- Otthoni hálózat és internet megosztás
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Vodafone otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Az AI és a felhő számít, a tiszta energia nem: jó a szén is a tech szektornak
- Hálózati / IP kamera
- Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)
- Synology NAS
- Windows 10
- Linux kezdőknek
- ESET NOD32 Antivirus / Smart Security
Új hozzászólás Aktív témák
-
dfdfdf
őstag
Hát igen tud valami remélem lesznek emberek akiket sikerül meggyőzni!
-
Dagidög
senior tag
Mr. President
A mai világban egyébként meg a fene tudja, hogy mi folyik a háttérben, mik összeesküvés elméletek, illetve kik akarnak meggazdagodni ezek gyártásából. Ez a fickó persze talán épp tud valamit, de ha ez így van, akkor hamar el lesz hallgattatva. -
locall
tag
Hajrá Kim!
Nekem ez jutott eszembe a Mr. President-ről
Aki nevet, azzal együtt nevet a világ. Aki sír, az egyedül sír.
-
Alborosie
aktív tag
Már volt durvább dal Obamának címezve ugyanilyen címmel...
Mr. President -
bullseye
addikt
Nagyon profi, demagóg hazugságok ezek, remek tálalásban. Úgy tűnik Kim lesz a net Dr. Baltar-ja...
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
hemaka
nagyúr
crazy mudi dog ║ Fuji X100VI ║ MBP M4 Max ║ Syno DS3622xs+
-
zone
őstag
Ez elég gagyi, nem bírtam végighallgatni... Az pedig vicces, hogy mekkora "internetszabadságharcosnak" állítja be magát, amikor csak egy 12-egy-tucat filehosting oldalt üzemeltetett, amiből milliárdokat zsebelt be.
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Gondolod, hogy a fenntartás és a sávszélesség költségek mellett is milliárdokat zsebelt be? Szerintem közel sem ilyen nyereséges a dolog.
A szám meg jó, nem tudom mi a bajod vele. Tömegeket megszólító stílusban készült és van is benne valami...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
zone
őstag
Nehogy már sajnálni kezdjük a 200 millió dollárra becsült vagyonával..
A fenntartási költsége is alacsonyabb lehetett volna, ha nem luxuslakosztályokat bérel ki irodaként napi 12,8 ezer dollárért.A zenét újra megpróbáltam végighallgatni, de 1:20-nál már a falat kapartam. Ha neked tetszik, felőlem hallgathatod egész nap.
YouTube - https://goo.gl/bCKFYP
-
félisten
"Ezek után nem épp csekély önbizalommal saját maga és Martin Luther King között von párhuzamot."
Humorérzéke azért van.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
locall
tag
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Éreztem, hogy ez lesz a válaszod.
Ha valakit védeni kellene, az ebből a bohózatból kárt szenvedő egyszeri felhasználó, akinek a saját egyébként jogtiszta adataihoz való hozzáférésért most pénzt kér a szervereket átmenetileg üzemeltető cég...
Amúgy meg kösz, de ne avatkozz bele az életembe, el tudom dönteni, mit hallgatok egész nap. Amúgy hallottad már mi megy egész nap a nagy kereskedelmi adókon? Na azokkal van a gond...
Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)
-
MaUser
addikt
200m$ azért csak itthonról nézve rohadt sok pénz, egyrészt a világon csak a nyilvánosan ismert értékpapírokat tekintve több, mint egy magyarországnyi(!) ember milliomos, a teljes vagyont nézve (ház, autók, hajók, stb.) ez egy nagyságrenddel még több, az eltitkolt vagyonokról meg ne is beszéljünk. Másrészt meg nem sajnálni kell, hanem dolgozni és szintén milliomossá válni, hogy megcsinálhasd te is ezt. Már csak ezért a video-ért hatalmas respect neki, látszik hogy olyan ember aki valóra váltja az álmait.
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
SLYM
veterán
szimpatikus figura, tipikus vicces hős alkat, nyilván mindenki neki drukkol. de ha objektíven nézzük a helyzetet a csóka abból élt, hogy egy félwarezoldalt működtetett, ami lefordítva annyit jelent, mintha a tesco mások lopott árukat kínálna a bevásárlóközpontban. ebbe nyilván bele lehet kötni, végülis ő csak tárhelyet szolgáltatott, de azért ment neki a biznisz, mert mindenki warezolt ezen a tárhelyen, szóval egy helyet teremtett az illegalitásnak, ez simán bűntetendő.) persze nyilván értem, hogy ez amit csinált mindenkinek jó, csak jelen esetben éppen hollywoodnak nem (amiről mindenkinek a milliárdok, meg a tuti biznisz jut eszébe), ez nyilán az átlagemberből szimpátiát vált ki. én se vettem soha életemben egy eredeti szoftvert sem, de én azért tisztában vagyok azzal, hogy ez pl simán lopás, csak kb engedve van, hülye leszek megvenni az eredetit drága pénzért, ha nincs kockázata a warezoltat használni. szóval a csóka bűnös, én simán bezáratnám az oldalát és kiosztanék neki egy akkora pénzbírságot, mint a vagyona 90%-a, ezzel lehet, hogy ő is simán kiegyezne, ha nem kerülne börtönbe és akkor van egy precedens, ami azért mégse 20 év letöltendő, meg egy 5 milliárd $-os bűntetés amit sosem fog tudni befizetni
érdekes egyébként, hogy ilyen cikkeknél nem írnak pl arról, hogy a csóka az oldalával teremtett max 20 munkahelyet, amit meg hollywoodtól "elvett" (helyesebben fogalmazva ennyivel lett kevesebb a bevételük) abból a párszáz millió dollárból mondjuk lehet, hogy 1000 mukahely teremtődött volna, amiből józsi a beteg anyukáját tudja ápolni, juliska meg etetni tudja a harc az állatokért menhelyről befogadott 30 kiskutyáját. ha lett volna egy ilyen történet kim dotcom szénája nem így állna ahogy most
[ Szerkesztve ]
-
SLYM
veterán
forbes szerint 1153 ember van akinek van 1 mrd dollárja. szóval esélytelen, hogy egy magyarországnyi embernek van 200 milliója, ami mindenhol kurva sok pénznek számít természetesen. valszeg nem vagy tisztában azzal, hogy ez 40 milliárd forint. a milliomos meg nem tudom mennyitől milliomos, de ha már az is milliomos akinek van 2 millió dodója (400 milla HUF kb) akkor azoknek mi közük a kim dotkomhoz? az már inkább esélyes, hogy van egy MO-nyi embernek 2 millió dodója, de az semmi a 200 millhez képest
[ Szerkesztve ]
-
.mf
veterán
Szimpatikusnak azért nem mondanám, mert egy minden hájjal megkent fehérgalléros szélhámos gengszter (nézz csak utána a Megaupload előtti előéletének, nem véletlenül volt már elítélve); de tény, hogy itt most egy nagyon eltalált hullámot lovagol meg. Inkább úgy mondanám, hogy kevésbé antipatikus, mint a másik oldal, ami viszont nagyon
Fotóim és kalandjaim a világ körül: https://www.facebook.com/fmartinphoto/
-
ViZion
félisten
...azért egyik oldalt sem kell félteni. Kim-ék más tulajdonának a feketekereskedelmét segítették, ebből nagyon jól éltek. A kiadók sírnak, mint a fürdős k.... kislány, hogy jajj XY termékét lopják, holott a kreatív emberkék (akár film, zene vagy bármi) szemét aprópénzzel szúrják ki, csak ők "lapapírozták" a lopást.
Nem a kiadókkal van baj, hanem hogy nem lehet megkerülni őket. Próbálkozások vannak, főleg zenei téren (fizetsz amennyit akarsz), de ez elég szerény a kiadói támogatásokhoz képest...
Bonyolult dolog ez, de mindenképpen a kiadókra alternatív megoldást kell találni, akár az online boltok bevonásával egy mindenkinek kedvezőbb üzleti modellt összehozni...
Játékoknál részben megtörtént (sőt, bevételeket tekintve nagyon is): a micropayment + F2P. Biztosan más területeken is meg lehet oldani.Hold on, trying to give a fuck... Nope, not Happening • Powered by Linux • "Az élet olyan sz@r, szerencsére a felén már túl vagyok" Al Bundy #Eladó GoSund okoskonnektor, SonicWall: https://hardverapro.hu/aprok/hirdeto/vizion/index.html
-
Rickazoid
addikt
Na hogy nem ő fogja elérni az internet, főleg a szerzői jog és a kiadói rendszer átlagpolgár számára előnyös megreformálását (sem US, sem nemzetközi szinten), az is biztos.
Számomra ez a videó egy önelégült és elkényeztetett gazdag kisgyerekként festi le Dotcomot, akinek most nagy a szája, de csak amíg szembe nem kerül valakivel, aki nagyobb kutya annál a bizonyos elnöknél.
Sőt, sem az internet, sem a szerzői jog, sem a kiadói rendszer problémája nem itt kezdődik, ugyanis a warez határozottan bűncselekmény. A szerzői jog és a kiadói rendszer problémája hogy nem halad a korral, irreális a termékek ára, amik ráadásul 99%-ban be se szerezhetők online, az országhatárok erősebbek az interneten, mint a valóságban, emellett a szerzői jog nevetségesen sokáig és röhejesen szigorúan "védi" a tartalmakat.
Az internet problémáit meg jövő hét végéig lehetne sorolni, de az egyik legfontosabb, hogy a totális megfigyelés és kontroll egyik eszközévé válik szép lassan, az emberek meg birkamód tapsolnak hozzá. Ennek semmi köze a multimédiás tartalmakhoz, sem a warezhez, sem a legális értékesítéshez, sem Dotcomhoz, de még az USA elnökéhez se nagyon hinném, hogy túl sok köze lenne, hisz azt a szerepet nem fix játékos játssza, az a hatalom csak jön és megy egy adott ember kezében.[ Szerkesztve ]
Erkölcstelen csíkot húzni a másik krumplifőzelékébe csak azért, hogy legyen egy szünet.
-
bteebi
veterán
Na ja. Egy percig nem kell sajnálni Kim Dotcomot. Tudta, hogy nem legális, amit csinál. Én egyáltalán nem sajnálom se Hollywood-ot, se a zenekiadókat, se őt. Egy hatalmas szélhámos, más részről egy zseniális üzletember (ez a két tulajdonság sajnos gyakran együtt jár...). Egy kis olvasnivaló róla - persze ki tudja, hogy mennyire igaz ez is. Mindenesetre az egészen biztos, hogy megérte-megéri a pénzét...
#24: Ez egy nagyon bölcs komment volt.
[ Szerkesztve ]
Cancel all my meetings. Someone is wrong on the Internet.
-
bteebi
veterán
És ezek közül az emberek közül vajon hány lett tisztességesen (nem legálisan) milliárdos??? Na ugye...
Egyszer a TV-ben hallottam egy (talán) japán azt hiszem gyártulajdonostól, hogy úgy kell dolgozni, hogy másoknak megérje az általad 100 egységért megtermelt árut 105 egységért megvennie. Ha ugyanazt a terméket eladod 3000 egységért, akkor még lehetsz legális, de tisztességes nem. Az más kérdés, hogy aki megvette 3000-ért ugyanazt, amit amúgy 105-ért is megvehetett volna, az hülye-e van, vagy csak (hülye) sznob, de számomra nem mentesíti a vásárló hülyesége a "felelősség" alól a tisztességtelen üzletembert...
Egy régi vicc erre itt (a 9/39-es).
A fentiek miatt én nem lennék jó milliárdos . Persze el se jutnék addig, mivel tisztességes módon szinte lehetetlen, pláne itthon. Lehetne erre sok példát hozni, de akkor elég hosszú (és még offabb) lenne a komment. Az sem tisztességes pl., hogy mondjuk C. Ronaldo egy hét alatt megkeres annyi pénzt félig-meddig kemény munkával, amennyiből szerintem nagyságrendileg sok száz pl. thaiföldi, egyébként rendesen, keményen dolgozó család akár egy évig is megélne.
-
bullseye
addikt
a japán módszer (legalábbis amit én hallottam róla) eggyel azért csavarosabb, mert úgy indul, hogy 100-ért termel, 105-ért ad, majd elkezd az eljáráson faragni, és már csak 95-90-85-ért termel. Persze idővel lejjebb viszi az árat is, de így azért lassan növeli a saját hasznát - teljesen tisztességes keretek között!
Nagy hólivadi kiadók meg igen, csúnyán keresnek, és a kultúrmissziójuk is jajjistenem - de azért ők rakják bele a kezdő 50 milliócskát a filmbe. És ami a legfontosabb, ha már - mint mindig, és ált. joggal - felmerült a milliárdos cégek érve, a kis hazai cégektől vajon kevesebbet warezolnak, mert az kicsi, vagy hazai?
'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%
-
locall
tag
Tévedsz, amit ő csinált a megaupload-al az 100%ban legális volt. Kirakatpert akartak csinálni, de úgy néz ki bebukták a dolgot.
A MegaUpload volt az egyetlen olyan file megosztó oldal, ahol 1 gombnyomásra lehetett jelenteni a jogvédett tartalmat, amit 24 órán belül legtöbbször töröltek is a moderátorok.
az más kérdés, hogy senki nem jelezte, mert senkinek nem állt ez érdekében. A ti észjárásotok szerint, akkor a konyhai felszerelés gyártó is bűnöző, mivel a késekkel ölnek.
(Megjegyzem, nekem 20 giga backup volt fenn megaupload-on, és hip hop eltűnt hála a csodás usának...)
(#26) bteebi: Ha legális akkor már tisztességes. Senkit nem érdekel a szokásos sírás, mert neked sosem volt és sosem lesz annyit mint egyes embereknek (nekem sem).
[ Szerkesztve ]
-
MaUser
addikt
Legalább 1m$-ja 11 millió embernek van tisztán csak látható(!) értékpapírban: [link], ez a játszható likvid pénz csak törvényesen szerezve... Ezért írtam és azt hogy azért 200m$ nem akkora pénz, hogy amiatt a fejét kéne fogni mindenkinek, hogy ajajajaj. USA-ban minden háromszázadik(!) háztartás 5m$-nál nagyobb vagyonnal rendelkezik (itt már teljes vagyon), na ez kb. akkora hír sem, mint hogy a szomszéd Pistike OTDK-ra kijutott, mert annak is kisebb a valószínűsége, aztán amiatt sem húházott senki. IT szektorban egy nagy ötlettel, ami széles tömegeket érdekel a 200m$-ot összeszedni még kevés is...
@beetbi: Miért nem lehetnél tisztességesen milliárdos forintban? Nyilván nem egyszerű, de öregkorodra értelmes emberként számos országban szinte nehezebb nem dollármilliomosnak lenned, mint igen. Porsche/Rolex szerinted miből él? Nem az arabokból és orosz olajmilliárdosokból hanem a 60 éves, nyugdíjba menő német/amerikai közép- és felsővezetőkből, senior mérnökökből...
''A file-cserélés öli meg a filmipart? Inkább a filmipar öli meg a file-cserélést. 2 hónapja nincsen semmi értelmes film, amit érdemes lenne letölteni...''
-
locall
tag
Már az is elég, hogy van egy átlagos munkád Ausztráliában, Svédországban vagy valahol majd nyugger korodra elmész keletre, mondjuk Kínába valahova és oda kapod a nyugdíjadat.
(Az USA-ban csinálják sokan nagyon jól, nyuggerek lesznek, eladnak mindent, vesznek egy fullos lakókocsit, és utaznak amíg bírnak ide oda az USA-ban, és meglepően jól élnek, mert csak a lakókocsival kell törődni)
-
SLYM
veterán
te tényleg nem érzed a 2 millió $ és a 200 millió$ közti különbséget? pont ezaz amit írtam, hogy az oké, hogy van 11 millió embernek 1 millió $-ja, de ez nem olyan durván sok pénz, egy nagyon jómódú magyar családnak és egy középosztálybeli (vagy inkább annak a teteje) amcsi, norvég, de akár még osztrák családnak is lehet ennyi pénze. de 200 millió$-ja csak nagyon kevés embernek van, szerintem a világon kb 10000-nek
[ Szerkesztve ]
-
locall
tag
válasz dragon1993 #32 üzenetére
Vedd hozzá arab / perzsa országokat is, ott sem kevés olajsejk van. És ezek legtöbbször csak visítva röhögnek az európai / amerikai "gazdagokon".
-
julius666
addikt
Szóval akkor a következő Martin Luther King egy német elkényeztetett szélhámos dagadt szar lenne? Szép új világ. Ez az ember életében egy követ nem mozgatott meg csak lopott és csalt, már a megaupload előtt is, csak azok a bizniszek annyira nem jöttek be neki.
Hát az eszem megáll.
-
geratn
tag
Nagy arc ez a Kim Pontkom gyerek, nem tehetséges programozó, és semmiújítás nem csinált, pedig a vagyonából tudott volna fizetni jó szakembereket akik valami érdekes új, vagy hasznos ötletet kiviteleznek, és akkor nem így néznének rá szakmai körökben. Ott a baj hogy pénzéhes és gátlástalan, inkább nevezném politikusnak, és most a net sztárja mert jól helyezkedik.
-
Sir Ny
senior tag
,, amit meg hollywoodtól "elvett" (helyesebben fogalmazva ennyivel lett kevesebb a bevételük) abból a párszáz millió dollárból mondjuk lehet, hogy 1000 mukahely teremtődött volna, amiből józsi a beteg anyukáját tudja ápolni, juliska meg etetni tudja a harc az állatokért menhelyről befogadott 30 kiskutyáját. ha lett volna egy ilyen történet kim dotcom szénája nem így állna ahogy most"
sokkal többet adott Hollywoodnak, mint párszáz millió dollár, nem hogy elvett. régóta tudvalevő, hogy az emberek sokkal kevésbé vesznek kipróbálatlan dolgokat, és a warez csak növeli az eladásokat. ha az ember vesz egy hónapban két filmet, vagy letölt négyszázat, és hármat vesz, a kiadók mindenképp az utóbbi esetben járnak jobban. a warez ellenes lobbi csak szimpla emberi szenyóság.
-
-
MaUser
addikt
Értelmezd már kérlek amit írok. Nem 11 millió embernek van 1m$-ja, hanem 11millió embernek van több mint 1m likvid $-ja, amivel kényelmesen megteheti, hogy értékpapírban tartja. Ezek csak a tiszta likvid pénzek. Emellett ki tudja hol és miben tartanak ugyanezen emberek pénzt (mert hát azért csak van egyéb megtakarításuk, házuk, kocsijuk, hajójuk, kutyájuk, lovuk, óráik, stb...) és hány olyan ember van aki nincs benne a felmérésben, mert drogpénzből vagy afrikai gyémántokból szedik degeszre magukat, vagy csak simán szétprivatizálnak v. ellopnak EU támogatásokat bizonyos KEU-i országokban.
200m$ sok, de it iparban semmi rendkívüli. Pl. Groupon értéke: 2008: 0$, 2010 vége: 1350m$. Egy egyszerű ötlettel a tulaj három év alatt 1350m$-t kereshetett volna ha időben lép. És ugye Groupon csak egy országban volt/van, megaupload meg mindenhonnan elérhető volt....
julius666: Ha az ördöggel harcolsz, akkor bárki segítsége jól jön.
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Az, hogy esetleg alibiből kitett egy gombot, amivel lehetett jelezni a jogvédett tartalmakat, amit aztán senki sem használt, nem menti fel az alól, amit csináltak a MegaUpload-on. Gondolom fel sem merül benned, hogy nem tudott róla ... Egyébként engem a MegaUpload túlzottan nem is zavarna, az ötlete és a kivitelezése is jó volt. Nem volt ugyan teljesen tisztességes (warez nagytételben), de én már csak az amúgy a - bár valószínűleg jogilag korrekt - tőzsdei manipulációi miatt is börtönbe záratnám. Mondjuk ez Magyarországon nem megdöbbentő, mert nagyon sokan élnek ilyen módon, nagyon jól . Attól még engem zavarhat.
"A ti észjárásotok szerint, akkor a konyhai felszerelés gyártó is bűnöző, mivel a késekkel ölnek."
Természetesen nem. Hogyha egy eladó látja, hogy egy utcai balhé miatt veszek egy baromi nagy kést nála, és azt mondom, hogy "gyilkossághoz kell", és mégis ad nekem, akkor csak tán bűnrészes ő is, nem?
Érdemes elolvasni: "Szó se róla, a dotkomlázban égő tőzsdei tömegek megkopasztása nagyon ment Schmitznek. Emlékezetes eset volt, amikor a csőd szélén táncoló Letsbuyit.com online áruház részvényeiből 370 ezer eurónyit vásárolt be, és elhíresztelte, hogy újabb 50 milliót készül befektetni, a cégből pedig egy Amazon-szintű óriást csinálni. A tőzsde rákapott a hírre, a részvények után beindult az érdeklődés, az árfolyam megugrott, Schmitz pedig 1,5 millió eurós nyereséggel szállt ki az átverésből, amikor eladta a valójában semmit sem érő részesedését. Később bonyolult céghálózatot húzott fel, online pénzintézeteket indított, ahonnan magánemberként több százezer eurós hiteleket vett fel, majd csődbe vitte az egészet. És hihetetlen módon mindent megúszott, egészen 2002-ig, amikor a nyomában lihegő német hatóságok elől Thaiföldre próbált menekülni, de kiutasították. A bíróság csak a tőzsdén tiltott bennfentes kereskedést tudta rábizonyítani, így 100 ezer euró büntetéssel, és 20 hónap, megint csak felfüggesztett börtönnel megúszta. Ezután elhagyta Németországot, és Hongkongba költözött, ahol nekiállt a Megaupload-birodalom létrehozásának."
És nagyon tévedsz, legális<>tisztességes. Jog<>igazság. Ha én megveszek egy kínai villanykörtét 30 forintért, és eladom neked 50 ezerért, hogy "csodatevő fényterápiás-biorezonanciás készülék", és ebből meggazdagszom az egyébként adót fizető vállalkozásomon keresztül, akkor tisztességes-e vagyok?
#29: "Miért nem lehetnél tisztességesen milliárdos forintban?"
Elvi síkon lehetsz, de nem könnyű. Nulláról, haverok nélkül pláne. Mint írtam fentebb, tisztességes<>legális. Az én értékrendembe pedig nem férne bele se a sikkasztás, se a csalás, se a lopás, se az adócsalás, se az, hogy az általam megtermelt javat mondjuk tízszeres áron adjam el. Hogyha meg nem nagy az árrésed, akkor aligha leszel valaha is (nagyon) gazdag. Pláne a nulláról indulva, és nem mondjuk néhány százmilliós kezdőtőkével...
Amúgy például szerinted egy ember tényleg meg tud termelni annyi javat, hogy forintban akár billiomos legyen? Mint mondjuk Mukesh Ambani, aki 1 milliárd dollárért építtetett magának "lakó felhőkarcolót" nyomornegyedek mellé? Biztos keményen és tisztességesen megdolgozott érte, tutira megérdemli...
"Porsche/Rolex szerinted miből él? Nem az arabokból és orosz olajmilliárdosokból hanem a 60 éves, nyugdíjba menő német/amerikai közép- és felsővezetőkből, senior mérnökökből..."
Igazad van, bármely valamire való arab és orosz milliomos ilyen kommersz szarokat nem vesz, azok a titán/aranyozott karosszériás, sokszázmillás sportkocsikra és az 1 millió dollár körüli, vagy még drágább karórákra izgulnak. Ettől függetlenül szerintem nem létezik olyan "alap" (nem briliánssal teletűzdelt, amúgy meg full arany) óra a világon, ami 100 ezer Ft-nál többet érne. Még akkor sem, ha az atyaúristen is olyan típust hord. Egyébként közép- és felsővezetőkből, szenior mérnökökből nincs olyan nagyon sok...
-
julius666
addikt
Mondjuk inkább úgy, nem volt teljesen hülye, és volt elég bőr a pofáján, illetve jókor volt jó helyen a megauploados buli révbe éréséhez. Én nem tagadom el tőle a pénzt, de ettől még egy féreg marad és ne akarjon ő most itt nekem internetes fehérlovagosdit játszani. Teljesen nyilvánvaló hogy magasról fosik az egész warez témába (mint eddig is bármiféle erkölcsi jellegű kérdésbe), csak fél attól hogy vissza kell mennie a kurvagarázs jachtjaiból és a csillogásból némethonba dagi átlagemberként bratwurstot sütögetni és ezért próbál kapaszkodni mindenbe amit csak ér.
-
locall
tag
válasz julius666 #43 üzenetére
Neki ezt sosem kellene megcsinálnia.
Nem olyan idióta, hogy 1 országban tartsa a pénzét. Nem lepődnék meg a világ országainak 80%-ban lenne mindenhol több milliója.
(#44) Huma: Inkább cselesnek mondanám. Semmi illegálisat nem csinált, csak jól tervezett előre, jól trükközött a tőzsdén stb
[ Szerkesztve ]
-
bteebi
veterán
Akkor hozok egy másik példát. Nekem van egy amúgy nagyon jól kinéző, nemesacél Casio karórám, majdnem 30 ezerbe került. Aztán vegyük azt, hogy van egy belsőre teljesen ugyanolyan, és külsőre is nagyon hasonló (lényegében megegyező anyagminőségű) Rolex óra. Megér-e az félmilliót? Gyakran le szoktam amúgy azon döbbenni, hogy milyen gagyi hatást keltő termékekért is el mernek vagyonokat kérni. Menj el egy nagyobb bevásárlóközpontba, és nézd meg, hogy milyen ocsmány, minden bizonnyal nem kimagasló belső felépítésű bőrszíjas (!) órákért elkérnek 6-800 ezret is. Az nem átverés? Sajnos névlegesen nem, de gyakorlatilag igen.
#47: Csínynek??? Ugye ez nem komoly? Az szerinted csak csíny, hogy hiteleket vett fel a cégeivel, majd bedöntötte azokat? Oké, ez Magyarországon lehet, hogy csak csíny, de Európában - meg általában a világ normálisabb helyein - ez bűncselekmény. Nem kell védeni ezt a fickót, egy aljas bűnöző, aki megpróbálja menteni a menthetőt. És ahogy más is írta, tutira van néhány "rejtett" milliója pár egzotikusabb országban vezetett bankszámlákon... Ha rajtam múlna, 15-20 év börtönt minimum kapna - mert megérdemli.
Új hozzászólás Aktív témák
- Autós topik
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Házimozi belépő szinten
- Milyen alaplapot vegyek?
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- Hogy is néznek ki a gépeink?
- Suzuki topik
- Ez a mondat angolul?
- Projektor topic
- Garmin Fenix 7 és 7S - profi sport megszokásból
- További aktív témák...
- AMD Ryzen 7 9800X3D masina
- Iphone 13pro max 128gb
- Ryzen 7 5700X / RTX 4060 / A520M / 16GB vagy 32GB RAM / 256GB SSD + 1TB M.2 SSD / 650W GOLD
- Playstation 5 Drive Edition 825GB (CFI-1216A), 2025.11.25-ig Alza garanciával, Bp-i üzletből eladó
- Sony eszközpark eladó! Tamron objektívek (35-150, 28-75, 17-50, Viltrox 24 1.8.
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest