Hirdetés
- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
04ahgy
nagyúr
Pannon internet éjjel-nappal csomagom van, azóta is. Nem mondtam le akkor, mert szükségem volt rá. Azóta elmarasztalás született a szolgáltató irányába. Engem többször, minden hónapban korlátoztak. Mindegyikről megvan az SMS.
Abból kiindulva, hogy én is köteles vagyok kötbér formájában megtéríteni a szolgáltató általam okozott kárát, ő is megtéríti-e az enyémet, amit igazolni tudok...
Én szeretném, hogy megtérítse.
HGyu
7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior!
-
Keem1
veterán
Hát igen, megérdemelték, az tény. Tavaly, illetve idén év elején is mennyi sok elégedetlen komment született itt a fórumban is.
A büntetés jogosságát nem vitatom, a mértékével én se vagyok teljesen megelégedve.Szerencsére a korábbi jó tapasztalatok miatt inkább kivártam, és a T-Mobilhoz szerződtem, no nem is korlátoztak még egyszer se. Pedig olykor-olykor lejött egy ubuntu vagy win7 iso, esetleg némi torrent, YouTube-ozás már inkább nagyobb mennyiségben, de semmi. Se sebességcsökkenés, se szolgáltatáskiesés - szerencsére
-
MODERÁTOR
Nem a szolgáltatókat akarom védeni, de szvsz ott minden normálisan meg van mondva. Tölts x ezer forinttal, amiből kapsz x Gb forgalmat, amit 30 napon belül használhatsz fel. Amennyiben nem teszed meg, akkor elveszett, mert következő hónapra nem viheted tovább. Ha nem mondod le a szolgáltatást, és van elegendő pénz az egyenlegeden, akkor meg 30 naponta automatikusan hosszabbítanak, elenkező esetben kikapcsolnak. Ennyi.
Aztán mindenki rendeljen akkora csomagot, amekkorára szüksége van. Ha te rendelsz 10 Gigát, de a felét sem használod ki, akkor a világon semmi nem akadályoz meg abban, hogy a következő hónapra ne azt rendeld, hanem egy kisebb csomagot. Innentől meg a te bajod, ha a megrendelt szolgáltatást nem használtad ki, azaz a te nézeteddel élve "lenyúlták" a pénzed..
Teszemazt megveszel 2 kiló kenyeret, de csak felét eszed meg, mert nem kell a többi, akkor utána ha visszaviszed a boltba, visszaadják a felárat? Ugye hogy nem..
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
pereces
tag
szerintem a feltöltő kártyás mobil internet 30-40 nap alatt történő nullázása is megérne egy misét a GVH-nak, az hogy gyak. egy hónap múlva lenyúlják a pénzedet ha nem költöd el pofátlanság
-
MODERÁTOR
Én ezt havi 2x megkapom, egyszer 5xxxxxx kb után, aztán meg 6xxxxxx kb után is
Vicc az egészben, hogy ha váltasz, fizethetsz 2x anyit, aztán az abban foglalt adatmennyiséget ha átléped(ami ugye szintén nem 20-50-100Gb nagyságrendű, talán 12Gb ha igaz), akkor nem annyira lassítanak le, mint az internet szabadon esetében, hanem kb 6-8k körülire..Hát majd hogy a fenébe ne váltanák
Everybody lies.
-
félisten
-
Lortech
addikt
válasz FoxiestFox #20 üzenetére
Nekem akkor durrant el az agyam, amikor internet szabadon (anno ez volt a neve, korlátlan, sebességre megkötés nélkül, p2p-es mellőzés kikötés mellett kötöttem) csomaggal ezt az SMS-t kaptam egy hónapja kb.:
Kedves Ügyfelünk! Értesìtjük, hogy tùllépte a 6291456 KB-ot, ìgy az internet sebessége lassìtàsra került.Javasoljuk, hogy vàltson Internet Extràra! Vodafone.Hát a jó k.r.a a....nak ajánlgassanak ezekután bármit is.
Thank you to god for making me an atheist
-
őstag
válasz Barthezz2 #33 üzenetére
Közöltem velük tértivevényes levélben hogy pereljenek be, de akkor ott én is érvényesíteni fogom a szerződésszegésükből eredő károm. Ugye akkor még megfelelő ÁSZF módosítás nélkül lassítgattak (az általános veszélyezteti a hálózatot szöveggel).
