- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dißnäëß
nagyúr
Persze, ez abszolút el is fogadható.
Tudjátok, mi az érdekes ? Hogy itt mindenki a pénzen rugózik, kinek jár pénz (reklámból például, vagy reklámmentesen előfizetési díjból) és ki nézheti az oldalt ingyen (avagy nemingyen), bla bla.
De kevés hsz-t látok arról, hogy mekkora egy - egyébként - jól pörgő közösségi oldalnak (legyen az fórum, FB, hírportál, szakmai portál, akármi) a véleményformáló ereje.
Nyilván mondhatja a ph is, hogy aki fizet, lát minket, a többinek eltűntünk, ha reklámblokkolóval jön ide, ne is olvasson minket. Mégsem mennek ebbe bele. Miért ? Mert ÉRTÉK ennek az oldalnak az is, aki blokkolóval idejön és fórumozik, hozzászól, olvas, tájékozódik. Mert egészen más dimenzió, amikor az ember egy ilyen cég vezetőjeként egy üzleti tárgyalásra bemegy, bármilyen témában is, hogy "egymillióan olvasnak minket naponta" vagy amikor úgy ül asztalhoz, hogy "10-ezren olvasnak minket naponta". Most csak mondtam valami fiktívet.
És emiatt igen, "kénytelen" belátni és belemenni abba, hogy a fizetős 10-ezre (akár előfizuból, akár blokkolatlan reklámból) eltartja a maradék ingyenélő (nem előfizető, reklámot kiblokkoló) réteget. Mert neki ez a réteg is KELL. Ez kicsit pszicho, de ez van.
[ Szerkesztve ]
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
-
félisten
Végletekig leegyszerűsítve a dolgot, lehetne azt mondani, hogy nem kell nézni. Ha nem tetszik, nem olvasom.
Nyilván tisztában vagyok azzal, hogy ez nem így megy, de azért a fene nagy tiltakozások közepette erre is érdemes lenne egy kicsit emlékezni, amikor mindenki szidja a szolgáltatókat, amikor az általuk ingyenesen kínált tartalom körítésével elégedetlenek.
Sajnos -- kénytelen vagyok ezt mantrázni -- nincs jó megoldás, csak rossz és még rosszabb.
MaCS
Fán nem lehet motorozni, motoron viszont lehet fázni!
-
haxiboy
veterán
Azt megérteném ha olyan tartalmat nyújtanának amiért megéri bevállalni a zenélős hirtelen az arcodba robbanós, épp hallgatom a zenét nyugisan 20% körüli hangerőn majd a reklám úgy üvölt hogy majd beszakad a dobhártyám. De és még egyszer .
Oldják meg kultúráltan, sokkal kissebb oldalak is benyelik a blokkolókat maximum kapnak egy kis üzit hogy pliz engedélyezz. De a használatban nem korlátoznak. Ilyen hozzáállással egyszerűen nem leszek - legalábbis én tuti nem - visszatérő.
Míg prohardveren nem ér hátrány ha blokkolok, mégis engedem, mert szépen megkértek, nem takartak ki semmit, nincsenek idegesítő zenélő, ugráló reklámok. Na meg átirányítások , azokat nagyon szoktam csipázni. Valamelyik akvaristás fórumot egyszerűen nem lehet megnyitni úgy hogy ne vigyen el egy olyan átirányításra hogy újra kelljen nyitni a lapot...és nem érdekli őket, így garantáltan megnézik a reklámot az emberek...Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
törölt tag
Probléma? Áruld el kérlek miért nézzek TV-t? A sok hígtrágyát a mit a kanálisok adnak? A propagandát? A reklámok tömkelegét? A megvágott újraszinkronizált ezeréves filmeket? Ami érdekel azt hótziher, hogy sosem fogják leadni. Arra senki sem tud rávenni, hogy a zertéelen nézzem meg 21341376 megszakítással valamelyik AA kategóriás filmet, amit még jól meg is vágnak. Élő spamszórás az összes csatornán. amit még csak meg sem válogathatsz, az van amit kapsz. Nem teszik, akkor is az lesz.
Az a probléma, ha függővé tesz a TV. Meg, ha minden sz@rt, amit hírként leadnak azt készpénznek veszi az ember. Nagyon sok háztartásban mint háttérzaj megy a TV. És a tudat alá szépen be is folyik a sok marhaság.
"kedvencem" a betelefonálós hírműsor, ahol a hülyék hívják a műszarve.... műsorvezetőt, és jól megmondják a véleményük. A csatorna meg jót röhög az emelt díjas hívásokon. De az 5 perc hírnév ugye....
A Jaózsi beszótt a téjvébe, és jaóul megmodta ám! A csúcs a küldöm a pénzenergiát..... Ennél még a reklámok is jobbak... Köszzi, erre aztán végképp nem vagyok kíváncsi, a XXI. század vívmánya a net, ahol mindent elérek, és úgy szűröm a szemetet, ahogy jól esik.[ Szerkesztve ]
-
bernel
tag
válasz #42098752 #196 üzenetére
Ez lenne az erkölcsös döntés. Ha nem értek egyet azzal, ahogyan egy oldal reklámoz, akkor nem látogatom, más oldalra megyek. Az már nem korrekt, hogy nem értek egyet a reklámmal, de a tartalmat továbbra is fogyasztani akarom, mert azt jónak találom, de a reklámokat blokkolom.
-
Busterftw
nagyúr
Oke, akkor at fogalmazom, osszes kiadas + berek.
Profit? Ha mindenki kap fizut es nem kell becsukni a boltot az nem eleg?Pl AliceWake vagy barki mas mennyi bonuszt kap fizetesen kivul az aktualis havi profitbol?
Ha meg uj felszereles kell stb, akkor ki kell irni a kiadasba. -
bernel
tag
"Na ekkor fog megcsappanni a youtube népszerűsége és erre rávetik magukat a kisebbek akiknek még megéri az egyéb módon reklámozás.
Fentebb írták: youtube red, megfontolandó kategória."
A Youtube működtetése rengeteg pénzt visz el, csak ugye a Google tudta állni a veszteséget. Olyan nincs, hogy kisebb oldal bejön a helyére, mert ha a kis oldal megnő, akkor ugyanúgy szembesül azzal, hogy tetemes pénzt elvisz a streaming.
A Youtube red egy megoldás, de azt ugye tudod, hogy ott is van reklám? Csak kevesebb, mint az ingyenesnél.
Egyébként elég, ha összeadja az ember, hogy ha minden oldal havi 500 forintot kérne reklámok helyett, akkor mennyi havidíj jönne össze, ha mindenért külön fizetnél (gmail, google, prohardver, stb.). Én sok tucatnyi különbőző oldalt látogatok meg egy hónapban. Szép összeg lenne, ha mind fizetős lenne.
Szóval aki reklámblokkoló párti, az nem gondolt igazán bele, hogy mennyibe kerülne, ha minden különböző oldalért fizetni kellene.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
"De az nem védekezés hogy elérhetetlenné teszik a tartalmat."
Ők nyújtják a tartalmat a saját befektetett milliárjaikból. Szerintem el is dönthetik, hogy hogyan teszik azt elérhetővé.
Tetszeni mondjuk nekem sem tetszik, de vélhetően így működik.
Egy párhuzamos listán éppen most írták meg, hogy a PH-nál 1% alatt van a prémium előfizetők aránya -- és emellett megy sokaknál a reklámblokkolás. Lehet, hogy jófejek, de a Forbes meg lehet, hogy jobban megél.
MaCS
-
haxiboy
veterán
De az nem védekezés hogy elérhetetlenné teszik a tartalmat. Nézd meg pl a PH-t. Egész normálisan ki van találva. Kapsz egy szép kis szöveget hogy sorry ebből tartjuk fennt magunkat kérlek engedélyezz minket. Még kis meglepi privát üzenetet is küld a rendszer hogy támogasd az oldalt.
Forbes-t megnyitom mivel kezd? Welcome, aztán egy fél oldalt kitakaró reklám majd figyelj! Nem kattintottam sehova csak nyugodtan olvastam az idézetet.
Hát még most sem értik hogy engem nem érdekel a 30$ nem kivehető kereskedési bónusz ?
Na mindegy, a nap nagy részében nem használok adblockert, munka közben maximum a prohardvert böngészgetem. Otthon viszont 1000-el megy a block.(#190) Hieronymus: Hatalmas balhék vannak a stream szolgáltatók körében is, én általában filmet szoktam bérelni, a jobbakat meg is veszem, főleg a Google-től, de nyilván a virágboltból töltöm le 10x jobb minőségben. Persze van amikor jó a stream, amikor csak nézni szeretnék gyorsan valamit, és nem egy 10/10-es filmről van szó elfogadható.
Tény nekem csak Netflix van, tartalomban kb senki nem übereli, de következő hónapban már ide sem fizetek elő, VPN-es trükközésért nem egyszer vágtak már ki, ugyanannyit tizedannyi tartalomért meg nem fogok fizetni.[ Szerkesztve ]
Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
válasz IgnisFatuus #170 üzenetére
"Itt lenne az ideje TV-kre is kifejleszteni a reklámblokkolót,"
Részemről megoldva. Inkább előfizetek egy stream szolgáltatónál. Maximum 15 másodperc önreklám van a tartalom előtt. Ennyi még belefér, de ezt is át lehet ugrani egy gombnyomással.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
félisten
Igen, sajnos az egész helyzet kibillent a racionális egyensúlyi helyzetéből -- ami egyébként teljesen törvényszerű.
Az egész jelenlegi modell fenntarthatatlan, viszont elég sokáig el fog még vergődni, amivel a tisztességesen reklámozók és a nem ügyeskedő fogyasztók járnak rosszul.
MaCS
-
félisten
válasz Busterftw #186 üzenetére
"Az oldalaknak meg ki kell rakni egy számlálót, ennyi a szerver költség, bérek havonta. Ha az megvan akkor reklám kikapcs."
És az egyéb költségek? A profit? Milyen alapon mondanád meg, hogy mennyi bevételt engedélyezel?
MaCS
-
Rive
veterán
A reklámok mennyiségét drasztikusan lehet csökkenteni, egyben a hatékonyságukat növelni a célzott reklámokkal ... pont ebből él mondjuk a Google.
A 'moderált' réteg igazából közömbös. Az extrém reklámozók léte önmagában garantálja a reklámblokkolók folyamatos térnyerését, a következmény pedig az egész reklámszakma profitján meglátszik. Csak amíg az extrémek (egy ideig még) fenn tudják tartani a bevételeiket az extremitás növelésével (ezzel tovább terjesztve a reklámblokkolókat), addig a 'moderált' réteg erre nem képes. Akkor se, ha mozgalmárkodik, telerinyálja a netet vagy épp megpróbálja a reklámblokkolókat démonizálni.
~ öngyilkos ostobaság nem számolni azzal, hogy a reklámblokkolás néhány éven belül általánossá válik.
/// Nekünk nem Mohács, de Hofi kell! /// Szíriusziak menjetek haza!!!
-
Busterftw
nagyúr
Elkezdhetnének már az oldalak erőteljesebben tiltani, nem csak fenyegetni meg könyörögni, hogy minél előbb bedőljenek.
Majd írnak azok cikkeket, teszteket és híreket akik lelkesedésből csinálják, mint most, legalább tisztul az újságírás, nem lesznek clickbait címek és nem ír le az első 2 mondatból a fizetett hirdetés.Most is rengeteg forrás van, átlag emberek akik tesztelnek és írnak termékekről vagy bármi másról.
Az oldalaknak meg ki kell rakni egy számlálót, ennyi a szerver költség, bérek havonta. Ha az megvan akkor reklám kikapcs.
Az olvasók így támogatnák az oldalt és az írókat, az oldal meg átláthatóságot nyújtana. -
félisten
Vannak oldalak ahol ha reklámblokkolót használsz el sem éred a tartalmat. (Forbes például nagyon mocskosan ilyen, nem is megyek már oda).
A szemetek! Pénzt szeretnének keresni a befektetésükkel, munkájukkal! Tényleg mocsok egy dolog tőlük...
Én elvi okokból nem használok reklámblokkolót, de mivel sok reklám idegesít, megértem azokat, akik használnak. De nehogy már az legyen a szemét, aki védekezik a vele szembeni trükközéssel szemben!!!!
MaCS
-
borg25
senior tag
Azért a youtube sokáig veszteséges volt, nem tudom, hogy egyáltalán most már termel-e nyereséget, de a Google megengedhette magának a későbbi nyereség reményében. Ilyen körülmények közt, főleg, ha közben a kicsik kihalnak mellőle nem fogsz te máshol videot nézni, csak azért, mert a youtubon ott a reklám.
Nézzük Boriska néni egyszeri esetét:
Szeretné az 1968-as táncdalfesztivál egyik indulóját meghallgatni:
Lehetőségei:
youtube reklámmal
DC++ ha ismeri a táncdalfun hub címét, és 92 évesen ért is hozzá
Talán a google kihozza neki valamelyik videomegosztón a 27. találatként, működni is fog, és nem dob neki 200 reklámot.
Nem nézi meg.Boriska néni talán végiggondolja, hogy az összes többi lehetőség több időt vinne el az életéből mint a youtubeos reklám megnézése, és a youtube mellett dönt. Vagy egyszerűen mert az unokája csak azt mutatta meg, hogy tévén youtube alkalmazás, aztán hangfelismerés gomb, és ordítsa, hogy táncdalfesztivál, nem is gondolkodik alternatíván.
Sajnos a tartalom előállítása, fogyasztókhoz eljuttatása nincs ingyen. Lehet azt mondani, hogy azzal, hogy én blokkolok nem csinálok semmit, mert úgy se vennék semmit (Jah, hogy a reklám a tudatalattira is hat, s később a reklám alapján hozol döntést bármennyire is okosnak tartod magad ne számítson.)
Te azzal fizettél volna a tartalomért, hogy megnézed a reklámot.
Megnézted a reklámot? Nem
Akkor fizettél? Nem.
Hogy az árat forintban, euróban, aranyban, csirkében, vagy megnézet reklámban nézzük mindegy.
Ennek ellenére én is használok reklámblokkolót.
Sőt, ha a reklámnézést fizetőeszköznek tekintem, akkor itt ráirányuló magatartással létrejött szerződésről is beszélhetünk, ahol fontos, hogy ne legyen nagy az értékkülönbség a szolgáltattatás és az ellenszolgáltatást közt. Tehát ha túl sok a reklám, és túl kevés a tartalom, akkor a szerződés megtámadható, úgyhogy miért ne védekezhetnék az ilyen szerződések (kéretlen reklámok tömkelege ellen) reklámblokkolóval? -
-
haxiboy
veterán
Van ilyen - nagyjából. HBO-n sincs reklám ha jól tudom, Cinemax is ilyesmi, bár fene tudja nekünk rég nincs már egyik sem - asszem. Isten sem tudja már mikor néztünk TV-t utoljára. Undorító reklámtenger az egész, ami az évek alatt csak rosszabb lett. Ott álltam le amikor a Comedy Centralon a South Parkba is tettek reklámot. 20 perces, de a 8. percnél egy 12 perces reklám elfért. GGWP.
Reklámmentes adók, rájönnél hirtelen hogy milyen kevés is a hasznos tartalom egy Izaura TV-n
Bernel
Nem feltétlen hullanának ki, de ha valamelyik oldalnak a fő bevételi forrása a reklámokból származik akkor az az oldal rendszerint undorítóan tele van pakolva rengeteg reklámmal meg felugró ablakkal.
Vannak oldalak ahol ha reklámblokkolót használsz el sem éred a tartalmat. (Forbes például nagyon mocskosan ilyen, nem is megyek már oda).
Változik a világ, ezeknek az oldalaknak új bevételi forrás után kell nézniük.[ Szerkesztve ]
-
Cs1csó
félisten
Félig meddig már van: olyan csatornát kell nézni ami külön fizetős pl. aki a digi hálózatán van annak a digi film havi 300ft plusz, de ugyanilyen az HBO és társai.
Amiket írták azokat pedig nem kell nézni, a reklámok miatt már én sem bírok klasszikus tv adást nézni, van pár amit végigszenvedek pl. a sport tévén a foci összefoglalók BL stb.
bernel
Na ekkor fog megcsappanni a youtube népszerűsége és erre rávetik magukat a kisebbek akiknek még megéri az egyéb módon reklámozás.
Fentebb írták: youtube red, megfontolandó kategória.
[ Szerkesztve ]
-
félisten
"Azt hogy megnezik az erdeklodesi korom es akozott hogy komplett szemelyisegi profilt keszitenek ,van kulonbseg!!!!
Az utobbi a maganszferam resze es NEM adtam ra engedelyt."
Hát, éppen az a NAGY kérdés. Gyakorlatilag a fél világban.
Hány nyilvános adatot rakhatnak össze az emberről, hol a határ? Ez egyik véglet szerint ha kimegyek az utcára, gyakorlatilag észre sem vehetnek, a másik szerint minden, ami a közösségi térbe kikerül rólam, már nem áll az én ellenőrzésem alatt, szabad a vásár.
Lassan húsz éve foglalkozom ezzel visszatérően, és nem látom, hogy javulna a helyzet -- ésszerűségét tekintve semmiképpen.
A Google-nél és pár egyéb szolgáltatásnál érdekes kérdés, hogy mennyire sérti a személyiségi jogokat egy részletes személyiségi profil összeállítása, amiből éppen csak egyetlen dolog hiányzik: a személy beazonosítása. Tehát pontosan mindent tudnak rólam, csak éppen azt nem, hogy ki vagyok.
Elvben. A gyakorlati megvalósítás felől nincsenek illúzióim, de a kérdés releváns.
MaCS
-
Elemental
addikt
adblockot hasznalni olyan,mint bemenni a mekibe ,es nekiallni elfogyasztani az otthonrol hozott zsiroskenyeret.
Na, ez a korrekt megfogalmazás.
Undorító ez a "ha blokkolsz akkor lopsz" hazudozás. Nem lopok, legfeljebb nem hozok hasznot. Nekem boltom van, naponta számtalanszor ugrálok olyanoknak, akik csak érdeklődnek, nem vesznek semmit, de ugyanannyi energiát fordítok rájuk is, mint a vásárlókra. Tapperolnak, borigatnak, pakolásznak. Utánuk is rendet kell tennem. Írjam ki, hogy belépés csak vásárlóknak? Ne marhjuljunk már. -
arelim
tag
adblock plus? ublock origin.
(ノಠ益ಠ)ノ彡┻━┻
-
hemaka
nagyúr
En nem hasznalok ilyeneket, de miert lenne illegalis? Mar a felvetest sem ertem.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
cog777
senior tag
Azt hogy megnezik az erdeklodesi korom es akozott hogy komplett szemelyisegi profilt keszitenek ,van kulonbseg!!!!
Az utobbi a maganszferam resze es NEM adtam ra engedelyt. Plane hogy aztan fu alatt megosztjak masokkal, onnantol barhova kerulhet ugye, akar a kinai feketepiacra, vagy a biztositohoz.
Ezt ugyanugy tultoltak mint a reklamokat, mar senki nem fog hinni nekik hogy becsszo! de tenyleg nem csinaljuk. Lari fari. Reklamblokkolot + anti trackereket nekik!
(#171) bernel: "És persze lesz fizetős Youtube változat, ahogy most is van, de ha jól tudom, még a mostani fizetős változatban is van reklám, csak kevesebb, mint az ingyenesben."
En elofizetnek reklammentes YT Red-re ha lehetne..de nem lehet. Nem kell nekik a penzem.
[ Szerkesztve ]
HP ZBook Studio 15.6 G8 Mobile Workstation - Windows 11
-
bernel
tag
Éppen a fordítottja fog történni. Ahogy pl. egyre többen néznek youtube-ot meg más netes streaming oldalakat, úgy várható, hogy ott is fejlesztik majd a reklámozást.
Ugye most sokan néznek youtube-ot reklámblokkolóval, de ez csak egy kegyelmi állapot, addig fog csak menni, amíg nem ér el a blokkolók száma egy kritikus értéket. Ha eléri, akkor már nem külön szerverről fog jönni a reklám, hogy könnyen blokkolni lehessen, hanem a Youtube közvetlenül a videóstream-be fogja beletenni a reklámokat, tehát magának a videónak lesz része a reklám, mint ahogy most a folyamatos tévé adás közben vannak a reklámok.
És persze lesz fizetős Youtube változat, ahogy most is van, de ha jól tudom, még a mostani fizetős változatban is van reklám, csak kevesebb, mint az ingyenesben.
[ Szerkesztve ]
-
IgnisFatuus
aktív tag
válasz janeszgol #14 üzenetére
Itt lenne az ideje TV-kre is kifejleszteni a reklámblokkolót, szerintem ugyan annyira jogom van korlátozni mint a weben! Szerintem valaki nagyot kaszálhatna vele!
Ha kereskedelmi TV oldalról nézem, akkor meg felárért adnék reklámmentes szolgáltatást/testreszabható reklámos adást.Ryzen 9 5950x @4,4T5,1GHz, Aorus X570 Master, 32GB Patriot 4400MHz, 500GB Samsung 980 Pro M2, 2TB Intel M2, 2TB Adata M2, 2TB Kingston SATA, XFX RX 7900 XTX Speedster MERC 310, SB AE-5 plus, Asus VG279QM, Ozone Strike Pro, HP Pavilion 14
-
bernel
tag
válasz Gargouille #168 üzenetére
Elég esélyes, hogy ha van ilyen módszer, akkor azt nem fogják nyilvánosan elárulni éppen azért, hogy hamis biztonságérzetbe ringassák az embereket, és azt higgyék, hogy senki nem fér hozzá az infóikhoz.
-
Gargouille
őstag
Már ha van kitől megkérdezni. Meg ha megijed...
De ez amit leírtál az nem válasz a kérdésre, pont ez a bajom, amikor eljut a dolog abba a fázisba, hogy oké, akkor ha fel lehet törni meg bruteforce-olni, akkor mondd el pontosan hogyan is csinálod, itt a HDD hajrá, mutasd meg. Na ilyenkor jönnek ezek az "elvileg", meg "úgy tudom" meg "biztos van a pénz". Aztán a végén mindig kiderül, hogy még senki sem csinált / látott ilyet konkrétan, csak olvasta valahol meg hallotta, meg ismer valaki aki már látta... magyarul maga sem tudja, de a fórumokon persze vadul dobálózik magabiztosan a kijelentésekkel, mintha napi rutin lenne számára.
Amellett, hogy továbbra is várom, hogy jöjjön valaki aki tényleg csinált már ilyet és mondja el nekünk akkor ténylegesen hogy is van ez, szerintem egy merevlemez titkosítás még most is kvázi tökéletes védelem a civil szférában. (Állami, katonai, hírszerzői szinten lehet, hogy más a helyzet, abba nem látok bele.)
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
bernel
tag
Ezzel az a gond, hogy az egy dolog, hogy a prohardveren engedélyezi az ember a reklámokat, de sok olyan oldal van, amire linkelnek pl. a fórumból, rákattintasz, elolvasod, aztán lehet, hogy csak sokára mész oda újra.
Ezeknek az oldalaknak is kell élniük valamiből, amiket az ember nem rendszeresen látogat. Nekik abból lenne bevételük, hogy a sok egyedi látogató 1-1 látogatásából lenne reklámbevétel bizonyos százalékban.
De ha a reklámok eleve le vannak tiltva, és csak alkalomszerűen látogatsz egy ilyen oldalt, akkor nem jut eszébe az embernek, hogy engedje ott a reklámokat, pedig valami bevétel nekik is kell.
A web egy komplex ökoszisztéma, aminek az az ereje, hogy nem 1-2 oázis van csak benne, hanem változatos tartalmakból áll össze, és ez a változatosság csökkenne le erősen, ha sok kisebb oldal kihullana emiatt, és csak a nagy tartalomgyárak maradnának meg, mint toronyházak a pusztaságban.
-
llax
senior tag
Szűkebb környezetemben (néha picit azon kívül is) komolyan küzdök mindenféle "befolyásolás" ellen. (legyen az marketing, politika, vallás...)
Soha nem rajongtam a divatos dolgokért. Soha nem volt Nike és tsai. ruházati cikkem (cipő kivétel, de ott próba és tapasztalat döntött, ill. ne legyen feltűnően nagy márkajelzés)... Soha nem volt semmilyen ékszerem. Soha nem szerettem az adott kor "trendi" zenéit (ellenben néhányat - utólag - megszerettem). Soha nem volt célom "mintacsaládot" alapítani. Soha nem néztem sörrel a kezemben focimeccset a tévében (az utóbbi 10-15 évben külön se). A listát sokáig lehetne folytatni, mi mindent nem csinálok átlagos vagy szokásos módon. (Valamilyen kérdésemre az "azért, mert így szoktuk" típusú választól forr az agyvizem.) Ez még nem jelenti azt, hogy erőből szemben úszok az árral, de nem szeretek minden sorba beállni. (jelen élethelyzetem kifejezetten segít ennek megvalósításában)
Szóval azt a fekete mágiát nagyon személyre kellene szabni
[ Szerkesztve ]
-
Djöcsi
újonc
újabban ublock originnel szinte mindent blockolok. nagyon nagyon ritka amikor valamit átenged. de ha azt bevágom black listre, akkor annak is off.
Ahogy többen is fogalmaztak, kultúráltan kéne reklámozni. és valóban. 16:9 es monitort használok én is ( és még sokan mások is jó eséllyel) ebből elég egyértelmű, hogy a képarány miatt inkább széles- mint sem magas a kép. mi lenne ha nem a képernyő tetején, cikkek közepén lennének a reklámok, hanem oldalt, ahol elfér . nálam is oldalt ott a fehér üres sáv- ahol még egy kulturált reklám is "szebben mutatna a semminél". de nem, oda felülre rakják, hogy a userek sokat görgessenek.
Na meg a fenéket: reklám off, go turn on ublock origin[ Szerkesztve ]
-
félisten
Ez nyilván mind így is van -- én is valahogy így vagyok ezzel. Szerintem.
Csakhogy itt nem rólunk mint személyekről, hanem rólunk mint egységsugarú fogyasztókról van szó. És ez szépen összehatványozódik a tudat alatt, sokkal később, közvetetten hozott döntéseinkkel.
Rohadt nagy fekete mágia ez, még a törvényes ligában is.
MaCS
-
llax
senior tag
Lehet, hogy (valamilyen enyhébb mértékben) tudnának befolyásolni a reklámok, ha azok egybevágnának az érdeklődési köreimmel. De jellemzően nem így van (online gyakori a 2. pont esete = már vettem valamit), plusz nem is látok belőlük túl sokat. (online reklámok nagyobb része blokkolva, tévét alig látok, rádió évek óta, nyomtatott hírlap hetek óta kizárva az életemből, lakóhelyemen és amerre gyakran járok plakátok nem jellemzőek)
Élelmiszer kategóriás terméknél fordult már elő, hogy a reklám felkeltette az érdeklődésemet és lett belőle egyszeri vásárlás. Üzemanyaggal is tettem már próbát. Volt olyan is, amikor (érdeklődési körömbe tartozó) új üzlet nyitásáról elsőként reklámból értesültem (mire vásárolni is mentem, addigra 100 egyéb helyről is hallottam róla). Ezek nem mostanában voltak.
Tartós használati cikk kategóriában viszont abszolút "immunis" vagyok. Műszaki/számtech témákban vannak saját választási módszereim, amikhez ragaszkodok. A "valós" paraméterek, amit szoktak tesztelni annak a tesztjei, fórumozók tapasztalatai, stb. sokkal fontosabbak számomra, mint amely képességeket a reklámok hirdetik, vagy amelyek tenyérnyi karakterekkel szerepelnek a dobozon (előbbiek ismeretében lehet mosolyogni az utóbbiakon). Persze a kutakodást sem reklám miatt kezdem el, hanem mert halálán van az előző, vagy valamit nem tudok megoldani nélküle, szóval erősen szükségből...[ Szerkesztve ]
-
félisten
válasz #42098752 #156 üzenetére
Azért dönt így, mert a kisebb nézettségű csatornákat így tudja finanszírozni. Enélkül a kiegyenlítő hatás nélkül olyan árspirál alakulna ki, ami elég rövid távon ellehetetlenítené a kisebb célcsoport számára fontos tartalmakat, ami viszont társadalmilag káros. Tudomásul kell venni, hogy a teljes médiapiac nem működhet tisztán piaci alapon. Le kellett játszódnia egy reguláció-dereguláció-rereguláció ciklusnak a maga tanulságaival ahhoz, hogy ezt tisztán lássuk.
MaCS
-
DIESELPOWER
aktív tag
up
-
Somatom
veterán
válasz #42098752 #157 üzenetére
Akár érdekli, akár nem, a törvény rájuk is vonatkozik és ha megsértik, az büntetést von maga után. Tehát, ha illegális lenne a reklámblokkoló, akkor a használóit egy rögtönittálló bíróság döntése alapján azonnali hatállyal tarkón lőnék. Azután esetleg fellebbezhetnének.
[ Szerkesztve ]
Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
törölt tag
És mi lett volna, ha a bíróság úgy dönt, hogy ABP illegális? A felperes mit várt a kártérítésen kívűl? Ugyanis a felhasználókat rohadtul nem érdekli, hogy a blokkoló milyen törvényi megítélés alá esik.
-
törölt tag
,,1. arra a csatornára fizetek elő, amelyik érdekel, és csak arra"
Ez volt a reklám után a 2. ok, amiért ment a levesbe kábel tv: azt szeretném, ha a szolgáltató meghatározna egy csatornánkénti bruttó díjat. Ezután az előfizető kimazsolázza azt a néhány csatornát, ami érdekli.
Ehelyett helyettem dönt, a saját üzleti modelljét erőltetve rám, melyet megfűszerez gazdagon reklámmal. Egy darabig tűrtem, majd szanáltam az előfizetést.
Sajnos a tömegekre épülő termékek és szolgáltatások esetében az egyén döntése nem szempont a gyártó vagy a szolgáltató számára... -
félisten
Ez az "érdektelen számomra" egy nagyon érdekes jelenség.
Nyilván érdektelen az ember számára az a reklám, aminek a tárgytermékével fogyasztóként de facto nem találkozik.
Viszont azon emberkék között, akik magukat ugyan immúnisnak tartják a reklámokra, bőven-bőven vannak annyian, hogy a pszichológiai (akár tudatalatti) hatás miatt mégis simán megéri őket is célozni és figyelembe venni a reklámozáskor. Eléggé komoly kísérletek mutatták ki már ki teljesen egybehangzóan, hogy azok között is, akik magukat nagyon határozottan állítják nagyon befolyásolhatatlannak, érinthetetlennek reklámügyileg, mégis nagy többségükben a reklámok hatásától függően döntenek és választanak.
Aztán persze vannak a proteszt-választók, ami viszont már kevésbé jelentős, de nagyon izgalmas tényező.
MaCS
-
llax
senior tag
válasz djculture #150 üzenetére
Számomra a netes reklámok:
1. vagy érdektelenek
2. vagy már megvettem (nem pont azt, de arra a célra valamit - én választottam)
3. vagy nagyon keresek valamit, de abból megfelelőt hirdetésben még nem láttam
(alapból megy az uBlock, de van némi whitelist, így itt-ott látok reklámot is)Nagy ritkán nézek (vagy inkább látok) tévét is. Az ottani reklámok 100%-ban érdektelenek számomra.
-
félisten
válasz djculture #150 üzenetére
Igen,a pontosan!
A reklámok mennyiségét drasztikusan lehet csökkenteni, egyben a hatékonyságukat növelni a célzott reklámokkal.
Mit ad isten, pont ebből él mondjuk a Google. Csak az a baj, hogy ez ellen is tiltakozik a fél világ. Ergo ne legyenek irreleváns reklámok = legyenek célzott reklámok, de senki se nézze, hogy engem milyen reklámok érdekelnének.
MaCS
-
félisten
Igen, ezek ésszerű igények. Olyannyira, hogy a szolgáltatók is rendszeresen számolnak velük.
Egyetlen gond van ezzel: olyan előfizetési díjakat eredményezne, amire viszont már nincs fizetőképes kereslet. Az elmúlt 13 évben úgy féltucatnyi erre irányuló kalkulációt / tanulmányt (nem szolgáltatói forrásból) láttam, és tényleg elborzasztó számok jöttek ki a végén.
Erre az egész reklámpiacra nincs, és vélhetően elvi okokból nem is lehet jó megoldás, legfeljebb rossz és nagyon rossz kompromisszumok. Ezeket a kompromisszumokat pedig masszívan rontják egyfelől a tolakodó reklámok, másfelől a reklámblokkolók.
MaCS
-
djculture
félisten
Nem tudom ti hogy vagytok amúgy vele de engem leginkább a reklámba az zavar hogy számomra érdektelen dolgokat ajánlgatnak 99%-ban.
Most is ez automated Driving Meetup kva fontos dolog szerintem...[ Szerkesztve ]
-
Somatom
veterán
Erről egy klasszikus vicc jutott eszembe az átkosból.
Brezsnyev elvtárs beszédét élőben közvetíti a tévé, s a néző kapcsolgat. Az első csatornán Brezsnyev elvtárs, a másodikon, a harmadikon is. A negyediken egy rendőr a gumibottal, aki azt kérdi: kapcsolgatunk, kapcsolgatunk?Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
Hunpriest
senior tag
Nem is értem, hogy lehetne illegális bizonyos tartalmak blokkolása a fogyasztói oldalon... Ennyi erővel a TV-s reklámblokk lenémítása is lehetne illegális.
[ Szerkesztve ]
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz #96302336 #28 üzenetére
Várom már azt, amikor:
1. arra a csatornára fizetek elő, amelyik érdekel, és csak arra
2. reklámmentes, mivel én támogatom őt pénzzel. Mondom reklámmentes. De fullba. Neeem tesszük ki még a zs kat Steven Seagal-ra se balfentre a Konyhafőnök vagy mi a p*csa logót, meg semmit.
3. Ingyen sem tennének hozzá "próbáld ki" alapon más csatornákat. Semmit. Csaaak az jönne, amiért fizetek.
4. Műsorreklámot engednék 2 film között, 10 percben limitálva, addig pisikaki + a chips-et és a bort is kibontom. Tehát semmi kereskedelmi reklám, hanem mondjuk ha épp a megvett NatGeo-n vagyok, akkor a 10 percben lehetősége lenne elmondani nekem, hogy bájdövéj, nem kéred a History-t még hozzá ? Az is a miénk, kicsit más az anyag és érdekelhet. Ha igen, látogass el ide, kattints, fizess, Paypal, akármi és cső, enjoy.Szerintem többet költenék összességében így a tartalom szolgáltató irányába, mint most amennyi a komplett n+1 csatornás TV előfizetésem, amit készülök lemondani, mert behányok tőle.
Kígyó vére, béka hája, pók levedlett ruhája.. kondéromban lepke sül, kívánságom teljesül !
-
Dißnäëß
nagyúr
válasz Alchemist #32 üzenetére
Majd le-AI-zza valami cég, én megveszem a szolgáltatását valami premium csomagban havi 1000 Ft-ért és békében nézem a netet, a cég AI-ja meg kattintgat helyettem párat, természetesen mindenféle összevissza-randomizált azonosítókat cserélgetve közben, kamuzott MAC address-től kezdve ip címen át a teljes digitális "testet", így köszönjük, privacy védve + én is örülök, hogy kitisztult a világ.
Lenne egy marha tiszta internet. Vagy hasonló módon, olyan VPN-eket és mögöttük transzparens proxy-kat üzemeltetni, hogy ahogy a szolgáltató engem beköt, már kapom is elő buta user-ként a routert és bekonfigolom a VPN-t az előfizetett Avast, ADblock vagy akármilyen szolgáltatásra (lehetőleg Svédben legyen végződtetve, logging strictly off) és legyen egy alap randomizáló réteg, ami akkor is generál forgalmat a "nevemben", ha meg se moccanok (vagy éjjel alszok), pár kattintást, ilyesmik, míg amikor hasznosan tényleg én kattintok, azok az adatforgalmak szépen a "szemétforgalomban" elvegyülve fullfull anonimmá teszik a teljes netes létemet úgy, hogy még a profilozók is vakaróznak, na most én ki vagyok egyáltalán , mit szeretek nézni, hallgatni, satöbbi satöbbi és kvázi még azt is képtelenek lennének megmondani, hogy mikor böngészek csúcsidőben és mikor azon kívül, nemhogy egyebet. Ezt lehet persze tor-ral kombinálni meg mindenféle okossággal egészen a blockchain alapú über kiskapu nélküli titkosításig és na akkor hápogjon média meg mindenki.
Ha lenne most ilyen szolgáltatás, ami ennyire überfullextrás, de tényleg, egyszerűen AKARVA se tudnék kitörni a veszélyes nyílt netre (azaz a net a privátszférámba), instant fizetnék elő erre. (És tökre örülnék, ha most valaki kikorrigálna, hogy de, van ilyen).
Mocsok világban élünk, "fuck off mindenki" hozzáállással megy csak. És nem érdekel senki üzleti modellje, dögöljenek bele a reklámjaikba, amiket nem tudnak eladni és azt is letojom, hogy mit látok ingyen és mit nem, de a döntési szabadságot, hogy tisztán mit akarok nézni a neten, ne vegyék el tőlem. Úgy tisztán, mint mikor '95-ben apámhoz elmentem a cégbe és a Netscape behozott egy kőbuta-alap HTML oldalt és vánszorogtak le a képek nagynehezen azon, zéró reklám, zéró popup, zéró animált gif, zéró figyelemelvonó szar, csak a tömény infó infó infó (bocs, nem tömény, de vegytiszta!!! infó) - na azt én visszasírom.
-
kenwood
veterán
tok mind1,mi van rajta.
ha miattad kell feltorni,akkoris fizetsz,ha nem talalnak rajta semmi terhelot.
vagy ha piti az ugy, el se kuldik,csak kapsz egy feketepontot
a buntetesi tetelek is ezert vannak ugy meghatarozva,hogy mondjuk 1-5 ev.
ha megmondod,enyhito,ha nem,sulyosbito korulmeny.
bar ez a vonal zarhato, mert itthon torrent letoltes miatt nincs ilyen,a suloysabb ugyek pedig meg annyira sem kapcsolodnak a temahoz,mint ez.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
félisten
Feltéve, hogy nem fordulnak ügyvédhez, ugye...
Egyébként ha nagyon rosszindulatú lennék, akkor pár emberkének szívből kívánnám, hogy a munkájáért úgy fizessék meg, mint amennyire ő kívánja megfizetni azok munkáját, akik számára az élvezett szolgáltatást, tartalmat létrehozzák.
MaCS
-
Cs1csó
félisten
válasz Gargouille #136 üzenetére
Ilyenkor érdemes beszopatni őket van 3 HDD-d titkosítva ami tele van cicás képekkel nagy lelkesen feltörik komoly pénzekért aztán meg megy majd a kamillázás, közben nézegethetik a cicás képeket.
-
otapi
tag
válasz Gargouille #139 üzenetére
A bruteforce-nál sokkal egyszerűbb ha megkérdezik a jelszót. Legtöbb esetben bejön, csak fel kell vezetni a kérdést egy-két intézkedéssel: hajnali kettőkor egy kis házkutatás, lefoglalni minden technikai eszközt, még a routert is, aztán 24 órás fogda mert hogy nem müködik együtt kellőképpen a hatóságokkal. Meg persze felvetni hogy ha a szakértőnek kellene feltörni, akkor az élete végéig is fizetheti csak az eljárási költségeket... A valóságban kevesen állnak ellen ilyen ajánlatnak akár igaz, akár nem.
[ Szerkesztve ]
-
Gargouille
őstag
válasz janeszgol #138 üzenetére
Igen, ezt a közhelyet mindenki le tudja írni, én is tudom, de konkrétan ha most a kezébe nyomok egy hdd-t valamelyik bruteforcehuszárnak, akkor tényleg tud is kezdeni vele valamit?
Lassan kiderül, hogy amit korábban abszurd humornak gondoltunk, az csak szimpla jövőbelátás volt.
-
janeszgol
félisten
válasz Gargouille #136 üzenetére
Bruteforce. Erővel mindent fel lehet törni, csak idő és pénz kérdése. A szaki tényleg csak ennyit tudott kinyögni? Pedig én is kíváncsi lennék erre.
-
ledgeri
nagyúr
Csak kívánom, hogy legyen precedens!
// #ublockO-HardMode // anti-blockadblock-er // PH! új arculat: 1/ 500 // szeksziboj -nálam van egy pirospontod! // Találtam sárga fényű lézert! (kézit, ceruzaelemest) https://youtu.be/XQnmMjYHgcM //
-
Gargouille
őstag
Erre van egy sztorim. Egyik cégnél ahol üzemeltettünk kirúgtak egy kollégát, aki vélhetően konkurenciának szivárogtatott és egyéb dolgokat művelt, feljelentés lett belőle. Kijött az igazságügyis IT csóka, hogy az illető notebook hdd-ről hiteles másolatot készítsen, hogy átvizsgálják utána. Közben beszélgettem vele, vagy 3 órát amíg ment a másolás.
Mivel sokszor hallottam már ilyen hetykén odavetni, hogy így feltörik a merevlemeztitkosítást, meg csak pénz kérdése, gondoltam akkor most itt a lehetőség egy hivatásostól megtudni.
Megkérdeztem, hogy mit csinálnak ha most ez a hdd truecrypt-elve van? Először ő is magabiztosan odavetette, hogy akkor visszafejtik majd. De nem hagytam ennyiben, megkérdeztem, hogy mégis hogyan? Van erre már működő megoldás? Szó szót követett, zavarba jött, végül kibökte, hogy igazából ők nem tudják ezt megoldani és országon belül sem, de elvileg létezhet rá megoldás, hogy bruteforce-olják, persze ehhez annyi pénz kéne meg erőforrás... szóval elméletben nem kizárt de erre a magyar hatóságok igazából nem képesek.
Szóval csak annyit akartam ezzel, hogy ha ilyen magabiztosan kijelentetek ilyesmit, akkor mondd már el mi alapján mondod ezt? Tényleg érdekel, de ne azt mondd, hogy halottál róla, meg elvileg... hanem tényleg tudsz gyakorlatban működő megoldást?
[ Szerkesztve ]
-
titán
válasz Hieronymus #128 üzenetére
Én egyéni/speciális rangról beszéltem, nem automatikusan járó rangról.
-
Somatom
veterán
Félreérted. Az egyéni rang és az automatikusan járó rang nem ugyanaz.
-
haxiboy
veterán
Az AdBlock Plus használók blokkolása is legális? Mert nem egy oldalon elérhetetlen a tartalom ha blokkolás van...
-
Tikakukac
titán
válasz Hieronymus #131 üzenetére
Emberek között meg főleg ha segítő szándékot tapasztalunk, akkor próbálkozunk elővenni különb modort, mint amit egy medve szed magára egy barlangban. Tényleg ennyi. Még reménykedek benne, de tényleg felesleges.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
-
Tikakukac
titán
Fel lett már vetve, le lett sajnálva. Én ötletként az emberi hangnemet dobtam be, az sem sikerült. Pedig az tényleg ingyen van
NandorHUN: Ha valakit az elégít ki, hogy egy netes oldalon a neve alatt megjelenik egy másik szócska úgy, hogy ezért nonstop vernie kell éveken át a billzetet... szerintem nyugodtan kapja csak meg. Milyen nehéz lehet a mentális intézetből stikában mobilneten ezeket is beérni, gondolj csak bele. Még dupláznám is a hsz. értékét nekik.
[ Szerkesztve ]
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
NandorHUN
addikt
+1.
Van mikor látod, hogy új tag minden forumemahoz hozzaszól 0 tartalommal és 3 szarvas mondatokkal.
Egyértelmű, hogy rangvadászatra megy.www.kamerapro.hu | FOTÓS TERMÉKEK SZÉLES VÁLASZTÉKA
-
"Akik sokat tesznek az oldalért, kapnak egyéni rangot például."
A hozzászólások számáért kapnak rangot. Mostanában már nem mindegyik számít.
Remélem azt is észre vetted, hogy van néhány "magasrangú" fórumozó, akiknek az összes hozzászólásában kevesebb a tartalom, mint ebben amit éppen írok.Az, ha vannak tagok, akik valóban hasznosan fórumoznak, hozzáadott értéket produkálnak, méltányolható és jutalmazható. Például ajándék prémium tagsággal valamennyi ideig. Ez csereértéket jelent. De ebbe nincs beleszólásunk, legfeljebb az ötletként lehet leírni.
Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!
-
cog777
senior tag
-
Somatom
veterán
Sztem a folyamat fordítva működik. Nem a fórum teremti az igényt, hanem az igény a fórumot. Ezért kezeli a PH nagyon óvatosan ezt a témát. Vékony jég ez. Sztem ott követik el a hibát, hogy nem ismerik fel azt, hogy a legnagyobb közösség is egyénekből áll, és ha a háttérben, rendszeresen megbántanak egyéneket, az hosszú távon rájuk is vissza fog hatni. Bár felül a nagybetűs, és alul a user árja, azért a user az úr!
-
Somatom
veterán
Köszi, ebből nem kérek! Az "egyéni rang" egy visszavonható adomány. Mint ahogy az egyéni arckép is. Tudok olyanról, akitől a "kedves vezetőség" egyszerűen megvonta ezt a jogot. Ilyen "elismerésre" nincs szükségem, ezért nincs egyéni arcképem. Az itteni "kedves vezetőket" ....... se tartom. Az általuk adható, bármilyen kegynél számomra többet ér egy köszönöm attól a fórumtárstól, akinek hasznos volt a segítségem. Csupán azt boncolgattam, hogy ha átmegyünk tiltósdiba, meg bízniszelősdibe, akkor van még néhány szempont, amiket nem árt szem előtt tartaniuk, mert az ilyen közösségi ingyenmunka nélkül cseszhetik a fórumukat.
[ Szerkesztve ]
-
kenwood
veterán
válasz #96302336 #117 üzenetére
az meg odebb van itthon.
magyar felirat nem nagyon keszul a netflixhez,
egy vigjatekot (friends,californication, big bang theory) pedig kozepfoku angollal sem fogsz megerteni.
nem mintha olyan hude nagy lenne itthon a kozepfokon valoban erto emberek szama.Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
törölt tag
Én ezt nem értem. Az oldalak nem csak a reklámra klikkelés után kapnak pénzt? Tehát ha valaki engedi a reklámokat, de nem kattint egyikre sem, semmivel sem jobb, mint aki blokkolót használ! Vagy nem??
Aki AdBlockot használ, amúgy sem kattintana reklámra, már csak elvből sem, szóval hiába rinyál az oldal, hogy légyszi kapcsold ki, ami amúgy véleményem szerint tök szánalmas, mint könyörögni, hogy iratkozz fel a yt csatimra kb.... -
titán
A te fizetséged az, hogy neked örömet okoz, mikor másoknak segítesz. Akik sokat tesznek az oldalért, kapnak egyéni rangot például. A prohardver pedig ehhez biztosít neked felületet. Nézheted innen is. Ha nem lenne felület, nem tudnál másokon segíteni és így örömet okozni saját magadnak. Hisz mint tudjuk, adni jobb, mint kapni.
[ Szerkesztve ]
-
-
Somatom
veterán
Csakhogy a reklámból, mint számomra haszontalan tartalomból az oldal profitál. Ha ez a profit nem lenne fontos az oldalnak, akkor ez a blokkolósdi nem lenne téma.
Csakhogy aki egyéb módon is hozzájárul az oldal értékének növeléséhez, annak ugyanúgy kell a reklámokat néznie, mint annak, aki egyáltalán nem áldoz időt és munkát arra, hogy itt értéket teremtsen. Szted mi lenne egy-egy szakmai topikkal, ha az ott segítők egyszerre tartózkodnának e tevékenységüktől? Értéktelenné válna a topik.Samsung XCover 6 pro, Tab S7+ 5G
-
törölt tag
válasz bazsi83vp #112 üzenetére
Számodra lehet, de nálem ez nem jön be. Én a reklámmentes élet híve vagyok, számomra a reklám egy betegség, amit meg kell szüntetni.
Anno többek között ezért lett elegem a kábel tv-ből is: fizettem érte, de nem én rendeltem a nótát. Ment is levesbe, hosszú évek óta nincs kábel tv.
A netes reklámokkal kapcsolatban is így gondolkodom. Ha eljutnánk odáig, hogy szó szerint minden oldal úgy működne, hogy vagy kikapcsolom a blokkolót vagy nincs tartalom, akkor a netes előfizetés is kukába kerülne. -
kenwood
veterán
válasz #96302336 #113 üzenetére
igy van.
barmit feltornek,minel jobb a titkositasod,annal nagyobb lesz a fizetendo koltseg az itlet utan.
persze nyilvan nem azokat a gepeket foglaljak le,amikre valaki leszedte az uj walking deadet,vagy a krekkelt winrart.
nemetek mar perrel se szarakodnak. felmennek a torrentre,es ip alapjan kuldik a csekket.ha nem fizetsz,letiltjak a fizudbol.[ Szerkesztve ]
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
törölt tag
Ugyanígy vagyok a torrentezéssel ha kell bevetek VPN-t meghajtótitkosítást ha rajtam találnának ütni akkor se tudják feltörni a merevlemezeimet és felhasználni ellenem a bíróságon. Nincs esélyük.
Nincs? Simán van. Plusz fizetheted még a hivatásos kódtörők tiszteletdíját is az ítélet után.
Pl. én a céges gépen az összes létező reklámot blokkolom. De az otthoni gépen engedve van néhány oldal, köztük a PH is.
A probléma ott van, hogy egyes reklámból élő oldalak nagyon durván és pofátlanul tolják az ember képébe a sok szarságot. Ezzel azt érik el, hogy nem fogom látogatni azt az oldalt. Így gyakorlatilag duplán buknak. -
bazsi83vp
senior tag
-
Tikakukac
titán
Ott sem annyira, TC-t Lada és Fiat már rárakta arra a bizonyosra, Fiat szerintem 10 éve, Albea teszt volt ifjú korom csodája, na ott pattant el a húr
Van baj a rossz írásokból, Papp Tibi szokott erről is beszélni, de szinte mindent meg lehet oldani. Meg kellene is. A márkafelelős ki van akadva, mert a gépe tűz, hangos és ugyanúgy tartalmazza azon hibákat ami miatt százasával kell szervizelni az előzőeket is. Édes anyukám, mi más lenne leírva. A mikrofon, hőmérő és a még azonos zsanér cikkszám nem hazudik. Ezek az eladás szempontjából sokat nem zavarnak. Ha az ügyfél szemébe mondom, hogy "Hölgyem, 1 év múlva 100%, hogy találkozunk hűtéscserén." akkor is megveszi. Mert mondjuk fehér a burkolat. Ennyi. A tartalom helyett a képek a nyerők. Ezt is kérdeztem. Sok kép, szép kép, jó ár és adattábla. Cső. Írni 10000 karaktert szinte csak sorkitöltőnek kell. Így megy az egyszeri user. Kivételeknek nagy respect.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz bazsi83vp #100 üzenetére
Mint mindig mindenre, erre is van megoldás: a lapcsaládnak, illetve minden oldalnak legyen reklámmal foglalkozó oldala vagy aloldala. Akinek szüksége van reklámra, 0-24-ben nézheti a hírdetéseket, szó szerint.
De amíg simán rá akarnak kényszeríteni, addig marad a sündisznó állás, hiszen azt majd én önhatalmúlag eldöntöm, hogy kérek vagy nem reklámot. -
-
kenwood
veterán
válasz Tikakukac #104 üzenetére
fura,mert mondjuk egy autos oldalnal alap, hogy a szar kocsikat lehuzzak a sarga foldig.
A gyarto pedig nem szol egy szot sem,mivel tudja,hogy a reszrehajlo lapoknak ugyse fog senki hinni.
egyebkent a mobilarena is igy mukodik, ott se nagyon finomkodnak,evente 1-2 telefon kap kulonosen ajanlott ertekelest.[ Szerkesztve ]
-
Tikakukac
titán
Annyi pénzt szórnak el az itthoni forgalmazók a semmire, hogy azt szerintem el sem tudod képzelni. Vagy 200 évig lehetne kiadni teszteket reklámmentesen és kifizetni azt a szerencsétlent rendesen aki szív a derék technikával hétről-hétre. Pedig mindig a teszteren csapódnak a dolgok. Hány érdekes mail és beszélgetés zajlott le 1-1 géppel kapcsolatban PR-s kollégák, szevasztok ezúton is.
Ha nem baromságokra költenék el, hanem nyíltan vállalva betolnák ezt az oldalakba, vállalva, hogy ha az adott cucc szutyok, akkor meg lesz írva és nincs retorzió, semmilyen gond nem lenne az egész bevételi oldallal. Erre magas téteket merek rakni.
Voltak erre próbálkozások, arra a fizura már én is kezdtem bólogatni, jól járt a forgalmazó, a márka, az oldal, a kisker és még talán a tesztelő is. Csak kihalt a forgalmazás itthon és nagyon ment a vérszívás, hogy a tesztnek "jónak kell lennie", ha érted mire gondolok. Ez az utolsó az, ami engem mindig sziszegtet. Ha megkapjuk ugyanazt az újságírói példányt és egyikőnknek atombrutál a kasztni, nekem meg recseg ha emelem, akkor szoktam emelgetni a hangomat kicsit. Emiatt 2 oldal nálam tiltón is van, plusz az egyik legnagyobb, ha nem a legnagyobb youtube csatorna is. Lehet, hogy a másik kolléga egy hónapban megkeres kétszer annyit a kis ajándék dobozos dolgokkal együtt, de nekem ennyit megért mindig.Lehet sokat akarok, lehet lehetetlen, lehet álomvilág. De kőkemény számok és makacs tények vannak itt. Hogy a nyugati lapoknál mi megy. Egy ilyen jó beszélgetésem volt, hetekig zokogtam miért nem sikerült 1000km-el arrébb születni
Somatom: Hagyd ezt a vonalat. Próbálkozom vele évek óta elmagyarázni, hogy az excelben lehet 2 oszlopot egyesíteni is. A konklúzió mindig az: menjé" kapálni akko'.
[ Szerkesztve ]
-
Axekiller
csendes tag
Minden olyan oldal,amelyik bevezette a "nem látod" opciót az nálam instant dobás.
Nem haldoklom....így élek!
Új hozzászólás Aktív témák
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest