Hirdetés

Hozzászólok Aktív témák

 • bambano

  titán

  LOGOUT blog

  válasz Shad0w #45 üzenetére

  "Szal az a rengeteg tudós idáig tökéletesen tudott dolgozni olyan programokkal amiket Windows-ra fejlesztettek.": nem, a cernben pont nem ez a helyzet. az ilyen nagy kutatóintézetek úgy működtek eddig is, hogy a kutatási szoftvereik zömét maguk fejlesztették, és jellemzően opensource alapokon.

  tehát jó eséllyel az a helyzet, hogy a kutatómunkát eddig is linuxokon végezték, az adminisztrációs tevékenységet meg windowson. vagyis a cern a feladatainak igen kis része alatt fog most architektúrát váltani. most arról ne beszéljünk, hogy egy csomó üzleti szoftver elsődleges fejlesztési platformja a linux. tehát egy oracle vagy sap esetén az, hogy windowsról áttérnek linuxra, csak annyit jelent, hogy a másodlagos platformról áttérnek az elsődlegesre.

  egyébként meg de, ezek a kutatók szinte mindig programozók is.

  "Had mondjam máshogy: egy olyan nagy szervezet, mint a CERN Windows-t használna ha tehetné, de most csak pénzügyi okok miatt váltanak Linuxra.": pénzügyi, adatbiztonsági és vendor-lockin problémák miatt.

  lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

Hozzászólok Aktív témák