Keresés

Új hozzászólás Aktív témák

• Timer

veterán

válasz #95590400 #119 üzenetére

"egyelőre viszont a te vonalad az egyetlen aki rákényszerítene másokat arra, tiltással, hogy valamit iskolai szinten ne használjanak, mert szerinted az a fenti hátrányokkal rendelkezik."

Ő nem mondta, hogy NE legyen fent Facebookon semmi tananyag (ugyanis én mondtam), bár személy szerint célszerűnek tartanám ezt is, már csak adatvédelmi szempontból is, de ezt most hagyjuk. Azt mondtuk, hogy NE CSAK ott legyen fent.

"köszi, de ne korlátozzál már engem, se szülőként, se adott esetben tanárként. tippem szerint se szülő nem vagy, se semmi közöd az oktatáshoz."

Értem. De Te AZÉRT nyugodtan korlátoznál másokat a saját elhatározásukban, hiszen a saját akaratukkal szemben kvázi kényszerítenéd őket, hogy engedélyezzék a FB használatot a gyermekeik számára, mert neked és a családodnak az kényelmes, semmi kivetnivalót nem látsz benne, ergo más se lásson. Az, hogy Te így gondolod, és nem látsz a FB használatában problémát, ahogyan abban sem, hogy így néhány kirekesztődnek a közoktatás egy apsektusából, az egy dolog. De hogy ha az iskola is így látja, na az már gáz. Ezért mondom, hogy a tanárnak CSAK oda szabadna feltennie közérdekű infókat, ha akarják, majd átemelik a tanulók FB-re.

"mert nem ugyanazt a fajta szokvány posvány bigott vaskalapos mantrát szajkózod béna párhuzamokkal folyamatosan?"

Minek személyeskedsz? Semmi szükség erre. Mi se kezdtük el fújni, hogy mit gondolunk rólad.

• MaCS_70

félisten

válasz #95590400 #112 üzenetére

Értem én, hogy mit akar Reggie, csak nem értek egyet vele.

Az én gondolatmenetem három pillére:

1. A Facebook nem ab ovo rossz, csak intelligencia kell a használatához,
    2. Amit úgysem tudok elkerülni, azt akkor is jobb megismerni, ha veszélyes (vö. 1. pont)
    3. Az 1-2. függvényében inkább azt látom veszélyesnek és hátrányosnak, ha a gyerekeket kirekesztjük a Facebook jelentette előnyök köréből.

Ha valaki úgy érzi, hogy rákényszerítik, akkor választhat, hogy bizonyos erőfeszítések árán esélye se legyen abból, hogy profitál belőle, meg dönthet úgy is, hogy ha már úgyis kényszerhelyzet van, akkor azt a magam (a gyerekem) előnyére fordítom.

De én juszt sem érzem a kényszert... :N

MaCS

• MaCS_70

félisten

válasz #95590400 #105 üzenetére

Pont olyan ez a Facebook-tiltás, mint amit a szexuális felvilágosítással művelnek:

Egyszerűbb tiltani, mint tanítani -- és ebből lesznek az igazán nagy bajok.

A Facebookot tiltani ma már szerintem értelmetlen, viszont akinek nem tanítják meg időben a helyes, körültekintő használatát, az durva veszélyeknek lesz kitéve, amikor mégis utoléri.

Pontosan ilyen témáknak kellene előkerülniük idejekorán, a valós életre nevelés keretében, mivel ezek a mindennapok részét képezik, a maguk veszélyeivel. KRESZ, Facebook, alapvető pénzügyek, egyéb veszélyes üzemek, kommunikáció, hasznos praktikák, stb.

MaCS

• MaCS_70

félisten

válasz #95590400 #100 üzenetére

Sajnos értem a problémát, bár nem minden mondatot...

Nekem még volt levél a felvételimben, amiben a helyes címzés és megszólítás hiánya pontlevonással járt -- volt, aki ezen bukta az egyetemi felvételét.

Aztán nyolc évvel később volt titkárnőm, aki postán, borítékban, bélyeggel küldözgette az emaileket, a másik oldalról meg így is válaszoltak rá. :K

Nagyon durván megy az elsilányosodás.

Én kifejezetten kínosan ügyelek arra, hogy megtiszteljem a levelező partneremet azzal, hogy udvarias, kerek, strukturált, nyelvtanilag korrekt leveleket küldök -- erre a minap egy ügyfelem jól lecseszett, hogy ne fárasszam a külsőségekkel, úgyis látja, hogy én írtam neki, nem kell sem megszólítás, sem aláírás, meg előzékenység.

Ma már sajnos a jelek szerint nem tanítanak ilyesmit, pedig szerintem az új csatornákon is lenne helye némi minimális formaiságnak.
    Amint írtad, ma sok gyereknek arról nincs fogalma, hogy más egy csetelés gyors üzenetváltásokkal a haverokkal, és más az, amikor valami kerek tartalmat kell összehozni.

MaCS

törölt tag

válasz #95590400 #93 üzenetére

Észre se vetted, hogy milyen szépen körbe írtad a problémát.
    Tehát, először is kezeljük külön a problémákat.

Kommunikáció: Nem a facebook, és facebook Messenger nem arra való, hogy az iskola, vagy a szülők azon beszéljék meg a problémákat. Igen, nagyon jól látod, a Digitális jólét programba bele kellene férjen egy ilyen irányú fejlesztés. Az E-napló jó dolog, és vannak hibái. sajnos. De talán, ha folyamatosan fejlesztik, simán bele férne egy ilyen irányú fejlesztés.

Oktatás minősége: Teljes mértékben igazad van, sok a probléma vele. Elavult, sok felesleges információ ami a gyerekeknek oktatnak. A Magyar oktatási rendszer alapvetően kihívásokkal küszködik.

Hogy hol élünk? Ahol te, csak próbáljuk felvázolni mi is lenne az ideális megoldás, az iskola, és szülők közti kommunikációra. Hogy nem várhajuk el az iskolától a fejlesztéseket? Lassan olyan szintre megy ez az igénytelen, kapitalista pöcegödör gondolkodás, hogy olyan mély szintre süllyedünk, hogy a Péknek se kell megsütni a kenyeret, mert szegény pék nehogy már ott izzadjon a kemence mellet. Na meg egyáltalán ezt mégis milyen alapon várjuk el tőle? És egyébként is, ki tudja mi mindent tesz bele :D . Ugye milyen vicces? Mert szerintem közel se. De lassan elérjük ezt a szintet is. :D

• Reggie0

félisten

Egyaltalan nem. Ez arrol szol, hogy belekenyszerithetnek egy olyan szerzodesbe/szolgaltatasba amit nem akarsz magadtol megkotni, plane, hogy az ellenertek amivel fizetsz nem penz, hanem a szemelyes adataid.

• MaCS_70

félisten

Egy kis érdekesség: lassan 8 éve, hogy 8-10 éves gyerekektől tudtam meg idetelepített brit-amerikai iskolában, hogy az email már elavult, ciki, azt csak a felnőttek használják... (vö. szikratávíró... :) )

Mondjuk a karórára is hallottam ilyet, hasonló iskolában -- mert single function device...

MaCS

• Reggie0

félisten

válasz #95590400 #67 üzenetére

Szoval ha nem elerheto a facebook, akkor jon a szolgaltato es facebook-generatorra bekoti az utcat? Esetleg az ivovizhez is hasonlithatnad, az is hasonloan demagog lehetne. Jo hogy nem az allammal hasonlitod ossze, az is megszunhet feletted, megsem megy kettos allampolgarnak az emberek joresze.

Új hozzászólás Aktív témák