Hirdetés

Keresés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz Shad0w #40 üzenetére

  én minden számítógépet emlegettem, nem részpiacokat.
  a kábelmodemekben, a házi netmegosztó routerekben, az androidos telefonokban, az iot cuccokban, az okostévékben, tabletekben, meg a fene tudja, még mikben, mind-mind linux van.

  de, az android az linux.

  azzal, hogy ki szerint mi az alternatíva, nekem mindig az a bajom, hogy itt ülök a linuxos desktopom előtt, úgy nagyjából 27 éve ezt használom munkára is, meg minden másra is, és olvasom a hozzászólásokat elvakult windows fanoktól, hogy amit csinálok, az nem létezik. ahha.

  "Ha bekerül a linux támogatás (akármi is ez a kernel bizbasz windows-on) akkor nem örülsz, hogy de fasza Windows-on is elérhető lett egy csomó linuxos program (többnyire GUI nélküliek) hanem tovább fikázod az MS-t. Ez számomra érthetetlen.": mert az nt kernel nem ér annyit, hogy feltegye valaki, ha egyébként linuxozni akar. tehát szakmai érv nincs amellett, hogy linux kernel legyen a windowsban. ha valakit windowshoz kötnek az applikációi, használjon windowst. ha linuxhoz, linuxot. felhasználói szempontból nézve az marhaság, hogy linuxot kellene használnod, de kifizeted a windows licenszet.

  tehát ha szakmai érv nincs mellette, akkor miért csinálja az ms? és ekkor jön be a tapasztalat: ha az elmúlt 20 évben azt láttad, hogy az ms soha nem a minőséggel nyert, hanem mocskos húzásokkal, akkor mire is extrapolálsz ebből? hát arra, hogy azért rakta bele a linux kernelt a windowsba, hogy elkezdje divergáltatni a hivatalos kernel forrástól, és majd amikor a fejlesztők rászoknak, akkor már ne tudjanak eredeti linuxos kernelt használni. ennek az oka az, hogy az ms csőrét eszméletlenül böki, hogy ott van az a "kiváló" windows szerver meg az azúr, és az azúrban futó guestek több, mint 50%-a linux. eddig jogi meg egyéb utakon próbálta lenyomni a linuxot, szerencsére nem sikerült, akkor megpróbálja a szokásos módszerét: átveszi, módosítja, kiszorítja.

  visszatérve az eredeti kérdéshez: ha valaki azt mondja, hogy *SZÁMÁRA* nem felel meg a linux, azt elfogadom. de azt mondani, hogy a linux semmire sem jó, az egyrészt marhaság, másrészt szándékos provokáció. És ha valaki provokál, ne lepődjön meg, hogy választ kap rá.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

 • hcl

  félisten

  LOGOUT blog (1)

  válasz Shad0w #40 üzenetére

  Na, akkor majd nézd meg a melóhelyem, ahol Win + Linux hibrid környezet van, Libre + MS Office is mindenfelé, azt' működik. Pedig a userek nem okosabbak, mint máshol. ÉS persze irodai jellegű, nem developerek, stb.

  A Linux meg desktopon nem elterjedt. Oszt'?
  A routereden, TV-den, autód műszerfalán, a szerveren, amiről jön a net, a netszolgáltató routerén, a mobilkommunikációs toronyban meg Linux. A Core i procidon meg Minix fut amúgy, csak nem tudsz róla :D A telefonodon is Linux kernel megy, bár az Android gyökereit jobb lenne letagadni.
  Kit érdekel a desktop...

  Amúgy a PS-on, meg egy rosszul formázott Word doksin kívül van még érv? Mert pl. én eddig nem dolgoztam olyan cégnél, ahol lett volna Fotosop.

  "Oké legyen. Akkor a Dolphin működik. Nekem főiskolán mutatták meg a linuxot (Ubuntu) "
  És azóta láttál akár egyet is? Mert mondjuk szakirányú főiskolán nem gáz, ha mutatnak egy kernelfordítást, azt ott alap lenne érteni.

  [ Szerkesztve ]

  Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

Hozzászólok Aktív témák