Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • Shad0w

  senior tag

  válasz bambano #46 üzenetére

  Ne keverd ide a cél eszközöket. Mert akkor oda jutunk, hogy a Linux az egy pár megás kernel. De egy kernellel be sem tudsz bootolni. Ha csak cli-t akarsz ahhoz már kell egy bash vagy akármilyen shell (aka. program). Szóval attól mert a routerben van egy Linux kernel még nem lehet egy lapon említeni egy Ubuntuval.

  Légyszi ne rajtam verd le, hogy eddig mások mit mondtak neked a Windowsról. Soha nem mondtam, hogy nem jó semmire a Linux. Én csak azt szeretném hangsúlyozni, hogy Windows platformon nehéz olyan területet találni amire nincs még program írva.

  "tehát szakmai érv nincs amellett, hogy linux kernel legyen a windowsban. ha valakit windowshoz kötnek az applikációi, használjon windowst."
  Dehogyis! Ez nem így van. Attól mert pár program rákényszerít a Windows használatára még nem jelenti azt, hogy csak azon dolgozhatsz. És ezt az MS is felismerte és folyamatosan adnak funkciókat a Windows-hoz amivel segítik a munkát (nálam is fel van rakva az Ubuntu Win10-re, mert text keresés greppel, meg mókolás sed-del sokszor gyorsabb, mint bármi más).

  "felhasználói szempontból nézve az marhaság, hogy linuxot kellene használnod, de kifizeted a windows licenszet."
  Windows-t kell használnod. Te is beismerted, hogy vannak területek ahol a Linux nem alternatíva. Szóval azért fizeted ki a licenszet mert nincs más választásod felhasználói szempontból. És ha innen indulsz akkor természetes, hogy innentől Windows platformra fogsz programokat venni (ha nagyon-nagyon szeretnéd akkor vitatkozhatunk, hogy melyik program jobb egy feladatra, de ne tegyük :) )

  Nem szakmai érv van a Linux futtatásának Win 10-en hanem üzleti: meg akarják tartani a felhasználókat! De most komolyan, mekkora egy szar szemét szar alokok dolgoznak az MS-nél, hogy pénzért cserébe folyamatosan adnak funkciókat a termékükhöz? Felháborító! (nem tudom át megy-e, ez szarkazmus volt ;] )

  "ha az elmúlt 20 évben azt láttad, hogy az ms soha nem a minőséggel nyert, hanem mocskos húzásokkal"
  Szóval azért szar a mostani Windows mert te haragszol a marketingesekre? Ez mennyire szakmai szerinted? Szerintem egyáltalán nem az.

Hozzászólok Aktív témák