Hirdetés
- Feháborodott az Apple, a Meta az iPhone-felhasználók üzeneteit akarja olvasgatni
- A luxusmárkáknak kell a bitcoin, az USA jegybankjának nem
- Letiltja az USA a politikusokat a telefonhívásokról és szöveges üzenetekről
- Nagy áttörés jön a napelemek piacán, nem kell annyi hely a paneleknek
- Belenyúlt az USA az Epic Games igazgatótanácsába, nyomoz az NVIDIA
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
nem tudom az ottani jog milyen, de ha felvásárolták a céget, akkor a kötelezettségeiket is. Ha csak licenszeket vettek és az eredeti cég csődbe megy, akkor így járás. Nekem úgy tűnik, hogy a cég csődbe megy, csak néhány értékét pénzé teszik és az alkalmazottak egy részét átveszik.
szerk: hm máskor előbb végigolvasom, aztán kommentelek olyasmire amit más már megválaszolt(#23) sztanozs
ennél csak az a jobb, amikor kickstarteren olyan dolgot "találnak ki", ami már régóta kapható alibabán és 2-10x áron tudják továbbadni[ Szerkesztve ]
-
MODERÁTOR
válasz Trevize1987 #37 üzenetére
és most megtudod, hogy működött/működik windows phone-nal is
Nem vagyok hős, egész nap internetezek.
-
Trevize1987
aktív tag
Bármennyire is necces, amerikai ismerőssel behozatok egy Pebble 2-t. Egy évig csak jó lesz még a szolgáltatások nagy része.
De rohadjanak meg, hogy 3 éve vágyok rá, csak eddig windows phone-os voltam, váltok, erre meg csődbe mennek. Időzítés Trev, időzítés...
-
dabadab
titán
válasz #06658560 #35 üzenetére
Ja, ezt eléggé összezagyválták.
A Pebble, mint cég csődbe ment és kiárusítják a meglévő tulajdonát. Ennek keretében (valószínűleg még a formális csődeljárás megindítása előtt) adták el a szoftveres részleget a Fitbitnek és ezt sikerült a sajtó egy részének némileg összezagyválnia úgy, hogy a Pebble-t vette meg.
DRM is theft
-
Cathulhu
addikt
válasz Cathfaern #14 üzenetére
Egy bizonytalan, csodkozeli cegtol mernokot elcsabitani egyszerubb mint a ceget megvenni. Csapatostul mennenek at maguktol, csak egy jo ajanlat kell, es nem kell hitelt meg supportot, meg barmit atvallalni. Az IP kerdes egyedul, kerdes a pebble rendelkezett barmilyen ertekes IP-vel.
Ashy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Trevize1987 #27 üzenetére
a hardver tuti elketyeg még egy ideig, engem a szoftveres körítés megléte zavar.
Ha eltűnik a kezelő alkalmazás a telefonról, akkor az óra is kb kuka.Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Silenzio
addikt
Apjuk kaszált (volna) ezeknek is b@szás helyett. Az Android Wearben olyan bugok vannak (Huawei Watch tulajként mondom), hogy ihaj, a Pebble-nél jobbat még nem láttam (volt Classicom és Steelem). De most ennek is vége.
[ Szerkesztve ]
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Trevize1987
aktív tag
válasz -=RelakS=- #26 üzenetére
bestbuy-on nézegettem, Amerikából elhoznák nekem. A kérdés h van e értelme ha azért túl hosszú időre nem számolnék vele?
-
-=RelakS=-
veterán
válasz Trevize1987 #25 üzenetére
Újat nem tudsz venni, maximum Amazon és más viszonteladón keresztül. Használtat meg nem biztos, hogy érdemes.
A Samsungnak volt egy szögletes, telefon alakú órája, az jön még be nagyon
Itt streamelek játékot időnként: https://www.twitch.tv/relaks__
-
Trevize1987
aktív tag
Nyilván sok cloudbased szolgáltatás nem fog menni egy idő után, de amúgy az alap dolgok, értesítések mind mennek majd jó ideig? Kütyüt átlagosan 1, 1,5 évre veszek.
Kérdés... Megéri venni most egy Pebble-t? Kicsit kétségbeestem, annyira nem tetszik semmi más a piacon.
Vagy már felejtsem el az egészet a fenébe?
-
törölt tag
válasz Cathfaern #21 üzenetére
Ez mondjuk igaz... Sajnos. Nehéz ellene tenni. Érdekes látni amúgy, hogy amint elindultak ezek a fitnesz karkötők, rögtön gombamód elszaporodtak a kínai alternatívák, nevenincs márkáktól. Hardverben elvileg ugye azt nyújtják, mint a nevesek, csak közben a szoftveres oldala, és egyéb minősége a béka segge alatt jellemzően.
-
sztanozs
veterán
Amikor elmész a kis kínaihoz legyártatni a 10.000 órát, akkor már van termék, amit ellophat és 1 hónappal (1 héttel) később már sajátként árulja az alibabán.
JOGI NYILATKOZAT: A bejegyzéseim és hozzászólásaim a személyes véleményemet tükrözik; ezek nem tekinthetők a munkáltatóm hivatalos állásfoglalásának...
-
macskea
őstag
válasz Cathfaern #21 üzenetére
Egy kickstarteres projektre ez messzemenően nem igaz. Mivel még nincs termék, csak elképzelés, jobb esetben néha prototípus, így maximum az ötletet tudja ellopni, de a fejlesztés legnehezebb része csak utána jön...
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
Cathfaern
nagyúr
válasz #16820480 #20 üzenetére
Félreérted Kis kínai megnézi mit akarsz legyártani, majd lemásolja az egészet és mivel így nincs fejlesztési költsége legyártja (és eladja) töredék áron Ha nincs szolgáltatás-, vagy innovációbeli hozzáadott érték, akkor ennek semmi akadálya (nyilván jogi van, de ez meg nem fogja meghatni).
-
törölt tag
válasz Cathfaern #18 üzenetére
A kis kínainak ki kell fizetni a teljes összeget, előre. A Kickstarter azért jó, mert ha van egy ötleted, de nem találsz hozzá befektetőt, akkor a közösség tud segíteni előre megfinanszírozni, és utána már boltolhatod a kínaival, hogy gyártsa le.
Működik ez, ha tényleg arra használják, amire való: egy ötletnek megadni a kezdő lökést. Csak utána át kellene állni rendes cégberendezkedésre, és normálisan felépíteni a K&F, logisztika, gyártás, marketing és egyéb részeket. Csak ez nem mindig szokott menni. -
Cathfaern
nagyúr
Kickstarterben elvileg az lenne a szép, hogy meg lehet finanszírozni olyan dolgokat is, amikben nagybefektetők nem látnak pénzt. Gyakorlatban ezzel az a baj, hogy nagybefektetők azért nem látnak benne pénzt, mert nincs benne Ettől még üzleti modell lehet "egyszeri" termékekre, ahol nincs szolgáltatás, nincs szükség supportra, stb, de ugye az igazán érdekes projectek nem ilyenek. Mondjuk ezekkel meg az a baj, hogy a kis kínai hamarabb megcsinálja, mint hogy a kért pénz fele összejönne, töredék áron.
Szóval valójában ott vagyunk, hogy olyanoknál működik a Kickstarter, akiknek igazából nem is lett volna szüksége rá... -
MongolZ
addikt
Egy csomó léhűtő ezt tudta összehozni 4 év alatt? Nevetséges.
Az ilyenek miatt (is) röhejes a kickstarter. -
macskea
őstag
"Nyilván 1-2 évvel meghosszabbítaná az órák használhatóságát"
És ez a lényeg. Egy ilyen óra tervezett élettartama egyébként sem lenne több maximum 3-4 évnél, sok esetben pont ez az 1-2 év kellene ahhoz, hogy megszolgálhassa az árát a termék, és ne azért kelljen a kukában landolnia, mert kiesett mögüle a szoftveres támogatás.A második részre meg hatalmas +1, azt is megtehette volna a FitBit, hogy viszi a munkaerőt és a szabadalmakat, minden mást meg leszar, hiszen nem az ő hibájából kerültek ilyen helyzetbe a vásárlók, hanem nyilvánvalóan a Pebble vezetése kottázott el valamit, de nagyon.
''You can't measure safe driving in miles per hour'' Paul Smith
-
Cathfaern
nagyúr
"Szóval az utolsó mondatod pláne értelmetlen, mert valamiért mégis üzletet szimatoltak."
Nyilván megérte nekik a felvásárlás, amúgy nem tették volna meg, de gondoltam kapitalista keretek között ez egyértelmű, ezért nem írtam le Figyelembe véve, hogy a mérnököknek és a tesztelőknek ajánlottak munkát, ezért ... *dobpergés* ... a Pebble mérnöki és tesztelői mukaerői és az ő tudásuk kellett nekik, mert 4 éve hasonló területen dolgoznak, mint a fitbit. Plusz nyilván mindenféle licencek. Az üzleti modell viszont láthatóan egy csődtömeg, illetve a termék eladhatósága is (designerek már nem kellettek nekik), ezért ezeket dobták, mert csak veszteséget termelt volna.[ Szerkesztve ]
-
Cathulhu
addikt
válasz Cathfaern #12 üzenetére
Ezt úgy mondod, mintha színtiszta jófejségből vették volna meg a céget, hogy megmentsék a vásárlóikat. Valójában valami profitot szimatoltak az egészben, ezért voltak hajlandóak pénzt áldozni a becsődölt cégért. Szóval az utolsó mondatod pláne értelmetlen, mert valamiért mégis üzletet szimatoltak.
A pebble meg vagy rettenetesen elkalkulálta magát és nagyon gyorsan akart terjeszkedni, aztán pukkant a lufi, vagy a tulajok kaptak vérszemet és lapátoltak ki több pénzt a cégből, mint amit az valójában ért. Szerintem utóbbi, nekem bűzlik az egész történetAshy Slashy, hatchet and saw, Takes your head and skins you raw, Ashy Slashy, heaven and hell, Cuts out your tongue so you can't yell
-
Cathfaern
nagyúr
És mire menne bárki a nyílt forráskódú OS-el? Hardvergyártás akkor is leáll, ha elromlik egy óra, akkor nincs alkatrész, nem tudsz újat se venni. Nyilván 1-2 évvel meghosszabbítaná az órák használhatóságát, de igazából a vége ugyanaz lenne, csak el lenne nyújtva a haldoklás.
Fitbit-et nem igazán értem miért támadják az emberek. Ugye azt kéne látni, hogy ha nem történik meg a felvásárlás, akkor ugyanez történik, plusz senki se kapja vissza a pénzét, mert nincs miből. Itt nem arról van szó, hogy adott egy működő cég és üzleti modell, erre valaki felvásárolja és szétrugja az egészet. Hanem van egy becsődölt cég. A vásárlók mindenképp elvesztették volna a garanciát, a terméktámogatást, mindent. Csak így legalább aki még nem kapott fizikai terméket, az visszakapja a pénzét.
Szóval ez az egész nem a Fitbit hibája. Hogy miért nem veszi át a terméket és nyújt hozzá támogatást? Hülye lenne, ez a termék már csődbevitt egy céget. -
captainm
tag
Rosszul csinálták az egészet, 2012-ben előjöttek egy forradalmi okosórával, amit tovább kellett volna rendesen fejleszteni, e helyett kijöttek egy színes és egy kerek kijelzős verzióval, ami mellesleg kevesebbet is bírt, majd pedig jött a heart rate sensor és egy minimális dizájn váltás, mindezt 4 év alatt sikerült vagy 50 embernek összehoznia, nem csodálom, hogy elakadt ez a vonat. Az új timeline OS is jól e lett találva, de ez az egész így ebben a formában nem volt életképes, nálunk sem volt sokáig elérhető, pláne nem normális áron. Imádom a Pebble órámat, de már kinéztem az utódját .
-
törölt tag
Elég genyó dolog ez így a felek részéről. A Fitbittől, hogy ennyire nem akarnak foglalkozni a témával, a Pebble részéről meg hogy ennyire csak pénzt akartak kivenni a cégből
-
Trevize1987
aktív tag
Nem értem (most az, hogy 3 hete rendeltem egyet és nem kapom meg, idegesít, de ez van)... Semmilyen igazi kockázatot nem vállaltak, végig kickstarteres kampánnyal becsülték fel a keresletet. Nincsenek plusz példányok legyártva. Hogy létezik az, hogy veszteséges, bezár, becsődől? Ennyire elszámolták a gyártási költségeket, licensz díjakat, stb? Szóval mi az amin kisiklott ez a vágány?
Amúgy tényleg az egyetlen normális okosóra. Most Mi Band 2 van, szerettem volna valami komolyabbat, de az üzemidő fontos. Nincs is igazi alternatíva.
-
Csapoati
nagyúr
Ez így valami hihetetlenül ócska...
tehát a két csoportból a lassabbik legjobb idővel rendelkezőben lévők közül az ötödik legjobb időt futó indul majd a poleból.
-
zdanee
őstag
Hasonlókat a FitBitnek is... akkor talán nyílt forrásúvá tehetnék az OS-t és a közösség és a közel félszázezer regisztrált fejlesztő felvehetné a fonalat...
Zipit Z2 idomár - S23u 1TB - HP Envy x360 13 - SGW4 - Miyoo Mini
-
captainm
tag
Szomorú , de sajnos várható volt. RIP
-
törölt tag
Garanciát bukni azért elég érdekes fogyasztóvédelmi határozatokat hozhat.
-
sh4d0w
félisten
Minden gyártó így jár, aki csak okosórákkal üzletel.
https://www.coreinfinity.tech
-
<Adamsky>
nagyúr
Nagy kár! Az egyik, - ha nem az egyetlen - használható okosóra (platform / rendszer).
[ Szerkesztve ]
Új hozzászólás Aktív témák
- Elindult a Test Drive Unlimited Solar Crown második szezonja
- Milyen TV-t vegyek?
- Anime filmek és sorozatok
- EAFC 25
- PlayStation 5
- Synology NAS
- iPhone topik
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Parkside szerszám kibeszélő
- Mesterséges intelligenciára kihegyezett mini PC jött az ASUS műhelyéből