Még az eredeti jogos havi díjról is lemondtak Lenullázták a tartozásom
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz FoxiestFox #29 üzenetére
Nekem úgy nehéz volt hogy nem késtem le. Tértívevény és per emelegetése hatott. Utána megpróbáltak kiszámlázni egy napot egy hónapnak. Lebeszéltem őket...
Magyarul nem próbáltam határidőn túl, de szerintem lehetetlen. Mutogatni fognak az ÁSZF-re és elégedettek lesznek magukkal.
-
kacsyx
aktív tag
Szerintetek a cikkben említett eset miatt felbonthatnám a szerződést a Pannonnal, arra hivatkozva, hogy nem tartották be a szerződésben foglaltakat?
-
félisten
-
őstag
válasz Barthezz2 #25 üzenetére
Tekintve hogy a pannon hálózata gyenge, a végeredmény ugyanaz lenne. Technikailag érthető miért tették, óvták a hálózatukat az összeomlástól. A probléma az hogy miért hirdettek meg korlátlan mobilinternetet megfelelő hálózat nékül. Ez kb. olyan mint amikor meghirdeti valamelyik bolt hogy valami termék jó áron eladó aztán van egy darab készleten és csak bepaliztak hogy odamenj. Sőt rosszabb mert a bolt esetén csak egy út veszik kárban, mobilinternetnél meg hosszú hűségidő van kemény pánzért.
-
MODERÁTOR
válasz ZeroDivision #23 üzenetére
Vagy akár a fenti javaslatom is jobb büntetés lenne, mint aprópénzt kérni tőlük..
Everybody lies.
-
őstag
válasz ZeroDivision #23 üzenetére
Jogi értelemben véve ha ezeket bíróság előtt bízonyítani tudod, akkor valószínűleg megítélnek neked kártérítést. Ha a GVH határozata jogerős lesz (addig azért lefolyik egy "kis" mennyiségű víz a dunán) akkor az is egy jó hivatkozási alap. Hogy mennyit kapsz, mennyit szenvedsz vele, és mennyi költséget kell megelőlegezned? Ha nem több 10 milliós károd volt aligha éri meg szerintem. A pannon biztos a végsőkig küzdene az ügyben, mert precedens értékű lenne az ítélet. Én mint jogász biztos nem csinálnám. Ha van egy szent ember aki ezt próbaperként végigviszi, azután már érdemes próbálkozni.
-
ZeroDivision
csendes tag
Ezeket a pénzeket ki fogja megkapni? Én a Pannonnál voltam korlátozva több alkalommal, és mivel neten dolgozom, ezért ez engem vastagon érint anyagilag (bevételkiesés). Egy szerényebb összegű kárpótlást elfogadnék tőlük, ha már úgyis büntiben vannak: térítsék meg a korlátozással okozott káromat! Ha már úgyis fizetnek, akkor nekem fizessenek, mert nekem okoztak kárt! Kérem a pénzem!
-
őstag
válasz FoxiestFox #20 üzenetére
Sajnos ez az átverés lényege. Ha az ÁSZF módosítás előtti a neted és a hűségidőd, akkor a számodra hátrányos ÁSZF módosítás után 15 napig lemondhatod a szerződést kötbér fizetése nélkül. Nu éppen ezért vigyáznak hogy minnél kevesebben tudjanak róla és csak a jogszabályban előírt minimumot teljesítsék (napilap és a honlapjuk). Ha sms-ben értesítenének akkor 100% észrevenné, így csak mondjuk 5 %. Üzletileg érthető, csak nem túl gerinces.
Tehát ha ezt a határidőt lekésted, akkor nehéz az ügy.
-
félisten
Nagy átbaszás volt.
Több mint egy éve van Voda mobilnetem, a modem csupán kétszer fosta össze magát, szaladgálhattam gariztatni. Első esetben szoftvert frissítettek rajta állítólag, ment egy hónapot. Aztán adtak egy újat.
Eleinte minden szuper volt. Gyors is, megbízható is. Mivel nem töltöttem le semmit, nem korlátoztak le, netezhettem akárhány GB-t.
Csak aztán jött az új rendszer, hogy akármit csinálsz, 5GB után szevasz, van egy múlt századi neted.
Tényleg szánalmas. Csak az a baj, hogy a hűségidő előtti szerződésfelbontásra nincs pénzem. Tehát annak ellenére, hogy átbasztak, havi 6250Ft-ért van egy olyan netem, ami 5 GB után gyakorlatilag használhatatlan, mert egy Youtube- videót fél óráig tölt be, mindenféle p2p technológia használata nélkül is lekorlátoz, és gyakran eldobja a hálózatot Szeged belvárosában... Ja és van úgy, hogy a modem csak újraindítás, és a modem áramtalanítása után hajlandó újra csatlakozni. Hogy a hihetetlenül ostoba, idegesítő gyári Voda-szoftvert már ne is említsem.
Szóval én nem aprópénzes büntit javaslok, hanem valami sokkal, sokkal durvábbat, amiért ban járna, tehát nem fejtem ki.
Ha van valami olyan mód, amivel fel lehet mondani a szerződést anélkül, hogy jól lehúznának, kérlek ne hallgassátok el előlem. -
MODERÁTOR
válasz Depression #18 üzenetére
Ez van ott:
A Pannon vitatja a GVH által kiszabott 15 millió forintos bírság jogosságát, ezért a mobilcég bírósághoz fordult.
A Pannon GSM Zrt. nem ért egyet a Gazdasági Versenyhivatal (GVH) döntésével, amely szerint 15 millió forint bírságot szabott ki cégre tisztességtelen kereskedelmi gyakorlat miatt. A Pannon az elmarasztaló határozatot bíróságon megtámadta - közölte Laczkó Tóth Gergely, a társaság megbízott kereskedelmi vezérigazgató-helyettese közleményben csütörtökön az MTI-vel.
A mobilszolgáltató közölte: a korlátlan forgalmi keretű mobilinternet csomag bevezetésével eltörölték az adatforgalmi korlátok túllépéséből adódó pluszköltségeket. Így kiszámíthatóvá és normál használat mellett szabadon használhatóvá tették a mobilinternetet.
A GVH tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot folytatásáért a GVH 15, illetve 10 millió forintos bírságot rótt ki a Pannon GSM Zrt.-re és a Vodafone Zrt.-re. A versenyhivatal csütörtöki közleménye szerint a két társaság mobilinternetes szolgáltatásait népszerűsítő reklámjaiban intenzív internetezésre bíztatta a fogyasztót, majd a felhívásnak megfelelő magatartást tanúsítókat az adatforgalom lassításával szankcionálta. A versenyhatóság meggyőződése szerint a Pannon tisztességtelen kereskedelmi gyakorlatot fejtett ki, így a fogyasztókban téves képzet alakulhatott ki a Pannon Internet Éjjel-nappal és a Pannon Internet Éjszaka-hétvége tarifacsomagokról.
by: http://www.origo.hu/uzletinegyed/hirek/20091119-a-pannon-birosagon-tamadja-meg-a-gvh-altal-kiszabott-bunteteset.html
[ Szerkesztve ]
Everybody lies.
-
Depression
veterán
válasz Brutális eb #17 üzenetére
Page not found.
De érdekelne.Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Brutális eb
addikt
Lehetséges,hogy megusszák....
[link]Hihetetlen az elmult 1 évben 4 szolgáltatónál voltam mind szivatott.
Vodafone:3 nap után levágott használhatatlan sebességre.Semmi fájlcsere csak http/vido
Pannon:1 nap után ugyanez.
Nordtelekomurva P2P korlát
Ice dsl:8 mega helyett 3 megát adott.
Ebben a hónapban kötik a T 15 megás kábelnetet kiváncsi leszek........
Gusztustalan szolgáltatók .100 millás büntetés kellene ezeket a 10 millákat átvert ügyfelekből 1 hét alatt kifizetik.Több a nyereség átverésből mint a bünti.[ Szerkesztve ]
Panni net lemondva már távol tőlem. Voda vicc! Nordtelekom korlátozza a p2p forgalmat,!Ice dsl trükközik a sávszélességgel.T-kábelnet?Próba hónap után jön a szekventálás vigyázz velük.Digi most még rendben.
-
veterán
Ennyi?
10, illetve 15 millió?
Hát ennek még hírértéke se nagyon van..aram01:
Jó az aláírásod..Javíts ki nyugodtan, ha tévedek valamiben. :)
-
aram01
nagyúr
de legalább odacsaptak nekik
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
Háromszor is kellett olvasnom az összeget, hogy rárjöjjek: nem milliárd, csak millió...
Thinkpad P16 eladó: 16(24) mag(szál), 96 GB RAM! | Make Asia Great Again!
-
Fáraó
őstag
Sztem a GVH-nak, tehát nekünk, többe került az egész ügy.
VIGYORRRGAZMUS.....
-
MODERÁTOR
Nem pénzbírság kellene, hanem szépen megmondani nekik, hogy oké, akkor most szépen tessék az előfizetőknek azt szolgáltatni, amit ajánlottatok, és betartatni velük, had kapkodják a fejüket, hogy nem bírja a rendszerük
Vagy szépen kapják az érintettek mondjuk fél évig ingyen a szolgáltatásukat. Na az büntetés lenne.. ez vicc..
Everybody lies.
-
gabor85
őstag
Megérdemlik.
-
hemaka
nagyúr
Hatalmas büntetés.
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
lordovravens
tag
Egy kis dorgálás, egy kis apró. Igen ennek minimum a 10szerese bírság kellet volna.
Ezek tényleg szemetek, még szerencse, hogy megtehetik.Halhatatlan lélek acél testben. Ez vagyok én, a Cseléd Srác.
-
őstag
Nem azt gondoljuk komolyan hogy így lesz, csak azt hogy így kéne lennie
-
Depression
veterán
válasz Thulcandra #5 üzenetére
Ezt ti sem gondolhatjátok komolyan. A múltkor azért lobbyztak, hogy nyíltan hazudhassanak a reklámokban.
Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton.
-
Thulcandra
senior tag
Így igaz a vodafone nekem szinte minden általam kezdeményezett hívás után küld egy smst, hogy mennyi pénz van a kártyámon, ha erre képesek, akkor küldhetnének egy smst is, hogy ászf változás történt ami xy szolgáltatást érinti, olvasd el a weben vagy v.melyik boltjukban.
" Ride away from falling ground, ride away from the big black cloud, ride away until the day come that we all live in a 2 wheel nation "
-
Kiváncsi vagyok, hogy mi fog változni.
Pénztárca bemutatók: https://www.youtube.com/playlist?list=PLYQxd5Rbby46cPtVVMQodEGZuxZm7csIo
-
Kíváncsi vagyok, hogy a GVH szerint a nevezett társaságok mennyi idő alatt tesznek szert ekkora bevételre... merthogy ez nem bünti, hanem ajándék. A bevétel ezekből az akciókból felülmúlja a büntetéseket, így inkább kifizetik a büntit, minthogy felhagyjanak a tisztességtelen gyakorlattal... Ébresztő GVH!
https://www.coreinfinity.tech
-
Tikakukac
titán
Korlátozottan korlátolt korlátozás Ez olyan mértékben zsebpénz nekik, hogy ihaj. Gondolkoztam egy ideig én is ezen a neteken, de amennyi szidalmazást olvastam inkább maradtam wi-fi közelben...
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
őstag
Hát nem mennek tönkre ebbe a büntibe. Inkább a hír érték számít. Én mindkettőt megszívtam (voda aztán pannon). Most a t-nél vagyok, messze nem tökéletesek de sokkal jobbak. A pannon arányaiban minimum 10-szeres büntit érdemelt volna a vodához képest, ők voltak igazán sunyik. Semmi konkrétum csak önkényes lassítás (legalább a vodánál tudtad hogy vége a korlátlanak, és mennyitől lassítanak).
Mondjuk azon a szabályon is módosíthatnának hogy 2 országos napilap és a honlapon elég mint közzététel. Ebben a mai világban amikor mindenről sms és mail jön, egy mobilinternetet érintő ászf módosítás esetén kötelezővé tenném az sms értesítést (alá Tisztelt ügyfelünk értesítjük hogy a szerződését érintően módosul az ÁSZF ettől és ettől). A mobilinternet tipikus fogyasztója ritkán böngészi a népszabi vagy egyéb napilap hirdetési részét, és az ÁSZF része a honlapjuknak se az az izgi rész amit hetente látogatnánk. Persze ez a cél, aki lekési a 15 nap határidőt az nem léphet le ÁSZF módosítás miatt...
Persze ha csekély 6 millió forintnyi sms-ért lehet valamit nyerni arról rögtön jön értesítés sms-ben ...
Új hozzászólás Aktív témák
- Tápegység Moduláris Kábel Tápkábel Adapter Hosszabbító Csatlakozó Elosztó - Egyedi is
- Pcie 5.0 ATX 3.0 12Pin - 16Pin Moduláris Kábelek És Adapterek 12VHPWR 12v2x6 Egyedi Harisnya Nvidia
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- AppleCare+ biztosítás - új / maximum 60 napos Apple termékekhez - Apple Biztosítás
- Új Lenovo Yoga 7 ProX Gamer Tervező Ultrabook -50% Ryzen 7 6800HS 32/1TB AMD 4GB + 3050 4GB 3K 120Hz
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest