Hirdetés
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Montenegró kiadta az USA-nak a TerraUSD-összeomlás kulcsfiguráját
- JavaScript topic
- QNAP hálózati adattárolók (NAS)
- Crypto Trade
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Windows 11
- Facebook és Messenger
- WLAN, WiFi, vezeték nélküli hálózat
- Tarr Kft. kábeltv, internet, telefon
Új hozzászólás Aktív témák
-
veterán
-
peterxxx
csendes tag
Én már csak a reklámjuk miatt szarrá büntetném őket, annyira gyűlölöm ha csak meghallom legszívesebb elpusztítanám az egész céget.. ja meg azt akinek az a rohadt idegesítő hangja van.
[ Szerkesztve ]
-
Alg
veterán
Egy ugyanilyet panaszoltam be karácsony környékén a GVH-nál (irreálisan túlárazott kínai vacak termék, mellette kiírva egy dupla akkora ár áthúzva, sose került annyiba), válasz: mittudoménmi nem áll fenn, a kereskedő szabadon határozhatja meg az árat blablabla... szóval leszarták kb.
Erről az ipari hulladékról van szó, a mai napig ugyanazt csinálják
[ Szerkesztve ]
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
veterán
Tessék már megnézni az Emagot ök akik tisztességtelen üzletet folytatnak a vevő megtévesztésével. Csak meg kell nézni az akciós árakat és az ember ha kicsit utánanéz rájön , hogy az akciós árak máshol nem akciósan is annyiba kerülnek. Arról ne is beszéljek , hogy az eredeti árnak feltüntetett ár sohasem létezett mert irreálisan magas.
duree54
-
arnyekxxx
veterán
Szerintem ezeket a GVH büntetéseket direkt vásárolják a cégek, a neten legtöbbet szidottakról is kiderül, hogy igazából vevőparadicsomok akik az ünnepek alatti zárvatartásból élnek.
-
janeszgol
félisten
Kulturalt bolthalozat az Alza rendezett uzlettel, pontos kiszolgalassal.
1. azt sokan tudjak, hogy nem szeretik az afat. A kormany is szereti az ilyen cegeket, neha huz beloluk, de minden mehet tovabb.
2. Amirol a cikk ir, az nem valos, csak vevo csalogatas. Ahogy mar fentebb is irtak.Keves bolt mogott van valos raktarkeszlet. Ennyi.
-
rsf
senior tag
Én az összes kamu akciós céget megbüntetném. Mostanában főleg az árak forradalma meg ilyen reklámokat nyomatókat. A múlt héten ránéztem erre a forradalomra, mert kellene venni egy másik sütőt, nem sürgős de hátha van vmi jó kis akció alapon.
De egy olyat nem találtam ami tényleg akciós lett volna.
Mindent ami akciós volt más helyen megtaláltam ugyanannyiért vagy még olcsóbban.
Egy órát nézelődtem.. Elvettek 1órát az életemből!“Az a baj a világgal, hogy a buták mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.“
-
kenwood
veterán
Buntetes elott figyelmeztetes szokott tortenni.
Vajon megtortent,es ignoralta a ceg?Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
E.Kaufmann
veterán
Én a helyükben kikapcsolnám, legalább Magyarországon. Ha a szám a baj, akkor mutassák be a szagértő ellenőröknek, hogy honnan szedik az adatokat, és ha nem olyan a kódja, mint a PMPO kalkulátornak, akkor ezzel le is zárni a témát.
Ha meg maga ez a módszer fáj, akkor becsszóra megígérni, hogy soha többet nem kapcsolják be a magyar felületen ezt a funkciót.Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
Jester01
veterán
Csak azt nem értem, hogy a cikk szerint azért vizsgálják, mert "tartalmuk és vizuális megjelenítésük összhatása által alkalmasak arra, hogy a fogyasztó döntését sürgessék az adott termék megvásárlására" Tehát akkor nem az a baj, hogy (valószínűleg) kamu számok vannak ott hanem hogy ilyesmit egyáltalán nem is szabad kirakni?
[ Szerkesztve ]
Jester
-
E.Kaufmann
veterán
Én csak a zöld genyóért büntetnék, de azért piszkosul
dzsi23:
Én pl rendeltem már tőlük tápegységet, telefont, memóriát. Rendben megkaptam, összehasonlító oldalak szerint is jó áron. Miért lenne az bárkitől? Jobbak az akcióik, mint a két konkurensnek, aki már csak egy.[ Szerkesztve ]
Le az elipszilonos jével, éljen a "j" !!!
-
joey04
titán
a booking büntetésével sem értettem egyet és ezzel sem. egyik legkorrektebb bolt.
-
Protezis
őstag
tomazin szerintem eventual consistencyre gondolt, és teljesen igaza van, könnyedén előfordulhat egy nagy látogatottságú oldalnál, hogy a kiírt szám nem feltétlenül a legfrissebb adat. Ez egy egyszerű cache réteg is okozhatja, vagy read/write DB separation. Lehet, hogy 5 perces késéssel frissül az adat, lehet, hogy 2 órával később. Ez nem csak felvetés, de inkább valószínű, hogy így van.
Ez persze nem cáfolja a random számos felvetést. Sokkal nagyobb oldalon dolgoztam évekig, az ilyenek néha légből kapott, sok esetben kozmetikázott számok voltak.
-
lm83
őstag
Na a Honor Band 1+1 akció milyen volt?
Reggel még 12e volt a fekete, amit ajándékba adtak, aztán gyorsan 14-16-22 ezer lett,
Hogy oda lehessen írni, hogy egyet veszel és kapsz egye 22ezerért ajándékba?
Kék meg piros talán szerencsére maradtak 14-16 körül, ahhoz is volt. -
fatal`
titán
Lölő webshopot akar, vagy kell a pénz a járvány miatt és kevés az adóbevétel?
Simán lehet hogy csal az alza ezekkel az adatokkal (hogy hányan nézik, meg hányan vették az majdnem biztos). Az utolsó 'x' darab egyáltalán nem biztos.
Ezek a számok a nemzetközi készletre vonatkoznak, ha felmész a cseh vagy a német oldalra, ugyanazt írja. Azokat pedig közben folyamatosan töltik. Így előfordulhat, hogy az utolsó 3 darab után hírtelen lesz belőle 350, nem egy kis garázscégről van szó. Elméletileg a többi számra is igaz ez, gyakorlatilag szerintem azok előre kigenerált random számok. Emiatt milliárdos büntetés viszont szvsz nevetséges. Tapasztalataim szerint egy korrekt webshopról van szó, a visszautalásokat is jól kezelik. Konkrét garis tapasztalatom nincs velük.
Bezzeg a kis cégeket, akik nem szállítanak, vagy a visszautalásért/elállásért is úgy kell könyörögni még csak nem is vizsgálják...
-
Fitzgerald
veterán
válasz Komplikato #74 üzenetére
A Bajcsy-ban igazad van, bár a belvárosnak azon a részén ez majdnemhogy tökmindegy, ha a költségeket nézzük.
A 10x akkora ingatlan a kutyának se kellett hosszú-hosszú ideig, az Alza volt az első bérlőjük kb. 6-7 év óta először. Valószínűleg igen jó ajánlatot kaptak rá, nem véletlenül választották... -
kenwood
veterán
válasz enginev3.0 #70 üzenetére
kb. az osszes ragadozo
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Alchemist
addikt
Sznob vagyok, ami után sokan érdeklődnek, az engem már nem érdekel.
Éppen olvasok egy érdekes könyvet az antigravitációról... képtelen vagyok lerakni.
-
Komplikato
veterán
válasz Fitzgerald #55 üzenetére
Nyilván a közel 10x akkora ingatlan olcsóbb, állandóan őrzött épületben?
A Bajcsy-n voltak, nem az Andrássy-n, és fényes nappal rabolták ki egy bekamerázott utcában az egészet."Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
bambano
titán
én meg az adóhivataltól kaptam olyan levelet, ami sürgetést tartalmazott...
Egy átlagos héten négy hétfő és egy péntek van (C) Diabolis
-
Radeon_5
aktív tag
Van benne igazsag, de igazabol ennyi erovel gyakorlatilag a cegek/hirdetesek jo nagy szazalekat el lehetne meszelni. Bar nem nagyon bannam, tenyleg marha pofatlanok egyre tobb helyen.
Es hat amugyis kell a penz a 'pandemias helyzetre'.Son of a Bit
-
Fitzgerald
veterán
Én is sokszor vásároltam már tőlük, eddig 1x volt problémám egy termékükkel, de utánanéztem a dolognak és kiderült, hogy egy, az adott termék esetében elég gyakori, gyári hibajelenségről volt szó valójában, tehát nem ők a felelősek. Garanciáztatással nincs tapasztalatom (még, remélem nem is lesz) .
A hazaiakat is fingassák meg természetesen, nem én tartom a Mi Hazánk-gyűléseken a zászlót, szóval nekem teljesen mindegy hogy magyar, vagy külföldi boltról van szó. -
-
-
sb
veterán
És az Alzánál ez hihető is volt, mert minden automatizált. Átlagwebshop mögött is ott a DB de azért van amit Mancika húz le kézzel nap végén, stb...
Itt gyakorlatilag beadod a rendelést az üzlet közepén, jön a mail, fizetsz - pl. mobilon - leballagsz és már előrehozta a futószalag átvételre, számla kiállítva, feltöltve. Egy droid a kezedbe nyomja a végén.
Foglalt, kosárba tett áru is eltűnik - ezt is látni 1-2db-os készletnél - majd visszakerül ha nem rendeled meg és timeoutol.Így akár hihető is lenne a realtime stat. És ezek amúgy alap dolgok lennének egy webshopban de eddig még olyan helyen is kilógott a
lólábkézimunka, ahol szintén elég jó készletezés és gyors, hibamentes teljesítés látszott. A maradék 100-ból 98 webshop meg a szokásos: nagyker árlista kiplakátolva kézzel a 3 héttel ezelőtti. Raktáron felírat vírit de te tudod, hogy már hetek óta nem kapható, mert már 13 boltban kérdeztél rá.@Tikakukac
Már sokszor önmagában a tervezhető kiszolgálás is megérné a felárat, de ez is megfoghatatlan sokszor az átlagvevő számára - pedig azt érzi, ha 1 hetet kell várni valamire, visszamondják, szarakodnak. Azt meg mégis hogy rakná össze fejben, ha bonyolultabb, esetleg későbbi supportra lenne szüksége? Az végképp nem számszerűsíthető az átlagvevőnek. Sajnos.Az emagra épp 1 hetet néztem rá. Konstans akció, boxing day, készletkisöprés, minden. Fizikailag konstans. Betettem vmit a kosárba, ottmaradt, hétfő 00:10-kor ránézek, más az ár de mellette ott az akció. Wtf? kattintgatok, kiderült, hogy 23:59-kor lejárt a régi, 00:00-tól indult az új akció, más néven. És 00:10-kor már minden átárazva, átdesingolva, ilyenkor talán a mobil app is frissít rögtön. Új ÁSZF csőre töltve.
Nyilván ahol automata dobja a 7/24 365 napos akciókat ott komoly lehet minden megadott árengedmény.[ Szerkesztve ]
-
Tudom, de mintha most változtatták volna, vagy terveznék változtatni 2 évre.
(#55) Fitzgerald
Szerintem nagyon rendben van az a hely: szépen, jól átgondoltan csinálták meg, és remek a szolgáltatás.
Az AlzaBoxok is nagyon jók, szerintem nagyot jót tesz a hazai versenyhelyzetnek, hogy van egy ilyen versenyző. Ha a hazai szemét webshopokat nem kezdik el bírságolni arányosan a sok trükközésért, akkor nagyon sajnálni fogom, hogy egy ilyen hülyeség miatt csak azokon csattan az ostor, akik valami jót, újat is hoztak a hazai piacra.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
törölt tag
EZ VESZÉLYES !!!!!!
-
NightGT
senior tag
Soha a büdös életben nem éreztem még semmiféle drukkot az Alza böngészése közben attól, hogy "ma 43 ügyfél vásárolta meg a terméket", vagy hogy mit is írnak ott...őszintén szólva észre sem veszem. Megtévesztés lenne?
Vagy ennyien vannak még abban az 1973as realitásban leragadva, hogy 30 db van raktáron, és utána 2 évig nem lesz? Lehet, de valójában fogyasztói társadalom van.
Olyan volt már, amikor megkérdeztem magamban, hogy adott termék tényleg ennyi embert érdekel-e, és ez biztos szerepet játszik a döntésekben...de nem biztos, hogy ez manipulatívabb, mint egynémely erőszakos reklámkampány
[ Szerkesztve ]
Speed is the only truly modern sensation
-
Narxis
nagyúr
+1
Szerintem fentről érkezett egy utasítás a GVH jogászainak, hogy keressenek indokokat mire lehet büntetést kiszabni, még az is lehet, hogy van egy listájuk és most pénzbeszedési módba kapcsoltak. Többször vásároltam alzáról, sose érdekelt, hogy hányan nézik vagy vették meg az adott terméket.
"As long as there are those that remember what was, there will always be those that are unable to accept what can be. They will resist."
-
Fitzgerald
veterán
Én pont tegnapelőtt vettem át egy egeret készpénzes fizetéssel, de nem kellett semmi pluszt fizetnem.
Persze ha valaki autózik, akkor nyilván nem nagy probléma, de nem is ezen volt a hangsúly, hanem azon, hogy költséget vágtak vele.
A belváros egy sokkal exkluzívabb, ergo drágább környék.Nekem mindegy hol van, de hidd el, hogy Pesten is vannak távolságok.
[ Szerkesztve ]
-
E.Kaufmann
veterán
Nem mindenki lakik az Andrássy-n, örülj, hogy Pesten van . Igaz vidékiként nekem olyan mindegy, hogy melyik kerület, mert mindegyik rohadt messze van
-
kenwood
veterán
Nem tudom,mirol beszelsz.
Forgalom nelkul 2 perc onnan az arpad hid,5 a nyugati.
Oriasi a ter,nagyon jol megcsinaltak.
Amin meglepodtem, az a szemelyzet.
Baromi kedvesek,de meg pont annyira,hogy ne legyen zavaro.
Szerintem nagyon rendben van a helyszin.Persze attol meg a weblapos megoldasuk sima atveres,es jar erte a sokmillios buntetes.
Mi kell az alaplapba? Procibol egy, Rambo 2. <> Egyetlen vizmolekulaban tobb hidrogen atom van,mint ahany csillag az egesz naprendszerben
-
Tin
veterán
Rajottek, hogy ez a vadkelet. Szerintem mindegy a birsag merteke, ugysem fognak fizetni. Elhuzzak a pert evekig, aztan nyitnak uj neven boltot.
-
dabadab
titán
Az se véletlen, hogy a világ közepén lévő Andrássy útról egy eldugott XIII. kerületi szellemplázába költözött az átvevőpont
Ahol ráadásul most már a személyes átvételért is pénzt kérnek
DRM is theft
-
Fitzgerald
veterán
Ha ezek benyelnek egy milliárdos büntetést, akkor szerintem le is húzzák itt nálunk a rolót.
Az se véletlen, hogy a világ közepén lévő Andrássy útról egy eldugott XIII. kerületi szellemplázába költözött az átvevőpont, nyilván vágni akartak a működési költségeken (most erre rá lehetne fogni, hogy kellett nekik a kiállítótér, de tegye fel a kezét, aki valaha körbenézett ott). -
Alg
veterán
"I love not man the less, but Nature more" // Giant TCR Adv. '16 Di2 // Fenix 7 SS // FiiO BTR3 + Truthear ZERO
-
Tudtommal jelenleg csak 24 hónapig kötelesek intézni a gyártóval/forgalmazóval a garanciát.
Utána a fogyasztó közvetlenül mehet a gyártóhoz / forgalmazóhoz / márkaképviseletre garanciáztatni.(#50) Waikiki
Már megvan a gazdasági 2/3-ad, most már nekik fontos a "fogyasztó"-védelem.
A hanyatló nyugat ópiumát ki kell szorítani (vagy legalább a helyére kell parancsolni), hogy legyen hely a Nemzeti Ópium Kereskedő Zrt.-nek.(#49) Tapsi
A technikai tartalom korrekt volt, mert azt a fejlesztő és gyártó mérnökökkel együttműködve hoztuk össze, lekövetve minden változtaztásukat. Viszont minden fellelhető marketing anyag vagy szembe ment ezzel a tartalommal, vagy csak szimplán mellébeszélésből állt.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Waikiki
tag
Azért érdekes a GVH nagy nekibuzdulása is: Magyarországon gyakorlatilag kinyírták a a fogyasztóvédelmet, erre most most a versenyfelügyelet és roppant látványosan elkezd fogyasztóvédelmi szempontok szerint gigabírságokat kiszórni.
Tekintve, hogy eddig csak multik estek áldozatul, mintha valahol lenne egy halállista, hogy kikkel kell foglalni...
Lásd még: Hogy kaphatott 2,5 milliárdos büntetést a Booking.com?
Xiaomi, LeEco, ZUK, (Yi M1 Mirrorless, Redmi Pro, 360N4S, Redmi Note 4, Mi5S (plus), Le Pro 3!!!! stb.) SPEmall kuponok https://goo.gl/P3v6B0 Hardverapro csoport: https://goo.gl/EPnfc1
-
veterán
Jó, azt nekem ne akard már bemagyarázni, hogy technikai adatokban is valótlanság volt, mert az konkrétan bűncselekmény kategória! Persze lehet itt nyomni a lózungokat, de konkrétumot egyikőtök sem tud mondani. Ugyanis ami konkrétum volt, azért büntetett is a GVH.
Konkrét technikai adatokban egyik cég sem mer csalni, legfeljebb a noname kínaiak. Az pedig nem megtévesztő, ha azt mondja a marketinganyag, hogy ettől a terméktől boldogabb leszel, hiszen szubjektív.
-
Láttál te már nyugati és távol-keleti marketinganyagokat?
Mindenhol ez megy, és minél távolabb áll a marketingelt termék az átlagfelhasználó ismereteitől, annál nagyobb blődségeket és hazugságokat írnak a hirdetésekbe.
A legszembetűnőbbek ilyen téren a TV-k és a notebookok, de a gémereknek szánt PC alkatrészek is hirdetései is teli vannak hazugságokkal.(#22) Tapsi
Hány évig (évtizedig?) csinálták a telco cégek a hazug ingyenkészülék és hasonló marketingdumákat, mire elkapta őket a GVH?Előző munkahelyemen technical marketing volt a nevünk... hát ami marketing volt az anyagokban, az mind szembement a technikai dolgokkal.
Én a műszaki részekért feleltem (tulajdonképpen használati utasításokat írtunk), miután a marketinges kolléga jött, látott, és rossz angolsággal behazudott valamit, ami ment a cég weboldalára, a presales anyagokba és a technikai dokumentáció bevezetőjébe.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
warhead
csendes tag
Nekem inkább a garancia önkényes lerövidítése ami nem tetszik az alzánál.
Ki van írva hogy 10,5 vagy 3 év aztán a számlán 24 hónap szerepel mindig.
Olyan dolgot nem is veszek toluk ahol ez lényeges.
Egyébként tök profik és olyan dolgok vannak náluk ami más magyar boltokban nincs, mert más a forrás nem az itthoni nagyker. -
Faterkam
addikt
Marketing ide vagy oda, de! Tavaly nagyon sok kőműveskanál, simító, kötegelő, antennakábel fogyott! De ezek sem azért, mert nagy volt a kereslet, és/vagy népszerűek voltak!
"Ha nem válaszolok PÜ-re 1 nap alatt, akkor lehet, hogy az a 5 ember között vagy, akit letiltottam a 14 év alatt!" https://tinyurl.hu/LdG3
-
Kolbi_30
őstag
TEgyuk fel kap 1 vagy 2 miliard buntit. Semmi nem fog valtozni, kb meg sem érzi a cég.Ez naluk lofasz osszeg.
You want some birth control, you can smoke a cigarette.
-
zseko
veterán
Ezért IS mondtam, hogy nem értek hozzá Erre gondoltam persze, csak már nem írtam le. Mint ahogy E.Kaufmann írása is egyértelmű, nem másodpercenként frissül, nincs értelme, csak x időnként. De így biztos voltam, hogy lesz válasz rá
Bár azóta is folyamatosan 39 ügyfél érdeklődikAz előzőt meg teljesen off-ba akartam tenni egyébként... 😕
HR24.hu
-
Tin
veterán
Modern marketing = hazugsag. Mondjuk regen is ez volt, orszaga valogatja, hol mit szabad, de manapsag mar durvan tultoljak a cegek. Van ahol odairjak az indulo arat, a korrektebbek meg legalabb az aktualis arat, igy nem is akkora a kedvezmeny. De mint lathato, erre van igeny, de legalabb vannak ar-osszehasonlito oldalak, amikkel az ember tud tajekozodni. Ha akar. De sokan meg csak nem is akarnak, inkabb sirnak, hogy atvertek oket. Meg beszopjak a Facebookon a hulyeseget, es utana kantaljak tovabb, mintha "teny" lenne. De a politika sem jobb.
A populizmus es a penz korat eljuk, ezt el kell fogadni, es alkalmazkodni kell hozza. Vagy nem, de akkor a siras nem sokat er, mert senki sem fog megvedeni. De ez is csak ideig-oraig fog mukodni, mert a kovetkezo generacio mar ugy szocializalodik, hogy elbol ketelkedik mindenben, es rutinbol fel fogja ismerni a hazugsagot, akkor kell majd egy uj modszer arra, hogy eladjak az emberek a portekaikat.
Az Alza amugy pont az, ami neha szokott normalis akciokat is csinalni, valos kedvezmenyekkel. Az Emag/Edigital paros szamomra sokkal inkabb a "szemetet alig olcsobban" kategoriava silanyult az elmult evekben, persze lehet, hogy az Alza is csak a piacszerzes miatt tol valos akciokat, es aztan majd naluk is efogynak a nagy kedvezmenyek.
Ettol fuggetlenul politikai penzbehajtasnak tartom ezeket a "fizessenek a kulfoldi multik" tipusu adoztatasokat. Mert a vege az lesz, hogy az ember rakenyszerul, hogy valos piaci verseny nelkul vasaroljon a "barati" magyar tulajdonu (vagy a megfelelo embereket lefizeto) cegeknel, dragabban. Mikozben 360 Ft az euro es 27% az AFA.
-
Spectrum
aktív tag
Lehet menni a szerszamkell.hu -hoz is, ahol az oldal forráskódjában benne vannak a random sürgető (kamu)üzenetek.
-
koby11h
őstag
Azért érdekes, hogy szombat hajnali 6 óra körül egy 240-es SSD-re kiírja, hogy "Ma 43 ügyfél vásárolta meg ezt a terméket".
Ekkora a forgalom? Vagy rosszul jár az óra?"C3PO egyetlen igazi hibája, hogy választékosan fejezte ki magát a sok bugris között..."
-
Abu85
HÁZIGAZDA
válasz Komplikato #3 üzenetére
Nyugodj meg. Végigmennek mindegyiken.
Senki sem dől be a hivatalos szóvivőnek, de mindenki hisz egy meg nem nevezett forrásnak.
-
headhunter
addikt
"Felkészül" : ékszertv
-
E.Kaufmann
veterán
Én sem vagyok nagy webprogramozó, de valós adatokból is generálható a szöveg, szóval nem ettől fog függeni.
Az meg, hogy x időközönként ugornak nagyot a statisztikák, még ez sem egy bizonyíték. Lehet, egy script x időközönként gyűjti le a statisztikákat.dabadab: Hekker Pistike likes this
[ Szerkesztve ]
-
-
zseko
veterán
Előrebocsátom, hogy én nem értek a programozáshoz, csak láttam már olyat, aki ismer olyat, aki igen , belenéztem a kódjába, a tudásomból nekem is annyi jött le, hogy valóban egy szimpla, valahonnan bemásolt szövegnek tűnik, mert fixen benne vannak a kiírt számjegyek, nem hivatkozással. De persze könnyen tévedhetek (nem értek hozzá), és ebben mégis benne van valahol, hogy ez ehhez a termékhez kapcsolódik, az ilyen még kicsit magas, vagy lehet egyenként megírták 1000-ig ugyanazt a szöveget minden számmal, minden variációban, és az aktuálisra mindig kicserélik . Először 13, azóta persze már 22 ügyfél volt úgy húsz percig folyamatosan, de most már 39, percek óta.
De viccesek a fiúk, még álláshirdetést is elhelyeztek benneHR24.hu
-
bebi998
csendes tag
Megbuntethetik oket, meg igy is ok jarnak jol. Mint amikor black friday utan lehet hallani, hogy hany milliardos bevetel volt, de szegenyeket a kamu akciok miatt vagy 10 millio Ft-ra megbuntettek. Bar en azt sem tudom sajnalni, aki megveszi a felarazott aztan "kedvezmenyes" cuccot, meg az eredeti arnal tobbert...
Legyen neked szerencses!
-
kenwood
veterán
Ha nincs mogotte folyamatosan frissitett DB, megis konkret szamokat irnak, az egyertelmuen csalas.
Telekom bonyolultabb,mivel nekik kulso partnerek is bedolgoznak.
Az pedig nem valoszinu,hogy a legkisebb partnerceg is olyan rendszert hasznal,ami egy API-on keresztul keszletinfokat kuld vissza a Telekomnak.
A kozvetlen bekotes nyilvan kizart.[ Szerkesztve ]
-
tomazin
veterán
én csak saját tapasztalatot tudom mondani:
videókártya volt még n db, aztán szépen csökkent a darabszám. amikor 1 lett, akkor megvettem. ezután az volt kiírva, hogy nem elérhető és többet nem is lett az (nézegettem még a honlapot, mert egy másik kártyát is néztem, hátha leakciózzák)mellesleg a mennyi van még azért nem tud mindig pontos lenni, mert nem biztos ám, hogy relációs adatbázis van az oldal mögött (ld. telekom)
[ Szerkesztve ]
-
mikej95
aktív tag
Egész hasznosnak találtam én ezt a funkciót. Látni lehetett mennyire népszerű az adott cucc. Emag közben mindent megúsz. Persze ott a partner cégek művelik a gyalázatot, de valami felelősség biztosan terheli őket.
Azt viszont nem tudják, hogy mi nem tudjuk azt, amiről ők úgy tudják, hogy tudjuk.'
-
Tikakukac
titán
A szálak messzire vezetnek
De ezt már 2éve szerintem leírtam egy OFF-ba a notis topikba is. Vegyen mindenki ÁFA mutyis, szürke gépet, húzza le a rolót a sok szakkereskedés és amikor több infóra vágysz, mint amit egy nyomorék marketing anyag összedob vagy amit a szegény ügyfeles csajok fel tudnak olvasni, akkor tapsolva verheti magát a földhöz mindenki, mert segítséget azt nem fog kapni a bajához. Mindig-mindig írom, de 10-ből ha 2 embert érdekli: egy termék nem (többnyire hanyag) specifikációkból meg árcédulából áll, hanem egy szép szelet supportból is. Legyen az a hivatalos vagy a nem hivatalos. Csak ugye ettől nem gyorsabb a krájzisz32 meg a szomszédnak sme lehet vagizni, hogy nekem a touchpad is kijelző, vazze'.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
dzsi23
addikt
válasz Victoryus94 #13 üzenetére
Szörnyen zavaró... fel sem merült bennem, hogy valós adatok szerepelnek ott, kizártnak tartom, de legalább "kiszúrja a szemem".
(#6) INGJOKE:
Egész évben fekete péntek van, nem tudtad? Fekete péntek hétvége, fekete péntek !!hét!!, minden játszik télen-nyáron... meg az állandó kiárusítás, kamuakciók... ezekért miért nem büntetnek?[ Szerkesztve ]
-
RudY
addikt
Az emag valahogy egyre inkább tabu. Nyugodtan és következmények nélkül árusíthat a piacterén számos olyan román székhelyű cég is, akik figyelmen kívül hagyhatják a jövedékis termékek adóját, a környezetvédelmi termékdíjakat stb. bár ez nem a GVH dolga, de a ha a fentiek kihagyása miatt a hazai kereskedők hátrányba kerülnek akkor már az.... de leszarják.
-
Tikakukac
titán
Azért csinálják, mert működik a dolog Az elfogy és nekem nem jut érzést iszonyat könnyű kihozni az emberekből. Bestbuy topikban érdemes megnézni, hogy milyen szinten mennek rá emberek totál fogalmatlanul bármire, amin van akció és védik azt a vásárlást körömszakadtáig, pedig lövésük sincs arról, hogy mit is vettek éppen, csak árukereső szerint van rajta akció és sokan rámentek.
Ennyi
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
AtHoS
nagyúr
Ja, ez az a Tv ami nem is a hirdetésen/képen látható 243k-ba kerül, hanem a képre rákattintva és oldalra ugorva 270k-ba...király, már ez is megérne egy kis büntetést
szerk.
A kedvezmény mértéke (19%) az állandó, közben az eredeti vételár ugrott "csak" meg náluk
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
veterán
Nem. A marketing tájékoztatás is, ha autót akarsz venni, akkor a róla szóló prospektus is marketing anyag.
Nem láttam még őszinte reklámot vagy őszinte reklámkampányt.
Attól, hogy az érzelmeidre hat, még nem hazugság. Ami egyértelműen valótlanságot tartalmaz, azt keményen bünteti a GVH. Emlékezz csak vissza a telcoknak osztogatott büntetésekre a valótlan állításaik miatt.
(#19) sambenez
Megdöbbentően sokan. Ha ez a módszer nem működne, akkor egyetlen cég sem alkalmazná.[ Szerkesztve ]
-
sambenez
addikt
Tegye fel a kezét aki azért vesz meg valamit mert azt jelenleg x ember nézegeti vagy y ember vette meg a héten.
-
dabadab
titán
A marketing nem a fogyasztó megtévesztését jelenti
De.
Nem láttam még őszinte reklámot vagy őszinte reklámkampányt.
Szabályzás persze van arra, hogy a hazugságok melyik formái tiltottak, de ettől még eszembe se jutna marketinganyaból tájékozódni egy termék valós tulajdonságairól.
DRM is theft
-
rgranc
aktív tag
válasz Victoryus94 #4 üzenetére
-
kenwood
veterán
válasz enginev3.0 #2 üzenetére
Az kulonboztet meg minket az allatoktol, hogy ott a hulyet/gyenget/oreget kiveti,elpusztitja a tobbseg.
Ezert is jutottunk sokkal messzebbre barmelyik allatnal.[ Szerkesztve ]
-
Tin
veterán
Szanalmasak ezek az agressziv hirdetesek a cegeknel, meg ezek a giga-mega allando akciok, de kb az osszes nagy ezt csinalja.
A buntetes viszont nekem inkabb politikai penzbehajtasnak tunik, mint valos nevelesi celzatunak.
-
cs_dy
tag
Ugyanez van pl. a szallas.hu-nál is.
Ott ha kérhetem csak a SZÉP kártyás szállásokat büntesse a kedves GVH, hogy a zsebünkből kihúzott pénzt visszaadják az államnak hátha jobb helyre kerül.
Köszi.Egyébként valóban, Jó Reggelt! GVH, kicsit lemaradtak az évek során...
[ Szerkesztve ]
AMD RYZEN 5 5600, 32 GB RAM, 1TB SSD, RTX 3060 TI
-
zoo8800
veterán
Hmmm. A cikk olvasása közben épp az Alza reklámját látom egy TV-ről, ami a reklám szerint 243.000, a honlapon pedig 270.000
rip and tear, until it is done
-
AtHoS
nagyúr
"Lehetett látni, mennyire népszerű az adott termék"
És azt miből gondolod, hogy igaz is amit az arcodba toltak infót? Pont azt vizsgálják, hogy igaz-e amit kiírnak a termékek mellé az oldalra, ha lehet hinni a hírben írtaknak.
pl. tegnapelőtt is és tegnap is (értsd: Vasárnap, ami a hét utolsó napja és Hétfő ami a hét első napja) ránéztem ugyanarra a tablet tokra, tolta is mindkét alkalommal az arcba, hogy: A héten 47 ügyfél vásárolta meg ezt a terméket.
Vasárnapra ez még hihető is, de hogy hétfő reggel 8 körül (új hét kezdődött) szintén ugyanez a szám szerepelt ott, már egyből kétségessé vált, hogy valós az infó.
Lehet "csak" a megfogalmazásuk szar és valós az infó csak éppen nem az aktuális hétre gondoltak, hanem az utolsó 7 nap eladására, ezért írhatták volna inkább azt, hogy: Az elmúlt héten vagy Utolsó/Elmúlt 7 napon stb...No persze ma is ugyanaz a szám szerepel annál a terméknél...
szerk.
ANOka no, ha ez így van, akkor jönni fog számukra feketepénteki "ajándék" a vizsgálat lezárultát követően.
[ Szerkesztve ]
read-only mode on the forum
-
őstag
A honlap kódjába voltak/vannak egy tömbben felsorolva ezek a "szövegek" , ahol egy véletlenszám generátor eredménye alapján írja ki neked éppen az egyiket.
-
veterán
Úgy tűnik nem ismerik a marketing szót és annak jelentését a GVH-nál
Okoskütyük ---> https://hardverapro.hu/apro/wifi_es_zigbee_okoseszkozok/hsz_1-50.html
-
Tikakukac
titán
Ennek az Emag a csúcstartója, az Alza se kispályás, de ahhoz képest sehol sincs.
-
veterán
Nem ez az a cég aki május 4.-én hétfőn Black friday-t tart? Büntessék is meg érte legalább egy milliárdra, remélem akkor a többi ilyen oldal is abbahagyja az ilyen szarokat...
-
mad823
őstag
Ó, akkor az összes kertévét is meg kéne büntetni, hiszen minden reklám pszichés nyomásgyakorlás...
-
Victoryus94
őstag
Szerintem azért volt egy előnye ennek a funkciónak: Lehetett látni, mennyire népszerű az adott termék. De egyébként valóban olyan nyomást kelt az emberben, hogy vedd meg mielőtt elfogy. Viszont az összes top-shopos műsor is ezt csinálja.
[ Szerkesztve ]
-
Komplikato
veterán
De hát a fenti trükköket egyre több hazai webshop is használja, nem?
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
Sok pénz hiányzik a kasszából?
A hülye felhasználót nem akarja senki megbüntetni, aki ezeket benyeli? Nem most jelent meg az internet, ideje lenne megtanulni kezelni a kamu híreket, kamu akciókat stb...Illetve az Árukeresőt mikor jutalmazzák meg, hogy segíti a vásárlókat?
A sas száll ide - száll oda, de a szálloda nem sas ide - sas oda || Logitech <3
-
Kapanyél
őstag
Éppen a Booking.com-os hírt olvastam, és rákerestem a hozzászólások között az Alzára, de csak ezt a cikket dobta ki.
Hús vagyook, hús, hús, hús, hús, húús!
Új hozzászólás Aktív témák
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- 3D nyomtatás
- Poco X6 Pro - ötös alá
- Autós topik
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Montenegró kiadta az USA-nak a TerraUSD-összeomlás kulcsfiguráját
- Honor Magic V2 - origami
- AMD Navi Radeon™ RX 7xxx sorozat
- Elemlámpa, zseblámpa
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest