- Felháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
Zsoxx
senior tag
[ Szerkesztve ]
-
haxiboy
veterán
[link]
Az Emag is megérdemelne még egy ellenőrzést...Premium Mining Rigek és Gamer/Workstation gépek: tőlem, nektek :)
-
Komplikato
veterán
Hasonló termék volt a Xiaomi überolcsó gamer monitora is, ott röpke 150 dollárral adták többért, mint a beharangozott ár. Annyiért merg nejáratott márkás darabot is kaphatsz.
"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)
-
-
Radeon_5
aktív tag
Egyebkent nem lehetne megb.szni az osszes kinai webshopot es ujonnan tarskereso appot vagy akar kitiltani Mo-rol vagy inkabb az egesz EUbol? 100% kamu dolgokat irogatnak pl hogy ramirt ez meg az, valaszoljak neki. Es hat a Kinai nagy fal is kitilt egy csomo nagy nyugati ceget, es nekunk sincs semmi szuksegunk egy n+1-edik tarskeresore peldaul.
[ Szerkesztve ]
Son of a Bit
-
félisten
Teljesen egyetértek a felvázol helyzet leírásával.
Tényleg egyre polarizáltabbak az egyének is, de a jövőben ez szerintem javulni fog.Nyilván ha a jelenleg rendelkezésre álló adatokból vetítjük a jövőt, nincsen ok az optimista forgatókönyvre.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Tin
veterán
A kondicionalas mikentje es targya teljesen irrelevans, ha a ket nezet szoges ellentetben all egymassal, megis mindketto teljesen valosagoskent ertelmezett a benne hivo csoportok szamara.
A "sajto", azaz a hirkozlo mediumok szimplan csak atalakulnak egy masik formara, ahogy regen is maskent ment, ezutan is mas lesz. Csak mig eddig volt "egy" nagyjabol konszenzusos vilagnezet, addigra mara teljesen parhuzamosan letezik tobb kulonbozo. Regen mondjuk egy orszag vagy vallas hirdetett valamit, igy annak a tagjai sokkal homogenebb "kozos" velemenyt (tenyeket) fogadtak el valosagnak, addig ma akar a szomszedok is letezhetnek szoges ellentetes velemennyel, amik aztan utkoznek nap mint nap. Mig regen ez nem volt meg. Ebbol az a nagy feszultseg es a kezelhetetlen helyzet.
Persze, ahogy regen, most is ugyanarra megy ki a jatek: az "uralkodo" hatalmanak megerositesere/megszilarditasara/fenntartasara, mindegy, kit nevezunk "uralkodonak". Csak mig regen ez maximum nagyobb homogen csoportok kozott okozott feszultseget, ma egyenek kozott okoz, ami sokkal rosszabb es kezelhetetlenebb. Itt is ervenyesul az "oszd meg es uralkodj" elve, csak abban nem vagyok biztos, hogy a mai populista vezerek ezt atgondoltak-e valojaban. Mert a vegen az ember nem fogja leolni a szomszedait, csaladtagjait, es ha rajon, hogy bizony at lett verve, akkor a felszabadulo feszultsegnek iranyulnia kell valakire vagy valamire.
Foleg akkor, ha ez a feleszmeles egy, meg a "kenyelmi" hitrendszernel is husba vagobb, melyebb letfenntarto osztont veszelyeztet. Peldaul ha nincs mit enni.
-
félisten
Ha éveken keresztül naponta 20x elolvasod(olykor burkoltan) , hogy minden rossznak a kiindulási pontja Asoros/Zorbán, nem tudsz elvonatkoztatni tőle.
Nem látok lényegi különbséget egyik oldalról sem.
Én bízom benne, hogy ez a párhuzamos valóság csak egy átmenet, gyakorlatilag megszűnt a nyomtatott sajtó, a digitális pedig csak klikkvadászat, mert ebből van bevétel.
Nagyon ritkán van tényleges újságíró munka, de a 99% teljesen haszontalan.
"The rewards of tolerance are treachery and betrayal."
-
Tin
veterán
Az inger mar csak inger, de azt az egyen donti el, hogy a habitusara es a korabbi tapasztalataira, gondolkodasara tamaszkodva mit szur le belole.
Mint a fenti peldak is mutatjak, remekul mukodik a parhuzamos valosag a hitrendszer alapjan, es egyre inkabb trend a velemenybuborek es a sajat hit a "kollektiv" hittel (korabban: tenyek) torteno elonyben reszesitese, amire az egyre inkabb eltolodo media es a kozossegi oldalak is csak raerositenek.
Igazsag sosem lesz, es az emberek ilyesfajta egymassal szembeallitasa es elszigetelese, belejuk egyre kulonbozobb "valosagok" plantalasa csak elzarkozast, elfojtast, es vegso soron katasztrofat idezhet elo. De valojaban ez mindig is igy volt a vilagtortenelemben, csak most tobb helyrol jon az informacio es az egyes oldalak belelatnak a masik "velemenyebe" is, aztan megrokonyodve latjak, hogy mennyire kulonozik az ovektol.
Meg csak azt se lehet mondani, hogy nezd meg az egyik vagy masik oldalt, hogy melyiket kepviselik inkabb a gondolkodo, tajekozott, ertelmisegi, illetve az ostoba ketbites emberek, hiszen szamos temaban hasonlo az aranyuk, megis rendkivul eltero a velemenyuk. De azon meg mindig nem leptunk tul, hogy a jovo a parhuzamos valosagok terepe, es nem csak a korabban megszokott, homogen "orszagok" vagy "vallasok" kozott, hanem egymas mellett elo emberek kozott is - talan ezt a legnehezebb elfogadni, es ez okozza a legtobb feszultseget.
Ugyhogy, kedves tenyek, lejart az idotok, es johetnek a velemeny-valosagok. Ezt meg minel hamarabb elfogadjuk, annal kevesebb frusztraciot okoz az emberekben. Amig az utazas szabad, az (erotlen, valtoztatni nem akaro vagy nem tudo) "kisebbseg" elmehet oda, ahol az ovehez hasonlo velemenyu, homogenebb kornyezetben elhet, feszko nelkul.
-
Tikakukac
titán
Minden ami jó, az egyetlen ember eredménye.
Minden ami rossz, az egy ex miniszter és egy 90 éves bácsié.Te nem olvasol nonstop helyreigazítós név nélküli híreket ontó híroldalkat?
Nyugi, ez nem csak nálunk van így, az USA-ban is ugyanez a helyzet.Szeretem, amikor nincs logikailag túlhúzva egy gondolatmenet.
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
félisten
-
Reggie0
félisten
Mondjuk nem csak a penz a fontos, nem ritka, hogy diktaturakban is epitkeznek es vesznek autot. En munka miatt sokat jarok kozelkeleti orszagokba es van amelyiket alulrol suroljuk kozeleti es eletminoseg szempontjabol. Ami azert igencsak szegyen. (egeszsegugyet es kozbiztonsagot meg se emlitem)
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
Az ember tisztára összezavarodik, most akkor egyre szarabb minden is mióta a Patás a diktátor vagy ugyan egyre jobb de ez nem a Patás miatt van hanem "
a világgazdaság pénzbősége meg trükkök százai- amiről nyilvánvalóan nektek nem kell tudni" ja nem ez a legDemokratább Koala szövegeszóval a végteleneupénzek miatt van csak mert egyébként a Patás ellop mindent is kétszer.De kár, hogy tiltva van a politika a fórumból, most szegény modiknak a fél topikot ki kell radírozni.
-
-
sambenez
addikt
-
dabadab
titán
-
Tikakukac
titán
Otthoni ismerősi körömben (mindenféle korosztály) az elmúlt években kb. mindenki építkezett, új autót vett, megtakarítást tett félre, vállalkozott.
A 2000-2010 közötti időszakban (amikor még otthon laktam és dolgoztam) ez nagyon nem így volt...
Az az apróság maradt ki, amikor az új autókat, házakat, vállalkozásokat elvitte a bank a végén. De amúgy ezen kívül minden stimmelA fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
kovy79
őstag
Tehát szerinted "normális országokban" most legális a törvényszegés??
Tehát a rendőr se fogjon el gyilkosság után, me' van elég bajod a "nagy" járvány miatt?
Érdekes felfogás, de nagyon el vagy tévedve...
(#227) Reggie0, én tíz éve élek Németországban és csak 3-6 havonta megyek haza. Ennek megvan az az előnye, hogy jobban észrevegyem a változásokat.
Ez az "évről-évre egyre szarabb" nagyon nem állja meg a helyét. Otthoni ismerősi körömben (mindenféle korosztály) az elmúlt években kb. mindenki építkezett, új autót vett, megtakarítást tett félre, vállalkozott.
A 2000-2010 közötti időszakban (amikor még otthon laktam és dolgoztam) ez nagyon nem így volt...
Én nem védem egyik pártot sem (minden politikust fellőnék a Holdra retúrjegy nélkül), de nem elfogultan, szemellenzővel, esetleg CSAK saját tapasztalat alapján kell nézni a témát.[ Szerkesztve ]
''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006
-
GeorgeV
aktív tag
A GVH-nak, hogy indokolja létezésének szükségességét időnként egy-egy "nagy dobást" kell csinálnia. Különben minek vannak? Na b@zz, végig büntetnek mindenkit mindenféle idióta okokra hivatkozva, közben meg iszonyat kárt csinálnak a gazdaságnak. Engem jobban zavar, hogy a "valakik" "megvették" Csopak, Siófok, stb. (keleti rész) hajókikötőit, gyakorlatilag elvették az önkormányzatoktól, "magán" cégé lesz, népek elől lezárva. Lehet tippelni, hogy "ki" "vette" meg. Esetleg kedves GVH egy kis vizsgálat nem kellene ide?
[ Szerkesztve ]
-
arnyekxxx
veterán
válasz Tikakukac #221 üzenetére
Mondjuk azt nem értem ez miért csak most kezdte zavarni a hivatalt, ezek eddig is mindent úgy árultak, hogy "százezercsillárd ez a csodálatos gyémántberakásos türkizezürstarany...de várjunk csak ... most szólt az igazgató nekem, hogy csak ma csak önöknek 10ezer kimondani is nehéz TÉNYLEG CSAK tiiizezer forint!!!!! Úristen ez hogy lehet ennyire olcsón ezt a fantasztikus..."
-
Tikakukac
titán
A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.
-
poli27
veterán
https://youtu.be/z_7aQP4ZtgU
Az ilyen videókat ahol kézfertőtlenítőt árulnak 60e ft ért a tévében, miért engedik és nem büntetik meg?...[ Szerkesztve ]
-
Meridian
senior tag
válasz sambenez #215 üzenetére
Baj az van, csak nem az én fejemben, hanem azokéban akik nem tudnak két rossz között különbséget tenni... a tények engem igazolnak, és szerencsés helyzetben vagyok, mivel van "kézzelfogható", élő bizonyíték is rá.
Görögország vs Magyarország. Mivel ez a fórum nem erről szól, mindenki gondolja át saját maga mi történt a gazdasággal a két országban az elmúlt 14 évben...
-
Meridian
senior tag
Már ne haragudj, de miért is kellene minket az EU-nak megvédeni a kormányunktól? Mégha a csaló Gyurcsány és Bajnai vezette kormányról beszélnél, akik költségvetési számokat hamisítottak (és ezért meg sem büntették az EU részéről! Jah, nem is! Orbánékat büntették meg... gratula!), akkor érteném ezt... Na de így ???! Te nem érzed, nem látod a különbséget? Lehet hoyg ezekis lehetnének sokkal jobbak, de legalább nem olyan híg végtermékek, mint az előző garnitúra volt.
[ Szerkesztve ]
-
Nem a népszavazásra mondta, hogy a demokrácia megcsúfolása, hanem arra a csiki-csuki hülyéskedésre, amit a brit vezetés művelt a népszavazás után. Aminek részeként többször is felvetődött új népszavazás kiírása.
Szerintem egyszerűen el kellett volna küldeniük a T. Választókat a bús büdös ...ba, mert a brit törvények értelmében nem is volt kötelező érvényű a népszavazás eredményét követni. Csak hát annyi gerince egy pártnak sincs, hogy egy ilyen politikai öngyilkosságot meg merjen csinálni.
(#202) ak76
Szuverenitást akartak, meg kevesebb terrorizmust. Most szuverén államként elszenvedhetik a terrorizmust, amit a 30-70 éve a volt gyarmatokról bevándorolt brit állampolgárok és leszármazottaik egy kisebbsége követ el. Eddig sem az EU miatt voltak a problémáik, vagyis a brexit után sem fognak megoldódni. Arról nem is beszélve, hogy a "súlyosan" problémás helyeken tipikusan a maradás mellett voksolt a többség, míg a brexitre az öreg, idegenggyűlölő vidéki angolok szavaztak, akik legfeljebb szökőévente jönnek rá, hogy bevándorlót láttak aznap. És az is valószínű az NHS-t működésben tartó kelet-európai vagy jobban szituált muszlim/dél-ázsia fajta volt.Üdv, pengwin
-
vmarci21
tag
"a számok nem a mo-i forgalomra vonatkoznak, továbbra sem, hanem az összes alza üzletre"
Ez esetben meg végképp milyen relevanciája van a számnak? Információtartalma nincs, mivel kiírja hogy "utolsó x darab", csak azt felejti el hozzátenni, hogy holnap jön újabb 1000 db a raktárba, "Ma X ügyfél vásárolta meg ezt a terméket", csak elfelejtik közölni hogy melyik régióra vonatkozik ez a szám....
Egyedül az "utolsó x darab" kiírásnak lenne értelme, ha csak és kizárólag kifutó, az elkövetkezendő időben tervezetten többet már be nem szerzett termékekre használnák, és nem a percenként változó raktárkészletükre..
Úgy hogy ezek a számok magyarázat nélkül tényleg csak arra jók, hogy befolyásolják a vásárlót..>> into.hu - https://into.hu <<:::>> Webfejlesztés: https://intomedia.hu <<
-
veterán
De ennek mi köze az EU-hoz?
(#196) ak76
Attól, hogy vannak szegények az országban még nem jelenti azt, hogy ne nőtt volna a jólét. Hogy sikerült összehoznod ezt a 2 dolgot? Csórók Svájcban is vannak, sőt, Norvégiában is. A statisztika meg azt mutatja, hogy 20 év alatt Magyarország másfélszeresére növelte a GDP-jét. -
Chaser
legenda
LYut eszembe még egy kis apróság:
vajon mo-n csak az alzához visznek vissza elállással vga-t, tabletet, notebookot?
mert az a nagy helyzet, hogy rajtuk kívül nagyítóval kell keresni üzletet, ahol van visszavitt termék értékesítés alatt
de érdekes, hogy ez nem érdekli a gvh-t és egyéb szervezeteket sem, pedig ez nettó átb@szás a többi bolt részéről szándékosan és tudatosan, hogy újként eladják a visszavitt terméket_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus
-
ak76
senior tag
"Ja, úgy lehet közte összefüggés, de máshogy nem nagyon."
Akkor hát a soktízmillió, nyilván egytől egyig alul informált bugrisnak nem ment át az üzenet, és rossz reakciókkal éltek?
Vagy csak a kommunikáció volt túl megengedő, és átengedte a nem igazán píszí vonulatot?
Légy nyugodt nem követik el mégegyszer ezt a hibát..
Új hozzászólás Aktív témák
- SteelSeries Arctis Nova 1 Gamer Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G335 vezetékes fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- AKG Harman K72 Dj fejhallgató // Újszerű // Számla + Garancia
- Logitech G935 Vezeték Nélküli Fejhallgató /// Újszerű // Számla + Garancia
- Sennheiser Epos GSP 370 Gaming fejhallgató // Számla+Garancia //
- KERESEK meghajtó elektronikát 18 TB-os SEAGATE-hez
- i7-3770 (4c 8t, 3,9GHz, 8MB cache, HD4000)
- Számítógép
- Eladó Lenovo IdeaPad Slim 5, 14" WUXGA OLED kijelző /Ryzen5/8GB/512 GB SSD/Win11Home 21 hó garancia!
- Eladó!!! ASUS TUF F15 FX507ZC4-HN066 (i7)15.6'' Full HD 144Hz Gamer Laptop - 1 éves(kevés használat)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest