Új hozzászólás Aktív témák

• Juliuska

senior tag

válasz Necc #19 üzenetére

Micsoda hülyeségeket hordasz itt össze-vissza...már ne is haragudj! :F "...Olyan tarsadalomban elunk, ahol az emberek egyszeruen nem tanultak meg sporolni, mihelyst van valami kis osszekapart penzuk, azonnal mennek es elkoltik..." Véleményem szerint előbb egy kicsit tájékozódnod kellene a környező országokban folyó gazdasági helyzetről és a nálunk kialakítottról. Ha így tennél, azonnal tudnál összehasonlítási alapot szerezni az ott és az itt lévő bevételi, valamint a kiadási oldalról és nem írnál a fentiekhez hasonló butaságokat!

"...es mindent azonnal akarnak es mennek es hitelre megveszik..." ahha :K Egy példát, ha megengedsz: gyerekkoromban egy sportmotorról álmodoztam, saját erőből képeztem magam, majd tudásomhoz mérten vásárolgattam sz*r*bbnál, sz*r*bb használt motorokat, melyeket magam javítottam és közben új motorra vágytam. Egyéb anyagi tényezők mellett esélyem sem volt az új árát összerakni, sőt kiszámoltam, hogy ha csak a jelenleg helyzetemet veszem alapul, akkor olyan 50-55 éves koromban meg is lesz az az összeg, amennyit az elhatározásom évében kellene az újért kifizetni. Ekkor jött a hideg víz: nem kalkuláltam bele, hogy a motorárak is emelkedni fognak! (annak emelkedő fenntartási ktg-iről nem is beszélve).

Ha a te filozófiádat követtem volna, sosem értem volna el az álmomat...

[ Szerkesztve ]

Élj úgy minden nap, mintha az lenne az utolsó, mert egyszer TÉNYLEG az lesz...

Új hozzászólás Aktív témák