fel úgy hogy fel van törve az OS."
És honnan tudná felismerni?...
-
aprokaroka87
nagyúr
válasz
mikrofon #201 üzenetére
Tehát lényegében ha egy kártékony program ki tud használni egy olyan sérülékenységet ami mondjuk a felhasználó tudta nélkül szerez írási jogot a systemre
és ott pl a system/bin vagy system/xbin-be betesz egy xyzsu fájlt...a banki app nem ismeri fel úgy hogy fel van törve az OS.Persze...nyilván nem lehet pl a CIA-t csak úgy kizárni.
-
LouiS22
veterán
válasz
mikrofon #201 üzenetére
Minden szava igaz. És tényleg csak a root meglétét ellenőrzi. De azt is bénán: telepítsd fel nem rootolt eszközre a supersu alkalmazást (csak az appot magát), és már az is"tört" rendszer lesz...
Az pedig csak priváti érdekelne, hogy vajon melyik engedélykéréssel hatalmazza fel magát arra, hogy a root megléte után vizslasson.
-
mikrofon
veterán
Csak a root-ot ellenőrzi.... Semmi más... Pedig a biztonság nem root függő....
Töröltem az app-ot, nyomtam egy unroot-ot a superSU alkalmazásból, majd installáltam az alkalmazást és utána ment a regisztráció...
Pedig amíg rootolva volt bármi olyat tehettem volna, ami miatt az unroot után is ugrott a biztonság....
Ez csak arra jó, hogy csesztessék a mezei felhasználókat..... és ne kelljen felelőseget vállalniuk... csökkentsék a kockázatot, anélkül, hogy energiát fordítanának rá.....Ez számomra nem gond, mert én olyan mezei felhasználó vagyok, aki csak arra használta az root-ot, hogy letakarítsa a sok szemetet a telefonjáról, majd egy tiszta rendszert használjon..... Így sokkal biztonságosabb, mint ha rajta lenne a gyári szemét....
És igen a nagy neves akarom mondani divatos gyártók, hűde biztonságos rendszerén is találni szemetet, olyan szoftvert amire semmi szükség....
Szerintem is gáz,hogy nem lehetek a saját tulajdonomban levő eszközöm teljes jogú felhasználója, csak trükközéssel. De ezt még benyelem, megoldom.
De az már felháborít, hogy egy bank, akinek én fizetek a szolgáltatásért, a hozzám hasonló ügyfelek pénzéből tartják fent magukat és az egész rendszerüket, és még megmondja, hogy ez van, én nem használhatom a szolgáltatást amiért én fizetek... Ahelyett, hogy a pénzemet arra költenék, hogy egy tényleg biztonságos app-ot fejlesszenek, olyan titkosítással, amihez csak az app fér hozzá.... és ne a készüléket kelljen korlátozni..... Jah hogy ez drága.... Hát költsék erre a pénzt és ne pedig arra, hogy pl az én településemen levő fiókra, ami 9-15 között van nyitva és 12-13 között ebédidő. Ez az igazi pénzkidobás......Engem legyőzött a BANK és a rendszer......
Aki teheti váltson tényleg.... hátha az segít és észbe kapnak.... De nem hiszem....
Vagy legyen népszavazás: Akarja-e Ön használni rootolt telefonon az OTP SmartBank alkalmazását......
Új hozzászólás Aktív témák
it A bank azzal érvel, hogy a nemzetközi gyakorlat is ebbe az irányba mutat, és az ügyfeleik biztonsága miatt van szükség a tiltásra.
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Asustor NAS
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Redmi Note 9 Pro [joyeuse]
- Nagyon erős ajánlat lett CMF Phone 2 Pro
- Politika
- Ez lenne a népkártya? Teszten a GeForce RTX 5060 Ti 16 GB
- Wuthering Waves
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- További aktív témák...
- IPhone 15 Pro 128GB gyári független 2 év Rejoy jótállás
- Acer Nitro 5 AN515 - 15,6"FHD IPS 144Hz - i5-11400H - 16GB - 512GB SSD+1TB HDD - RTX 3050 - Win11
- Intel I7 14700 - 20mag/28szál - Eladó!
- Eladó Google pixel 7pro 8/128
- ThinkPad P16 Gen1 16" FHD+ IPS i9-12950HX RTX A1000 32GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Beszámítás! HP Elitedesk 800 G1 USDT mini asztali számítógép - i7 4770S 16GB RAM 128GB SSD Intel HD
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- GYÁRI TÖLTŐK DELL LENOVO HP FUJITSU TOSHIBA Macbook---------- Budapest,/MPL/Foxpost
- LG 27CN650N-6A - Felhő Monitor - 1920x1080 FHD - 75Hz 5ms - USB Type-C - Quad Core - BT + WiFi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest